Προς το περιεχόμενο

Windows Vista και κολληματα

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το asus g2s με windows vista και οταν το πρωτοπηρα, επειδη δεν ειχε καλο δισκο κολλουσε. Εβαλα τα xp και ησυχασα. Πριν απο λιγο καιρο πηρα ενα καινουριο σκληρο δισκο hitachi μονο και μονο για να ξαναβαλω vista. Ανεβηκε και το rate του σκληρου απο 4,2 στα 5,2. Το θεμα ειναι οτι παρολλα τα tweaks που του εχω κανει, οτι παλει κολλαει, κυριως οταν το φερνω απο αναμονη ή οταν αρχιζει το pc. Και κολλαει σχεδον μονο οταν παιζει μουσικη ( ειτε με wmp, ειτε με winamp ). Κανει ενα σπαστικο κολλημα και ο ηχος παιζει πολυ αργα και δε μπορω να κανω τιποτα, εκτος απο brutal shutdown. Εδω και μια εικονα με τα processes ( 60+ παρολλο που ειχα σβησει αρκετα και εχω μονο 6 startup entries!! ) και το pagefile με memory ( η free memory ειναι παρα πολυ λιγη!! ). Τι μπορει να φταιει;

post-31241-129062968001_thumb.jpg

Δημοσ.

Φταιει το οτι εδω που βρισκομαι μπαινω χρησιμοποιωντας το κινητο ως modem ( tim non stop ) και μερικες φορες δεν αναγνωριζει τα ελληνικα. Για αυτο γραφω που και που στα greeklish και τρωω και τα warn μου...

Καποιος mod αν μπορει να αλλαξει τον τιτλο σε " Windows Vista και κολληματα " , γιατι δε μπορω να το κανω εγω.

Δημοσ.

*offtopic

Φταιει το οτι εδω που βρισκομαι μπαινω χρησιμοποιωντας το κινητο ως modem ( tim non stop ) και μερικες φορες δεν αναγνωριζει τα ελληνικα.

Το ίδιο παθαίνω κ εγώ...

Ειδικά οταν το χρησιμοποιώ αποκλειστικά τις περιόδους που είμαι επαρχία

και δεν έχω απο αλλού πρόσβαση...

Παρακαλώ στο θέμα αυτό ας δείξουν λίγη κατανόηση οι Mods γιατί κ εγώ

τα είχα φάει τα warns μου...

Δημοσ.

Εννοειται πως τα εχω κανει ολα αυτα και μερικα ακομα καλυτερα.. Δεν ξερω γιατι γινεται αυτο!!

Γιατι στην physical memory Μου λεει cached 1434mb και freed 48mb;

Μονο το superprefetch δεν εχω απενεργοποιησει, καθως διαβαζω οτι δεν εχει και μεγαλη διαφορα σε καλα μηχανηματα..

Εχω Intel Core 2 Duo T7500 2,2Ghz, 2GB Ram, Nvidia GeForce 8600GT, HITACHI HTS722016 160GB.

Δημοσ.

Το εχω απενεργοποιησει εδω και 2 ημερες και παλι μου το εκανε κατα το ανοιγμα του pc. Για την ακριβεια δεν κολλαει μονο ο windows media player, αλλα γενικα ολος ο υπολογιστης και χρειαζεται restart για να ξεκολλησει. Επισης ειδα στο task manager οτι μπηκαν επιπλεον καμμια 10αρια τα οποια ειτε ειχα σβησει, ειτε ηταν ασχετα.. Μηπως παθαινει διαληψεις;

Δημοσ.

Σίγουρα το σύστημα σου είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται να απενεργοποιείς services, να ασχολείσαι με superprefetch και τα ρέστα.

Και μένα οι διεργασίες είναι 70+ ..

Αλλού είναι το πρόβλημα.

Αφού μας λες ότι το παθαίνει όταν ακούς μουσική ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους codecs σου.. Πες μας ποιους έχεις εγκαταστήσει.

Μήπως να κοιτάξεις την ώρα που λες ότι κολλάει τι συμβαίνει μέσω του task manager..

Δημοσ.

Οταν κολλαει η cpu usage ειναι στο 100%. Εμφανιζονται ασχετες διεργασιες. Αυτο γινεται 1 στις 10 φορες που αρχιζω τον υπολογιστη. Απο codecs εχω τους cccp. Μηπως φταιει το laptop ή οι διαφορες ρυθμισεις που του κανω; Μηπως με ολα αυτα τα tweaks του δημιουργω καποιο προβλημα; Θυμαμαι με Xp δεν γινοταν τιποτα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξερω αν εχει και καμμια σχεση με αυτο : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=250540&page=2

Παντως σημερα που ξανακολλησε κοιταξα στα Processes και ηταν στο full το svchost.exe. Παταω να δω τα services του και ηταν τα DcomLaunch και το PlugPlay. Αυτο το δευτερο αναφερεται στο φορτιστη του Laptop. Επισης ειχα ξεχασει να το αναφερω, αλλα τις περισσοτερες φορες οταν κολλαει το laptop και βγαλω τον φορτιστη, τοτε ειναι ok ( μερικες φορες βεβαια κολλαει τελειως και κλεινει μονο με forced restart ). Οποτε φανταζομαι οτι κατι τρεχει με το ρευμα ή τις ρυθμισεις για τον φορτιστη;

Μπορει να βοηθησει καποιος;

Δημοσ.

Βγάλε το cccp και πέρασε μόνο όσα χρειάζεσαι. Τα codec packs έχουν βρεθεί αρκετές φορές υπεύθυνα για παράξενες καταστάσεις.

Τώρα όσον αφορά το φορτιστή, κοίτα στο site της asus μήπως έχουν καινούργιο driver, software κ.λπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...