enr0 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Εχω δυο επεξεργαστές ο ενας T2450 Rev D0 1.8 Laptop και ο αλλος E2160 Rev M0 1.8 O/C στα 3.1 (346 χ9) Desktop. O T2450 εχει θερμοκρασίες 60c στη καλύτερη περίπτωση ενω ο Ε2160 36C (o/c) H θερμοκρασία δωματίου αυτή τη στιγμη σύμφωνα με το θερμόμετρο που εχω απο πάνω τους είναι 26c Το πρόγραμμα που έδωσε αυτες τις θερμοκρασίες ειναι το CoreTemp 0.98.1 Αν βαλω το χερι μου σε οποιοδήποτε εξωτερικό μερος του κουτιου του E2160 ειναι κρυο ενω στον T2450 βραζει (μπροστα κατω και δεξια) Θα πρεπει να αρχισω να ανυσηχω ; ειναι καλες οι θερμοκρασιες αυτες η πρεπει να μη δουλευω τοσο συχνα το λαπτοπ τωρα που αρχιζουν οι ζεστες; Οι θερμοκρασιες του E2160 για O/C και 26c εκτος δωματιου ειναι καλες ; Φυσικα δε μιλω για full loaded ....αν βαλω το ORTHOS στο λαπτοπ δε ξερω τι θα δω... στο desktop παει γυρω στα 80 με μαμα ψύξη. Α και κατι αλλο εχει πεσει στο χερι μου ενα ωραιο πραγμα. περνει ρευμα κατευθειαν 220 και παει σε 2 ανεμηστηρες με πολυ αερα 12αρηδες και το εχω βαλει στο κατο μερος του ανοιγματος του κουτιου.. εκει δηλαδη που ειναι ο δισκος και οχι το motherboard και το εχω βαλει εκει γιατι ετσι οπως ειναι για να μην υπαρχει ανοιχτο μερος στο κουτι μπεινει μονο κατω. ο αερας βγαινει απο το κουτι και ετσι εχω 3 ανεμηστηες που κανουν αυτη τη δουλεια... θα κανουν δουλεια η αδικα τουσ εβαλα ; Ευχαριστω.
liopyr Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δεν γίνεται να συγκρίνεις τις θερμοκρασίες ενός desktop και ενός laptop cpu. Eντάξει στο laptop είναι σχετικά υψηλές, αλλά το laptop δεν είναι ούτε για να bench-άρεις ούτε να του τρέχεις orthos.
enr0 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Απο οτι βλέπω το TJ. Max ειναι και στους δυο 85c. full loaded πιθανόν να πιασει λιγο κατω απο το 85. και στους δυο. Ποιος εχει το κίνδυνο να καει απο τους δυο ; εγω νομίζω αυτος του laptop γιατι δεν αερίζετε τοσο καλα οσο το desktop.η μηπως ειναι αλλη τεχνολογία οποτε δεν ισχυει το TJ Max που γραφει το Core Temp ; Τωρα για τα τεστ... τον laptop δε του εχω κανει τιποτα γιατι δε μπορω (δοκίμασα software αλλα δε δουλεύουν για αυτον). οποτε δεν εχω βαλει τιποτα για benchmarking. Στο Desktop E2160 3.1 με αυτες τις θερμοκρασίες με 0% cpu load περασε και το SuperPI και το Prime για αρκετα λεπτα... το Orthos ομως το οποιο οταν μπαίνει παει 100% cpu load άντεξε 5 λεπτα Τελικα ποιες πρεπει να ειναι οι θερμοκρασιες unload kai full load στους core για να μη τα τινάξουν ; ευχαριστως να δοσω οτι αλλα στοιχεία θελετε απο διαφορα προγράμματα για ποιο σωστα αποτελέσματα οπως π.χ. volt κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.