Προς το περιεχόμενο

ρηξη χιαστου και μηνισκου....

darksoho33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια η λεξη ειναι "φυσικοθεραπεια" και οχι φυσιοθεραπεια που χρησιμοποιειται καταχρηστικα σχεδον απο ολους.Συγγνωμη για το οφτοπικ

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@darksoho33: αν υπάρχει δυνατότητα, θα πρότεινα ο ένας από τους δύο επόμενους γιατρούς που θα δεις να είναι αθλητίατρος. Αυτοί βλέπουν και θεραπεύουν πολύ περισσότερους παρόμοιους τραυματισμούς με τον δικό σου, από τους υπόλοιπους ορθοπεδικούς.

Κατά τα άλλα, περαστικά και κουράγιο.

Δημοσ.
Το να αφήσει κάποιος έναν τετοιο τραυματισμό χωρις χειρουργείο δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ καλή ιδέα και έχει συνέπειες. Το λέω αυτο γιατί απο μόνο του αυτο το άτομο, θα περιορίσει πολύ τον εαυτό του στις δραστηριοτητές του φοβούμενος έναν δευτερο τραυματισμό που θα του αποτελειώσει το γόνατο , με αποτέλεσμα να γίνει υποτονικός και με τα χρόνια να αποκτήσει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά , παραπάνω βάρος , πεσμένη ψυχολογία κτλ κτλ

κατά την γνώμη μου, το αν είναι ή δεν είναι καλή ιδέα να αφήσει κάποιος έναν τέτοιο τραυματισμό χωρίς χειρουργείο, εξαρτάται από το ποιός είναι αυτός ο κάποιος.

Αν αυτός ο κάποιος σπάνια σηκώνεται από την καρέκλα του, το αγαπημένο του άθλημα είναι το ζάπινγκ, και η εντονότερη άσκηση που κάνει είναι να πάει μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα, τότε μάλλον είναι καλή ιδέα να μην χειρουργηθεί τζάμπα.

Αν βέβαια ο κάποιος θέλει να αθληθεί συστηματικά και έντονα, εννοείται πως δεν γλυτώνει την τσεκουριά.

Πάντως και χωρίς χιαστό, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αθληθείς, όπως κολύμβηση, ποδήλατο, και τρεξιματάκι ακόμα, χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

δυστυχως εχω το μικροβιο του μπασκετ, δε θα μπορουσα να σκεφτω τον εαυτο μου χωρις να μπορω να παιζω. και μονο που θα σκεφτομαι οτι το γονατο μου ειναι ασχημα θα ξενερωνω. εχω κατασταλαξει σε 2 ονοματα. τον τσικουρα της αρσης βαρων και τον νικολαου της ΑΕΚ. πολλοι μου λενε και για τον τσουκα. το θεμα που προκυπτει ειναι να την κανω σε δημοσιο νοσοκομειο ή σε ιδιωτικο? στο δημοσιο με δημοσιο χειρουργο θα ειναι μεν τσαμπα (λογω οτι με καλυπτει το ταμειο μου αλλα φοβαμαι μη δε γινει καλη δουλεια. απο την αλλη στο ιδιωτικο σχεδον σου εγγυουνται οτι θα ειναι καλη δουλεια αλλα απο την αλλη εχεις να πληρωσεις μισθους ενος χρονου

Δημοσ.

Στον νικολαου ειχε κανει εγχειρηση ενας φιλος μου, μηνισκο και επιγονατιδα. Περασε ενα διαστημα ταλαιπωριας με φυσιοθεραπειες, αλλα τωρα παιζει μια χαρα μπασκετ :D

Δημοσ.
δυστυχως εχω το μικροβιο του μπασκετ, δε θα μπορουσα να σκεφτω τον εαυτο μου χωρις να μπορω να παιζω. και μονο που θα σκεφτομαι οτι το γονατο μου ειναι ασχημα θα ξενερωνω. εχω κατασταλαξει σε 2 ονοματα. τον τσικουρα της αρσης βαρων και τον νικολαου της ΑΕΚ. πολλοι μου λενε και για τον τσουκα. το θεμα που προκυπτει ειναι να την κανω σε δημοσιο νοσοκομειο ή σε ιδιωτικο? στο δημοσιο με δημοσιο χειρουργο θα ειναι μεν τσαμπα (λογω οτι με καλυπτει το ταμειο μου αλλα φοβαμαι μη δε γινει καλη δουλεια. απο την αλλη στο ιδιωτικο σχεδον σου εγγυουνται οτι θα ειναι καλη δουλεια αλλα απο την αλλη εχεις να πληρωσεις μισθους ενος χρονου

Φίλε μου, είχα πάθει το 2000 ολική ρήξη εμπρόσθιου χιαστού και μερική ρήξη έσω μηνίσκου.

Την επέμβαση την έκανα στο ΚΑΤ και με χειρούργησε κάποιος ονόματι Βαλιανάτος του τμήματος αθλητικών κακώσεων.

Τα έξοδα (καταλαβαίνεις τι εννοώ) ανήλθαν σε 1000 ? τότε, αλλά άξιζε και με το παραπάνω.

Μετά από 6 μήνες φυσικοθεραπείας σε ΙΚΑ του Βόλου, όπου διέμενα τότε, ήμουν περδίκι και μάλιστα άρχισα προπονήσεις στίβου, γιατί έδινα πανελλήνιες για γυμναστική ακαδημία.

Πλέον, με τραβάει λίγο το γόνατο μετά από πολύωρη ορθοστασία και όταν αλλάζει ο καιρός, αλλά και μπαλίτσα παίζω και μπασκετάκι και κάνω και snowboard, το οποίο ο γιατρός μου είχε πεί ότι ήταν αμφίβολο, λόγω της καταπόνησης των γονάτων.

Μην το σκέφτεσαι για άλλο τρόπο, ένας είναι ο τρόπος πλήρους αναφοράς. Επέμβαση με δικό σου μόσχευμα.

Περαστικά λοιπόν και καλή επάνοδο στα αγωνιστικά σου. ;)

Δημοσ.

Ναι leftermann , εγώ μιλάω δογματικά χωρις να έχω συγκεκριμένες όμαδες ανθρώπων στο μυαλό μου , για το βάθος χρόνου. Βασικά ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν να σηκωθεί απο τον καναπέ του και τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια σχετική συνειδητοποιηση απο πολύ κόσμο. Πάντως , ο Γιαννάκης για παράδειγμα έπαιζε μπασκετ τόσα χρόνια χωρίς χιαστό, ωστόσο είχε κάνει επεμβαση για να τον αφαιρέσει τελείως νομίζω για να αποφορτίσει τον μηνίσκο. (δεν ξέρω όμως αν στέκει αυτο το τελευταίο και πρακτικά ...)

Προσωπικά θα προσπαθούσα να αποφύγω το δημόσιο νοσοκομείο. Γιατρός με εμπειρία σε αθλητικές κακώσεις και ομοίως για φυσιοθεραπευτή.

Δημοσ.
ο Γιαννάκης για παράδειγμα έπαιζε μπασκετ τόσα χρόνια χωρίς χιαστό

ράδιο αρβύλα / υπερβολή μάλλον. Και για τον Μητρόπουλο είχα ακούσει κάποια στιγμή κάτι τέτοιο.Ήμουν ένα διάστημα πριν κάνω επέμβαση με ολική ρίξη ΠΧΣ και το γόνατο μου ήταν τελείως ασταθές. (Μπορεί να μην έχω φέτες 4κέφαλο άλλα παίζω/έπαιζα μπάσκετ και μυικά ήμουνα σε καλή κατάσταση).

Το αποτέλεσμα , μια μέρα να πάω να βγω απο ένα ταξί και να επιδεινώσω τον επίσης τραυματισμένο μου μηνίσκο. Γενικά πιστεύω οτι η επέμβαση είναι μονόδρομος και δεν αξίζει συντηρητική αγωγή μόνο με φυσικοθεραπείες οσο και να μη κινείται κάποιος.

Δημοσ.

ολοι μου λενε ειναι μια απλη εγχειρηση ρουτινας κλπ αλλα δεν θελω να κακοπεσω ρε γμτ. κατ (Παπαδακη) ή σσκληπειο (Νικολακακης)βουλας μεσων γνωστων. εγχειρησεις χωρις καμια επιβαρυνση καλυμμενα απο το ταμειο. αλλιως τσικουρη με 3.000ευρω και εγχειρηση θα υποβληθει σε δημοσιο νοσοκομειο.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΕΧΕΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ, ΜΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΟΝΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!!!!!

ΑΡΧΙΣΑ ΗΔΗ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!!

ΕΙΜΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!

ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΥΣ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΨΑΝ ΤΟ ΧΙΑΣΤΟ ΜΟΥ. Η ΕΧΓΕΙΡΗΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕ 4 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΗΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ ΜΕ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΕΞΙΤΗΡΙΟ!!!!!!!!!!

ΑΥΡΙΟ ΚΟΒς ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΩ ΗΔΗ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟ ΠΑΤΑΩ ΜΕΧΡΙ ΒΑΡΟΣ 5 ΚΙΛΑ!!!!!!!!!!!

ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΝΟΙΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!

ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

...xaroulita baby, πάνε 8 μήνες από τότε...:-)

(παίζει να έχει αποθεραπευθεί πλήρως απ' τον χιαστό, αλλά να έχει ρευματικά πια

:-D )

(..και δε χρειάζεται να τον κουφάνουμε τον άνθρωπο, τώρα που θα έγινε καλά το πόδι του...lower yr caps......;) )

Δημοσ.

ΕΙΜΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!

Παίζετε μπάλα με τα βρέφη;

Δημοσ.
Παίζετε μπάλα με τα βρέφη;

παιζει και αυτο...αλλα επισης σκεψου οτι ολη μερα τρεχουν πισω απο καποιο παιδακι, οτι επισης ολη μερα εχουν καποιο/καποια παιδακια αγκαλια κτλ.. δεν ειναι μονο η μπαλα που ειναι τα ποδια μας χρησιμα. αλλιως ας μας τα κοψουν σε ολους και ας τα αφησουν μονο στους ποδοσφαιριστες :rolleyes:

Δημοσ.

Σωστός αλλά με αυτή τη λογική δεν υπάρχει δουλειά που τα πόδια να μην είναι εργαλείο,άντε να είναι μετρημένες στα δάχτυλα

Δημοσ.

ακριβως...εχεις δικιο, το προφανες δηλαδη...ολοι χρειαζομαστε να ειναι σε καλη κατασταση τα ποδια μας αλλιως...κλαφτα χαραλαμπε (δεν θελω βεβαια να downiaso καποιον αν εχει μονιμο προβλημα γιατι εχω κι εγω φιλους που δυστυχως απεκτησαν μονιμο προβλημα μετα απο ατυχηματα...εκει θελει πολυ δυναμη για να μπορεσεις να το χωνεψεις και να συνεχισεις!).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...