Προς το περιεχόμενο

Altec IDO silver. Προβλήματα και λύσεις

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέσα στο ΣΚ σκοπεύω να στήσω απο την αρχή το ido μου. Προκειμένου να το επαναφέρω στην αρχική κατασταση τι χρειάζεται; Στο e: drive έχει κάποιο backup ετοιμο όπως κάποια laptops; Και αν ναι πως το επαναφέρω;

Επίσης έχω και το DVD των windows vista Που ήταν μαζί με το μηχάνημα. Αυτό θα μου εγκαταστήσει τα vista κανονικά ή έχει μέσα τους drivers έτοιμους στημένους;

Μήπως να βάλω κάποιο άλλο λειτουργικό; Να πω πως δεν το θέλω για χρήση Media center αλλα για απλή κομπιουτερική χρήση. Με όλα τα σκουπίδια windows updates που έχουν μπει ολα αυτα τα χρόνια απλά σέρνεται και κολάει συνεχως.

Βοηθήστε με μια και είμαι ο topic starter!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα,

Εxω ena ido silver, το είχα παρει τοτε που το εδιναν με προσφορα με ενα δορυφορικο πιατο. Απο τοτε (πριν απο 4-5 χρονια) εχω αλλαξει windows απο vista se windows 7.

Ενας φιλος μου εβαλε το media portal. Τωρα θέλω να βάλω καλύτερη κάρτα ήχου και καλύτερη κάρτα γραφικών ποια μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό το κουτί γιατί ο φίλος που

πέρασε wiindows και media portal μου λέει ότι δεν μπορώ να βάλω άλλη.Η κάρτα γραφικών που έχω είναι nvidia g-force 6150 le.

θα εκτιμούσα πολυ την βοηθεια σας.

Εχω και εγω ενα σφραγισμενο στο κουτι του. Ετσι και βαλω να το δωσω γνωριζη κανεις να μου πει ποσο περιπου θα πιαση?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ emmanoueli,

κάποτε είχες προτείνει τις εξής μητρικές για αναβάθμιση του silver:

"Ενδεικτικά (μιλάμε πάντα για microATX (uATX) 24.4 x 24.4 cm.

α)Nvidia 8300MGPU based: http://www.asus.com/...QLWp&templete=2 , http://www.skroutz.g...phrase=M3N78-EM

β) ΑΤΙ 785G based: http://www.asus.com/...gAVl&templete=2, http://www.skroutz.g...s-M4A785-M.html

Η β) υπάρχει και σε εκδόσεις από Gigabyte(http://www.gigabyte....A-MA785GPM-UD2H ,

http://www.skroutz.g...GA-MA785GM-US2H με fire wire ώστε να μην αχρηστευθεί η firewire του iDO"

Εξακολουθούν να ισχύουν οι προτάσεις αυτές, ή έχουν προκύψει καλύτερες ;

Η δική μου τα έπαιξε, και στα πλαίσια της εγγύησης, παρέδοσα το silver στην Altec.

Ελλείψει όμως διαθέσιμων ανταλλακτικών, πρέπει να αναμένω περίπου 1 μήνα !!!

Θέλω να τους προτείνω εναλλακτική μητρική (δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να τοποθετηθεί άλλη),

και να τα βρούμε στην διαφορά χρημάτων ...

Επεξ/σία από kentavros3

Καλησπέρα.

Στο MP που υπάρχει το directory dvbt και μέσα σ' αυτό τα xml αρχεία (Greece_all_regions, Greece_Athens κτλ)?????

Έψαξα αλλά δεν τα βρήκα τα xml αρχεία για να προσθέσω το 722.

Με MP 1.1.1 και με hauppage3000 που έχω υπάρχει τρόπος να δουλέψουν και τα αναλογικά κανάλια???

Εάν ναι, πως και τι κάνω?? Τις Digea τα ταχτοποίησα μετά από πολύ καιρό!!!

Καλησπερα....εχω και εγω τον ido.. το θεμα μου ειναι οτι μολις εκανα format και εβαλα τα windows 7...αλλα πλεον δεν υπαρχον τα drivers για download μεσα στο site της msi....ειχα κανει και παλαιοτερα format και με ενα απλο κατεβασμα ολου του πακετου τον drivers ηταν ολα μια χαρα...αλλα πλεον το link που υπαρχει μεσα σε αυτο το θεμα για drivers δεν ειναι ενεργο...μπορει καποιοσ να με βοηθησει να μου δωσει ενα link η κατι τετοιο... ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα. Έχω ένα laptop sony vaio τον οποίο έχω συνδέσει με hdmi με τον προτζέκτορα. Έχω και ένα παλιό home cinema με το οποίο δίνω ήχο στον χώρο μέσω του laptop. Το θέμα είναι ότι συνδέω το laptop με ένα απλό καρφάκι που καταλήγει σε δύο (άσπρο κόκκινο) στο dvd του home cinema και το οποίο άλλοτε μου βγάζει 5,1 και άλλοτε όχι. Ερώτηση πρώτη: Πως μπορώ να ξεφορτωθώ το dvd του home cinema (χωρίς τα ηχεία) και να συνδέσω τα ηχεία πάνω στο laptop βγάζοντας hd ήχο; Ερώτηση δεύτερη: Αν η πρώτη ερώτηση δεν γίνεται πως μπορώ να συνδέσω το laptop με το dvd και να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι έξοδοι του dvd είναι:Audio In & Audio Out, Digital Out-Optical & Digital Out-Coaxial ενώ του laptop μόνο των ακουστικών. Επίσης το laptop αναφέρει ότι έχει spdif αλλά όσο και αν το έψαξα δεν το βρήκα. Να πω εδώ ότι τα ηχεία συνδέονται με τα απλά καλώδια (αυτά με το γυμνό καλώδιο μπροστά) πάνω στο dvd και είναι αδύνατη η αλλαγή των καλωδίων λόγω του ότι έχουν περαστεί μέσα απ' την πέργκολα. Το laptop είναι το sony vaio vgn fz31m. θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί έχω φτιάξει στην πέργκολα ωραία κατάσταση και μόνο ο ήχος μου τα χαλάει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Καλησπερα....εχω και εγω τον ido.. το θεμα μου ειναι οτι μολις εκανα format και εβαλα τα windows 7...αλλα πλεον δεν υπαρχον τα drivers για download μεσα στο site της msi....ειχα κανει και παλαιοτερα format και με ενα απλο κατεβασμα ολου του πακετου τον drivers ηταν ολα μια χαρα...αλλα πλεον το link που υπαρχει μεσα σε αυτο το θεμα για drivers δεν ειναι ενεργο...μπορει καποιοσ να με βοηθησει να μου δωσει ενα link η κατι τετοιο... ?

Νέο link για όλους τους drivers...

h**p://www.msi.com/product/bb/Media-Live.html

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω και εγώ το ido silver και μέχρι στιγμής δούλευε άψογα κυρίως για ταινίες,ιντερνετ κτλ. , ειδικά όταν απο οταν του έβαλα windows 7. Τελευταία όμως έχω ένα σημαντικό πρόβλημα. Μετά από λίγη ώρα ο υπολογιστής κολλάει σε μια πολύχρωμη οθόνη , κάτι σαν μωσαικό. Επανέρχεται μόνο με hard reset. αναβάθμισα τους drivers της κάρτας γραφικών αλλά τα ίδια. Πρέπει να σημειώσω ότι το κουτί ζεσταίνεται πάρα πολύ και αυτό με κάνει να πιστέυω πως ίσως φταέι αυτό. Το έχω σε κλειστό επιπλο και αν και εχει ανοιγμα απο πισω ισως δεν επαρκει. Παλιοτερα όμως δεν παρουσιαζει προβλημα. Τεσταρα με ενα προγραματακι την θερμοκρασια και μου ειναι απο 62 μεχρι 70 βαθμους που αποτι διαβασα για τον επεξεργαστη που εχει δεν ειναι παραλογη.

Τι μπορώ να κάνω?Σκέφτηκα να αλλάξω μητρική αλλά θα λύσει αυτό το πρόβλημα της υπερθέρμανσης?(αν φταέι αυτο φυσικά )

Συμβαίνει και σε άλλους αυτό με την πολύχρωμη οθόνη?

Αν μπορείτε να προτείνετε και κάποια μητρική που να χωράει στο κουτι!

Ευχαριστω!

