Προς το περιεχόμενο

πινακιδες "no parking" και αλλα...

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,

γνωριζει ( ή μπορει να με παραπεμψει σε καποιο link ) κανεις τις νομικες κυρωσεις για την αναρτηση μιας τετοιας πινακιδας; εχει το δικαιωμα να "καρφωσει" στην πορτα του μια τετοιου ιδους πινακιδα; δεν απαιτείται αδεια;

οι σιδηροκατασκευες που δημιουργουνται απο πολλους αναμεσα στα πεζοδρομια και τον δρομο ωστε να μην βρισκει η ροδα του αμαζιου τους στο αυλακι, ειναι νομιμες; γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι εχει το δικαιωμα καποιος να διαμορφωνει κοματι δημοσιου χορου...

• Super Moderators
Δημοσ.
γεια σας,

γνωριζει ( ή μπορει να με παραπεμψει σε καποιο link ) κανεις τις νομικες κυρωσεις για την αναρτηση μιας τετοιας πινακιδας; εχει το δικαιωμα να "καρφωσει" στην πορτα του μια τετοιου ιδους πινακιδα; δεν απαιτείται αδεια;

Aν έχεις την είσοδο του parking του σπιτιού σου εκεί όπου θα βάλεις την πινακίδα (και την βάλεις πάνω στην είσοδο), δικαιούσαι να το κάνεις.

Αν απλώς δεν γουστάρεις να παρκάρουν άλλοι μπροστά στο σπίτι σου, είτε την βάλεις είτε όχι το ίδιο κάνει: δεν μπορείς να τους εμποδίσεις.

οι σιδηροκατασκευες που δημιουργουνται απο πολλους αναμεσα στα πεζοδρομια και τον δρομο ωστε να μην βρισκει η ροδα του αμαζιου τους στο αυλακι, ειναι νομιμες; γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι εχει το δικαιωμα καποιος να διαμορφωνει κοματι δημοσιου χορου...

Τι ακριβώς εννοείς; Μπορείς να το περιγράψεις αυτό; Ή κάποια φωτογραφία;

Δημοσ.

Φαντάζομαι εννοεί τις σιδερένιες "ράμπες" για να ανεβαίνει πιο εύκολα το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο.

Για τις εισόδους parking να πω ότι από το νόμο επιτρέπεται μία για κάθε πολυκατοικία και 2 εφόσον αυτή είναι γωνιακή. Παρόλαυτα, μπορείς να πάρεις και δεύτερη άδεια από τον οικείο Δήμο αν θυμάμαι καλά (αν όχι από το Δήμο, τότε από το τοπικό Α.Τ.).

• Super Moderators
Δημοσ.
Φαντάζομαι εννοεί τις σιδερένιες "ράμπες" για να ανεβαίνει πιο εύκολα το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο.

Αν είναι αυτό (which sounds about right...) τότε θεωρητικά θα έπρεπε να έχω άδεια για να βάλω κάτι τέτοιο στο δρόμο. Πρακτικά, δεν νομίζω ότι έχουν πολλοί. Απλώς κανείς δεν ασχολείται.

Για τις εισόδους parking να πω ότι από το νόμο επιτρέπεται μία για κάθε πολυκατοικία και 2 εφόσον αυτή είναι γωνιακή. Παρόλαυτα, μπορείς να πάρεις και δεύτερη άδεια από τον οικείο Δήμο αν θυμάμαι καλά (αν όχι από το Δήμο, τότε από το τοπικό Α.Τ.).

Η αρμοδιότητα όντως πρέπει να'χει μεταβιβαστεί από το Α.Τ. στον Δήμο.

Αλλά μάλλον ρωτάει για πινακίδες που βάζεις πάνω στις γκαραζόπορτες.

Υποθέτω δηλαδή. :-)

Δημοσ.
γεια σας,

οι σιδηροκατασκευες που δημιουργουνται απο πολλους αναμεσα στα πεζοδρομια και τον δρομο ωστε να μην βρισκει η ροδα του αμαζιου τους στο αυλακι, ειναι νομιμες

i]; γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι εχει το δικαιωμα καποιος να διαμορφωνει κοματι δημοσιου χορου...

