darksoho33 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 καλησπερα, μετα απο τις εξετασεις της μαγνητικης διαπιστωθηκε οτι εχω ρηξη εμπροσθιου χιαστου, αλλοιωση grade 1 στον εσω μηνισκο καθως και ρηξη του εξω πλαγιου συνδεσμου. μεχρι στιγμης εχω παει σε 2 γιατρους και θα παω και σε αλλους 2. ειχατε παθει κατι παρομοιο που χρειαστηκε εγχειρηση? σε ποιο γιατρο πηγατε? ησαστε ευχαρηστημενος?
Harkon Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 το έπαθε κολλητός γενικά του είπαν πως αν δεν το χρειάζεται για να ζήσει, να μην κάνει εγχείρηση γιατί θα του βγάλει προβλήματα αργότερα. πρότειναν πολλή γυμναστική και σχεδόν παντελή αποχή από ποδόσφαιρο,μπάσκετ, κτλ.. η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή όμως και καλύτερα θα είναι να ακούσεις τι θα πουν σε σένα ειδικά περαστικά και καλή δύναμη
we_will_rise Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Έχω πάθει κάκοση έσω μηνίσκου, ο ορθοπεδικός μου είπε για κάνα 2μηνο να πάρω μια λαστιχένια μπαλίτσα (από αυτές που πουλάνε τα ψιλικατζίδικα) και να την βάζω εκεί που "σπάει" το γόνατο (κάτω από την επιγονατήδα) και απλός να τεντώνω και να λυγίζω το πόδι μου καμιά 10αριά φορές. Φϊλε Harkon, αυτά με την αποχή νομίζω δεν ισχύουν πλέον, άλλωστε είναι σύνηθες για τους ποδοσφαιριστές να το παθαίνουν και απλώς χάνουν ένα 7μηνο αγωνιστικής δράσης. Αλήθεια πως το έπαθες όλο αυτό darksoho33;;
Harkon Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 οι ποδοσφαιριστές κάνουν εγχειρήσεις. εγώ μίλησα για μερική αποκατάσταση μέσω γυμναστικής
leftermann Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 σίγουρα είναι ο έξω πλάγιος; Μήπως είναι ο έσω; Γιατί το πακετάκι περιλαμβάνει πρόσθιο χιαστό, έσω μηνίσκο, έσω πλάγιο. "Ατυχής τριάδα" η λεγόμενη. Αν όντως είναι ο έξω, δεν μπορώ να φανταστώ τι αεροπλανικό έκανες και το έπαθες . Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλά τα κατάφερες... Η γραμμή είναι ότι πας για χειρουργείο, κυρίως αν η ρήξη του χιαστού είναι ολική. Θα γίνει συρραφή, ίσως μπει μόσχευμα, φυσικό ή τεχνητό, ίσως και καμιά βίδα. Ανάλογα πώς δουλεύει ο κάθε γιατρός. Η πλήρης αποκατάσταση θα έρθει σε 4, 6 ή και 8 μήνες, ανάλογα την τεχνική. Τελευταία ενισχύεται ο αντίλογος (στο εξωτερικό βέβαια, γιατί στην Ελλάδα την πίτα δεν την αφήνουν εύκολα) που λέει ότι, ανάλογα με την ηλικία και την δραστηριότητα του ασθενούς, η χειρουργική επέμβαση περιττεύει. Αρκεί ένα καλό πρόγραμμα αποκατάστασης (συντηρητικής) για ενίσχυση της μυϊκής δύναμης και ισορροπίας. Κοινώς, ένας 40άρης που δεν αθλείται έντονα και δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις (αθλητικές) από το πόδι του, δεν χρειάζεται να χειρουργηθεί. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα, και το έχω δει και στην πράξη. Αρκεί να είσαι λίγο τυχερός με την ζημιά του μηνίσκου σου, και να μην σου προκαλεί πόνο κατά την δραστηριότητά σου. Αν εσύ θέλεις να παίξεις μπάσκετ απαιτήσεων, μάλλον δεν την γλυτώνεις. Αλλά θα σου τα πει καλύτερα ένας καλός ορθοπαιδικός. Αν θες την γνώμη μου, μην πάρεις σβάρνα τους γιατρούς μέχρι να βρεις αυτόν που θα σου τα πει πιο βολικά. Γιατί πολλοί αυτό κάνουν. Πάνε σε 10 γιατρούς που τους λένε πως θέλουν χειρουργείο, και μόλις ο ενδέκατος τους πει "μια χαρά είσαι, δεν θες τίποτα" λένε "να, αυτός είναι γιατρός, όλοι οι άλλοι οι χασάπηδες θέλανε να με σφάξουν τζάμπα"... Αν είσαι Θεσσαλονίκη, έχω να σου προτείνω.
darksoho33 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 αποφασισα σχεδον αμεσως οταν ακουσα τις 3 επιλογες που εχω 1. χωρις εγχειρηση 2. τεχνητο μοσχευμα (εγχειρηση) 3. δικο μου μοσχευμα (εγχειρηση) επελεξα κατευθειαν το τελευταιο. το θεμα ειναι ποιον γιατρο και ποιον φυσιοθεραπευτη? εχω τρελο αγχος
Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 αν το αφησεις χωρις εγχειρηση δεν ειναι επικίνδυνο καποια αλλη στιγμη να ξαναπαθεις μεγαλυτερη ζημια;
leftermann Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 υπάρχει ένα ρίσκο, ναι. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να γλιτώσεις μια εγχείρηση και να μην έχεις ποτέ πρόβλημα. Γι αυτό και παίζει σημαντικό ρόλο το τι απαιτήσεις έχει από το γόνατό του ο ασθενής.
darksoho33 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 δεν υπαρχει περιπτωση να το αφησω αλλα σκεφτομαι αυτη την βδομαδα να επισκευτω ακομα 2 γιατρους και την επομενη πρωτα ο θεος να μπω χειρουργιο. κριμα που δεν εχω ιδιωτικη ασφαλεια γιατι θα πρεπει να πληρωσω 9.000ευρω!!!! 4- 4.500 τα υλικα και το νοσοκομειο, τα οποιο μου δινει πισω λιγο πανω απο τα μισα το ταμειο και αλλα 3-4.000 ο γιατρος και το team.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω φίλους μου να παθαίνουν ό,τι έπαθες κι εσύ.Μόνο εγώ-μακριά από μας-τη γλύτωσα.Άντε και περαστικά σου... Φοβερή δουλειά θυμάμαι ότι έκανε ο γνωστός χειρούργος κ. Λάκης Νικολάου σε φίλο μου και στο στάδιο της εγχείρησης(αν θυμάμαι καλά είχε γίνει επέμβαση με τεχνητό μόσχευμα,χωρίς να είμαι κι 100% σίγουρος)αλλά και μετά στις φυσικοθεραπείες.Βέβαια πλήρωσε το κάτι παραπάνω,αν και ένα αρκετά μεγάλο μέρος το κάλυπτε η ομάδα,αλλά μέχρι και σήμερα παίζει μπάλα κανονικότατα χωρίς προβλήματα.
washcloud Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 ...καλά, ό,τι και αν σου πούμε εδώ, και γιατροί να είμαστε, φόρουμ είναι... Το θέμα είναι ανάλογα με την περίπτωσή σου τί χρήζει. και το θέμα είναι, ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχουν "χασάπηδες" εκεί έξω. Άλλοι που θα σε βάλουν σε χειρουργείο, άλλοι που θα σε αποτρέψουν από αυτό. Προσωπικά με παρόμοια περίπτωση προ 15ετίας (μου 'κανε προσποίηση και ατο ακτέβασμα "σκαμνάκι" ο άλλος όταν σηκώθηκα αν τον κόψω), "έπεσα" σε "άχρηστους", ούτε καν σωστή διάγνωση μου κάνανε, υπέφερα, και ΧΡΟΝΙΑ μετά με αρθροσκόπηση έμαθα ότι είχα υποστεί ό,τι ρήξεις είχα υποστεί, κι ότι μόνο εάν είχα κάνει ΑΜΕΣΑ επέμβαση όλα θα είχανε πάει πολύ καλύτερα. Ονόματα σαφώς και δεν έχω να σου προτείνω, αλλά μια "ένσταση" σ' αυτό που είπε ο leftermann : Δεν είναι να βρεις απλά κάποιον που να "λέει ό,τι εσύ θέλεις", αλλά να πετύχεις κάποιον που αυτά που λέει "κάτι" να σου λένε...Και γιατρός να μην είσαι, όταν ακούς από τον άλλο αρκουδιές, το πιάνεις κάπου. Γι' αυτό "βασίσου" και λίγο στο ένστικτό σου, από αυτά που σου λένε. Πλάκωσέ τους στις ερωτήσεις, κι ανάλογα ΠΩΣ απαντάνε, όλο και κάποιο συμπέρασμα θα βγάλεις για το τί ρόλο βαράνε, και τί "πρέπει" στην περίπτωσή σου. Επίσης, σε γενικές γραμμές καλό είναι ο ορθοπεδικός να είναι αθλητίατρος.
Fidelio Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Το να αφήσει κάποιος έναν τετοιο τραυματισμό χωρις χειρουργείο δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ καλή ιδέα και έχει συνέπειες. Το λέω αυτο γιατί απο μόνο του αυτο το άτομο, θα περιορίσει πολύ τον εαυτό του στις δραστηριοτητές του φοβούμενος έναν δευτερο τραυματισμό που θα του αποτελειώσει το γόνατο , με αποτέλεσμα να γίνει υποτονικός και με τα χρόνια να αποκτήσει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά , παραπάνω βάρος , πεσμένη ψυχολογία κτλ κτλ Επίσης είναι πολύ τραγικό που τέτοιες επεμβάσεις θεωρούνται πολυτελείας στην Ελλάδα ώστε είτε έχεις ασφάλεια είτε όχι θα πρέπει να ουτως ή άλλως να πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου για να σε χειρουργήσει ένας γιατρος και μάλιστα με πείρα σε αθλητικές κακώσεις. Περαστικά darksoho33 , προχώρα στην επεμβαση μην μασάς ! ΑΜΕΣΩΣ μετά το χειρουργείο να προσέξεις την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ να είσαι ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ , και να ακολουθήσεις ΠΙΣΤΑ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ τις οδηγίες του φυσιοθεραπευτή σου , αυτο το θεωρώ πιο συμαντικό και πιο κρίσιμο απο την ίδια την επέμβαση της οποίας εν πάσει περιπτώσει το πρωτόκολλο μπορεί να είναι πιο απλό απο αυτος της φυσιοθεραπείας. Φυσιοθεραπεία , φυσιοθεραπεία, φυσιοθεραπεία .... το πιο σημαντικό....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.