Προς το περιεχόμενο

Μπερδεμένος μεταξύ Q9450 VS E8400 VS Q6600 Vs Q9300

gfdimopo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδια...

αν και έχει γινει χαμός μεταξύ Quad core vs Dual core...έχω διαβάσει ενα σορό threads ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα πρέπει να επιλέξω...έχω ακούσει οτι για Games οι διπύρηνοι είναι οι καλύτεροι αλλα για mutitasking καλύτεροι οι Quad! Το πρόβλημα όμως που σκέφτομαι είναι μήπως οι Quad σε καθημερινές ερφαρμογές είναι τελικά πιο αργοί απο τους πιο υψηλά χρονισμένους διπύρηνους. Δηλαδή μήπως ένας διπύρηνος στα 3.00 GHz ανοιγεί πιο γρήγορα ενα forefox, ενα office σε σχέση με έναν τετραπύρηνο στα 2.6 ή 2.4? Η μήπως με τους τέσσερις πυρήνες δουλεύει πιο ομαλά το λειτουργικό ?

Πιστεύω δεν είναι συχνό το φαινόμενο να τρέχουμε ένα Game, να ριπάρουμε μια ταινία, να κάνουμε extract ενα μεγάλο rar και να ακούμε μουσική. Οπότε μήπως παρασυρόμαστε απο την ιδέα οτι ο 4 core τα κάνει όλα ταυτόχρονα και ξεχνάμε οτι στις πιο πολλές εφαρμογές τα κάνει πιο αργά ?

Οι επεξεργαστές που σκέφτομαι είναι οι εξής:

Q6600 :

+φτηνός όσο δεν πάει για τετραπύρηνος

-υψηλές θερμοκρασίες,παλιά τεχνολογία 65nm, χαμηλό FSB

E8400:

+φτηνός, γρήγορος,υψηλό FSB,SSE4.1 και 45nm,χαμηλές θερμοκρασίες, κατα προσσέγισση είναι ενας μισός extreme!

-διπύρηνος

Q9450

+τετραπύρηνος, νέα τεχνολογία 45nm, SSE4,καλύτερη αποδοση απο Q6600,χαμηλές θερμοκρασίες

- ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ

Q9300: αντα αυτού προτιμώ να πάω στον 9450 παρά στο Q9300 λόγω τις μεγάλύτερης cache..

Overclocking

Δεν νομίζω να ασχοληθώ με high overclocking, πιο πολύ νομίζω θα δουλεύω στις stock ταχύτητες, το πολύ λίγο παραπάνω Να σηκώσω την συχνότητα κάποιου επεξεργαστή χωρίς να χρειαστεί να πειράξω ρεύματα. Δηλαδή εναν 9450 να τον πάω το πολύ 3 Ghz

Χρηση

Η χρήση που κανω είναι περισσότερο εφαρμογές γραφείου, κανα παιχνιδάκι αραια και πού, multimedia εφαρμογες (κυρίως επεξεργασία εικόνας και ήχου, αλλα καμια φορά και video) και θελω να ασχοληθώ μελλοντικά με το linux (όπως τα Gentoo στα οποία απαιτούν τρελλό compile)

Budget

Πιστεύω οτι για επεξεργαστή θα έδινα μέχρι 300 ευρό..αλλα σε καμία περίπτωση 800- 1000 που κάνει ένας extreme

Ενδοιασμοί

1) Το socket 775 πρόκειται να αλλάξει σε 1- 2 χρόνια...με τον ερχομό των Nehalem

2)Οι τιμές θα πέσουν αρκετά τον Σεπτέμβρη

2) Μήπως θα ήταν σοφότερο να περιμένω και να μείνω με το παρακάτω σύστημα που το έχω 3 χρόνια μέχρι να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα :

Amd 3800 X2 939

2 Giba Ram στα 400mhz

8800 Gts/ 640 mb

Τελος πιο πολύ κλείνω στους Q9450 και Ε8400...αλλα θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

φιλε μου οι διαφορες που θα δεις δεν ειναι στο αν θα ανοιξει γρηγορα το firefox ή το office εκει δεν υπαρχει διαφορα, οι διαφορες σε αυτους τους επεξεργαστες φαινονται σε βαριες εφαρμογες και στο multitasking.

