Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Με Εσωτερικό Σκληρό Δίσκο !

yorke8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας !

Ξαφνικά και αφού τον είχα κλείσει κανονικά τον υπολογιστή όταν τον ξανάνοιξα έκανε scandisk στον δίσκο που έχω όλα τα data.Μετά αφού μπήκε στα windows (xp) πήγα να ανοίξω τον σκληρό δίσκο και μου εμφανίζει το εξής μήνυμα :

'' D:\ is not accessible .

The file or directory is corrupted and unreadable . "

Τι να παίζει άραγε ;

Ο υπολογιστής είναι αρκετά παλιός (p4 στα 1700 MHz) .Ο σκληρός είναι ένας WD με χωρητικότητα 250 GB σχετικά καινούριος (6 - 7 μήνες) .

Βοηθείστε παρακαλώ , γιατί μέσα σ'αυτό τον σκληρό δίσκο έχω όλα τα file μου .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!

Δημοσ.

Κάνε δεξί κλικ στο δίσκο αυτό μετά πάτα ιδιότητες μετά Εργαλεία καί κάνε ένα έλεγχο (πρώτα τσέκαρε τη διόρθωση συστήματος αρχείων καί μετά αν δεν φτειάξε κάνε το ίδιο χωριστά γιά κατεστραμμένους τομείς) καί πες μας τι έγινε τελικά.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά τα αρχεία τα βρήκα και τα ανέκτησα με το GetData Back for NTFS .

Εξαιρετικό προγραμματάκι !

Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν !

Σας ευχαριστώ όλους !!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν τι σας είχα πει , ότι το πρόβλημα λύθηκε εεεεεε ; Αμ δε .

Αφού ανέκτησα τα αρχεία και αφού έκανα format στον σκληρό δίσκο ξεκίνησα να τον ξαναφορτώνω . Όμως ενώ φόρτωνα τα dvd ξαφνικά μου έβγαλε μήνυμα ότι ένα νέο hardware εγκαταστάθηκε (ο σκληρός που λέγαμε) και μετά και πάλι δεν τον άνοιγε.

Να υποθέσω ότι είναι πρόβλημα του σκληρού (hardware);

Πάντως προς πληροφόρηση όλων ο σκληρός σύμφωνα με μετρήσεις του everest δουλεύει σε θερμοκρασίες 60 - 65 βαθμών Celcious (Δηλαδή βράζει).

Λέτε να φταίει αυτό ή να πάω να αλλάξω τον σκληρό (αφού είμαι και μέσα στην εγγύηση);

Δημοσ.

Με πρόβλημα σκληρού ή χωρίς, 60 - 65 Celcius ΔΕΝ είναι και ό,τι καλύτερο.

Χρειάζεσαι περισσότερη ψύξη εντός (δουλεύουν κανονικά οι όποιοι ανεμιστήρες εντός ; Αν ναι και μιλάμε για 2-3, μάλλον θέλει ν' αντικαταστήσεις κανέναν με μεγαλύτερο ή/και ισχυρότερο/ους). Με P4 στα 1.8 (ενδεικτικά, διότι το θέμα των θερμοκρασιών είναι πιο....περίπλοκο απ΄το μοντέλο απλά και μόνο του επεξεργαστή) εγώ έχω τους δίσκους γύρω στους 50 αυτές τις μέρες (και δε μ' αρέσει και καθόλου...) : Έχω έναν 12άρη στο κάτω μπροστινό μέρος να ρουφάει αέρα (και να τον ρίχνει σε 3 απ' τους σκληρούς που κάθονται κάτω-κάτω, στη μέση του κουτιού, έναν 8άρη στο πάνω πίσω μέρος να τον βγάζει έξω, κι έναν 6άρη ( ; ) (από ψύκτρα για P4 τον έχω βγάλει :P ) να πλευροκοπεί ακόμα 3 σκληρούς επάνω στα bays.

Μπορεί τα ζόρια του δίσκου να είναι και από την θερμοκρασία.

Κατά τ' άλλα, τσέκαρε με το scan του HDTune να δεις αν φαίνονται bad blocks, και αν ναι και είναι "αρκετά", βουρ γι' αντικατάσταση.

Αυτό

Όμως ενώ φόρτωνα τα dvd ξαφνικά μου έβγαλε μήνυμα ότι ένα νέο hardware εγκαταστάθηκε (ο σκληρός που λέγαμε) και μετά και πάλι δεν τον άνοιγε.

οφείλω να ομολογήσω πως δεν το κατάλαβα ακριβώς πως "λειτουργεί"...

[ούτε τον όρο "φορτώνω dvd"...Eννοείς ότι ΑΝΤΕΓΡΑΦΕΣ ήδη το περιεχόμενο των dvd στον σκληρό, κι εκεί που αντέγραφες, ενώ ΗΔΗ πριν είχε αναγνωριστεί (εννοείται...πώς αλλιώς...) ο σκληρός, σου βγάζει μήνυμα ΕΚ ΝΕΟΥ πως "αναγνωρίστηκε νέο hardware" , και ο σκληρός δεν είναι accessible ; ; ]

*...και κάτι που ενδιαφέρει εμένα, α)ποιά ακριβώς μητρική έχεις (μάρκα-μοντέλο), και β) ο σκληρός είναι ATA ή SATA ; Κι αν είναι SATA, είναι SATA-1 ή 2 ; Τί μάρκα ; )

Δημοσ.

τρεχα ενα hdtune οπως προειπε ο φιλος να δεις αν εχει κατεστραμενους τομεις ο σκληρος, γιατι αν εχει καλυτερα να επιστρεψει σουμπιτος. Η θερμοκρασια ειναι οντως υψηλη και ισως να οφειλεται και σε αυτο. Λογικα ειναι ατα ο σκληρος σου,και καλου κακου αν μπορεις δοκιμασε με ενα αλλο καλωδιο ατα να συνδεσεις τον σκληρο. Μπορει να ειναι ψιλοπροβληματικο το καλωδιο και να σου προκαλει τετοιες καταστασεις. Την εχω πατησει τοιουτοτροπως (επιτηδες χρησιμοποιω τετοιες λεξεις)

Δημοσ.

Μπα ανεμιστήρες δεν του έχω βάλει . Μόνο ο ανεμιστήρας της CPU δουλεύει .

Μητρική : LEGEND QDI model PLATINIX-4 V1.XX chipset Intel i850 .

Σκληροί Δίσκοι : IDE ATA Western Digital

Και ναι ενώ αντέγραφα τα αρχεία ενός DVD στον σκληρό δίσκο μου παρουσίασε το παραπάνω μήνυμα .

Παρεπιμπτόντως τώρα ο δίσκος δουλεύει κανονικά , απλά τώρα όποτε ανοίγω το pc παεί να κάνει scandisk (το οποίο και δεν αφήνω να πραγματοποιηθεί) .

Μάλλον θα τον πάω για αλλαγή . Το μόνο κακό είναι ότι τον πήρα από e-shop και απ'ότι ακούω θα με πρήξουν για να μου τον αλλάξουν.

Α και ξεκίνησα να τον τεστάρω με το HDTune αλλά καθυστερούσε πάρα πολύ και το τερμάτισα , άσε που μου ανέβαζε τρελλές θερμοκρασίες ( 70 βαθμούς Celcious ) o σκληρός .

Δημοσ.
Μπα ανεμιστήρες δεν του έχω βάλει . Μόνο ο ανεμιστήρας της CPU δουλεύει . ...είσαι υποψήφιος για αποχώρηση (που λέγανε στα ριάλιτι) αυτή την εβδομάδα τότε :-)

Μητρική : LEGEND QDI model PLATINIX-4 V1.XX chipset Intel i850.Σκληροί Δίσκοι : IDE ATA Western Digital (thanks)

Και ναι ενώ αντέγραφα τα αρχεία ενός DVD στον σκληρό δίσκο μου παρουσίασε το παραπάνω μήνυμα . ...καθόλου καλή φάση τότε.

