ploukop Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα στο forum. Ακολούθησα τις συμβουλές του φίλου emmanoueli και έβαλα σε dyal boot τα XP SP3 με το τελευταίο MediaPortal. Χωρίς να έχω κάνει πολλές δοκιμές, τα περισσότερα λειτουργούν κανονικά. Έχω όμως ένα πρόβλημα με το remote control. Δεν λειτουργούν τα πλήκτρα με τα βελάκια (left,right,up,down) και το πλήκτρο ok. Μήπως είναι εύκολο να ανεβάσει κάποιος τα αρχεία που έχουν σχέση με το keymapping του remote control και κάποια databases για ραδιοφωνικούς σταθμούς;
emmanoueli Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα στο forum. Ακολούθησα τις συμβουλές του φίλου emmanoueli και έβαλα σε dyal boot τα XP SP3 με το τελευταίο MediaPortal. Χωρίς να έχω κάνει πολλές δοκιμές, τα περισσότερα λειτουργούν κανονικά. Έχω όμως ένα πρόβλημα με το remote control. Δεν λειτουργούν τα πλήκτρα με τα βελάκια (left,right,up,down) και το πλήκτρο ok. Μήπως είναι εύκολο να ανεβάσει κάποιος τα αρχεία που έχουν σχέση με το keymapping του remote control και κάποια databases για ραδιοφωνικούς σταθμούς; Καλημέρα, θα πρέπει : α) Να εγκαταστήσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) τον τελευταίο driver VFD από το site της MSI:http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=134&prod_no=1113 (Version 2.7) β) Στο MP configuration να δηλώσεις στην τελευταία επιλογή 3rd party plugins ότι θέλεις να τρέχεις το MPtray για να ξεκινάει το MP με το πάτημα του green button. γ) Στο τμήμα των remote του configuration να ενεργοποιήσεις το MS remote or keyboard. Δεν χρειάζεται mapping για να δουλέψει. δ) Αν θέλεις στα plugins ενεργοποιείς το Minidisplay με χρήση του driver DM140. Αν θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω και στα υπόλοιπα γιατί πραγματικά μπορείς να κάνεις ένα εξαιρετικό HTPC .
ploukop Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Καλημέρα, θα πρέπει : α) Να εγκαταστήσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) τον τελευταίο driver VFD από το site της MSI:http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=134&prod_no=1113 (Version 2.7) β) Στο MP configuration να δηλώσεις στην τελευταία επιλογή 3rd party plugins ότι θέλεις να τρέχεις το MPtray για να ξεκινάει το MP με το πάτημα του green button. γ) Στο τμήμα των remote του configuration να ενεργοποιήσεις το MS remote or keyboard. Δεν χρειάζεται mapping για να δουλέψει. δ) Αν θέλεις στα plugins ενεργοποιείς το Minidisplay με χρήση του driver DM140. Αν θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω και στα υπόλοιπα γιατί πραγματικά μπορείς να κάνεις ένα εξαιρετικό HTPC . Φίλε emmanoueli, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Εξάλλου σ'αυτό το thread φαίνεται πόσους έχεις βοηθήσει! Λοιπόν, από όσα ανέφερες, μόνο το δ) χρειάστηκε να κάνω (αν και νομίζω ότι δεν είχε σχέση με το remote control). Το πρόβλημα που ανάφερα εξακολουθεί να υπάρχει (δεν μπορώ να επιλέξω από το αρχικό μενού του MP). Παρατήρησα όμως ότι τα βελάκια λειτουργούν έξω από το περιβάλλον του MP, πχ στο Firefox ή στο configuration του MP. Τί δεν κάνω σωστά; Υ.Γ. Για να φανείς χρήσιμος σε πολλούς ίσως θα έπρεπε να γράψεις ένα Tutorial για τα βασικά του MediaPortal!!!!
