Προς το περιεχόμενο

Ηλιελαιο Τι τρωμε ?


adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε το να βάζουμε ηλιέλαιο στη χωριάτικη με το να βάζουμε ελαιόλαδο στη φριτέζα όμως απέχει εξίσου λίγο από τη χαζομάρα.

 

Αραβοσιτέλαιο λοιπόν, η τελευταία καβάτζα.

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ελαιόλαδο αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες πολύ περισσότερο από τα σπορέλαια.

 

Τώρα τι υποκρισία είναι αυτή απ το ο κράτος δεν εχω καταλάβει.

Εδώ και δεκαετίες ξέραμε ότι τα σπορέλαια είναι καρκινογόνα και ραφινάρονται με βενζίνες. Στην οικογένειά μας μόνο ελαιόλαδο. Ακόμη και ο στρατός χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελαιόλαδο … ακόμη και στις φριτέζες…και σε μερικές ταβέρνες γράφουν από κάτω στον τιμοκ. ''στα τηγανιτά μας μόνο ελαιόλαδο'' ασχετα αν το τηρούν ή όχι

Ήρθε τώρα το κράτος να ανακαλύψει τον τροχό?

 

Η' μήπως δεν ξέρουμε για το εμφιαλωμένο που είναι τίγκα στα συντηρητικά.

Πριν χρόνια ο πατέρας μου μιλούσε με χημικό και του είπε καλύτερα από την βρύση με 40 β σκληρότητα παρά εμφιαλωμένο….

Εγώ προσωπικά εδώ και 2 χρόνια πίνω σχεδόν μόνο πηγαίο και λίγο εμφιαλωμένο

Δημοσ.

ναι αντεχει σε θερμοκρασιες, αλλα η γευση του χανεται

αλλα να μου πεις ποιος ξερει να κραταει θερμοκρασιες στο τηγανισμα....

Δημοσ.

Έχω κόψει την coke light εδώ και χρόνια και πλέον την βγάζω με νερό και μπύρες.. Αν κάτι απο τα τελευταία βγέι σκάρτο είναι καλός λόγος για μένα να φύγω στο όρος...

 

Όλο έλεγα ότι θα την κόψω, μπας και φτάσω τα πενήντα με τα πραγματικά μου δόντια :-D (σαν το smiley lol) αλλά όλο πίσω γύρναγα.. Αυτό το χθεσινό που αποκαλύφθηκε ήταν μεγάλο χαστούκι.. Μα μετάλλαξη dna?? :eek::fear:

Δημοσ.

Το γνωστό μέλι του νομού , ονόματα να μη λέμε:

Κατά πόσο είναι γνήσιο μέλι δεν ξέρω.

Το γνήσιο μέλι ''παγώνει'' (κρυσταλλώνει) σε Τ δωματίου με το που πιάσουν λίγο τα κρύα. Αυτό το μέλι δεν το έχω δει ποτέ να αλλάζει μορφή. Η' είναι νοθευμένο με γλυκόζη ή ρίχνουν πρόσθετα (Ε) για να μην κρυσταλλώνει ή ανήκει σε μια ποικιλία συγκεκριμένη η οποία κρατά για πάντα αυτήν την ιδιότητα του ρευστού. Βέβαια πως μπορεί να κατακλύζει την αγορά αυτό το μέλι με αυτήν την σπάνια ποικιλία είναι απορίας άξιο.

Επίσης το γνήσιο μέλι (από μελισσοπαραγωγό) είναι σαν το κρασί…δεν έχει ημερομηνία λήξεως , δεν χαλάει … αν ''παγώσει'' το θερμαίνεις λίγο (στο καλοριφέρ) και γίνεται όπως πρώτα. Τώρα αυτά τα μέλια συσκευασίας γιατί έχουν ημ/ληξ , πάλι νομίζω είναι απορίας άξιο.

Δημοσ.

