Προς το περιεχόμενο

Altec IDO silver. Προβλήματα και λύσεις

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια ειμαι κι εγω κατοχοσ ενοσ ido silver ειχα αλλαξη πριν καιρο την καρτα γραφικων με την βοηθεια ενοσ παιδιου στο forum. Θα ηθελα τωρα αν καποιοσ γνωριζει να μου πει μεχρι τη επεξεργαστη amd μπορω να βαλλω και τη ταχυτητασ μνημη. Ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα, έχει κανείς πρόβλημα με τον ήχο μετά απο αναβάθμιση σε Windows 7 ultimate ??? ενώ δουλεύει το μικρόφωνο δεν έχω καθόλου ήχο απο τα ηχεία ακόμα και αν τα συνδέσω στην μπροστινή θύρα, υπάρχουν οδηγοί για την κάρτα ήχου στα 7αρια ???

• 1 μήνα μετά...

Τόσο καιρο διαβάζω το θέμα αυτό και βλέπω οτι δεν σου απάντησε κανεις...υπαρχουν οδηγοι για ήχο στα 7άρια αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφερα να κάνω τον ήχο στο σύστημα (8.1) να δουλέψει όπως όταν το πρωτοπαρέλαβα...λειτουργούν μόνο τα δύο πλευρικά ηχεία και το μεγάλο...μόνο όταν από το πρόγραμμα της κάρτας ήχου βάζω συμπλήρωση ηχείων ψιλολειτουργούν(με πολύ χαμηλή ένταση) τα υπόλλοιπα στα προγράμματα (ενώ όταν δοκιμάζω τον ήχο σε ένα-ένα τα ηχεία παίζουνόλα κανονικά)...Έχει κανείς τπτ νεώτερο;;;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικα με το pci-e riser στο ido δουλεψε με μια GEFORCE GT430 1GB.Για καποιο λογο δεν επαιζε με ati.

Εξακολουθει ομως να κανει σπασιματα σε μια LG 55LE7500 με βαρια mkv 1080p και blueray iso.Συνδέω δευτερο htpc και παλι τα ιδια.( xbmc & powerdvd )

Τα εχω δει ολα !!!!!! :confused:

Emmanueli οπως καταλαβαινεις η βοηθεια σου ειναι κατι παραπανω απο πολυτιμη και απαραίτητη !!!!!

Προσπαθω να βάλω την ίδια κάρτα γραφικών με εσένα αλλά δεν μπορώ γιατι συνέχεια όταν ανοίγει ο υπολογιστής συνδέεται αυτόματα με την ενσωματομένη κάρτα γραφικών. Την απενεργοποιήσα, έκανα απεγκατάσταση και των οδήγων της αλλά με κάθε επανεκκινηση φορτώνει απο μόνο του τους οδηγούς της ενσωματομένης κάρτας γραφικών. Πως το έκανες να ανοίγει βλέποντας την κάρτα GEFORCE GT430 που σύνδεσής στην θύρα PCI Express 16x

Στο BIOS στο Primary Graphics Adaptor έκανες κάποια αλλάγη;

Επεξ/σία από xenopoulos

Εγώ κατάφερα και έβαλα μια nvidia 9500gt πριν δύο εβδομάδες, πραγματικά το μηχανάκι απογειώθηκε... Όσοι είστε τολμηροί διαβάστε παρακάτω

Κατ'αρχήν παρήγγειλα αυτό:

http://www.pixmania.com/gr/gr/539020/art/cooler-master/aiouooinao-eunoao-anaoee.html

Είναι PCI-Express riser της Coolermaster για δικό της case, αλλά με λίγο στρίμωγμα χώρεσε και στο medialive (το barebone του ido).

Για κάρτα επέλεξα την 9500gt και όχι κάποια καλύτερη/γρηγορότερη, γιατί απλούστατα το τροφοδοτικό του ido ΔΕΝ δίνει την επιπλέον τροφοδοσία που απαιτούν οι πιό εξελιγμένες κάρτες γραφικών.

Μετά την εγκατάσταση, λειτούργησαν όλα άψογα... για 20 δευτερόλεπτα. Τόσο "άντεχε" το μηχάνημα μέχρι να κάνει shutdown. Ο λόγος; Παρόλο που η κάρτα είχε τοποθετηθεί με τον ανεμιστήρα/ψύκτρα προς τα κάτω, η άλλη πλευρά της βρισκόταν μόλις 2 εκατοστά κατω από το case. Αν το άφηνα ανοικτό δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η λύση; Βίδωσα δύο βίδες (μόλις μια στροφή στην καθε μία) στις τρύπες που είχε ήδη η κάρτα γραφικών (προφανώς για εγκατάσταση εναλλακτικού συστήματος ψύξης). Με αυτό τον τρόπο τα κεφάλια των βιδών "βρήκαν" πάνω στο case όταν αυτό έκλεισε και έκαμψαν ελαφρώς την κάρτα προς τα κάτω. Αυτό ήταν, αυτή τη στιγμή εκτός από παρακολούθηση ταινιών το μηχανάκι χρησιμοποιείται και για τρέξιμο του unreal 3 σε προβολέα .

Έχετε υπόψη σας ότι, ούτε η riser card ούτε η κάρτα γραφικών βιδώνουν κάπου πάνω στο case. Είναι και οι δύο αρκετά "στριμωγμένες" όμως με αποτέλεσμα να παραμένουν απόλυτα σταθερές.

Προσπαθω να βάλω κάρτα γραφικών (GEFORCE GT430) αλλά δεν μπορώ γιατι συνέχεια όταν ανοίγει ο υπολογιστής συνδέεται αυτόματα με την ενσωματομένη κάρτα γραφικών. Την απενεργοποιήσα, έκανα απεγκατάσταση και των οδήγων της αλλά με κάθε επανεκκινηση φορτώνει απο μόνο του τους οδηγούς της ενσωματομένης κάρτας γραφικών. Πως το έκανες να ανοίγει βλέποντας την κάρτα γραφικών που σύνδεσες στην θύρα PCI Express 16x

Στο BIOS στο Primary Graphics Adaptor έκανες κάποια αλλάγη;

Δεν έχω αλλάξει κάρτα, αλλά στο bios έχει επιλογή απο ποιά κάρτα να ξεκινάει. Την έχεις αλλάξει;

Εγώ έβαλα windows 7 ultimate 64bit. Μπορώ να πω πάει πολύ καλά και το ενσωματομένο media center των windows παίζει και τα digea μια χαρά και ξυπνάει να γράψει εκπομπή και ξανακλείνει. Ακόμα και το browsing που είχε γίνει μαρτύριο με τα 32bit original vista με τα 64bita είναι μια χαρά...

Δεν έχω αλλάξει κάρτα, αλλά στο bios έχει επιλογή απο ποιά κάρτα να ξεκινάει. Την έχεις αλλάξει;

Εγώ έβαλα windows 7 ultimate 64bit. Μπορώ να πω πάει πολύ καλά και το ενσωματομένο media center των windows παίζει και τα digea μια χαρά και ξυπνάει να γράψει εκπομπή και ξανακλείνει. Ακόμα και το browsing που είχε γίνει μαρτύριο με τα 32bit original vista με τα 64bita είναι μια χαρά...

Ματρόσκες 1080p παίζει χωρίς σπασίματα;

Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω ούτε με OpenELEC από USB.

Γενικά, υπάρχει περίπτωση να δούμε 1080p χωρίς αναβάθμιση hardware;

Την αλλαγή για το ποια κάρτα να ξεκινάει στο BIOS απο το σημείο στην εικόνα που σου στέλνω την κάνεις;

Ετσι όπως είναι τώρα στην εικόνα που στέλνω πρώτα ψάχνει για ενσωματωμένη κάρτα στο PCI και αν δεν βρει ψάχνει στο PCI - express. Πως μπορώ να το κάνω να ψάχνει πρώτα στο PCI - express; Όπως βλέπεις στην εικόνα επιλέγοντας την κόκκινα μαρκαρισμένη επιλογή μου δίνει να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο που βλέπεις δεξιά της εικόνας. Δηλαδή να διαλέξω ανάμεσα στο PCI -> PCI express και στο IGP -> PCI express. Δεν μου δίνει την δυνατότητα να ορίσω πρώτα να ψάξει για την θύρα PCI express. Μήπως έχεις κάποια ιδέα πως μπορώ να το κάνω αυτό; Θα με σώσεις αν ξέρεις γιατί το ψάχνω εδώ και 4 μέρες για κάποιον που να ξέρει!

Ξαφνικά μου δε δίνει σήμα στην οθόνη από dvi και από vga δείχνει κάθετες λωρίδες

Η κάρτα γραφικών είναι μάλλον ?

ου έγραφε 5 χρόνια ολική εγγύηση

Ξέρει κανείς αν ισχύει η εγγύηση ?

Πως το έλυσες φιλέ το πρόβλημα σου; Εμενα μου βγάζει εικόνα με προβλημα απο VGA και τέλεια εικόμα απο HDMI. Έχω οθόνη που δέχετε μόνο HDMI. Προσπαθώ να βάλω νέα κάρτα (που να έχει έξοδο VGA) αλλά έχω τα προβλήματα που περιγράφω σε παραπάνω post. Δεν μου αναγνωρίζει την νέα κάρτα και επιμένει να βλέπει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών μονάχα.

Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα ένα PCI-E 16x -> 16χ γιατί σε 16χ δουλεύει το 1χ. Για μικρής ισχύος καρτες γραφικών έχω δει να δουλεύει 1χ με την υπόλοιπη κάρτα έξω από το slot. Η 1χ δουλεύει στο τμήμα του 1χ της 16χ, τουλάχιστον έτσι γνωρίζω. Πάντως μπορείς να τους ρωτήσεις με e-mail(Νομίζω). Αν θέλεις για κάρτα γραφικών πάρε σίγουρα 16χ -> 16χ flexi. Στήριξέ το πρόχειρα πάνω στο μπράτσο του ido με χριτσ-χρατσ ή κόλλα λαστιχόκολλά ή κόλληση σιλικόνης και η ουσία στήριξης θα είναι στην βίδα πάνω στο σασί (εξωτερικά). Βέβαια μην αγοράσεις κανένα κτήνος λόγω βάρους και κατανάλωσης.

Νομίζω ότι για VGA καλύτερο είναι το :http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=10881 και για την tuner : http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=11766, άλλα risers εμφανίζονται : http://linitx.com/viewcategory.php?catid=204&pp=161,165,204

Επίσης φάινεται να μπορεί μια κάρτα 1χ να λειτουργήσει σε δίαυλο 16χ και αντιστρόφως με ανάλογη προσαρμογή της ταχύτητας τους , βλέπε : http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

Απο ότι βλέπω σε αυτό το θέμα είσαι ο πιο φοβερά ενημερωμένος χρήστης για πολλά θέματα σχετικά με το IDO Silver της Altec. Να σου πω και εγω τον πόνο μου να με βοηθήσεις αν μπορείς και έχεις χρόνο; Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο σύστημα μου σταμάτησε να βγάζει σωστή εικόνα απο την έξοδο VGA (απο την HDMI δουλεύει τέλεια). Για να μην αγοράσω οθόνη με θύρα HDMI είπα να βάλω νέα κάρτα γραφικών (με εξοδό VGA) στο σύστημα και αγόρασα την GEFORCE GT430 την οποιά σύνδεσα στην θύρα PCI express 16x. Απενεργοποιησα την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, έβγαλα και τους οδηγούς της και έκανα επανεκκίνηση του συστήματος έχοντας πάνω την νέα κάρτα γραφικών (δεν πήρα riser, απλά έκοψα το μεταλλικό κουτί και δημιούργησα χώρο για να μπει κανονικά η νέα κάρτα γραφικών σε όρθια στάση). Όταν όμως ανοίγει ο Η/Υ εγκαθιστά μόνος του τους οδηγούς της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών (προφανώς τους έχει μέσα προ αποθηκευμένους) και δεν βλέπει την κάρτα γραφικών που του έβαλα εγώ. Δοκίμασα να ορίσω στο BIOS να μην ξεκινάει απο την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αλλά απο αυτήν στην θύρα PCI express 16x (όπως περιγράφω στο παραπάνω post μου) αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω αυτό. Δες σε παρακαλώ την εικόνα στο παραπάνω post μου και πες μου τι κάνω λάθος στο BIOS; Μήπως γενικά έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη λύση;

καλημερα παιδια ειμαι καινουργιος στο forum εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με την pci- riser card για ido home silver οταν βαζω αλλη καρτα γραφικων δουλευουν οι ανεμιστηρες μονο οταν ανοιξω το pc, οταν βγαλω την καρτα αλλα αφησω το riser δουλευει κανονικα με την δικια του καρτα, η καρτα που βαζω ειναι MSI RADEON HD5450 1GB - (R5450-MD1GH/D2)2.1 ξερει κανεις τι μπορει να φταιει ευχαριστω

Πως το έλυσες αυτό το πρόβλημα; Τι αλλαγές έκανες στο BIOS; Από που βρήκες την νεότερη έκδοσή του (την 1,63 αν δεν κάνω λάθος); ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! Έχω ρωτήσει αρκετά άτομα για να βρω την λύση... Η δική σου άποψη;

Σε ευχαριστώ μετά από πολλά reset τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Επίσης έπαψε να μου κόβει pixels. Είχα βάλει overscan στον προβολέα..

Θα μπορώ να δω digea με το Ido silver? στις 28/2 θα έχουμε ψηφιακά κανάλια στη περιοχή μου...

Τι εννοεις έβαλες overscan στον προβολέα; Που το έκανες αυτό; Στον πίνακα ελέγχου της NVIDIA κάρτας γραφικών ( Nvidia control panel); Στο device manager;

post-141232-0-41165500-1328785918_thumb.jpg

Εδώ και μερικές ημέρες το ido μου κάνει τρελά. Δυσκολευεται να βγει απο το sleep mode και κάποιες φορες κολάει μπαίνοντας. Αν κάνω επανεκίνηση αφου κλείσουν τα windows δεν ξαναξεκινά. Ακόμα και αν το κλείσω μπορεί να χρειαστεί 5 και 6 φορες να το κλείσω απο το διακοπτάκι πάνω στο τροφοδοτικό και να το ξαναπροσπαθήσω μέχρι να ξεκινήσει. Υποψιάζομαι πως είναι θέμα hardware και συγκεκριμένα τροφοδοτικού.

Εντωμεταξύ το άνοιξα και είδα πως το τροφοδοτικό έχει κάμποσα κοννεκτοράκια. Τώρα τι τροφοδοτικό παίρνουμε και σε τι τιμή; Κι αν δεν είναι τροφοδοτικό;

Για τον φίλο Xenopoulos που προσπαθεί να βάλει άλλη κάρτα γραφικών, είδα στο manual πως στο bios στο advanced chipset features έχει μια επιλογή αν θα δουλεύει μόνο η onboard κάρτα, η pci express ή και οι δύο ταυτόχρονα. Ίσως εκεί βρεις την άκρη.

καλημερα παιδια. Μπορει καποιος να βαλει εναν οδηγο (drivers κλπ) για το πως περναμε τα win7 στο μηχανακι? Το προσπαθησα αλλα ατυχησα (μπλε οθονες) μαλλον λαθος drivers.

Ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...