Παρεπιμπτόντως τώρα ο δίσκος δουλεύει κανονικά , απλά τώρα όποτε ανοίγω το pc παεί να κάνει scandisk (το οποίο και δεν αφήνω να πραγματοποιηθεί) .

Μάλλον θα τον πάω για αλλαγή . Το μόνο κακό είναι ότι τον πήρα από e-shop και απ'ότι ακούω θα με πρήξουν για να μου τον αλλάξουν. ...αν όμως ΔΕΝ σε πρήξουν, ν' ακουστεί ΚΑΙ αυτό παρακαλώ

Α και ξεκίνησα να τον τεστάρω με το HDTune αλλά καθυστερούσε πάρα πολύ και το τερμάτισα , άσε που μου ανέβαζε τρελλές θερμοκρασίες ( 70 βαθμούς Celcious ) o σκληρός .

..."κακώς" το σταμάτησες...(δεν χρειάζεται να το κοιτάς :P )...Από την άλλη πάλι, ο δίσκος μάλλον είναι γι' αλλαγή, οπότε τί να σου πει και το HDTune.

Όσο για τους βαθμούς, τα θέλει ο σου (...άκου δεν έχω Nova....EEEEE ανεμιστήρες...:rolleyes: )

mihalakis , προσκυνώ (για το λεξιλόγιο). ...και δε μου λες, εκείνος ο quantum, ΖΕΙ ακόμα ; !!!!πόσο καιρό είναι που τον βλέπω στην υπογραφή , και μου σπάει τα νεύρα...:P

Δημοσ.

Το HDTune το είχα μισή μέρα και ο σκληρός είχε λιώσει . Σε κάποια φάση χτύπησε 73 βαθμούς και τον έκλεισα για να μην εκραγεί !!!!

Πάντως για ανεμιστήρες το case μου είναι αρκετά παλιό και δεν έχει υποδοχές . Λέτε και τον δίσκο να αλλάξω να μου κάνει τα ίδια ;

Δημοσ.

...έλεος, δεν είναι θέμα παλαιότητας - τουλάχιστον όταν μιλάμε για p4.

KΑΠΟΥ στη μητρική υπάρχει τουλάχιστον 1ας (μπορεί και 2) κονέκτορες (3πινοι - άντε 2πινοι) για ανεμιστήρες (και ΕΝΑΣ έστω να υπάρχει, υπάρχουν ανταπτοράκια για να συνδέσεις 2 ανεμιστήρες σε ένα κονέκτορα). Στην χειρότερη, παίρνεις έναν (ή 2) αντάπτορα/ες για σύνδεση ανεμιστήρων κατευθείαν για τροφοδοτικό.

Αν το HDTune το έτρεχες...μισή μέρα όπως λες, μάλλον κόλλαγε σε κάποιο κατεστραμμένο σημείο του δίσκου (όσο προχώρησε, bad blocks δεν έδειχνε ; )

Δεν είναι βέβαιο κι απαραίτητο τον δίσκο να τον ζαμάκωσε η υψηλή θερμοκρασία, αλλά τέτοιες θερμοκρασίες ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ καλό να υφίστανται. Ένας 12άρης να τραβάει αέρα κάτω μπρος, κι ένας 8άρης πάνω πίσω να τον διώχνει, δεν είναι ούτε πολύ ακριβή ιστορία (και τους φθηνότερους να πάρεις, καμμιά 10άρα ? θα δώσεις), ούτε κουραστική να τους συνδέσεις, και το σύστημά σου -ΕΙΔΙΚΑ καλοκαίρι- το ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Δημοσ.

Καλά θα δω τι θα κάνω με την ψύξη του υπολογιστή . Πάντως ναι το HDTune όσο λειτούργησε δεν μου έβγαλε bad sectors .

Θα τον πάω για αλλαγή τον σκληρο και βλέπουμε .

Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον anyway !!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...