Νομίζω ότι σε όλα τα προιόντα πρέπει να αναγράφεται ημερομηνία λήξης για λόγους ISO, αν δεν κάνω λάθος. Ακόμα και αυτά που δεν έχουν αλλοιώσεις με το πέρασμα του χρόνου, πχ έχω δει σε ξύδια και πιπέρια.

Δημοσ.

Να ητανε μονο το ηλιελαιο....:P

Εδω νοθεουν το λαδι κιολας.

Κι απο ενστασεις εντονες της νομαρχιακης αντιπολιτευσης ορισμενα ονοματα καρχαριων βγηκαν στις τοπικες εφημεριδες.

Προσοχη ΟΧΙ ΟΛΑ.

Τι θα τους κανουν???

Θα φαμε ομαδικως φασολαδα και θα τους κλ*σουμε τα @@.

Βεβαια δεν εχει σχεση με το ποιος κυβερναει γιατι αν ηταν αλλο κομμα στην εξουσια θα γκρινιαζε η διαφορετικη αντιπολιτευση γνωστο το φαινομενο.

Δημοσ.

παιζονται συμφέροντα...

τώρα μας λενε το παραμύθι γιατί έτσι τους συμφέρει

όλα γνωστά από δεκαετίες

λιντσάρισμα θέλουν

Δημοσ.
λιντσάρισμα θέλουν
Οταν ελεγα καπου αλλου οτι θα επρεπε να υπηρχε η θανατικη ποινη για καποιες περιπτωσεις με λεγανε χουντικο (στα απιδια μου τεσπα).

Ενταξει εγω ας φαω σκ*τα παει στο διαολο εφτασα τα 35 δε γαμ*ιεται ας ψοφησω στα 50.

Τα μωρα τι φταινε να τρωνε κρεμες δηλητηριο????

Παω χτες καφενειο λιγο μουδιασμενοι οι ελαιοπαραγωγοι...

Βεβαια θα ξεχαστει καποια στιγμη.

tomasss κορυφαιος!

Δημοσ.

Καλο φιλε tomass, και συναμα ξευπνο. Να διετε το 10 τοις εκατο απο αυτα που τρωμε απο αλλα προιοντα ποσα ειναι, ασπο γαριδακια, μπισκοτα, κρουασαν κλπ. Στα ταχυφαγεια και μαμακιες ξερετε οτι εδω και χρονια βαζουν παλιολαδα?

Επισκέπτης
Δημοσ.

To καλό ηλιέλαιο, δηλαδή αυτό που θέλετε να αγοράζετε όλοι και όχι σαν το αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο στο τενεκέ όπως τόσα χρόνια, ακολουθεί πολύ επιστημονικές διεργασίες επεξεργασίας, όπως degumming, neutralization, dewaxing, bleaching and deolonzation, όπως λένε στα πολιτισμένα. Βοηθούνε σ' αυτό το κιτρικό οξύ η ποτάσα κλπ σε ποσότητες ακίνδυνες γιατί έχουν μελετηθεί από πολύ σοβαρούς ανθρώπους που βασίστηκαν σε πολύ σοβαρούς τύπους χημείας.

 

 

Υ.Γ

Εντάξει, και το καλό βιοντίζελ επεξεργάζεται παρομοίως. Αλλά ποιος επιτήδειος τα ανακάτεψε;

Δημοσ.

ακομα και ετσι να εχει γινει δεν εχει καμια θρεπτικη αξια και ειναι αχρηστο για τον οργανισμο (απο οτι λεγανε χημικοι στην τιβι)

 

οποτε οποιος μπορει να βρει και να παρει καλο ελαιλαδο ας ξεχασει ολα τα αλλα

Δημοσ.
Βοηθούνε σ' αυτό το κιτρικό οξύ η ποτάσα κλπ σε ποσότητες ακίνδυνες γιατί έχουν μελετηθεί από πολύ σοβαρούς ανθρώπους που βασίστηκαν σε πολύ σοβαρούς τύπους χημείας.

κιτρικό οξύ , ποτάσα , χημικοί τύποι κτλ στο πιάτο μου?

φχαριστώ δε θα πάρω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...