Προς το περιεχόμενο

help in making vcd from tv captures with audio

adamk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ήθελα λίγη βοήθεια από όποιον ξέρει κάτι,

θέλω να κρατείσω ένα αρχείο απο ασπρόμαυρες Ελληνικές ταινείες και θέλω να πάρω μια φτηνή tv card που να μπορεί να κάνει video capture έτσι ώστε να μπορέσω να τα μεταφέρω σε ένα cd κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη εθχαριστώ εκ των προτέρων.<p>[ 30-01-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: adamk ]<p>[ 23-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: adamk ]<p>[ 24-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: adamk ]</p>

Δημοσ.

Τι ακριβως βοηθεια θελεις φιλε;<p>Για καρτες συλληψης;(Να κοιτας στο www.fleamarket.gr)

Για προγραμματα;

Για φορμα;<p>Παντως αν ψαξεις σε παλιοτερες συζητησεις θα βρεις οτι θες.

Καλη τυχη

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

έχω πάρει μια κάρτα pinacle pro και προσπαθώ να κάνω capture μιά ολόκληρη ταινία αλλά αυτό δεν γίνεται μέχρι τέλους της ταινίας ,υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει capture με την συκεκριμένη κάρτα και να το συμπιέζει έτσι ώστε να μπορεί να γίνει vcd.

Δημοσ.

ego exo tin Haupauge win tv

me to win tv 2000 (to diko tis programa)

exo sindesei to video me tin tv

ekana capture mia tenia se 768x568 (den paei pio pano sto sigekrimeno program)

(prosklisi se geuma me ena ipsopfio dolofono)

mou pire giro sta 850 mb

90 lepta movie me kodikopioisi

divx4,12

apotelesma arketa ikanopioitiko

ama den exeis dvd .....<p> smile.gif" border="0 smile.gif" border="0 rolleyes.gif" border="0

Δημοσ.

Έκανα μια ταινία , αλλά μου βγάζει ένα τρελο μέγεθος ,υπάρχει κάποιο συμπιεστικό πρόγραμμα έτσι ώστε να χωράει σε cd, η μορφή της ταινίας είναι σε mpg 384x288 ,5600kbit/sec και ο ηχος mpeg stereo 44,1 khz 320 kbit/sec

Δημοσ.

TMPEGnc.Πρεπει ομως πρωτα να ξεχωρισεις τον ηχο(με Virtual Dub) και υστερα να τροφοδοτησεις το προγραμμα με τα δυο αρχεια που θα εχεις(εικονας+ηχου.avi και μονο ηχου .wav).Μη σε μπερδεβει το αρχειο .wav.Ειναι ηδη συμπιεσμενο κατα .mp3 και θα δουλεψει ανετα...Να υπολογιζεις δυομισυ φορες τον χρονο μετατροπης σε σχεση με το αρχικο(με PIII 1Ghz,256 sdram).Μπορεις εκ των υστερων(γιατι αν θα τα φορτωσεις κατα την διαδικασια,θα τελειωσεις μεθαυριο)να χωσεις και διαφορα εσωτερικα φιλτρα που διαθετει το προγραμμα,την χρησιμοτητα των οποιων θα τη διαπιστωσεις με πειραματισμους επι τοπου.

Α,μην ξεχασεις να δωσεις το σταθερο "φορμα" του vcd(αν θες να παιζονται και σε standalone),δηλαδη 352x288 στην εικονα με bitrate 1150 και 44.1Κhz stereo στον ηχο...

Σε περιπτωση ασυγχρονιστου ηχου+εικονας,μπορεις να ανατρεξεις στα (ενσωματωμενα) εργαλεια του TMPGEnc.

Περισοτερα στα διαφορα (http://www.vcdhelp.com)εξειδικευμενα επι του αντικειμενου fora...<p>Εγω παντως δεν ειμαι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα,ισως φταιει και η καρτα συλληψης(studio vcd της Pinnacle),ισως η αποσταση που μεσολαβει μεταξυ του video και του computer,ισως η ποιοτητα των καλωδιων(δυστυχως μονο δυο ειδη μπορεσα να βρω στην αγορα στο μηκος που χρειαζομαι και ειναι μεγαλη μανουρα να τα φτιξω μονος μου),παρολο που εχω φορτωσει 6 διαφορετικα προγραμματα συλληψης και 4 codecs διαμορφωσης...<p>Και ενα τελευταιο,ΠΑΝΤΑ defragment πριν το capture! rolleyes.gif" border="0

Δημοσ.

Phgaine:start/programs/studiopctv/tools->vidcon32 vale sto video format 352x288,phgaine capture setup/frame rate 25.000,compression dialekse ena encoder(egw protimw ms mpg4)kai thn poiothta/sympiesh,epelekse to capture audio kai dialekse poiothta.kata thn apopsh mou poiotika den aksizei na kaneis vcd ektos kai an 8es na paizei se stand alone dvd player,diaforetika divx.<p>[ 18-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: shumi_m ]</p>

Δημοσ.

Basika me tin epeksergasia pou mporeis na kaneis meso tou TMpeg einai foberi.kanei tin eikona poli kathari kai xoris pikseliarisma.Loipon emena gnomi mou einai na kaneis capture me to virtualdub kai na prosekseis ta fps kata tin eggrafi na min peftoun kato apo ta 24 giati tha exeis problima me ton ixo!!An sou katebainoun ta fps tote xamilose tin analisi.Den xreiazetai soni kai kala na kaneis capture me 352x288.An den sou peftoun ta fps tote bale kai ipsiloteri.Opos kai na einai tha to ftiakseis sto standard vcd apo to TMPEG ekei mporeis na tou kaneis kai epeksergasia gia na min pixel stin eikona.Bebaia mia ora video tha parei giro stis 10 ores(toso pairnei emena se Duron 750Mhz).Me auto ton tropo exo kanei para pola vcd kai exoun bgei kalitera merikes fores kai apo etairion!!

Δημοσ.

Έχω προσπαθήσει να συμπιέσω το capture απο την κάρτα που έχω και ούτε με το flask ούτε με το tmpegnc δεν έχω συγχρονισμό του ήχουμε την ταινία αν κάποιος έχει κάνει μετατροπή από avi ή mpg file σε vcd ή svcd ας μου δώσει τα settings

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Θα σου πω τι χρησιμοποιώ εγώ και είμαι ευχαριστημένος (αναφορικά με την capture card που χρησιμοποιώ).

Έχω την 3DFX Voodoo3 3500 TV και τα Windows 2000 SP2 Ελληνικά πάνω σε έναν PII στα 350 MHz.

Ο driver της Voodoo είναι WDM συμβατός.

Χρησιμοποιώ το VirtualDub v1.4.8. Κάνω με αυτό capture σε ανάλυση 384Χ288 χρησιμοποιώντας κωδικοποιητή για το video τον PICVideo MJPEG v2.10.0.25 στη ρύθμιση ποιότητας 18, ενώ για τον ήχο ασυμπίεστο PCM στα 32000Hz mono. (Επέλεξα αυτη τη ρύθμιση για τον ήχο, γιατί η λήψη της κάρτας δεν ανεβαίνει πάνω από τα 12000Hz και είναι μονοφωνική)

Κατά τη διάρκεια του capture έχω χρήση επεξεργαστή στο 70-90% και χάνω 1-2 frame κάθε δέκα λεπτά (εννοείται πως δεν κάνω τίποτα άλλο στον υπολογιστή εκείνη τη στιγμή).

Με αυτές τις ρυθμίσεις χρειάζομαι περίπου 2 GB για μία ώρα ταινίας.

Όταν τελειώσω το capture, ανοίγω το .avi που έφτιαξα με το virtualdub, κόβω τις διαφημίσεις και χρησιμοποιώ κωδικοποίηση DivX v4.12 2-pass στα 1236 b/s για το βίντεο και mp3 64Kb/s για τον ήχο (FhG codec).

Στο τέλος καταλήγω σε 74άρι cd να βάζω περίπου 60-70 λεπτά. (φυσικά όλα εξαρτώνται από το bitrate)

Φίλτρα δεν χρησιμοποιώ στο Virtualdub εκτός από το grayscale όταν πρόκειται για ασπρόμαυρη ταινία.

Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από ότι και στα πιο τρελά όνειρά μου (άμα σκεφτείς ότι την voodoo την αγόρασα 6500δρχ μεταχειρισμένη). Όλοι οι περιορισμοί οφείλονται στην voodoo. Αν μπορούσα να πιάσω μεγαλύτερη ανάλυση και είχα καλύτερο επεξεργαστή, το αποτέλεσμα θα ήταν τέλειο.

Το μόνο πρόβλημά μου έιναι ότι ο ήχος είναι μετατοπισμένος σε σχέση με το βίντεο κατά 200ms και στην πορεία μπορεί να φτάσει και τα 500ms. Αυτό όμως διορθώνεται με το virtualdub από το μενού audio->inteleaving->audio skew correction.

Το αποτέλεσμα το βλέπω σε 15άρα όθόνη αλλά και σε 17άρα είναι αποδεκτό.

Αυτά.<p>[ 25-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: dgeor ]</p>

Δημοσ.

Me mia karta pou exei TV-OUT (Geforce2mx400)ginete na tin sindeso me tin tileorasi kai na kano capture mia tenia?Tha ithela na protinete ena programa to opio na kanei capture video alla se simpiesmeni morfi divx i vcd den me peirazei.Ipotheto oti kati tetoio tha thelei arketi ipologistiki isxi alla pisteuo oti thn diatheto.Katarxin ginete na kano grab me ton tropo pou sas eipa i na paro mia karta tv?Palia eixa tin wintv go tis haupage.alla den eixa kai poli kali eikona.

Δημοσ.

Το TV-OUT το λέει μόνο του: είναι για έξοδο προς την τηλεόραση.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι TV-IN για να κάνεις capture.

Πρόγραμμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα capture που σίγουρα συνοδεύει την κάρτα, το VirtualDub που είναι και το πιο ελαφρύ, τα προγράμματα της Ulead, το WinDVR, το PowerVCRII, κάποιο από τα προγράμματα της honestTech ή της nanoCosmos. Τα περισσότερα από αυτά είναι για απευθείας capture σε MPEG-1,2, ενώ τα VirtualDub και της Ulead μπορούν να χρησιμοποιήσoυν και όποιον άλλο codec θέλεις (DivX, MJPEG ...), ενώ όλα απαιτούν ο driver της κάρτας να είναι WDM συμβατός (εκτός ίσως από το πρόγραμμα της "μαμάς" εταιρίας).

Νομίζω σε κάλυψα, έτσι;<p>Το σύστημά σου σε καλύπτει απόλυτα, αυτό είναι σίγουρο.<p>[ 25-02-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: dgeor ]</p>

Δημοσ.

Safos me kalipses smile.gif" border="0 Na se rotiso kai kati allo.Dipla sto Tv out iparxei kai mia alli ipodoxi stin sigekrimeni karta(Gefrorce2mx400)Mipos einai to IN?Tespa apo ti antilamvanomai pao autes tis meres na paro Karta TV.Na paro mia ftini tis Haupage gia paradeigma i an paro kapia kaliteri tha do kapia ousiastiki diafora.Milame panta gia poiotita eikonas kai analisi sto video capture.

Δημοσ.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να απαντήσω στα τελευταία ερωτήματά σου.

Δεν έχω εμπειρία από άλλες κάρτες λήψης.

Ξέρω μόνο ότι οι κάρτες που βασίζονται στο chip ATI THEATRE ανεβαίνουν πολύ ψηλά σε αναλύσεις (πάνω από 640Χ480).

Δεν μπορώ να ξέρω τι είναι η άλλη είσοδος στην οποία αναφέρεσαι. Manual δεν έχεις; Στο site της κάρτας σου δεν έχει αναλυτική περιγραφή;

Το vcdhelp.com έχει μια λίστα προτεινόμενων capture καρτών και σχόλια από τους χρήστες που είναι συνήθως και αυτά που βοη΄θούν περισσότερο. Θα την βρεις εδώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...