StratosSK Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Κάτι έχει συμβεί και μόλις ενεργοποιώ από το "Device manager" τα γραφικά δεν έχω εικόνα στο μόνιτορ "->VGA". Σε safe mode όταν απενεργοποιώ από το "Device manager" τα γραφικά και στο κανονικό mode έχω 640χ480 4 χρώματα. Μάλλον είναι hardware failure. Έχει κανείς εμπειρία από το Service της ALTEC?
ΚαΠα Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι να αλλάξω την μητρική στο Ido όπως έχει γραφτεί στα προηγούμενα post. Την υπάρχουσα μητρική του Ido (CPU και μνήμη) θα την χρησιμοποιήσω σε άλλο project. Μέχρι τώρα έχουν προταθεί μητρικές με το chipset 785, με ενσωματωμένο το ΑΤΙ4200. Μήπως έχει κανείς άποψη για μητρικές με το chipset 880G και ενσωματωμένο το ΑΤΙ4250 Π.χ GIGABYTE GA-880GM-UD2H ή ASUS M4A88T-M Στην καινούργια μητρική σκέφτομαι να βάλω κάποιον από τους καινούργιους επεξεργαστές της AMD π.χ αυτόν ή αυτόν Καμιά ιδέα?
emmanoueli Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Κάτι έχει συμβεί και μόλις ενεργοποιώ από το "Device manager" τα γραφικά δεν έχω εικόνα στο μόνιτορ "->VGA". Σε safe mode όταν απενεργοποιώ από το "Device manager" τα γραφικά και στο κανονικό mode έχω 640χ480 4 χρώματα. Μάλλον είναι hardware failure. Έχει κανείς εμπειρία από το Service της ALTEC? Κάτι έχεις κάνει με τους drivers της Nvidia 6150LE. Μπορείς να ανοίξεις το Nvidia control panel ? Στον Device Mgr έχεις VGA ή Nvidia 6150LE σαν κάρτα γραφικών ? Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι να αλλάξω την μητρική στο Ido όπως έχει γραφτεί στα προηγούμενα post. Την υπάρχουσα μητρική του Ido (CPU και μνήμη) θα την χρησιμοποιήσω σε άλλο project. Μέχρι τώρα έχουν προταθεί μητρικές με το chipset 785, με ενσωματωμένο το ΑΤΙ4200. Μήπως έχει κανείς άποψη για μητρικές με το chipset 880G και ενσωματωμένο το ΑΤΙ4250 Π.χ GIGABYTE GA-880GM-UD2H ή ASUS M4A88T-M Στην καινούργια μητρική σκέφτομαι να βάλω κάποιον από τους καινούργιους επεξεργαστές της AMD π.χ αυτόν ή αυτόν Καμιά ιδέα? [/quote Οι μητρικές είναι καλές με καλύτερη την Gigabyte λόγω firewire. Ετσι δεν θα σου περισσέψουν ... συνδέσεις εσωτερικά.Σαν CPU συστήνω να πάρεις triple core εκτός αν επιχειρήσεις να εφαρμόσεις ACC (Advanced CLock calibration) με σκοπό να ξεκλειδώσεις του άλλους πυρήνες. Βέβαια με τις μητρικές αυτές θα βάλεις DDR3 μνήμες οπότε θέλεις και μνήμες. Αν είχες βρει μια απο τις προηγούμενες AM2+ μητρικές θα μπορούσες να αξιοποιήσεις τον υπάρχοντα επεξεργαστή και τις μνημες μειώνοντας το κόστος αναβάθμισης. Ειναι θέμα επιογής. Πάντως οι νέοι επεξεργαστές είναι πολύ , μα πάρα πολύ καλύτεροι από την γενιά Χ2. Από την ταχύτητά τους ωφελειται και η 42ΧΧ αφού αξιοποιεί τον memory controller ενώ παράλληλα το σύστημα ζεσταίνεται πολύ λιγότερο. Στην μετατροπή θέλεις προσοχή, απαλές κινήσεις αλλά έχω ήδη κάνει 5 και πλέον την κάνω σε 3/4 της ώρας. Θα χρειαστείς υπομονή, προσοχή και ένα σταυροκατσάβιδο μαγνητικο. Η σειρά εν ολιγοις είναι η εξής: Έχοντας αποσυνδέσει πλήρως το σύστημα από όλα τα εξωτερικά καλώδια,βγάζεις καπάκι και πρόσοψη (προσεκτικά να μην σπάσεις ή κουνήσεις την οθόνη VFD γιατί είναι πολύ ευαίσθητη). Η πρόσοψη ξεκουμπώνει πρώτα από επάνω και μια κυκλική περιστροφική κίνηση απελευθερώνεται