Για να τοποθετήσεις πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης πρέπει να έχεις άδεια εισόδου - εξόδου πάρκινγκ. Στην πινακίδα πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός της άδειας. Αν δεν υπάρχει, μπορείς να την αγνοήσεις. Κανονικά οι πινακίδες αυτές πωλούνται μόνο με επίδειξη της άδειας. Εννοείται πως αυτοσχέδιες και χειροποίητες πινακίδες, καθώς και κάτι ταμπελάκια που πουλάνε τα καταστήματα σιδηρικών και τα βιβλιοπωλεία, δεν ισχύουν με τίποτα.

Οι σιδηροκατασκευές (υποθέτω εννοείς αυτές για να ανεβαίνει το αυτοκίνητο στο κράσπεδο) απαγορεύονται. Το ίδιο και το τσιμεντάρισμα. Επιτρέπεται μόνο η βύθιση του κρασπέδου στο σημείο εισόδου - εξόδου.

Πρόσφατα έβγαλα άδεια εισόδου - εξόδου, και τα έμαθα.

έντιτ: η αρμοδιότητα είναι όντως του δήμου. Κάνεις αίτηση στον δήμο, έρχεται υπάλληλος για αυτοψία, φωτογραφίζει, σχηματίζει φάκελο, τον στέλνει στην τροχαία, έρχεται και η τροχαία για αυτοψία, και αν όλοι εγκρίνουν, παίρνεις την άδεια. Σ εμένα όλα αυτά τράβηξαν 6 μήνες...

Δημοσ.

τσακωθηκα με ενα συμπολιτη μου γιατι εβαλα το αυτοκινητο μου μπροστα απο μια αποθηκη ( ωρα μη λειτουργιας ) και θελω να μαθω μεχρι πιο σημειο ειχε-ειχα δικιο... σε αντιθεση με αλλες φορες που σεβομαι την την παρανομη πινακιδα του και δεν παρκαρω αυτη την φορα το εβαλα οπως οπως γιατι επρεπε να παω αμεσως τουαλετα :-) και τρελαθηκα με τα λεγομενα του και το τουπε του...

εχω ακουσει πως τα καταστηματα (ειδικός νόμος) απαιτειται να εχουν αδεια για καταληψη χωρου για φορτοεκφορτωσεις....

Οι σιδηροκατασκευές (υποθέτω εννοείς αυτές για να ανεβαίνει το αυτοκίνητο στο κράσπεδο) απαγορεύονται. Το ίδιο και το τσιμεντάρισμα. Επιτρέπεται μόνο η βύθιση του κρασπέδου στο σημείο εισόδου - εξόδου.

ναι, αυτο εννοουσα...

το θεμα δεν ειναι αν αγνοης ή οχι μια τετοια πινακιδα αλλα αν εχεις το δικαιωμα να την βαλεις ( δεν αναφερομαι στης με αδεια ) και ποιες ειναι οι κυρωσεις, δεν το βρισκω λογικο να κανει ο καθενας οτι θελει χωρις καποια συνεπεια...

φυσικα δεν θελω και δεν πρόκειται να τον καταγγειλω αλλα δεν ανεχομαι να υποβαθμιζουν την νοημοσυνη μου...

Δημοσ.

Ο αδελφός μου που είχε ένα παρόμιο περιστατικό με κάποιον "γείτονα" που είχε κάνει γκαραζ τον κήπο του σπιτιού του όταν έκανε παρατήρηση δτον σδελφόμου γιατί πάρκαρε μπροστά στο "γκαράζ" του ο αδελφός μου κάλεσε το 100 και όταν ήρθε του ζητήθηκε η άδεια από τον δήμο και την πολεοδομία η οποία φυσικά και δεν υπήρχε έγινε παρατήρηση στον γείτονα ότι ενεργεί παράνομα χαιρέτησαν και έφυγαν.

Δημοσ.

παιδια ακομη κ γωνιακη πολ/ια να ναι "δυσκολα" δινουν 2η αδεια για εισοδο- εξοδο.νομιζω εχει καποιους ορους.

καλα η σιδεροκατασκευη καλο κανει γιατι ανεβαινεις κ συ απο κει για να παρκαρεις πιο περα απο την εισοδο του...

κ γω εχω ενα θεμα με μια νεα πολ/κια που ο τυπος εχει βαλει κ καλα 4-5 γκαραζ γυρω γυρω απο την πολ/ια Πιο μεσα απο το πεζοδρομιο κ οι τυποι ειχαν το θρασος να μου κολλησουν σημειωμα(κ ελπιζω να μην εκαναν αυτοι, μια γρατσουνια που απεκτησα καπου εκεινο τον καιρο).περιμενω να τους πετυχω καμμια μερα να συναντηθουμε στο παρκαρισμα...

@λεφτερμαν ποσα εδωσες στον δημο?μια φορα τα δινεις ή καθε χ χρονια?

παντως πολλες μονοκατοικιες ειναι σιγουρο πως δεν εχουν καν αδεια.αλλα το να τους κανουν απλα παρατηρηση δεν λεει τιποτα.

Δημοσ.

File SamSam, ναι μεν μπορεις να αγνοησεις κατι τετοιες πινακιδες του κ@λου αλλα καλως ή κακως ο νομος δεν απαγορευει στον αλλο να βαλει μια τετοια πινακιδα ακομα και αν στερειται της νομιμης αδειας...

Δημοσ.
Aν έχεις την είσοδο του parking του σπιτιού σου εκεί όπου θα βάλεις την πινακίδα (και την βάλεις πάνω στην είσοδο), δικαιούσαι να το κάνεις.

Όρισε πρώτα τι είναι "parking". Φαντάζομαι εννοείς νόμιμη δηλωμένη θέση parking σύμφωνη με την άδεια του σπιτιού ή με κάποια άλλη "νομιμοποίηση". Έχω δει τρελλά "parking" σε αυλές, κοινόχρηστους χώρους κλπ κλπ. Τότε δικαιούσαι ?

Αλήθεια οι νόμιμες θέσεις Parking δεν έχουν κάποιου είδους αριθμό οπως πχ οι άδειες οικοδομής. Γιατί δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται ο αριθμός αυτός στη πινακίδα όπως γίνεται με τις πινακίδες στις οικοδομές ? είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το έχω δει κάπου.

Δημοσ.
....λεφτερμαν ποσα εδωσες στον δημο?μια φορα τα δινεις ή καθε χ χρονια????

πλήρωσα 50 ευρώ για την έκδοση της άδειας. Δεν θα ξαναπληρώσω ποτέ τίποτα. Η άδειά μου θα ισχύει μέχρι να συντρέξει κάποιος λόγος για την ακύρωσή της. Και τα 50 ευρώ δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύουν για κάθε δήμο. Νομίζω είναι νταβατζιλίκι που ορίζει κάθε δήμος ανεξάρτητα.

Δημοσ.

Παιδιά εγώ είμαι διαχειριστής σε πολυκατοικία με 6 διαμερίσματα. Δεν έχω κάποιο χαρτό από τον ιδιοκτήτη με την άδεια parking. Έχω μόνο το μισθωτήριο συμβόλαιο που αναφέρεται σε θέση parking και στην πινακίδα του αμαξιού μου. Χρειάζεται να έχω κάτι μαζί μου??

Δημοσ.

Ειπαμε παιδια. Η θεση παρκινγ πρεπει να εχει ευδιακριτη πινακιδα και στην οποια να ανγραφεται ο αριθμος αδειας. Αλλιως εχει καθε δικαιωμα ο οποιοςσδηποτε να παρκαρει εκει και η αστυνομια δεν θα τον γραφει γιατι δε θα ξερει αν ο ιδιοκτητης του παρκινγ εχει οντως αδεια.

ΓΙ'αυτο λοιπον ευδιακριτη πινακιδα και επανω της να αναγραφεται ο αριθμος αδειας.

Δημοσ.
Ειπαμε παιδια. Η θεση παρκινγ πρεπει να εχει ευδιακριτη πινακιδα και στην οποια να ανγραφεται ο αριθμος αδειας. Αλλιως εχει καθε δικαιωμα ο οποιοςσδηποτε να παρκαρει εκει και η αστυνομια δεν θα τον γραφει γιατι δε θα ξερει αν ο ιδιοκτητης του παρκινγ εχει οντως αδεια.

ΓΙ'αυτο λοιπον ευδιακριτη πινακιδα και επανω της να αναγραφεται ο αριθμος αδειας.

Αν εξερέσουμε τα αναπηρικά, δεν έχω δει ούτε ΜΙΑ πινακίδα παρκαρίσματος που να αναφέρει τον αριθμό αδείας!!

Δημοσ.

Οντως οι περισσοτεροι δε βαζουν τους αριθμους αδειας... για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχουν.

Απλα αν εισαι σε αυτη τη περιπτωση μη σου φανει περιεργο που παρκαρει οποιος ναναι μπροστα και σε κλεινει ή που η αστυνομια δεν τον γραφει ποτε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...