Twisted_Wicked Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Καταρχάς καλησπέρα σας. Αυτό το θέμα το ξεκινώ έχοντας ρίξει ουκ ολίγο διάβασμα στο φόρουμ,διάβασμα μέσο γουγλη και το μόνο που κατάφερα είναι να αποκτήσω έναν τρελό πονοκέφαλο με δοκιμές .Εστησα ενα 2o pc με αποκλειστικο σκοπο την αποθηκευση και προσβαση μεσω του 1o gaming pc μου που τρεχει vista ultimate.Στο 2ο pc περασα kubuntu 8.04 και αυτο που θελω ειναι τα εξης: 1)Εχω 1 router(με μονο 1 θυρα ethernet δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ονομαζεται router),2 onboard gigabyte ethernet(1 καθε pc) + 1 pci gigabyte ethernet (στο 2ο).Οποτε αναγκαστικα πρεπει να παιρνει ιντερνετ το 2ο απο το router και με lan να την κανει share στο 1ο. Μια χαρα αλλα δεν εχω ιδεα πως να το κανω αυτο 2)Θελω να μπορω να βλεπω τους hdd του 2ου pc στο 1ο. Εχω διαβασει οτι αυτο γινεται με samba server η ftp server αλλα δεν εχω καταφερει μεχρι και τωρα να τα εφαρμοσω σωστα. 3)Καταφερνοντας το προηγουμενο,θα μπορω να κανο remote desktop απο το 1ο στο 2ο pc η θα χρειαστω επιπλεον προγραμμα πχ vnc? Συγνωμη για το πληθος των ερωτησεων αλλα γνωριζω καλα μονο windows,το linux και ειδικοτερα το linux networking ειναι εντελως νεα περιοχη για μενα. Edit:Εγκατελειψα το εγχειρημα αυτο τελικα-δεν ξερω τοσο καλα το linux οσο τα windows οποτε στο 2ο pc μπηκανε xp.
Tieslin Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Γιατί έστησες Linux στο 2 Η/Υ? Δοκίμασες να στήσεις καμιά lite έκδοση win XP? Πιο εύκολα θα κάνεις δουλειά πιστεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.