Critter Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Να ρωτησω ρε παιδια για να δω αν εχω και γω τιποτα σοβαρο γιατι βαριεμαι να πηγαινω στους γιατρους. Πριν κανα μηνα και ενω επαιζα μπαλα (ποτε δεν ειχα τραυματισμους τοσα χρονια αν εξαιρεσουμε 2 θλασουλες που με αφησαν εκτος κανα μηνα) σε καποια στιγμη σε ενα γερό πάτημα που έιχα, ενιωσα οτι παει να μου διπλωσει το σημειο ΚΑΤΩ απο το γονατο (οσο περιεργο και αν ακουγεται). Δηλαδη λες και πηγε να διπλωσει το τέλος του γονάτου προς τα μπροστα. Επεσα κατω, πονεσα εκεινη την ωρα αλλα μετα προσεκτικα συνεχισα. Την αλλη μερα δεν μπορουσα να το πολυπατησω κατω και με ποναγε τρομερα το σημειο πισω απο το γόνατο (οι μυς προφανως). Μερα με τη μερα γινοτανε καλυτερα (το γονατο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΝΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ). Αφου περασε καμμια βδομάδα πλεον δεν ειχα προβλημα και περπαταγα κανονικα. Το ζητημα ειναι οτι εχει περασει ενας μηνας και ενω γενικα το σημειο δεν ποναει, οταν κανω κινησεις που προυποθετουν ΠΛΗΡΩΣ τεντωμενο το πόδι, εχω ενοχλήσεις στο σημείο πισω απο το γόνατο όπως προειπα (εκει δηλαδη που διπλωνει το ποδι). Εχει καμμια σχέση με αυτα που λέτε ή να μην ανυσηχω?
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 αφού βαριέσαι να πας σε γιατρό, άκου τι θα κάνουμε: τα συμπτώματά σου μυρίζουν μηνίσκο. Βάλε το γόνατό σου μέσα στο σκάνερ σου, να σου κάνω μπαμ μπαμ μια μαγνητική σκανογραφία. Αν η ζημιά είναι μεγάλη, θα χρειαστείς αρθροσκόπηση. Θα σου στείλω με κούριερ usb νυστέρι και αρθροσκόπιο, και μια ενεσούλα με αναισθητικό. Εσύ θα ξαπλώσεις μπροστά στο πισι σου, θα πασαλείψεις το γόνατο betadine, θα συνδέσεις τα εργαλεία στις usb θύρες σου, και θα κάνεις την ενεσούλα. Όταν ξυπνήσεις, θα πονάς λίγο. Θα σου στείλω την κατάλληλη αγωγή, αντιβιωτικά και αντιπηκτικά, με κούριερ επίσης. Την 3η μέρα (κατά τας γραφάς) θα ανεβάσω στο ραπιντ μια εφαρμογούλα, θα την κατεβάσεις, και το ολόγραμμα ενός φυσικοθεραπευτή θα σου δείξει ασκήσεις και τεχνικές αποκατάστασης. Σε 3-4 εβδομάδες το γόνατό σου θα είναι καινούριο, κι εσύ δεν θα έχεις βγει από το σπίτι! Καλό ε; Η αμοιβή μου θα χρεωθεί στην πιστωτική σου εννοείται... Λοιπόν, άσε τις σπαρίλες και τράβα σε κανα γιατρό να σε δει. Να σε ζουλήξει, να σε τραβήξει, μπας και καταλάβει τι έχεις. Πολύ πιθανόν να μην έχεις τίποτα σπουδαιο. Αν όμως έχεις;;; Πλάκα πλάκα, η ιδέα μου δεναι κακή... Κάποτε και ο φίλος μου ο Ιούλιος έγραφε επιστημονική φαντασία μιλώντας για σιδερένια καράβια που πετάνε... :lol:
