geolibit Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Παιδια ποια ειναι η διαφορα PHP με HTML, ειμαι σχετικα νεος στο χωρο και εχω δημιουργησει καποιο blog και θελω να βαλω ενα PHP code,πως γινεται;
takistmr Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 HTML είναι ένα σύνολο οδηγιών που εκτελείται στον internet browser (internet explorer, firefox, opera, ...) και καθορίζουν τον τρόπο (χρώμα, μέγεθος, έμφαση, ...) που θέλουμε να εμφανίζονται τα αντικείμενα (κέιμενο, εικόνες, ...) της σελίδα μας. PHP είναι γλώσσα προγραμματισμού που τρέχει στο web server (προϋπόθεση είναι να υποστηρίζει php) και βοηθά στην δημιουργία, συμπλήρωση και ολοκλήρωση μιας σελίδας html. Ο κώδικας php δεν είναι ορατός στον τελικό αποδέκτη, δηλαδή σ' αυτόν που με τον internet browser του υπολογιστή του ανοίγει μια σελίδα. Βλέπει όμως τον html κώδικα που είναι αποτέλεσμα του προγράμματος που τρέχει στον web server και είναι γραμμένο σε php. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε την php είναι ότι μας βοηθά να δημιουργούμε html σελίδες δυναμικά. Αυτό σημαίνει ότι φτιάχνουμε ένα πρότυπο σελίδας και με τη βοήθεια κώδικα php προκαλούμε την αυτόματη προσαρμογή της σελίδας σε διάφορες μεταβλητές που έχουν σχέση με εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ή στοιχείων του server ή στοιχείων που μεταβάλλονται με το χρόνο, κοκ. Ελπίζω να σε βοήθησα να ξεκαθαρίσεις τη διαφορά.
geolibit Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 να εισαι καλα,ευχαριστω μπορω να μετατρεψω php σε html;
antonl Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Η απάντηση σ' αυτό που ρωτάς είναι λογικά "όχι" αλλά εξήγησε λίγο τι εννοείς και τι θες να κάνεις.
geolibit Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 εχω ενα blog και βρηκα κατι ωραια widgets σε μορφη php file αλλα δεν ξερω πως να τα βαλω
takistmr Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Λογικά, το blog είναι αποτέλεσμα html και μιας γλώσσας προγραμματισμού για το web (asp, php, ...). Για να μπορέσεις να βάλεις τα widgets στο blog θα πρέπει να αποκτήσεις πρόσβαση στον κώδικά του. Έπειτα θα πρέπει να μάθεις αν ο server υποστηρίζει php. Αν συντρέχουν όλα τα παραπάνω τότε είναι δυνατό να χρησιμοποιήσεις τα widgets. Αλλά, όλα αυτά χρειάζονται να έχεις λίγο εμπειρία από html και php.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.