sokratisxxx Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Γεια σε όλα τα μέλη του foroum. Γράφω για να ακούσω τις εμπειρίες σας σχετικά με τα ups. Έχει δύο μέρες που αγόρασα ένα ups από το ΠΛΑΙΣΙΟ (turbo-x 1000/1200 sd) και το έχω συνδέσει στον υπολογιστή μου. Στο ups έχω συνδέσει την κεντρική μονάδα του PC (400w τροφοδοτικό), μια οθόνη TFT LG 17', ένα ασύρματο μόντεμ, ενώ ενίοτε συνδέω κι έναν εξωτερικό σκληρό. Το μόνο "πρόβλημα" που έχω διαπιστώσει είναι ότι από τη στιγμή που συνέδεσα το ups, έχει παρουσιαστεί ηλεκτρισμός στο pc! Για παράδειγμα δεν μπορώ να ακουμπίσω το κουτί γιατί αμέσως με τινάζει (ελαφρά βέβαια) το ρεύμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις θύρες usb. Σκέφτομαι να το βγάλω γιατί με έχει ανησυχήσει το όλο γεγονός... Από την άλλη το ups το αγόρασα γιατί στην περιοχή μου οι αυξομοιώσεις της τάσης είναι συνηθισμένες, ενώ (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) έχουμε και μερικές διακοπές ρεύματος. Περιμένω τη βοήθειά σας. Τελικά το ups μήπως είναι ριψοκίνδυνο; Να το βγάλω ή να το κρατήσω; Μήπως από την άλλη κάτι άλλο πάει λάθος και δεν ευθύνεται το ups για τον ηλεκτρισμό; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
angmar Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Το οτι σε χτυπάει ρεύμα είναι θέμα κακής γείωσης. Αν είσαι σίγουρος οτι δε συμβαίνει αυτό όταν δεν υπάρχει ups στη μέση τότε μάλλον έπεσες σε ελατωμματικό ups.
sokratisxxx Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Οχι δε συνέβαινε πριν ... Πάω για αλλαγή λοιπόν; Επίσης, να το βγάλω άμεσα;
sokratisxxx Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Υπάρχει περίπτωση η κακή γείωση να οφείλεται στην πρίζα; Γιατί το ups το συνέδεσα σε άλλη πρίζα από αυτήν που είχα πριν τον υπολογιστή...
deviant Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 ups turbo-x είναι αρκτετα αναξιόπιστο ψάξε στο νετ και θα βρεισ πολλούς που τους κατέστρεψε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.