Προς το περιεχόμενο

Firmware update σε hard disk γινετε??

JUST-GAMER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνετε firmware update(Όπως γίνετε σε όλα τα dvdrw και όχι μόνο) σε ένα σκληρό δίσκο που περιέχει δεδομένα(Χωρίς να τα χάσουμε) και αν ναι πως ακριβώς γίνετε και τι κερδίζεις με κάθε firmware update

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

...απ΄όσο "ξέρω", το firmware update σε δίσκο ούτε συνηθισμένο είναι (εφ' ΟΣΟΝ υπάρχει), ούτε και νομίζω προσφέρει πολλά (στην "καλύτερη" ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ πως το πολύ να ΨΙΛΟ-βελτιώνει την ταχύτητα, αναβαθμίζοντας πχ το πρωτόκολλο επικοινωνίας, σε στυλ "από UDMA33 σε UDMA66", αλλά κλάιν μου φαίνεται, και δεν ξέρω αν αξίζει το όποιο "ρίσκο"...)

Σε δίσκο με "αναντικατάστατα" δεδομένα πάντως, εγώ δε θα το αποτολμούσα :)

Διάολος ειν' αυτός, και τα ποδάρια του περισσότερα κι από σαρανταποδαρούσας...

ΑΝ υπάρχει firmware update utility KAI fimware, θα υπάρχει στο site της εταιρίας του δίσκου (και δε νομίζω να είναι "σόφρων" ούτως ή άλλως να δοκιμάσεις κάτι εκτός από κάτι "επίσημο"...)

Δημοσ.

δεν ξερω αν υπαρχει λογος .Αν δεν ρωτας εγκυκλοπαιδικα πες τι δισκο εχεις και γιατι σκεφτεσαι να το κανεις

Δημοσ.

Τι ακριβός θα μπορούσε να βελτίωση ενα f/w σε εναν δίσκο;

Το ποιο πιθανό είναι τίποτα, γιαυτό και δεν βλέπουμε αναβάθμισης,

στα dvd-rw βελτιώνετε η ποιότητα έγγραφης, η προσθέτονται καινούργια mid.

Δημοσ.

Έχω πολλούς δίσκους αυτός που θέλω να κάνω firmware update είναι ένας western digital 250gb ide atapι. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάζει ίσως αλλάζει τα αccess times του δίσκου σε read/write.

Μπορεί να μου πει κάποιος με ποιον τρόπο ακριβώς γίνετε και αν χάνεις τα δεδομένα που έχεις μέσα στο δίσκο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Δημοσ.
Εγω δεν εχω δει ποτε f/w update σε HDD, οπότε μαλoν δεν θα γίνεται.

:-D

(..."ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ" λίγο σαν "εγώ δεν έχω φτιάξει ποτέ f/w για HDD, οπότε μάλλον δεν γίνεται" )

:-)

JUST-GAMER,

ΑΝ υπάρχει firmware update utility KAI fimware, θα υπάρχει στο site της εταιρίας του δίσκου (και δε νομίζω να είναι "σόφρων" ούτως ή άλλως να δοκιμάσεις κάτι εκτός από κάτι "επίσημο"...

(...τί εννοείς με το "access points" ; ! )

Δημοσ.

Γίνεται.

Συστήνεται μόνο σε περιπτώσεις που έχει πρόβλημα το firmware. (κάποιοι δίσκοι πεθαίνουν εξαιτίας προβλήματος στο fw)

Προφανώς εννοούσες access time.

Αλλά, για να κερδίσεις κάτι, κάτι πρέπει να θυσιάσεις. Δηλαδή αν πας για access χάνεις bandwidth. Η αν πας για read 8k χάνεις το read 64k κ.ο.κ.

Δεν κυκλοφορούν εύκολα στο net… ούτε τα fw ούτε τα προγράμματα.

Δημοσ.

για να απαντισω στην ερωτηση η western digital ειχε βγαλει και εχει βγαλει για τους 160ys 250ys 500ys firmware που κατι διορθωνε.τα εχει κανονικα στο site της.εγω τα ειχα κανει.για να τα δινει κατι θα διορθωνει.γενικως ομως σπανια βρισκεις για δισκους.και γινεται ευκολα.απλα τρεχεις το εχε αρχειο.

Δημοσ.

Εγώ έχω τον western digital ed caviar se wd2500jb.

Γι' αυτόν υπάρχει κανένα firmware update?

Αν ναι

1. Πως ακριβώς το κάνω?

2. Χάνονται τα δεδομένα που έχει μέσα ο δίσκος?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Αυτό είναι όντως firmware update ή απλά ένα πρόγραμμα(drivers)?

τέλος άμα τον έχω συνδεδεμένο σε θήκη που τον εξωτερικό σκληρό δίσκο θα δουλέψει έτσι?

Δημοσ.

με βαση αυτο που εγραψε πιο κατω firmware πρεπει να ειναι.εγω ειχα περασει για την σειρα ys .δεν νομιζω να δουλεψει με usb διοτι το usb ειναι απλα mass storage .αυτο θα ψαξει apo dos ta ide.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...