_tasos Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 πρωτοετείς φοιτητέςμε πρωτοετείς στο γυμνάσιο είναι απο εδώ μέχρι τον σείριο ! . Συμφωνώ μαζί σου!! Κώστα, εγώ θα σου πρότεινα τη C. Είναι όμορφη γλώσσα, και υπάρχει πάρα πολύ υλικό διαθέσιμο για να χρησιμοποιήσεις, σε βιβλία, στο internet. Νομίζω πάντως ότι δεν έχει κ πολύ σημασία πάνω σε ποια γλώσσα θα δουλέψεις, αλλά το να ξεκινήσεις να γράφεις κώδικα. Υπάρχουν πολλά βιβλία για αρχάριους στη C, διάλεξε κάποιο και ξεκίνα από εκεί. Θα κοιτάξω κι εγώ λιγάκι και αν βρω κάτι καλό θα το ποστάρω να το δεις.
blashyrkh+ Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Καλυτερα να το αφησεις για αργοτερα.Αν απλα θελεις να παρεις μια γευση θα μπορουσες να ξεκινησεις με λιγο html ισως και php .Αφου ασχοληθεις με κατι αλλο απο το απλο κειμενο θα δεις οτι υπαρχουν εννοιες που αλλιως τα σκεφτεσαι εσυ και αλλιως πρεπει να τα δωσεις στον υπολογιστη να τα καταλαβει.Μπορεις να πεις, πιο συγκροτημενα και πιο αναλυτικα.Μετα απο αρκετο καιρο μπορεις να κανεις μερικα βηματα στη ruby και να μαθεις τι ειναι ενα script και πως λειτουργει.Αυτο ειναι ο αλγοριθμος.Βεβαια αν δεν εχεις γνωσεις ουτε καν αλγεβρας λυκειου δεν νομιζω να πας μακρυα.Θα τα παρατησεις γιατι δεν θα καταλαβαινεις και στο κατω κατω δεν εχει νοημα..Κοιτα να εισαι καλος στα μαθηματα και μετα θα δεις οτι θα ερθει μονο του .Αν θες κατι πραγματικα δυστυχως στην Ελλαδα πρεπει να περασεις απο το χιλιοαναθεματισμενο κατωφλι των Πανελληνιων.Οποτε η συμβουλη μου ,διαβαζε μαθηματικα και φυσικη και βρες κανα γκομενακι .Εισαι μικρος ακομα για προγραμματα
Settler Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Παιδιά εγώ ψάχνω να βρω έναν τρόπο να φτιάξω στην Basic ένα προγραμματακί που θα του δίνω αριθμούς από 5-7 και αυτό θα μου εμφανίζει όλους τους πιθανούς διψήφιους μέχρι 5-7ψήφιους συνδιασμούς. Υπάρχει κάποια σκέψη?..
darth_revan Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Αν απλα θελεις να παρεις μια γευση θα μπορουσες να ξεκινησεις με λιγο html ισως και php . Δεν πιστεύω ότι μια scripting language στο στυλ της html μπορεί να βοηθήσει κάποιον που ξεκινάει με τον προγραμματισμό. Αυτές οι γλώσσες είναι τελείως χαλαρές από την άποψη των μεταβλητών. Η html δεν θα του δώσει καμία βοήθεια για να καταλάβει βασικές έννοιες όπως είναι για παράδειγμα οι βρόχοι. Για να κάνει κάτι πιο σοβαρό με τέτοιες γλώσσες θα πρέπει να ενσωματώσει κώδικα από άλλες. Η πιο δοκιμασμένη λύση από όλες, κατά την άποψή μου, είναι η C. Πάρα πολύς κόσμος ξεκίνησε να μαθαίνει προγραμματισμό από αυτήν και σίγουρα υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι γι' αυτό. Καταρχάς είναι γλώσσα προγραμματισμού με την αυστηρή έννοια. Δεύτερον υπάρχει πολύ υλικό τόσο στο internet, όσο και σε βιβλία για αρχάριους και μη. Τρίτον, ενώ μπορείς να την μάθεις εύκολα μπορείς αργότερα να κάνεις και πολύ πολύπλοκα πράγματα. Τέλος όλες οι σύγχρονες γλώσσες (π.χ. C++, Java κτλ) είναι C-like. Οποτε η συμβουλη μου ,διαβαζε μαθηματικα και φυσικη και βρες κανα γκομενακι .Εισαι μικρος ακομα για προγραμματα Νομίζω ότι δεν πρέπει να τρομάζουμε τον κόσμο που έχει όρεξη να μάθει. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό να μοιάζει με πηρυνική επιστήμη!!! Δεν είναι τόσο πολύπλοκα τα πράγματα. Και πίστεψέ με, τα μαθηματικά που χρειάζονται για να ξεκινήσεις είναι τα βασικά. Με γνώσεις μαθηματικών γυμνασίου, μπορεί κανείς να ξεκινήσει να κάνει μικρά, όμως όμορφα πραγματάκια στον προγραμματισμό. Φίλε, αν έχεις πραγματικά όρεξη, ξεκίνα το! Μπορείς να έχεις τον προγραμματισμό ως χόμπυ και άνετα να έχεις χρόνο για τα διαβάσματα του σχολείου (που θα σου φανούν χρήσιμα γενικότερα) και για ...γκόμενες. Υ.Γ.: Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις C, ένα βιβλίο που εμένα με βοήθησε στην αρχή, όταν δεν ήξερα καν τι θα πει προγραμματισμός, είναι το "Οδηγός της C" του H. Schildt. Γενικά το προτείνω σε όποιον ακούω ότι θέλει να αρχίσει με την C...
darth_revan Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 ...που θα του δίνω αριθμούς από 5-7... Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος? και αυτό θα μου εμφανίζει όλους τους πιθανούς διψήφιους μέχρι 5-7ψήφιους συνδιασμούς. Αν δεν υπάρχουν περιορισμοί στα ψηφία που θα έχουν οι αριθμοί κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις απλά, ζητώντας από το πρόγραμμα να σου εκτυπώσει όλους τους αριθμούς που είναι >9 και <100000 αν θες μέχρι πενταψήφιους για παράδειγμα.
kotsos13 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Παιδιά η επαγγελματική αποκατάσταση για έναν προγραμματιστή είναι εύκολη;;; Ακόμα είναι ικανοποιητικοί οι μισθοί;;;;
g3orgi0 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 και εγω επειδη σκοπευω να περασω πληροφορικη.. εχω την ιδια ερωτηση με τον προλαλλησαντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.