emmanoueli Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε emmanoueli, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Εξάλλου σ'αυτό το thread φαίνεται πόσους έχεις βοηθήσει! Λοιπόν, από όσα ανέφερες, μόνο το δ) χρειάστηκε να κάνω (αν και νομίζω ότι δεν είχε σχέση με το remote control). Το πρόβλημα που ανάφερα εξακολουθεί να υπάρχει (δεν μπορώ να επιλέξω από το αρχικό μενού του MP). Παρατήρησα όμως ότι τα βελάκια λειτουργούν έξω από το περιβάλλον του MP, πχ στο Firefox ή στο configuration του MP. Τί δεν κάνω σωστά; Υ.Γ. Για να φανείς χρήσιμος σε πολλούς ίσως θα έπρεπε να γράψεις ένα Tutorial για τα βασικά του MediaPortal!!!! Μπορείς επιπλέον να μετατρέψεις τα όποια Ελληνικά που δεν θα σου δείχνει η οθόνη σε greeklish. Μπαίνεις στο plugin configuration και πάς στο character mapping . Θα πρέπει να περάσεις κάθε χαρακτήρα Ελληνικό, μικρά, μεγάλα και τονισμένα σε αντίστοιχο λατινικό και τελειώσες. Αυτό το είχαμε κάνει εσωτερικά στο iDO SW. Πρόσεξε όμως γιατί σε κάθε upgrade θα το χάσεις, φύλαξε το αρχείο που γεννιέται από το Plugin στο folder του για να μην τα ξαναπερνάς. Το Remote σου απλά θα έπρεπε να παίζει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Πήγαινε στο general του MP config και πρόσεξε να είναι πάντα σε προσκήνιο το MP για να δέχεται τις εντολές του remote αλλιώς τις εντολές τις παίρνει ότι έχει focus και όχι ότι βλέπεις. Επίσης θα πρέπει να έχεις απενεργοποιήσει τα άλλα remotes στο ίδιο config με τα remotes του ΜΡ. Παίζεις σε original σύστημα με H/W aυτό που είχε αρχικά ή έχεις αλλάξει κάτι ; Και κάτι ακόμη που ξέχασα: Εγκατέστησε το Radiotime plugin από τον extensions installer αφού πάς και κάνεις Online updating. Ενεργοποίησέ το και θ απάθεις πλάκα με το τι υπάρχει εκεί μέσα μεταξύ άλλων ΟΛΟΙ και άλλοι που δεν ξέρεις ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ σταθμοί. Αν έχεις δηλώσει άλλη γλώσσα εκτός της Ελλάδας θα τα βρείς από την επιλογή local radio ανά ΧΩΡΑ!!! Τέλος ένα από τα εκπληκτικότερα plugins που πρέπει να βάλεις είναι το online videos. Απλά μπορείς να βλέπεις τα εκπληκτικότερα VIDEO sites και να κατεβάζεις ότι θέλεις σε ότι ανάλυση υπάρχει. Αν δεν τα πας καλά με τα codecs μπορεί να μην παίζεις κάποια (να μην τα βλέπεις) γιατί δεν έχει ρυθμίσει τα codecs σωστά. Αν χρειαστείς βοήθεια ενημέρωσε και θα σας λύσω κάθε πρόβλημα.
ploukop Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Μπορείς επιπλέον να μετατρέψεις τα όποια Ελληνικά που δεν θα σου δείχνει η οθόνη σε greeklish. Μπαίνεις στο plugin configuration και πάς στο character mapping . Θα πρέπει να περάσεις κάθε χαρακτήρα Ελληνικό, μικρά, μεγάλα και τονισμένα σε αντίστοιχο λατινικό και τελειώσες. Αυτό το είχαμε κάνει εσωτερικά στο iDO SW. Πρόσεξε όμως γιατί σε κάθε upgrade θα το χάσεις, φύλαξε το αρχείο που γεννιέται από το Plugin στο folder του για να μην τα ξαναπερνάς. Το Remote σου απλά θα έπρεπε να παίζει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Πήγαινε στο general του MP config και πρόσεξε να είναι πάντα σε προσκήνιο το MP για να δέχεται τις εντολές του remote αλλιώς τις εντολές τις παίρνει ότι έχει focus και όχι ότι βλέπεις. Επίσης θα πρέπει να έχεις απενεργοποιήσει τα άλλα remotes στο ίδιο config με τα remotes του ΜΡ. Παίζεις σε original σύστημα με H/W aυτό που είχε αρχικά ή έχεις αλλάξει κάτι ; Και κάτι ακόμη που ξέχασα: Εγκατέστησε το Radiotime plugin από τον extensions installer αφού πάς και κάνεις Online updating. Ενεργοποίησέ το και θ απάθεις πλάκα με το