από κάτω. Πριν από όλα εντόπισε τις συνδέσεις και τα βύσματα και προσπάθησε να μην τα μπερδέψεις. Ξεβιδώνεις από μπροστά τις 2 βίδες που συγκρατούν το DVD και τις άλλες δύο που συγκρατούν το σετ των δίσκων. Τους απελευθερώνεις από τα καλώδια και βγάζεις έξω το case. Τραβάς έξω το DVD αλλά όχι τελείως και αποσυνδέεις από την μητρική το IDE καλώδιο. Απελευθερώνεις τα USB, τα front panel , SATA καλώδια από την μητρική. Βγάζεις την HVR3000, το extender και το μπρακέτο που βιδώνει μπρος-πίσω. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:Όταν θα την βάλεις θα δεις ότι θα ζορίζεται λίγο αφού θα ακουμπάει στις εξόδους ήχου της νέας μητρικής. Βίδωσέ το προσεκτικά χωρίς να το σπάσεις, είναι καλή ποιότητα και αντέχει αρκετά. Βγάζεις την τροφοδοσία της μητρικής (και τα δύο καλώδια), τις μνήμες,το CPU fan, και την CPU. Βγάζεις τις τροφοδοσίες και τα καλώδια για τα δύο brackets που είναι πίσω (το SPDIF - VIDEO) και το SCART)και βγάζεις τα brackets. Ξεβιδώνεις τις 8 βίδες της μητρικής και τις δύο βίδες (μην τις μπερδέψεις αυτές!) της μικρής πλακετίτσας που βρίσκεται μεταξύ της μητρικής και της οθόνης VFD. Το τελευταίο γίνεται για να μπορέσεις να ξεκολλήσεις την μητρική σηκώνοντας ελεφρά από μπροστά και σύροντας προς τα δεξιά (προς την μεριά του τροφοδοτικού). Τώρα θα πρέπει να έχεις την παλιά μητρική με ενσωματωμένο το back case (πολύ καλής ποιότητας μάλιστα). Με την αντιστροφη διαδικασία τοποθετείς την νέα μητρική. Καλή επιτυχία...
ΚαΠα Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ Emmanoueli. Όπως πάντα, πρόθυμος και περιεκτικός!!!
kgian Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Έχει δοκιμάσει κανείς να στήσει hackintosh στο αγαπημένο μας Altec Ido; Εγώ όσες διανομές έχω δοκιμάσει δεν κατάφερα κάν να μπουτάρω στον installer. Ψάχνοντας το θέμα παραπάνω και διαβάζοντας πήγα στην σελίδα με τις συμβατές συσκευές http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.2 . Αν βάλετε στο search του browser "6150" που είναι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών βγάζει αυτή την καταχώρηση Used [intel/AMD] Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 SSE2-SSE3 Intel/AMD by Hazard Installation method: from IDE DVD Drive to IDE HDD Installation options: AMD_patch, legacy_kernel, nvinject, appleazaliaaudio, X11 CPU: AMD Athlon64 3800+ SATA: Works after installation (did not try to install to SATA drive) IDE: Works LAN: Works (build in nForce 430) Audio: Needs AppleAzalia kext. It doesn't identify input device. Cannot change volume with keyboard, only from system prefs. (iTunes crashes when try to play files. Probably crash without QE/CI support. Can play media with Quicktime or Cog) USB: Works (disable Legacy in bios) Video: (build in GPU without QE/CI support) Geforce 6150, cannot change the resolution after boot (use "Graphics Mode"="1280x1024x32" in bootloader change to the resolution). Can use the PCI express slot and try another video card. Το hardware μοιάζει αρκετά με το ido. Έχω ήδη κατεβάσει το [intel/AMD] Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 SSE2-SSE3 Intel/AMD by Hazard. Το βράδυ που θα πάω σπίτι θα το δοκιμάσω. Θα ήθελα να ξέρω όμως αν τα έχει καταφέρει κανείς.
history Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 καλημερα σε ολους ... καλη χρονια!!! χθες λοιπον παω να δω μια ταινιουλα να χαλαρωσω ... και παπαλα ανοιγε μεν αλλα ουτε beep ουτε σημα στην τιβι .. οπα λεω τα πιασαμε τα λεφτα μας .. κλεινω ξανα ανοιγω βγαζω καλωδια ξαναβαζω τιποτα ... 2 μιση χρονια το εχω αλλα δεν εχει παιξει τοσο πολυ ..υποπτευομαι τροφοδοτικο τεσπα το παιρνω το ανεβαζω στο γραφειο ανοιγω βαζω ενα αλλο που εχω ρεζερβα κλασικο .. τσακ και ανοιγει!!!! οποτε ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΠΟΥΤ ...!!!! ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ .. κοιταξα λιγο στο νετ και ειδα οτι δεν υπαρχει ιδιο αλλα ενα παρομοιο τις ιδιας εταιριας κ αποστολη μεσω ebay φτανει στα 60ε .. μηπως κανεις το ελυσε με φθηνοτερο τροπο? Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να καταθέσω τη δική μου εμπειρία...Τα χριστούγεννα το μηχάνημα δεν ήθελε να ξεκινήσει...στις 27 δεκεμβρίου λοιπόν το πήγα στο service (πάτμου 12, μαρούσι, απέναντι από το ολυμπιακό στάδιο στα μαρμαράδικα), αν και είχα μαζί μου την απόδειξη ...δεν μου τη ζήτησαν, γιατί checkαρουν τον σειριακό αριθμό του pc...αργήσανε, βέβαια, ένα μήνα, λόγω αναμονής για παραλαβή τροφοδοτικού, αλλά από προχτές το μηχάνημα είναι στα χέρια μου χωρίς να πληρώσω τίποτα...μάλιστα, για όσους ενδιαφέρονται σε κάτι χαρτιά που μου έδωσαν το τροφοδοτικό είναι το psu barebone silver 300w, το οποίο κοστολογείται 54,75...Επομένως, πάλι καλά...
MessengerOfGood Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μπράβο στην ΑLΤΕC παρ όλο που θα μπορούσε να κάνει το κορόϊδο... Τη φάγανε τα θηρία και φταίμε κι εμείς που όλο παράπονα είμαστε. Θέλαμε τα πάντα αλλά τσάμπα! Να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρετε: Έχω δύο Ι-DO SILVER και τους έχω προσθέσει δύο θύρες ΕSATA από τις κενές υποδοχές SATA της μητρικής (έχει 4). Δηλαδή χρησιμοποίησα δύο τέτοια. Βλέπει κανονικά το δίσκο οταν μπουτάρει, αλλά δεν έχει HOT-PLUG, δηλαδή όταν είναι σε λειτουργία και τον συνδέω δεν τον βλέπει. Τρέχει Windows Vista Home (τα δικά του) με SP2. Yπάρχει τρόπος να το δεί; (π.χ. αναβάθμιση BIOS της μητρικής; )...
nikos903 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μπράβο στην ΑLΤΕC παρ όλο που θα μπορούσε να κάνει το κορόϊδο... Τη φάγανε τα θηρία και φταίμε κι εμείς που όλο παράπονα είμαστε. Θέλαμε τα πάντα αλλά τσάμπα! Να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρετε: Έχω δύο Ι-DO SILVER και τους έχω προσθέσει δύο θύρες ΕSATA από τις κενές υποδοχές SATA της μητρικής (έχει 4). Δηλαδή χρησιμοποίησα δύο τέτοια. Βλέπει κανονικά το δίσκο οταν μπουτάρει, αλλά δεν έχει HOT-PLUG, δηλαδή όταν είναι σε λειτουργία και τον συνδέω δεν τον βλέπει. Τρέχει Windows Vista Home (τα δικά του) με SP2. Yπάρχει τρόπος να το δεί; (π.χ. αναβάθμιση BIOS της μητρικής; )... Σε τι Mode είναι ρυθμισμένος ο sata controller μέσα στο Bios? Δεν ξέρω τι μητρική έχει το PC για να δω ποια ακριβώς επιλογή είναι αλλά μια απο αυτές είναι για καθαρό SATA και υποστηρίζει hot-swamping, τώρα μπορεί να είναι ρυθμιζόμενο για συμβατότητα και θα φαίνεται ως IDE. Άμα την αλλάξεις αυτήν την ρύθμιση δεν ξέρω αμα θα δει τα Windows μετά ή θα θέλει driver για τον δίσκο (άμα είναι Vista μπορεί να τον έχει), δεν έχω αλλάξει ποτέ mode μετά το φορμάτ για να πω με σιγουριά . Όπως και να έχει άμα δεν μπαίνει επιστροφή της επιλογής εκεί που ήταν και βλέπουμε.... Edit: AHCI μπορεί να λέγεται η επιλογή... Υπάρχει;
emmanoueli Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μπράβο στην ΑLΤΕC παρ όλο που θα μπορούσε να κάνει το κορόϊδο... Τη φάγανε τα θηρία και φταίμε κι εμείς που όλο παράπονα είμαστε. Θέλαμε τα πάντα αλλά τσάμπα! Να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρετε: Έχω δύο Ι-DO SILVER και τους έχω προσθέσει δύο θύρες ΕSATA από τις κενές υποδοχές SATA της μητρικής (έχει 4). Δηλαδή χρησιμοποίησα δύο τέτοια. Βλέπει κανονικά το δίσκο οταν μπουτάρει, αλλά δεν έχει HOT-PLUG, δηλαδή όταν είναι σε λειτουργία και τον συνδέω δεν τον βλέπει. Τρέχει Windows Vista Home (τα δικά του) με SP2. Yπάρχει τρόπος να το δεί; (π.χ. αναβάθμιση BIOS της μητρικής; )... ΟΧΙ η συγκεκριμένη μητρική δεν έχει άλλο BIOS εδώ και χρόνια και ούτε πρόκειται να έχει όπως επανειλημένα με έχει διαβεβαιώσει η MSI.
ploukop Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε emmanoueli καλησπέρα. Αφού, με την πολύτιμη βοήθειά σου, εγκατέστησα το MediaPortal, αποφάσισα να το ... απολαύσω. Όμως η έξοδος HDMI βγάζει μόνο εικόνα. Λέω δεν πειράζει και αποφασίζω να συνδέσω την optical του pc στον AV ενισχυτή μου. Δεν μπορώ να βρω όμως πως θα βάλω έξοδο spdif στον Realtec HD Audio. Δεν ξέρω πως και αν γίνεται. Είχα διαβάσει στα αρχικά posts (σελ.11) πως κάποιος είχε ήχο στην HDMI αλλά δεν θυμάται πως το πέτυχε. Εσύ πως απολαμβάνεις το MP; Μπορείς να προτείνεις εναλλακτικές συνδέσεις (ψηφιακές εννοείται). Εγώ πάντως μέχρι τώρα έπαιρνα εικόνα μέσω HDMI και ήχο RCA στην TV απευθείας.
emmanoueli Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε emmanoueli καλησπέρα. Αφού, με την πολύτιμη βοήθειά σου, εγκατέστησα το MediaPortal, αποφάσισα να το ... απολαύσω. Όμως η έξοδος HDMI βγάζει μόνο εικόνα. Λέω δεν πειράζει και αποφασίζω να συνδέσω την optical του pc στον AV ενισχυτή μου. Δεν μπορώ να βρω όμως πως θα βάλω έξοδο spdif στον Realtec HD Audio. Δεν ξέρω πως και αν γίνεται. Είχα διαβάσει στα αρχικά posts (σελ.11) πως κάποιος είχε ήχο στην HDMI αλλά δεν θυμάται πως το πέτυχε. Εσύ πως απολαμβάνεις το MP; Μπορείς να προτείνεις εναλλακτικές συνδέσεις (ψηφιακές εννοείται). Εγώ πάντως μέχρι τώρα έπαιρνα εικόνα μέσω HDMI και ήχο RCA στην TV απευθείας. Θα πρεπει να ελέγξεις τα παρακάτω: α) Παίζει ήχος από τον media player classic ή και τον mp των windows...? β) Ελέγχεις τον audio renderer στο MP configuration στα tabs DVD, TV, Videos και στο Music (παραπάνω) , ελέγχεις παράλληλα την έξοδο που δίνει το MPA αν το χρησιμοποιείς (SPDIF ή SPeakers) Καλή τύχη
ploukop Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Θα πρεπει να ελέγξεις τα παρακάτω: α) Παίζει ήχος από τον media player classic ή και τον mp των windows...? β) Ελέγχεις τον audio renderer στο MP configuration στα tabs DVD, TV, Videos και στο Music (παραπάνω) , ελέγχεις παράλληλα την έξοδο που δίνει το MPA αν το χρησιμοποιείς (SPDIF ή SPeakers) Καλή τύχη Δεν με κατάλαβες νομίζω. Όλα όσα αναφέρω αναφέρονται στο PC και όχι στο MP. Δηλ. δεν έχω γενικά ήχο ψηφιακό ΠΟΥΘΕΝΑ (ούτε τους ήχους των windows). Μίλησα για τρόπους ενεργοποίησης της SPDIF καθώς και γιατί η HDMI δεν βγάζει ήχο. Μήπως πρέπει να κάνω κάτι στο bios; Κάποιος έγραφε στο post #278 page 28 πως είχε συνδέσει το pc με την TV και τον ενισχυτή. Αυτό θέλω κι εγώ, αλλά δεν ... Και κάτι που ανακάλυψα μόλις τώρα. Δεν παίζει η TV γιατί λέει δεν έχει εγκτασταθεί encoder. Δεν θυμάμαι όμως να πείραξα τίποτα. Μια χαρά έπεζε στο MP. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2011 από ploukop
StratosSK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Κάτι έχεις κάνει με τους drivers της Nvidia 6150LE. Μπορείς να ανοίξεις το Nvidia control panel ? Στον Device Mgr έχεις VGA ή Nvidia 6150LE σαν κάρτα γραφικών ? Σε ευχαριστώ μετά από πολλά reset τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Επίσης έπαψε να μου κόβει pixels. Είχα βάλει overscan στον προβολέα.. Θα μπορώ να δω digea με το Ido silver? στις 28/2 θα έχουμε ψηφιακά κανάλια στη περιοχή μου...
emmanoueli Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Σε ευχαριστώ μετά από πολλά reset τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Επίσης έπαψε να μου κόβει pixels. Είχα βάλει overscan στον προβολέα.. Θα μπορώ να δω digea με το Ido silver? στις 28/2 θα έχουμε ψηφιακά κανάλια στη περιοχή μου... Εγώ βλέπω και γράφω τα ΠΑΝΤΑ!!!
ploukop Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Τελικά τώρα όλα είναι οκ. Ήταν ελαττωματικό το optical καλώδιο. Όσο για το μήνυμα με το encoder είχε φύγει λίγο από τη θέση του το καλώδιο της κεραίας TV. Το μόνο που παραμένει σαν απορία (και την έχουν πολλοί) είναι γιατί δεν βγάζει ήχο η έξοδος HDMI.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα