Προς το περιεχόμενο

Vista κωδικος

GTi_Thess

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Εχω ενα laptop το οποιο εχει vista γνησια.Εβαλα κωδικο χρηστη και τον ξεχασα ή δεν τον δεχεται.Υπαρχει καποιος τροπος να βρω τον κωδικο ή να ανοιξω το pc?Να μην κανω format δηλαδη γιατι εχω μερικα σημαντικα αρχεια που δεν πρεπει να χαθουν.Περιμενω απαντηση.

Ευχαριστω,

GTi.

Δημοσ.

Ή πήγαινε εδώ http://ophcrack.sourceforge.net/download.php?type=livecd

κατέβασε το cd για Vista, κάψτο σε ένα cd, άνοιξε το laptop, ρίξε το cd μέσα και κάνε επανεκκίνηση. Όταν σου πει press any key to boot from cd πάτα ό,τι νά'ναι και περίμενε να φορτώσει. Θα μπεις σε ένα περιβάλλον linux. Εκεί ακολούθησε τα βήματα για να βρεις τον κωδικό. Το είχα δοκιμάσει με ΧΡ και δούλεψε. Αν συναντήσεις πρόβλημα εδώ είμαστε πάλι :-)

Δημοσ.
Ή πήγαινε εδώ http://ophcrack.sourceforge.net/download.php?type=livecd

κατέβασε το cd για Vista, κάψτο σε ένα cd, άνοιξε το laptop, ρίξε το cd μέσα και κάνε επανεκκίνηση. Όταν σου πει press any key to boot from cd πάτα ό,τι νά'ναι και περίμενε να φορτώσει. Θα μπεις σε ένα περιβάλλον linux. Εκεί ακολούθησε τα βήματα για να βρεις τον κωδικό. Το είχα δοκιμάσει με ΧΡ και δούλεψε. Αν συναντήσεις πρόβλημα εδώ είμαστε πάλι :-)

Αυτή δεν εμφανίζεται.

Δημοσ.
a)Αυτή δεν εμφανίζεται.

B)Σίγουρα είναι ασφαλής αυτή η τοποθεσία μου έβγαλε ένα μήνυμα για δωρεάν καζίνο.

a)Μια χαρά μου εμφανίζεται εμένα...

Δοκίμασε εδώ που είναι το link για direct download

http://downloads.sourceforge.net/ophcrack/ophcrack-vista-livecd-2.0.iso

B)Σου έστειλα pm.

Δημοσ.
Ποια ειναι η πιο ευκολη λυση απο τις δυο?

Έχω δοκιμάσει το live cd σε XP όπως είπα και δούλεψε. Λογικά το ίδιο θα συμβαίνει και με τα Vista. Θα το δοκιμάσω τώρα και θα σου πω... Toν τρόπο που παραθέτει ο nikomas50 δεν τον έχω δοκιμάσει.

Βρήκα ένα ωραίο post με λύσεις αν κάποιος έχει ξεχάσει τον κωδικό του log in.

http://www.vistax64.com/tutorials/102005-reset-user-account-password.html

Και γενικά αυτό το forum είναι καλό αν συναντάς προβλήματα με τα Vista.

Δημοσ.

Λοιπόν το δοκίμασα με το ophcrack και μου βρήκε τον κωδικό :-)

Ακολούθησα τα εξής βήματα:

α) Έκανα boot από το cd που προηγουμένως κατέβασα και έκαψα σε cd. Μπουτάρει μόνο του χωρίς να πατήσεις κανένα κουμπί.

β) Μόλις φορτώσει, σε βγάζει σε μια οθόνη με 3 επιλογές. Και οι 3 κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά αλλά σε διαφορετικό περιβάλλον. Η πρώτη σε βγάζει σε περιβάλλον SLAX, όπου αν δεν είσαι εξοικειωμένος με linux μην πας, τη δεύτερη δεν τη δοκίμασα και η τρίτη είναι η πιο "φυγόπονη". Οπότε επιλέγεις την τρίτη (text mode).

γ) Αφού φορτώσει θα σε ρωτήσει "Select the partition to crack"

Εγώ που έχω και τα XP (dual boot με Vista), μου εμφάνισε 2 επιλογές.

0./mnt/sda5/...

1./mnt/sda6/...

H κάθε μία απεικονίζει τα partitions που είναι εγκατεστημένα τα 2 λειτουργικά.

Συγκεκριμένα το sda5 είναι τα XP και το sda6 τα Vista.

Σε άλλους μπορεί να είναι διαφορετικά. Εσύ αν έχεις μόνο Vista λογικά θα σου εμφανίσει μία επιλογή. Πληκτρολογείς λοιπόν 0 ή 1 ανάλογα τί θα σου εμφανίσει και πατάς Enter.

Από κει και έπειτα περιμένεις.... Μετά από μερικά λεπτά (ανάλογα πόσο δύσκολος είναι ο κωδικός) θα σου εμφανίσει τα αποτελέσματα σε έναν πίνακα με Users και αντίστοιχα τους passwords. Γράφεις σε ένα χαρτί αυτόν που θες για να μην τον ξεχάσεις πάλι :P και πατάς Enter για να βγεις.

Τέλος, σου λέει αν θες να κλείσει ο υπολογιστής. Πληκτρολογείς y και πατάς Enter. Το cd drive θα ανοίξει αυτόματα, βγάλε το cd από μέσα και μόλις κλείσει το pc άνοιξέ το να μπεις στα Vista. :-D

Δημοσ.

Σε ευχαριστω φιλε markelos!Τωρα κατεβαζω το προγραμμα.Ειπες οτι κανει και για ΧΡ το ιδιο προγραμμα γιατι και εγω με partition τα εχω τα ΧΡ αν χρειαστει!

Δημοσ.

Πρόσεξε, αυτό που κατεβάζεις είναι για να ανακτήσεις κωδικό στα Vista. Για τα XP δεν δουλεύει. Αυτό που είπα και μάλλον μπερδεύτηκες, είναι ότι άν έχεις 2 λειτουργικά όπως εσύ, στο βήμα γ του λες ουσιαστικά σε ποιο partition είναι τα Vista. Εγώ να σου πω την αλήθεια την πρώτη φορά του έδωσα λάθος partition να ψάξει και αφού έψαξε δεν έδωσε αποτέλεσμα. Αν σου τύχει αυτό ακολούθησε τα βήματα από την αρχή. Υποθέτω ότι βλέπει τα partition με τη σειρά των γραμμάτων. Σε μένα π.χ. τα ΧΡ είναι D και τα Vista G, οπότε τα βλέπει με τη σειρά sda5 και sda6. Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει...

Και λάθος να κάνεις δε θα πάθει τίποτα το σύστημα εφόσον το cd είναι live, το οποίο σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές τρέχουν από κει χωρίς να γράφεται τίποτα στο σκληρό :-)

Για να βρείς κωδικό στα XP πρέπει να κατεβάσεις το άλλο cd που είναι αποκλειστικά για κωδικούς στα ΧΡ, το οποίο δουλεύει με παρόμοιο τρόπο. Αν και θυμάμαι σε έβαζε σε περιβάλλον linux κατ'ευθείαν. Αυτά! Ελπίζω να δουλέψει!:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...