legend77 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Σήμερα έκανα το πρωτο βήμα, αφου τελικά βιαζόμουν αρκετα και έκανα την πρώτη απόπειρα να overclockάρω την CPU μου, αποσβαίνοντας παράλληλα και τα 150 ευρώπουλα της αγοράς της υδρόψυξης... Η κίνηση που έκανα λοιπόν ήταν να πειράξω μια ρύθμιση στο BIOS kai apo 333MHz να την φτάσω στο 400 (τώρα πλέον την έχω στα 420 εξ' ού και τα 3,15GHz ) και να έχω αυτό το αποτέλεσμα στην επιφάνεια εργασίας μου, αβασάνιστα, αγόγγυστα κτλ . Ερωτήσεις κρίσεως: Έκανα καλα? Αυτό ήταν και τελίωσε τουλάχιστον όσο αφορα την cpu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyaner Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Βάλε το Orthos να τρέξει για τουλάχισοτν 12 ώρες (24 αν μπορείς να μείνεις χωρίς pc για μια μέρα ) και αν δε σου βγάλει errors τότε είσαι ok. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unstable_hero Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 δοκιμασε το orthos οπως σου προτεινει ο φιλος παραπανω η καποiο παρομοιο κ αν ολα ειναι οκ πανε για παραπανω με λιγο πειραγμα στις ρυθμισεις στο bios! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Moderators Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Καλυτερα Prime95 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 το Orthos δεν υποστηρίζει μέχρι 2 cores νομίζω? άρα δεν stressάρετε καλά ο quad core...(αν λέω μπαρούφα παρακαλώ διορθώστε) καλύτερα Prime95 που από ότι ξέρω υποστηρίζει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeathBoy Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 το Orthos δεν υποστηρίζει μέχρι 2 cores νομίζω? άρα δεν stressάρετε καλά ο quad core...(αν λέω μπαρούφα παρακαλώ διορθώστε) καλύτερα Prime95 που από ότι ξέρω υποστηρίζει... Όχι πολύ σωστά τα λες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
legend77 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Πολύ σωστα thresh,το or8os μου στρεσσαρει τα 2 cores. Μέχρι στιγμης (μετα απο 8 ώρες) πάντως όλα ήταν καλα! 8α ανεβασω λιγο πάλι την ρυθμιση και 8α επανελ8ω με άλλο bench... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
legend77 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Τον έφτασα στα 3,3GHz, τον δοκιμάζω και σας λέω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
legend77 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Κάπου εδώ τελιώνει to overclocking με την CPU. Ta 3.3GHz νομίζω ότι είναι η κορυφή του συστηματός μου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Άλλωστε δεν είχα κερδίσει ποτε ενα τοσο μεγαλο ποσοστο υπλογογιστικής ισχύος. Η gigabyte είναι μια εξαιρετική επιλογή, αρκετα έξυπνη mobo, δεν με κουρασε κα8όλου, στα τόσα πειράματα που τις έκανα, απλά έκλεινε μονη της και κάπου εκει τελείωνε και η ιστορία. Τα 8έματα που πρέπει να λύσω είναι η 8ερμοκρασία στην VGA & overclock όπως επίσης να δω και το Intel P35 πως 8α βρω ένα silent cooler. Η υδρόψηξη μου κάνει 8όρυβο! Ένα ακόμα 8έμα προς επίλυση. Κάνω τις χαζες ερωτήσεις μου, όμως να επιβεβαιώσω κάποια πράγματα. Τα 800 επιπλέον MHz που κέρδισα στην CPU, τα κέρδισα χάρην της υδρόψυξης ή ήταν 8έμα κα8αρά τυχης??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 3.3ghz δλδ 440mhz fsb, αναμενόμενο, αν έπεφτες σε καλύτερο κομμάτι ίσως και να ανέβαινε καμια 30mhz παραπάνω το fsb άρα κάπου στα 3.5ghz με παραπάνω τύχη όχι καμία σχέση η υδρόψυξη...τα 3.3ghz (και παραπάνω) στον συγκεκριμένο cpu τα πιάνεις πανεύκολα και με καλή αερόψυξη... θερμοκρασία στην VGA...ανεβάζεις στροφές στον ανεμιστήρα μέσω rivatuner Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
legend77 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Τελικά έπεσα στα 3,15, 420 το FSB... <-- akyro παζει τελικα! άρα τελικα η υδρόψυξη τσάμπα την πήρα να φανταστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unstable_hero Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 ωραιος φιλε κ 420 μια χαρα ειναι!αν μου πεις τις ρυθμισεις που εχεις στο M.I.T στο βιοs(μια φοτο θα βοηθουσε πολυ) μπορω να βοηθησω μηπως κερδισεις και αλλα mhz!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyaner Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Εγώ έχω ένα διπύρηνο 2.66 τον οποιο τρέχω στα 3.6 με αέρα δίνοντας μονο 0.02v στο vcore, ουσιαστικά τρέχει με εργοστασιακό ρεύμα μιας και η μητρική μου (όπως όλες) έχει και ένα X vdroop. All επειδή σπανια χρειάζομαι τα 3.6 όπως για παιχνίδια και αλλα cpu demanding tasks, έχω φoρτώσει επάνω το Rightmark CPU και επιλέγω εγώ ποτε θα δουλεύει στα 3.6 με ένα απλό click. Έτσι το cpu μου τρέχει στα 2.7 με 1.212v χωρίς να χοροπηδάει συνεχεια μεταξύ 2.7-3.6 και να παίζουν πάνω κάτω και τα volt που με άγχωνε λιγάκι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 άρα τελικα η υδρόψυξη τσάμπα την πήρα να φανταστω παίζει να μην χρειάζεται ούτε καν στον Q9550...πόσο μάλλον στους Q9450 & Q9300 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
legend77 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 α, ωραία! Τέλεια! Να που τελικά έκανα άχρηστη αγορα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.