τι υπάρχει εκεί μέσα μεταξύ άλλων ΟΛΟΙ και άλλοι που δεν ξέρεις ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ σταθμοί. Αν έχεις δηλώσει άλλη γλώσσα εκτός της Ελλάδας θα τα βρείς από την επιλογή local radio ανά ΧΩΡΑ!!! Τέλος ένα από τα εκπληκτικότερα plugins που πρέπει να βάλεις είναι το online videos. Απλά μπορείς να βλέπεις τα εκπληκτικότερα VIDEO sites και να κατεβάζεις ότι θέλεις σε ότι ανάλυση υπάρχει. Αν δεν τα πας καλά με τα codecs μπορεί να μην παίζεις κάποια (να μην τα βλέπεις) γιατί δεν έχει ρυθμίσει τα codecs σωστά. Αν χρειαστείς βοήθεια ενημέρωσε και θα σας λύσω κάθε πρόβλημα. Emmanoueli και πάλι σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Αρχικά παίζω σε original σύστημα με H/W αυτό το iDO. Έβαλα τα δύο plugins που αναφέρεις, αλλά δεν δοκίμασα περισσότερο. Θα ασχοληθώ από Δευτέρα. Όμως το remote, ενώ δουλεύει στο περιβάλλον του MP config, δεν δουλεύει στο περιβάλλον του MediaPortal (βελάκια και οκ μόνο). Επιμένω να το αναφέρω, γιατί είναι πολύ βασικό πρόβλημα να μην μπορώ να κάνω πλοήγηση και επιλογές στο βασικό μενού εισαγωγής. Βλέπω πάντως με χαρά ότι το Tutorial συνεχίζεται!!!!
emmanoueli Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Emmanoueli και πάλι σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Αρχικά παίζω σε original σύστημα με H/W αυτό το iDO. Έβαλα τα δύο plugins που αναφέρεις, αλλά δεν δοκίμασα περισσότερο. Θα ασχοληθώ από Δευτέρα. Όμως το remote, ενώ δουλεύει στο περιβάλλον του MP config, δεν δουλεύει στο περιβάλλον του MediaPortal (βελάκια και οκ μόνο). Επιμένω να το αναφέρω, γιατί είναι πολύ βασικό πρόβλημα να μην μπορώ να κάνω πλοήγηση και επιλογές στο βασικό μενού εισαγωγής. Βλέπω πάντως με χαρά ότι το Tutorial συνεχίζεται!!!! Μου κάνει εντύπωση , θα προσπαθήσω να το αναπαραγάγω σαν πρόβλημα και θα επιστρέψω. Μόνο τα βελάκια και το ΟΚ δεν παίζει ? Το remote σου είναι 100% εντάξει ?
ploukop Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μου κάνει εντύπωση , θα προσπαθήσω να το αναπαραγάγω σαν πρόβλημα και θα επιστρέψω. Μόνο τα βελάκια και το ΟΚ δεν παίζει ? Το remote σου είναι 100% εντάξει ? Καλησπέρα και πάλι emmanoueli. Μόλις δοκίμασα το radiotime και έπαθα την πλάκα μου, είχες πολύ δίκιο. Το online video είναι επίσης καταπληκτικό, αλλά έπαοξα λίγο μαζί του. Όταν αντιμετωπίσω πρόβλημα με τους codecs θα σε χρειαστώ πάλι. Όσο για το γνωστό πρόβλημα, το remote δουλεύει μια χαρά στα vista basic με την αρχική εφαρμογή της Altec. Έχω όμως εγκαταστήσει το LMremote, γιατί είχα διαβάσει σε κάποιο post πως να κάνουμε το remote να συνεργάζεται με το media player classic. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.
emmanoueli Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα και πάλι emmanoueli. Μόλις δοκίμασα το radiotime και έπαθα την πλάκα μου, είχες πολύ δίκιο. Το online video είναι επίσης καταπληκτικό, αλλά έπαοξα λίγο μαζί του. Όταν αντιμετωπίσω πρόβλημα με τους codecs θα σε χρειαστώ πάλι. Όσο για το γνωστό πρόβλημα, το remote δουλεύει μια χαρά στα vista basic με την αρχική εφαρμογή της Altec. Έχω όμως εγκαταστήσει το LMremote, γιατί είχα διαβάσει σε κάποιο post πως να κάνουμε το remote να συνεργάζεται με το media player classic. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Μπορεί όντως το LMremote να μην επιτρέπει την σωστή χρήση του remote. Προσπάθησε να μην υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από το MP που να χρησιμοποιεί το Remote. Υποθέτω είσαι σε ΧΡ SP3 όπως είχες γράψει αρχικά.