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω και εγώ το ido silver και μέχρι στιγμής δούλευε άψογα κυρίως για ταινίες,ιντερνετ κτλ. , ειδικά όταν απο οταν του έβαλα windows 7. Τελευταία όμως έχω ένα σημαντικό πρόβλημα. Μετά από λίγη ώρα ο υπολογιστής κολλάει σε μια πολύχρωμη οθόνη , κάτι σαν μωσαικό. Επανέρχεται μόνο με hard reset. αναβάθμισα τους drivers της κάρτας γραφικών αλλά τα ίδια. Πρέπει να σημειώσω ότι το κουτί ζεσταίνεται πάρα πολύ και αυτό με κάνει να πιστέυω πως ίσως φταέι αυτό. Το έχω σε κλειστό επιπλο και αν και εχει ανοιγμα απο πισω ισως δεν επαρκει. Παλιοτερα όμως δεν παρουσιαζει προβλημα. Τεσταρα με ενα προγραματακι την θερμοκρασια και μου ειναι απο 62 μεχρι 70 βαθμους που αποτι διαβασα για τον επεξεργαστη που εχει δεν ειναι παραλογη.

Τι μπορώ να κάνω?Σκέφτηκα να αλλάξω μητρική αλλά θα λύσει αυτό το πρόβλημα της υπερθέρμανσης?(αν φταέι αυτο φυσικά )

Συμβαίνει και σε άλλους αυτό με την πολύχρωμη οθόνη?

Αν μπορείτε να προτείνετε και κάποια μητρική που να χωράει στο κουτι!

Ευχαριστω!

Μου έβγαζε και εμένα αυτο με το πολύχρωμο μωσαϊκό και κολαγε. Τελικώς η Μονή λύση ήταν να εγκαταστησω τα windows απο την αρχή. Έτσι λύθηκε απευθείας το προβλημα και δεν ξανακολλησε!!

Ορίστε τα αποτελέσματα από το hwmonitor. Εντωμεταξυ εχω το συστημα σε dual boot με xp και μπηκα με xp ημουν αρκετη ώρα χωρίς να κωλήσει και ετρεξα ξανα το hwmonitor και απο εκει και ειδα διαφορα 5-6 με βαθμους ποιο χαμηλα απο τις θερμοκαρσιες στα win 7 . Λές τελικά να είναι τα windows 7 , αφου και ο φιλος λεει οτι μετα το φορματ δεν ειχε προβλημα?

hwmonitorj.png

Uploaded with ImageShack.us

• 1 μήνα μετά...

Τελικώς τα κολλήματα συνεχίστηκαν στο ίδιο στυλ. Για να δω αν ήταν θέμα λειτουργικού εγκατέστησα ένα Ubuntu και δούλευα αυτό συνεχώς. Μετά απο 2-3 ημέρες ξανακόλησε μέσα απο το ubuntu στο ίδιο στυλ, δηλαδή με αυτό το "μωσαικό". Τώρα αυτό είναι ή θέμα μνήμης ή θέμα μητρικής/ενσωματωμένης κάρτας γραφικών. Το σίγουρο είναι πως είναι hardware πρόβλημα. Παίζει να φταίει κ το τροφοδοτικό;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο δικό μου σύστημα έχει απενεργοποιηθεί το Bluetooth έτσι ξαφνικά. Όταν το ανοίγω δεν μπορεί να κάνει εύρεση για συσκευές. Θέλω να ρωτήσω, μέσα στην εφαρμογή του Bluetooth, στην επιλογή Tools -> my Bluetooth devise -> devise type εσείς τι έχετε επιλεγμένο; Μου δίνει να διαλέξω ανάμεσα στο USB στο UART στο PCMCIA και στο BSCP . Επειδή δεν ξέρω τι είναι αυτά ποιο να διαλέξω για να ενεργοποιηθεί ξανά το Bluetooth;

Από ότι διάβασα σε άλλους χρήστες το λειτουργικό για το Bluetooth (BlueSoleil) είναι για χρήση μέχρι 5ΜΒ. Δηλαδή αν τα ξεπεράσεις σταματάει να δουλεύει το Bluetooth;;;

Οκ βρήκα την λύση !!!!

Επεξ/σία από xenopoulos

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Τον τελευταίο καιρο με τρώει να βάλω extra pci express VGA για να παίζω κανένα παιχνιδάκι. To riser απο linatx έχει 31ε με τα μεταφορικα. Οι amd της σειράς 5xxx είναι ασυμβατες αλλά απο ότι είδα κάποιος φίλος είχε επιτυχία με nvidia 430. Έχει δοκιμάσει κανείς καμία πιο σύγχρονη κάρτα να δούμε τι γίνεται;

Το tuner δεν με ενδιαφέρει, ούτε επίσης θέλω να μπω σε διαδικασίες αλλαγής μητρικής, επεξεργάστηκε, μνήμης η τροφοδοτικου. Απλά ένα riser+VGA, drivers και τελείωσα.

Αλήθεια η nvidia 430 λέει τίποτα; Θα παίζω σε ανάλυση 1440x900.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...