washcloud Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Critter, καμμιά (μερική ίσως) ρήξη οπίσθιου χιαστού να βάλεις στο ημερολόγιο. Από 'κει και πέρα, ντοκτόρ δεν είμαι, γι' αυτό να μην μου την πέσουν οι σχετικοί. Καλό είναι να πας σε έναν από δαύτους, και μάλλον το καλύτερο θα είναι να κάνεις μια αρθροσκόπηση (κανονική, όχι α-λα Ιουλίου Λέφτερμανν), να μπει μέσα η καμερίτσα, να δει ΑΚΡΙΒΩΣ τι ζημιές έχει η αρθρωσούλα και τα πέριξ της. Στα λέω/προτείνω εμπειρικά αυτά, όντας κάτοχος παλαιής ρήξης οπισθίου χιαστού που έγραψα στα παπάρια μου, χωρίς να διαφέρω και πολύ απ' τους γιατρούς που είτε αρχικά "ασχολήθηκαν" και μ' έγραψαν μετά, είτε μετά από καιρό με τη μία (μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της αρθροσκόπησης, μέχρι κι ένα γουρούνι μεγαλογαλονάς/μεγαλογιατρός του ΓΝΑ όπου ετελέσθη η επέμβαση - όντας οπλίτης εγώ - με τη μύτη στο ταβάνι και τις τσέπες στο πάτωμα, διαρρύγνυε τα ιμάτιά του και την ιατρική του μηχεσω μπλούζα ότι δεν είχα "τίποτα". Μετά την σκόπηση, αρκέστηκε σε ένα "εεε ρήξη οπίσθιου χιαστού". Τι σημαίνουν τα παραπάνω ; Μην το αφήνεις. Πάνε τσέκαρέ το, κι αν δεις ότι πέφτεις σε γιατρό που σαχλαμαρίζεται, πάνε να βρεις κάποιον που αυτά που θα σου λέει θα ακούγονται και στα δικά σου, έστω άσχετα αυτιά, καλύτερα, και ακολούθα τις δικές του οδηγίες. Μπορεί και να μην έχει "κάτι" - εφ' όσον..."πονάει" βέβαια, όλο και κάτι "έχεις"...). Μπορεί και με απλά άσκηση να "περάσει" κλπ κλπ. Καλύτερα να στα πει (σοβαρός) ειδικός όμως αυτά. Γιατί μπορεί και από την άλλη να σου πει πράγματα που χρήζουν άμεσης εφαρμογής. Πχ, σε περίπτωση ρήξης, απ' όσο θυμάμαι/ξέρω, υπάρχει ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα (2 βδομάδες πάνω-κάτω) που ο σύνδεσμος μπορεί να ραφτεί, πράγμα που είναι και το λιγότερο μπελαλίδικο, το επιθυμητό, κλπ. Μετά νομίζω είτε κολλάει στραβά - κι αν πεις να κάνεις επέμβαση είναι πιο μανίκι - αποσαθρώνεται κλπ κλπ τα οποία δεν πολυκατέχω, αλλά όσο αφήνεις κάτι, τόσο το χειρότερο. Πάνε δες έναν αθλίατρο ("αθλητίατρο"-whateva) που να "εμπιστεύεσαι".
Critter Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Παιδια, τωρα χωρις πλακα αλλα εμπιστευομαι περισσοτερο εσας εδω μεσα παρα τους γιατρους. Εγω πιστευω οτι θα παω στο γιατρο και πριν προλαβω να του πω "χτυπησα το ποδ..) το πρωτο πραγμα που θα μου πει ειναι να βγαλω ακτινογραφια και να παρω αντιβιωση. Η ακτινογραφια, επειδη δεν ειναι προβλημα στο κοκκαλο, μαλλον θα ειναι δυσκολο αν δεν ξερει να διαπιστωσει τι εχω και ετσι θα μου πει να βγαλω τους φρονιμητες. Γιατι τα λεω ολα αυτα? Ακουστε περιστατικο : Στα 20 μου εβγαζα σπιρια στην πλατη και στο πισω μερος του κεφαλιου τα οποια μια ηταν σε εξαρση και μια οχι. Παω στο πλεον εξειδικευμενο δημοσιο νοσοκομειο Αντρεας Συγγρος και με ειδε μια ομαδα 5 γιατρων που ηταν στο ιατρειο. Ολοι καταληξανε οτι επρεπε να παρω αντιβιωση για να φυγουν. Ε!και κλασικα μετα τη δραση της αντιβιωσης ξαναβγηκαν. Πηγα ξανα, παλι τα ιδια. Πηγα σε ιδωτη γιατρο, παλι αντιβιωση. Καταληγω στο Ερρικος Ντυναν και η αλλη μου εδωσε σιδηρο για 3 μηνες ο οποιος φυσικα δεν εκανε τπτ. Πηγαινω σε εναν αλλο γιατρο στο Ντυναν και μου δινει και κανω μια βαρια θεραπεια 6 μηνες που σου ανεβαζει τις χοληστερινες, σου ξερενει το δερμα κτλ με την οποια όλα περασαν. Έλα όμως που περασαν 3 χρονια και ξαναβγηκαν (αυτη τη φορα μονο στο κεφαλι). Εν τω μεταξυ ειχα παρατηρησει οτι οταν ετρωγα σοκολατα γαλακτος, γαλακτοκομικα, πολυ ψωμι κτλ υπήρχε έξαρση. Και λεω "Ρε μουνι@ γιατροι θα βρω μόνος μου τι εχω γιατι ειστε αχρηστοι ολοι" Ε!ψαχνωντας στο ιντερνετ βρηκα οτι τα γαλακτοκομικα περιεχουν λακτοζη στην οποια καποιοι ανθρωποι έχουν δυσανεξια. Αποτελεσμα της δυσανεξιας ειναι η ουρτικαρία (τοπικοι σχηματισμοι απο σπυρακια ακμης). Ε!σταματησα τα γαλακτοκομικα και ετσι απλα δεν ξαναεμφανιστικαν. Εξεταση για το αν οντως εχω δυσανεξια δεν πηγα να κανω γιατι προφανως εχω. Και το ζητημα ειναι το εξης : Οταν πηγαινω σε 5-6 διαφορετικους δερματολογους, σε δημοσιο νοσοκομειο, σε ιδιωτικο νοσοκομειο και σε ιατρειο εξωτερικου γιατρου (δηλαδη δοκιμασα τα παντα) και δεν μου κανουν ενα mini interview με καποια βασικα πραγματα τα οποια μπορει να προκαλουν την ακμη και κατευθειαν με πλακωνουν στις αντιβιωσεις και στις 6μηνες θεραπείες, τοτε τι γνωμη μπορει να εχω εγω για δαύτους; Αφηστε που στο Ντυναν τις 2 πρωτες φορες μου βγαλανε την ακτικογραφια θωρακος απο 3 φορες γιατι δεν την πετυχαινανε!!!!!!!!!!!!!!(χωρις καμμια υπαρβολη παιδια). Φετος πηγα και εκανα παλι check up εκει (κανω καθε χρονο) και τους ειπα οτι ακτινογραφια δεν θελω. ΓΤΠ....Ουστ απο δω επιστημονες του κωλου.
Mystirios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Επειδή εμπιστεύεσαι εμας περισσότερο , ακολούθησε τη συμβουλή μας και πήγαινε σ'ένα γιατρό =p . Το πολύ πολύ να σε βάλει να κάνεις μια μαγνητική. Α , κι έχει σημασία να θυμάσαι πως το χτύπησες.
Critter Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Επειδή εμπιστεύεσαι εμας περισσότερο , ακολούθησε τη συμβουλή μας και πήγαινε σ'ένα γιατρό =p . Το πολύ πολύ να σε βάλει να κάνεις μια μαγνητική. Α , κι έχει σημασία να θυμάσαι πως το χτύπησες. Αγορασα ξυλοκαινη απο το φαρμακειο και αυριο θα κανω μόνος μου την επέμβαση. Καλυτερο αποτελεσμα θα εχω και επιπλεον θα ειμαι σιγουρος οτι την εγχειρηση θα την κανω στο ποδι και οχι στο χερι. .
darksoho33 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 ρε συ πηγαινε στο ταμειο σου και βρες εναν ορθοπεδικο, πιεσε τον να σου γραψει μαγνητικη καθως ειναι η μονη εξεταση που τα δειχνει ολα και πες του οτι εχεις καιρο το ποδι σου ετσι. οσο το αφηνεις καποια στιγμη θα σε αφησει αυτο. αν εχεις μηνισκο ή μερικη ριξη χιαστου ισως να αρχιζεις να δημιουργεις φθορα στον χονδρο δηλαδη μπορει να φτασεις στα 30 και να εχεις γονατο που εχει 50αρης. κανε τα παραπανω κ οτι θελεις εδω ειμαστε
flyaway Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 διαγνωση "ρηξη προσθιου χιαστου κ μηνισκος",απο μαγνητικη κ σε 3 γιατρους.Για πεστε ρε παιδια η αποκατασταση,κ αναφερομαι απλα στο να μπορω να περπατησω κ να παω στη δουλεια μου, ποσο κραταει?
leftermann Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Εννοείς μετά από χειρουργείο; Όσο σου πει ο γιατρός σου. Ανάλογα με την τεχνική του. Είχα άτομο που πριν τον μήνα είχε πετάξει τις πατερίτσες. Είχα άλλον που του είχαν γύψινο νάρθηκα για 2 εβδομάδες! Και μετά έκανε να συνέλθει 3 μήνες. Ρώτα τα αυτά πριν αποφασίσεις σε ποιόν γιατρό θα εμπιστευτείς το ποδαράκι σου.
flyaway Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Εννοείς μετά από χειρουργείο;Όσο σου πει ο γιατρός σου. Ανάλογα με την τεχνική του. Είχα άτομο που πριν τον μήνα είχε πετάξει τις πατερίτσες. Είχα άλλον που του είχαν γύψινο νάρθηκα για 2 εβδομάδες! Και μετά έκανε να συνέλθει 3 μήνες. Ρώτα τα αυτά πριν αποφασίσεις σε ποιόν γιατρό θα εμπιστευτείς το ποδαράκι σου. μετα απο χειρουργειο λεω ναι.Στο Νικολαου θα παω μαλλον.Απ οτι μου πε 1 αθλητιατρος που με παρεπεμψε στο Νικολαου,3 βδομαδες με ναρθηκα,ενδιαμεσα κ ταυτοχρονα φ/θ, κ θα μπορω να πηγαινω δουλεια...αλλα ξερω κ γω...εχω τρομαξει με τοσα που διαβαζω...
leftermann Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 ο Νικολάου θεωρείται από τους κορυφαίους στο είδος. Μία φορά παρακολούθησα ομιλία του και κοιτούσα σαν χαζός.
isspro Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 φιλος επαθε ιουνιο χιαστο στο δεξι γονατο [λεπτομεριες μου διαφευγουν]. παιζουμε στην ιδια ομαδα. πριν 2 χρονια αλλος ενας, ακριβως το ιδιο. και οι 2 ακολουθησαν το ιδιο μονοπατι [και εχουν απ' οτι φαινεται το ιδιο αποτελεσμα]. ο 1ος σε 19 μερες χειρουργηθηκε [με δικο του μοσχευμα σε δημοσιο νοσοκομειο] και σε 5 μηνες ακριβως αρχισε να ακουμπαει μπαλα. τωρα δεν αισθανεται τπτ απολυτως κ συνεχεια λεει οτι δε το φοβαται. ο αλλος χειρουργηθηκε σε 23 μερες, παλι με δικο του μοσχευμα, μετα αποκατασταση και αυτος [ξεχασα να πω κ για το αλλο παιδι] 4-4,5 μηνες [τωρα εφτασε στους 5,5 μηνες] και απο σημερα πιανει κ αυτος μπαλα. μετα το χειρουργιο ακολουθησε σε καθημερινη βαση παγος και γυμναστικη [αναλογη με τις αντοχες του ποδιου, γιατι αλλες ασκησεις κανεις στην αρχη και αλλες αργοτερα]. παντως ξαναπερπατας και ξαναπαιζεις μπαλα αν δεν εισαι περιπτωση λεοντιου [κ εκει επεσαν ολοι πανω του και ξαναεπαιξε το παιδι, γιατι ειχαν διαλυθει ολα μεσα στο γονατο του]. το θεμα του μονιμου πονου σε κρυα, υγρασιες κλπ, αποσο εχω ρωτησει εξαρταται κυριως απο την αποκατασταση μετα αλλα και απο τον εκαστοτε οργανισμο πως αντιδρα. επισης το ποδι και των 2 ηταν γυμνασμενο οσο και το μη χειρουργημενο αλλα ειχε λιγοτερο ογκο. για να φτασει στο ιδιο μυικο ογκο με το αλλο θελει 8-12 μηνες μετα το χειρουργιο [με καθημερινη] γυμναστικη. και κατι τελευταιο: οτι και να γινει, ο τραυματιας ειτε παιζει μπαλα ειτε οχι, ειτε ειναι τεμπελης και βαριεται ειτε οχι, πρεπει να κουνηθει και το επομενο 6μηνο να δουλεψει, να κανει σωστη δουλεια για να εχει καλη αποκατασταση για να μην εχει προβληματα αργοτερα για την υπολοιπη ζωη του. για 6 μηνες δε νομιζω πως αξιζει να ταλαιπωρεισαι μεχρι να πεθανεις... και καθε μερα, μετα απο λιγο γινεται συνηθεια το φυσιοθεραπευτηριο. οταν μαθω νεοτερα ενημερωνω
spyros1412 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 καλησπερα παιδια. στις11-12-09 διαπιστωσα οτι εχω παθει ολικη ρηξη χιαστου συνδεσμου μετα απο πτωση με το μηχανακι μου . και οπως τα ειπα σημερα με τον γιατρο απο το νοσοκομειο παναγια θα κανω καποια επεμβαση μεσα στον ιανουαριο.τι λετε για αυτο??
spyros1412 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 διαγνωση "ρηξη προσθιου χιαστου κ μηνισκος",απο μαγνητικη κ σε 3 γιατρους.Για πεστε ρε παιδια η αποκατασταση,κ αναφερομαι απλα στο να μπορω να περπατησω κ να παω στη δουλεια μου, ποσο κραταει? αστα να πανε .αν μαθεις τιποτα και αν κανεις την επεμβαση πιο νωρις απο μενα γραψε τιποτα να μαθω και γω ,εδω στην θεσσαλονικη.εγω παντος επαθα ολικη ρηξη εμπροσθιου χιαστου,αν και αθλητης σε"πυγμαχια/κωπηλασια/(πριν χρονια) και το καλοκαιρι εκανα και 1 μηνα μπανιο σε πισινα καθημερινα.αχ αχ αχ και ελεγα οτι εγω κανω μπανιο στην πισινα χωρις να χρειαζεται να εχω καποιο προβλημα υγειας.....
flyaway Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 αστα να πανε .αν μαθεις τιποτα και αν κανεις την επεμβαση πιο νωρις απο μενα γραψε τιποτα να μαθω και γω ,εδω στην θεσσαλονικη.εγω παντος επαθα ολικη ρηξη εμπροσθιου χιαστου,αν και αθλητης σε"πυγμαχια/κωπηλασια/(πριν χρονια) και το καλοκαιρι εκανα και 1 μηνα μπανιο σε πισινα καθημερινα.αχ αχ αχ και ελεγα οτι εγω κανω μπανιο στην πισινα χωρις να χρειαζεται να εχω καποιο προβλημα υγειας..... κατα το Πασχα μαλλον θα την κανω,οποτε αν εσυ νωριτερα με ενημερωνεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.