Εγω προτεινω quad, γιατι αν μια εφαρμογη εχει την ικανοτητα να σου καταπιει επεξεργαστικη ισχυ 2 πυρηνων, τοτε πραγματι θα δεις διαφορα στο ποσο γρηγορα θα σου ανοιξει τον firefox ή ενα office

• Super Moderators
Δημοσ.

αν δεν αντιμετωπίσει το τρελό bottleneck των δίσκων και 200 cores να έχει δουλειά δεν γίνεται!

τo 775 δεν είναι chipset αλλά socket, αυτό θα αλλάξει στο τέλος της χρονιάς που θα βγουν οι πρώτοι nehalem. :-)

δεν ξέρω κατά πόσο θα πέσουν οι τιμές το Σεπτέμβρη αλλά σίγουρα θα πέσουν με την κυκλοφορία των Nehalem...

από την στιγμή που δίνεις 300 euro, πάρε τον Q9450 (ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ) και ανέβασε τον όσο μπορείς/πάει, ΑΛΛΑ αν έχεις υπομονή, περίμενε Nehalem

Δημοσ.
Πιστεύω οτι για επεξεργαστή θα έδινα μέχρι 300 ευρό

Εφόσον διαθέτεις τα χρήματα για την αγορά του q9450..δεν υπάρχει κανένας nehalem λόγος για να ξέρεις τι θα κάνει η αγορά σε πάνω από 6μηνο..ίσως να το καθυστερήσουν ακόμα παραπάνω όπως τώρα..κ φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πάρεις το παλιό..

Η πιο τίμια αγορά πιστεύω είναι ο Q6600 και ο Ε8400...

Δηλαδή αν πάρει τον q9450 θα είναι άτιμος?:lol::lol:

Δημοσ.

Η ποιο τιμια αγορα ,σε σχεση κοστους/αποδοσης ειναι μακραν ο 8400, και μετα ο 6600 στην τιμη που εχει φτασει πλεον.. Απο εκει και περα ο 9450 ειναι ο καλυτερος ολων αλλα θα τον πληρωσεις αρκετα (αν τον βρεις)

Δημοσ.

Τελικά θα υπηρετήσω την πατρίδα απο Νοέμβρη...οπότε λέτε να προσπαθήσω να την παλέψω μέχρι τότε και να πάρω ένα συστημά μετά απο τον στρατό? ή να πάρω κατι οικονομικοτεχνικό και να το χαρώ αυτούς τους μήνες?

Δημοσ.

Αυτό που έχεις πιστεύω σε καλύπτει άνετα γιατί απ'ότι καταλαβαίνω και σύμφωνα με αυτά που λες δεν είσαι από τους χρήστες που γονατίζουν το μηχάνημά τους και το λιώνουν στην επεξεργασία... Να πάρεις τώρα μηχάνημα για να φύγεις το νοέμβρη, να έρθεις μετά απο ενα μήνα για 4μέρες με άδεια και να ξαναφύγεις για κανένα 6μηνο πάλι μέχρι να πάρεις μια μετάθεση κοντά στο σπίτι σου και να έχεις μηχάνημα που θα κάθεται δεν λέει. Γνώμη μου να μείνεις ως έχεις και πάρε μετά εργαλείο

Δημοσ.

Τελικά αγόρασα απο ένα φίλο μία Gigabyte P35 DQ6, έναν Ε8400 και ένα ζευγάρι μνήμες της Teamgroup στα 1066 για να βολευτώ όλο αυτό το διάστημα...To pc μου στοίχησε λίγο κάτω απο 300 ευρό...και είναι πραγματικά πολύ περισσότερο δυνατό απο αυτό που περίμενα...

Ήταν να έβαζα τον Q6600 αλλα τελικά εβαλα τον E8400 επειδή είναι καινούργιος (καλύτερη μεταπωλητική αξία και καλά), επειδή έχει μεγαλύτερο χρονισμό, cache ανα πυρήνα , FSB και πιο δροσερός...

• Super Moderators
Δημοσ.

χαίρομαι που διαβάζεις και τα υπόλοιπα posts :P

για την ακρίβεια το αμέσως προηγούμενο που λέει ότι αγόρασε τελικά Ε8400...

Δημοσ.
χαίρομαι που διαβάζεις και τα υπόλοιπα posts :P

για την ακρίβεια το αμέσως προηγούμενο που λέει ότι αγόρασε τελικά Ε8400...

Εγω απανταω στο κυριο ερωτημα του!:devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...