Προς το περιεχόμενο

Altec IDO silver. Προβλήματα και λύσεις

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά τώρα όλα είναι οκ. Ήταν ελαττωματικό το optical καλώδιο. Όσο για το μήνυμα με το encoder είχε φύγει λίγο από τη θέση του το καλώδιο της κεραίας TV. Το μόνο που παραμένει σαν απορία (και την έχουν πολλοί) είναι γιατί δεν βγάζει ήχο η έξοδος HDMI.

Αν χρησιμοποιεις καλους driver nvidia δνε θα επρεπε να εχεις προβλημα, η εκδοσή του ειναι 1.2 που σημαίνει μόνο στερεο ή 5.1 μπορεί να δώσει... Το HDMI συμπεριφερεται σαν spdif. Αν δεν κάνεις decoding στα ηχεία αλλά κάνεις passthrough το σήμα τότε η τηλεόρασή σου πρέπει να έχει DD or DTS decoder για να το ακούσεις... η δική μου μια LH5000 LG έχει DD και παίζει ΑΨΟΓΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έβαλα το media portal.

Ενώ κάνει scan και βρίσκει αναλογικά κανάλια

στο preview έχω:

Preview failed: NoVideoAudioDetected

Στο WinTV βλέπω κανάλια...

Καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ...

Έβαλα το media portal.

Ενώ κάνει scan και βρίσκει αναλογικά κανάλια

στο preview έχω:

Preview failed: NoVideoAudioDetected

Στο WinTV βλέπω κανάλια...

Καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ...

Πολλές αλλά δεν δίνεις στοιχεία.

Τι κάρτες έχει βρει το MP ? Που το βλέπεις στον Tv server ? Δήλωσες την κάρτα σε hybrid group ?

Έχεις εγκαταστήσει τον Mpeg2 Encoder της κάρτας ?

και άλλα...

Τελικά βρέ παιδιά κάνει η δεν κάνει HOT-PLUG σε δίσκους SATA η μητρική;;;; Ξέρει κανένας;

Έναι αμαρτία να πηγαίνουν χαμένες 3 υποδοχές SATA...

Τελικά βρέ παιδιά κάνει η δεν κάνει HOT-PLUG σε δίσκους SATA η μητρική;;;; Ξέρει κανένας;

Έναι αμαρτία να πηγαίνουν χαμένες 3 υποδοχές SATA...

Νομιζω δεν εχει επιλογη AHCI στο Bios συνεπως δεν κανει hot plug. Ωστοσο, δοκιμασε με cold boot, να τους συνδεσεις δηλαδη οταν ειναι κλειστο. Δε τους αναγνωριζει?

Έχεις δίκιο.

Μόλις πήρα την εξής απάντηση από την ΜSI

Media Live MS-6421 (MS-7329 motherboard) has been EOL for a long time. Due to the limiation of old chipset(nvidia 51PV), so it does not support E-SATA feature if you SATA-to-E-SATA cable. Please kinldy understand it, thank you.

Mε cold boot τον βλέπει το δίσκο.

• 1 μήνα μετά...

Σχετικα με το pci-e riser στο ido δουλεψε με μια GEFORCE GT430 1GB.Για καποιο λογο δεν επαιζε με ati.

Εξακολουθει ομως να κανει σπασιματα σε μια LG 55LE7500 με βαρια mkv 1080p και blueray iso.Συνδέω δευτερο htpc και παλι τα ιδια.( xbmc & powerdvd )

Τα εχω δει ολα !!!!!! :confused:

Emmanueli οπως καταλαβαινεις η βοηθεια σου ειναι κατι παραπανω απο πολυτιμη και απαραίτητη !!!!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω ειμαι στην τριτη ημερα και ακομα δεν τα καταφερα

θα βαλω τα xp και τα vista να δοκιμασω και σ αυτα.

το θεμα ειναι να μας πει καποιος που εχει ηχο απο την hdmi τι drivers φοραει .

αντε ρε παιδια βοηθηστε

EDIT--- μετά απο δοκιμές και ξενύχτια κατάλαβα οτι φταίει η τηλεόραση μου...

panasonic P42U20

την δοκίμασα σε μια Grundig LED

http://www.grundig.de/nc/en/produkte/tv/led-tv-overview/vision-8/prod_id/1310.html

και έπαιξε αμέσως ,απο την στιγμή που bootare στα vista.

ειχα πανω του τελευταιους drivers realtec (2.59) και nvidia .

θα την ψαξω και θα δω τις διαφορες που εχουν στα χαρακτηριστικα ηχου, hdmi και οτι αλλο μπορεσω.

Επεξ/σία από hdkeys

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Φίλε emmanoueli καλησπέρα. Μετά από αρκετό καιρό (#481-#510 και #526) να που χρειάζομαι πάλι τις πολύτιμες συμβουλές σου. Σήμερα αποφάσισα να δοκιμάσω να δω final 4 στο μπάσκετ σε ΕΡΤ HD!!! Διαπίστωσα όμως ότι το MP δεν σκανάρει το μπουκέτο της ΕΡΤ (ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3 ΕΡΤ ΨΗΦΙΑΚΗ). Δοκίμασα με το WINTV στο αρχικό partition με τα Vista και τα βρήκε αλλά είχα μόνο ήχο. Η TV υποστηρίζει HD (σε πρόλαβα πριν ρωτήσεις, έτσι;) Το μπουκέτο Digea παίζει ΟΚ. Πάλι κάτι με codecs παίζει;

Έχει δοκιμάσει κανείς να στήσει hackintosh στο αγαπημένο μας Altec Ido; Εγώ όσες διανομές έχω δοκιμάσει δεν κατάφερα κάν να μπουτάρω στον installer. Ψάχνοντας το θέμα παραπάνω και διαβάζοντας πήγα στην σελίδα με τις συμβατές συσκευές http://wiki.osx86pro....php/HCL_10.6.2 . Αν βάλετε στο search του browser "6150" που είναι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών βγάζει αυτή την καταχώρηση

Used [intel/AMD] Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 SSE2-SSE3 Intel/AMD by Hazard

Installation method: from IDE DVD Drive to IDE HDD

Installation options: AMD_patch, legacy_kernel, nvinject, appleazaliaaudio, X11

CPU: AMD Athlon64 3800+

SATA: Works after installation (did not try to install to SATA drive)

IDE: Works

LAN: Works (build in nForce 430)

Audio: Needs AppleAzalia kext. It doesn't identify input device. Cannot change volume with keyboard, only from system prefs. (iTunes crashes when try to play files. Probably crash without QE/CI support. Can play media with Quicktime or Cog)

USB: Works (disable Legacy in bios)

Video: (build in GPU without QE/CI support) Geforce 6150, cannot change the resolution after boot (use "Graphics Mode"="1280x1024x32" in bootloader change to the resolution). Can use the PCI express slot and try another video card.

Το hardware μοιάζει αρκετά με το ido. Έχω ήδη κατεβάσει το [intel/AMD] Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 SSE2-SSE3 Intel/AMD by Hazard. Το βράδυ που θα πάω σπίτι θα το δοκιμάσω. Θα ήθελα να ξέρω όμως αν τα έχει καταφέρει κανείς.

Με χαρά μου βλέπω ότι έχουν κι άλλοι τις ίδιες ... ανησυχίες με μένα. Λοιπόν φίλε Kgian θα δοκιμάσω κι εγώ και θα ανταλλάσουμε στο μέλλον τις εμπειρίες μας πάνω στο θέμα Hackintosh. Έχω ήδη δοκιμάσει σε δύο laptop μου (Snow Leopard 10.6.7 σε Toshiba L655-120 και Leopard 10.5.8 σ' ένα παλιό Acer 9502WSMI) με σχετικά καλά αποτελέσματα αλλά όχι υποστήρηξη QE/CI της κάρτας γραφικών. Χωρίς όμως QE/CI enable, δεν αξίζει το Mac OS X.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Αγαπητε φίλε ( plukop) κοίτα το αρχείο dvbt.xml που δίνει τις συχνότητες ανά region που σκανάρει ο TV server. δεν έχει την συχνοτητα 722 που βρίκονται τα κανάλια που αναφέρεις. Την έχω προσθέσει manual ( είναι απλό). Πριν κάνεις κάτι πάρε αντίγραφο από το παλιό αρχείο για καλό και για κακό και σταμάτα το tvservice. μετά κάνε scan και κοίτα αν ψάχνει στην εν λόγω συχνότητα. Δεν έχει να κάνει με codecs. Επίσης ανακάλυψα ότι αν και απλή η κάρτα που είχε παίζει ERT-HD στα 1080i !!! Ελπίζω να βοήθησα.

Αγαπητε φίλε ( plukop) κοίτα το αρχείο dvbt.xml που δίνει τις συχνότητες ανά region που σκανάρει ο TV server. δεν έχει την συχνοτητα 722 που βρίκονται τα κανάλια που αναφέρεις. Την έχω προσθέσει manual ( είναι απλό). Πριν κάνεις κάτι πάρε αντίγραφο από το παλιό αρχείο για καλό και για κακό και σταμάτα το tvservice. μετά κάνε scan και κοίτα αν ψάχνει στην εν λόγω συχνότητα. Δεν έχει να κάνει με codecs. Επίσης ανακάλυψα ότι αν και απλή η κάρτα που είχε παίζει ERT-HD στα 1080i !!! Ελπίζω να βοήθησα.

Καλησπέρα φίλε emmanoueli. Και βέβαια βοήθησες!!! Όλα είναι πλέον ΟΚ. Για άλλη μια φορά θερμά ευχαριστώ.

Edit: Αρχείο dvbt.xmt υπάρχει μόνο στην έκδοση του idoplus home με τα vista. Στο MP υπάρχει directory dvbt

και μέσα σ'αυτό υπαρχουν τα xml αρχεία (Greece_all_regions, Greece_Athens κτλ)

Καλησπέρα.

Στο MP που υπάρχει το directory dvbt και μέσα σ' αυτό τα xml αρχεία (Greece_all_regions, Greece_Athens κτλ)?????

Έψαξα αλλά δεν τα βρήκα τα xml αρχεία για να προσθέσω το 722.

Με MP 1.1.1 και με hauppage3000 που έχω υπάρχει τρόπος να δουλέψουν και τα αναλογικά κανάλια???

Εάν ναι, πως και τι κάνω?? Τις Digea τα ταχτοποίησα μετά από πολύ καιρό!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...