ploukop Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά το πρόβλημα του remote παραμένει κι αφού απεγκατέστησα το lmremote και το mcereplacement plugin. Όσο για το online videos, δεν μπορώ να δω τίποτα γιατί βγάζει το μήνυμα "Αδύνατη η αναπαραγωγή. Δεν βρέθηκε το URL". Επίσης δεν ξέρω πως να μπω στο plugin configuration, για να πάω στο character mapping.
emmanoueli Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά το πρόβλημα του remote παραμένει κι αφού απεγκατέστησα το lmremote και το mcereplacement plugin. Όσο για το online videos, δεν μπορώ να δω τίποτα γιατί βγάζει το μήνυμα "Αδύνατη η αναπαραγωγή. Δεν βρέθηκε το URL". Επίσης δεν ξέρω πως να μπω στο plugin configuration, για να πάω στο character mapping. Για τα Online videos πρέπει όπως λένε και οι οδηγίες στο MP να έχεις εγκαταστήσει το ActiveX στον ΙΕ. Επίσης (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!) πρέπει να εγκαταστήσεις τον flv splitter (ψάξτο θα το βρεις εύκολα) και στο configuration του plugin στα codecs θα πρέπει μετά να το βλέπεις. Κανονικά και υπό τον όρο ότι θα έχεις Internet broadband (ADSL) θα σου ζητήσει να κάνει update την λίστα των καναλιών/sites που διαθέτει. Του απαντάς καταφατικά και μετά σου δίνει μια τεράστια λίστα στην οποία θα έχεις πρόσβαση με πολύ ωραίο Interface σε ότι πιο απίστευτο έχεις φανταστεί, με δυνατότητα search , με πληκτρολόγιο από το remote και βέβαια να το κατεβάσεις! Αν τα παίζεις όλα μην πειράξεις κάτι, διαφορετικά για να παίξουν τα videos (.mp4, flv, wmv λίγα) χρειάζεται για καλή απόδοση το Divx Plus decoder (free) . Καλό είναι να βάλεις να παίξουν μερικά για να κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις. Επίσης στο configuration καλό είναι να δηλώσεις download folder σε folder που έχεις ήδη δηλώσει σαν ορατό από το videos τμήμα του MP ώστε να το βλέπεις στα video σου. Βέβαια στην τελευταία σελίδα των καναλιών που σου παρουσιάζει στο MP θα το βλέπεις και μέσα από το plugin. To mce-replacement plugin ειναι πολύ παλιό και δεν έπρεπε να το βάλεις, έχει πιθανότατα δημιουργήσει πρόβλημα. Θα επανέλθω με ρυθμίσεις και πάλι για το remote σου. Πρέπει όμως να απεγκαταστήσεις ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς οδηγούς με το VFD, με το REmote και να εγκαταστήσεις και πάλι το VFD driver 2.7 από το MSI site (Αν δεν το ξέρεις πες το μου) και να ξαναδοκιμάσεις. Με πληκτρολόγιο κάνεις οδήγηση επιλογών ???
ploukop Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Emmanoueli καλησπέρα. Χθες έκανα restore όλο το σύστημα, με αρκετά προβλήματα (8 ώρες δοκιμές. Ευτυχώς που το Acronis δούλεψε σωστα!!) Έστησα λοιπόν ξανά από την αρχή το Media Portal, scan for TV & radio, αλλά τώρα το remote δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, όπως μου είπες. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος γι'αυτό. Με όσα αναφέρεις σήμερα, θα ασχοληθώ σε λίγο και θα σου αναφέρω τις παρατηρήσεις μου. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σου.
ploukop Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Για τα Online videos πρέπει όπως λένε και οι οδηγίες στο MP να έχεις εγκαταστήσει το ActiveX στον ΙΕ. Επίσης (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!) πρέπει να εγκαταστήσεις τον flv splitter (ψάξτο θα το βρεις εύκολα) και στο configuration του plugin στα codecs θα πρέπει μετά να το βλέπεις. Κανονικά και υπό τον όρο ότι θα έχεις Internet broadband (ADSL) θα σου ζητήσει να κάνει update την λίστα των καναλιών/sites που διαθέτει. Του απαντάς καταφατικά και μετά σου δίνει μια τεράστια λίστα στην οποία θα έχεις πρόσβαση με πολύ ωραίο Interface σε ότι πιο απίστευτο έχεις φανταστεί, με δυνατότητα search , με πληκτρολόγιο από το remote και βέβαια να το κατεβάσεις! Αν τα παίζεις όλα μην πειράξεις κάτι, διαφορετικά για να παίξουν τα videos (.mp4, flv, wmv λίγα) χρειάζεται για καλή απόδοση το Divx Plus decoder (free) . Καλό είναι να βάλεις να παίξουν μερικά για να κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις. Επίσης στο configuration καλό είναι να δηλώσεις download folder σε folder που έχεις ήδη δηλώσει σαν ορατό από το videos τμήμα του MP ώστε να το βλέπεις στα video σου. Βέβαια στην τελευταία σελίδα των καναλιών που σου παρουσιάζει στο MP θα το βλέπεις και μέσα από το plugin. To mce-replacement plugin ειναι πολύ παλιό και δεν έπρεπε να το βάλεις, έχει πιθανότατα δημιουργήσει πρόβλημα. Θα επανέλθω με ρυθμίσεις και πάλι για το remote σου. Πρέπει όμως να απεγκαταστήσεις ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς οδηγούς με το VFD, με το REmote και να εγκαταστήσεις και πάλι το VFD driver 2.7 από το MSI site (Αν δεν το ξέρεις πες το μου) και να ξαναδοκιμάσεις. Με πληκτρολόγιο κάνεις οδήγηση επιλογών ??? Για όσα αναφέρεις σήμερα,εγκατέστησα τον flv splitter αλλά δεν κατάλαβα τίποτα για το πως θα εγκαταστήσω το ActiveX στον ΙΕ.Όπως κατάλαβες, τώρα έχω πρόβλημα μόνο με το online videos.Ίσως πρέπει να γράψεις ξανά το tutorial για τους codecs!!! Διαβάζω στο forum του MP για codecs Q: "It seems half of the online video sites are not working. I get "Unable to play the video: NO URL" and "Unable to play <filename>" errors A: This is most likely to be a codecs issue - install SAF Stable (or try SAF 5 Experimental) and try again... και δεν καταλαβαίνω τίποτα!
emmanoueli Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Για όσα αναφέρεις σήμερα,εγκατέστησα τον flv splitter αλλά δεν κατάλαβα τίποτα για το πως θα εγκαταστήσω το ActiveX στον ΙΕ.Όπως κατάλαβες, τώρα έχω πρόβλημα μόνο με το online videos.Ίσως πρέπει να γράψεις ξανά το tutorial για τους codecs!!! Διαβάζω στο forum του MP για codecs Q: "It seems half of the online video sites are not working. I get "Unable to play the video: NO URL" and "Unable to play <filename>" errors A: This is most likely to be a codecs issue - install SAF Stable (or try SAF 5 Experimental) and try again... και δεν καταλαβαίνω τίποτα! Τα SAF 4.0 & 5.0 είναι τα free ή / και σπασμένα codecs που μπορείς να κατεβάσεις και συνεργάζονται με το ΜΡ. Το θέμα με τα codecs είναι απλό. Θα κάνουμε δύο δοκιμές: α) Εγκατάσταση του DivX plus codec (free) ώστε να παίζουν τα mp4, flv, mkv(containers) και (vc1, H264 codecs). Πρέπει να ελέγξεις στο configuration του plugin στο tab codecs ¨οτι είναι όλα εγκατεστημένα (flv splitter κλπ). Επίσης πρέπει στο Codecs configuration του MP να βάλεις το codec για το h264 των videos. Μη βάλεις το DivX για την τηλεόραση γιατί δεν θα παίζει καλά. Υπάρχει μάλλον bug και δεν παίζει σωστά (παγώνει τα πρώτα frames ) με το timeshifting του tv server. Εναλλακτικά β) Ψάχνεις στο google για το saf 5 όπως και στο forum του mp. Το κατεβάζεις και το εγκαθιστάς σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν θέλεις μπορείς να το ξεκλειδώσεις πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες (μέσω ΡΜ στον συγγραφέα του, εγώ το έχω κάνει) οπότε θα έχεις καλύτερο codec για την τηλεόραση και όχι μόνο. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι κάνε νέο ποστ να σε βοηθήσω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Ότι και να κάνεις κανονικά θα παίζεις όλα τα είδη βίντεο που προσφέρονται από το plugin. Το AciveX είναι το Flash player της Adobe σαν plugin του ΙΕ.
ploukop Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Τα SAF 4.0 & 5.0 είναι τα free ή / και σπασμένα codecs που μπορείς να κατεβάσεις και συνεργάζονται με το ΜΡ. Το θέμα με τα codecs είναι απλό. Θα κάνουμε δύο δοκιμές: α) Εγκατάσταση του DivX plus codec (free) ώστε να παίζουν τα mp4, flv, mkv(containers) και (vc1, H264 codecs). Πρέπει να ελέγξεις στο configuration του plugin στο tab codecs ¨οτι είναι όλα εγκατεστημένα (flv splitter κλπ). Επίσης πρέπει στο Codecs configuration του MP να βάλεις το codec για το h264 των videos. Μη βάλεις το DivX για την τηλεόραση γιατί δεν θα παίζει καλά. Υπάρχει μάλλον bug και δεν παίζει σωστά (παγώνει τα πρώτα frames ) με το timeshifting του tv server. Εναλλακτικά β) Ψάχνεις στο google για το saf 5 όπως και στο forum του mp. Το κατεβάζεις και το εγκαθιστάς σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν θέλεις μπορείς να το ξεκλειδώσεις πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες (μέσω ΡΜ στον συγγραφέα του, εγώ το έχω κάνει) οπότε θα έχεις καλύτερο codec για την τηλεόραση και όχι μόνο. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι κάνε νέο ποστ να σε βοηθήσω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Ότι και να κάνεις κανονικά θα παίζεις όλα τα είδη βίντεο που προσφέρονται από το plugin. Το AciveX είναι το Flash player της Adobe σαν plugin του ΙΕ. Θέλω να δοκιμάσω το α. Κατέβασα και εγκατέστησα το DivX plus codec (γράφει trial), αλλά στο configuration του plugin στο tab codecs έχει αυτούς του K-Lite (εκτός του flv splitter). Πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσω το K-Lite ή να ξαναδηλώσω τους νέους divx codecs και πώς γίνεται αυτό; Συγνώμη αν κάνω ηλιθιες ερωτήσεις,αλλά ασχολούμαι από το 1986 με Η/Υ χωρίς όμως ποτέ να ασχοληθώ με codecs γενικά. Το θέμα με τα codecs είναι απλό;;;; Υ.Γ. Κάτι δικά μου video που έχω στο σκληρό τα παίζει. Μόνο στο online videos βγάζει το σφάλμα "Αδύνατη η αναπαραγωγή. Δεν βρέθηκε το URL" για οποιοδήπουε video.
emmanoueli Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Θέλω να δοκιμάσω το α. Κατέβασα και εγκατέστησα το DivX plus codec (γράφει trial), αλλά στο configuration του plugin στο tab codecs έχει αυτούς του K-Lite (εκτός του flv splitter). Πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσω το K-Lite ή να ξαναδηλώσω τους νέους divx codecs και πώς γίνεται αυτό; Συγνώμη αν κάνω ηλιθιες ερωτήσεις,αλλά ασχολούμαι από το 1986 με Η/Υ χωρίς όμως ποτέ να ασχοληθώ με codecs γενικά. Το θέμα με τα codecs είναι απλό;;;; Υ.Γ. Κάτι δικά μου video που έχω στο σκληρό τα παίζει. Μόνο στο online videos βγάζει το σφάλμα "Αδύνατη η αναπαραγωγή. Δεν βρέθηκε το URL" για οποιοδήπουε video. Όχι προσπάθησε να εγκαταστήσεις τον flv splitter και μετά ξαναέλεγξε στο tab codecs του plugin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα