Προς το περιεχόμενο

Altec IDO silver. Προβλήματα και λύσεις

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα παιδια ειμαι καινουργιος στο forum εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με την pci- riser card για ido home silver οταν βαζω αλλη καρτα γραφικων δουλευουν οι ανεμιστηρες μονο οταν ανοιξω το pc, οταν βγαλω την καρτα αλλα αφησω το riser δουλευει κανονικα με την δικια του καρτα, η καρτα που βαζω ειναι MSI RADEON HD5450 1GB - (R5450-MD1GH/D2)2.1 ξερει κανεις τι μπορει να φταιει ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα μου ειχε κανει αλλο προβλημα, ανοιγε αλλα δεν μπουταριζε. Ειχε καει η μητρικη... Τα περιγραφω σε προηγουμενα ποστ μου. Τελικα εβαλα μια απο αυτες τις 2 μητρικες που προτεινε ο emmanoueli (την 4200 της Gigabyte που πηρες κι εσυ) και βρηκα την υγεια μου.

Παντως, σε συγκριση με την Nvidia, οι ATI με default ρυθμισεις φαινονται καπως "ξεθωριασμενες". Αρχικα ειχα ψιλοαπογοητευτει αφου ο,τι ρυθμιση και να εκανα απο το ati catalyst control center, η ποιοτητα της εικονας δεν εφτανε την Nvidia. Tελικα διαπιστωσα οτι ειναι γνωστο προβλημα των ATI, αφου εχουν ενεργοποιημενο σαν default φιλτρο denoise το οποιο ουσιαστικα καταστρεφει την εικονα. Αυτο απενεργοποιειται με το utility DXVA Checker (trdenoise -> 0). Και η εικονα στρωνει μια χαρα.

Φυσικα, εννοειται πως τα mkv τρεχουν με DXVA ffdshow (το πορτοκαλι) που υποστηριζει και υποτιτλους σε Media Center XP φυσικα... Δεν το αλλαζω, αφου προμηθευομαι σκληρους green WD με το παλιο file system γιατι οι καινουργιοι τους (αυτοι με 64Mb cache) ειναι ασυμβατοι με τα XP... Εχουν προβληματακια, ασε που πανω απο 2 ΤΒ δεν θα υποστηριζονται κιολας απο τα XP.

To μονο που μενει ειναι η digea σε XP μεσα απο το MCE. Δυστυχως δεν μπορω να πειραματιστω με codecs γιατι δεν πιανω digea εδω που βρισκομαι... Emmanoueli δουλευεις digea σε XP mce και αν ναι πως?

Σε XP και όχι XP MCE με MEdiaportal 1.1.1 έχω ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ απόδοση με την HVR3000 σε δορυφορικά,ψηφιακά και αναλογικά χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα :

α) MPC decoder ή β) FFDSHOW DXVA ή γ) PowerDVD 8 codec H264. Πιθανότατα να παίζει και σε MCE αλλά δεν το έχω βάλει. Για καλό και για κακό βάλε τον radlight filter manager ώστε να μπορείς να δώσεις προτεραιότητα στα φίλτρα στο XP είναι απαραίτητο. Με τον TV server μπορώ και βλέπω άλλο κανάλι και γράφω άλλο κανάλι αν και εχω μια απλή υβριδική κάρτα !!! Τo δοκίμασα στα DVB-T και δεν πίστευα στα μάτια μου. (2/12/2010) μετά την αναβάθμιση σε 1.1.2 κατάλαβα ότι επρόκειτο για bug & όχι feature. Τώρα δηλώνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερη κάρτα. Αλλά κανένα πρόβλημα, η ουσία είναι ότι δουλεύει πάρα πολυ καλά και με απίθανα plugins.

Επεξ/σία από emmanoueli

καλημερα παιδια ειμαι καινουργιος στο forum εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με την pci- riser card για ido home silver οταν βαζω αλλη καρτα γραφικων δουλευουν οι ανεμιστηρες μονο οταν ανοιξω το pc, οταν βγαλω την καρτα αλλα αφησω το riser δουλευει κανονικα με την δικια του καρτα, η καρτα που βαζω ειναι MSI RADEON HD5450 1GB - (R5450-MD1GH/D2)2.1 ξερει κανεις τι μπορει να φταιει ευχαριστω

Καλημέρα, να υποθέσω ότι έχεις αλλάξει Riser ή προσπαθείς με το PCI riser να βάλεις την PCI-e HD5450 ?

Αν ισχύει το 2ο θα την κάψεις ... Πρέπει να έχεις PCI-e riser. Αν ισχύει το 1ο κοίτα άλλα post αμέσως πριν από το δικό σου.

Καλημέρα, να υποθέσω ότι έχεις αλλάξει Riser ή προσπαθείς με το PCI riser να βάλεις την PCI-e HD5450 ?

Αν ισχύει το 2ο θα την κάψεις ... Πρέπει να έχεις PCI-e riser. Αν ισχύει το 1ο κοίτα άλλα post αμέσως πριν από το δικό σου.

Ευχαριστω η καρτα ειναι pci-e riser οσο αφορα τα αλλα post πριν απο το δικο μου τα εχω διαβασει αλλα δεν βρισκω λυση

Ευχαριστω η καρτα ειναι pci-e riser οσο αφορα τα αλλα post πριν απο το δικο μου τα εχω διαβασει αλλα δεν βρισκω λυση

Στο BIOS (που υποθέτω ότι έχεις αναβαθμίσει) είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που σου επιτρέπει την χρήση εξωτ. κάρτας γραφικών ;

Αν ναι πως συμπεριφέρεται με μια άλλη pci-e κάρτα γραφικών ;

Κανονικά τα riser χωρίς ολοκληρωμένο δεν επηρεάζουν το compatibility και σύμφωνα με τον πίνακα συμβατότητας απλά θα έπρεπε να σου λείπουν features ή ταχύτητα και όχι να μην παίζει. Σε εμένα η 8400 GS έχει παίξει με riser από το lintx.

Στο BIOS (που υποθέτω ότι έχεις αναβαθμίσει) είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που σου επιτρέπει την χρήση εξωτ. κάρτας γραφικών ;

Αν ναι πως συμπεριφέρεται με μια άλλη pci-e κάρτα γραφικών ;

Κανονικά τα riser χωρίς ολοκληρωμένο δεν επηρεάζουν το compatibility και σύμφωνα με τον πίνακα συμβατότητας απλά θα έπρεπε να σου λείπουν features ή ταχύτητα και όχι να μην παίζει. Σε εμένα η 8400 GS έχει παίξει με riser από το lintx.

Δεν εχώ αναβαθμίσει το bios από την ημέρα που αγόρασα τον υπολογιστή πριν 2 χρόνια προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα(μπορώ να αναβαθμίσω μέσο windows?)Oσο αφορά την riser card την αγόρασα απο το

hac.gr(http://www.hac.gr/view.php?id=83280). Την riser την δοκίμασα σε άλλο pc (οχι altec) και έπεξε κανονικά με την κάρτα γραφικών που αναφέρω παραπάνω.Δεν έχω δοκιμάσει άλλη κάρτα γραφικων.

Σε XP και όχι XP MCE με MEdiaportal 1.1.1 έχω ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ απόδοση με την HVR3000 σε δορυφορικά,ψηφιακά και αναλογικά χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα :

α) MPC decoder ή β) FFDSHOW DXVA ή γ) PowerDVD 8 codec H264. Πιθανότατα να παίζει και σε MCE αλλά δεν το έχω βάλει. Για καλό και για κακό βάλε τον radlight filter manager ώστε να μπορείς να δώσεις προτεραιότητα στα φίλτρα στο XP είναι απαραίτητο. Με τον TV server μπορώ και βλέπω άλλο κανάλι και γράφω άλλο κανάλι αν και εχω μια απλή υβριδική κάρτα !!! Τo δοκίμασα στα DVB-T και δεν πίστευα στα μάτια μου. (2/12/2010) μετά την αναβάθμιση σε 1.1.2 κατάλαβα ότι επρόκειτο για bug & όχι feature. Τώρα δηλώνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερη κάρτα. Αλλά κανένα πρόβλημα, η ουσία είναι ότι δουλεύει πάρα πολυ καλά και με απίθανα plugins.

To nvidia purevideo το δοκιμασες με digea? Ξερεις αν δουλευει mpeg4 ή μονο mpeg2?

Φανταζομαι τα υπολοιπα 3 που αναφερεις (εκτος ισως του powerDVD codec που μπαινει ευκολα με το decoder check utility) μπορουν να περαστουν στο mce2005 με το radlight filter manager. Πρεπει να το ψαξω, μου φαινεται λιγο δυσχριστο... Και το κακο ειναι οτι δεν εχω digea εδω που βρισκομαι για να δοκιμασω, οποτε .. οταν ερθει θα ξερω τα αποτελεσματα :-/

Μπορείς να μου πεις πια 8400 gs έχεις δοκιμάσει.

Πολλές, μια MSI 256MB, μια ΑΤΙ HD4670 και άλλες. Κάτι παίζει με το BIOS σου. Έχεις ενεργοποιήσει την εξωτερική κάρτα ή μόνο την εσωτερική ;

To nvidia purevideo το δοκιμασες με digea? Ξερεις αν δουλευει mpeg4 ή μονο mpeg2?

Φανταζομαι τα υπολοιπα 3 που αναφερεις (εκτος ισως του powerDVD codec που μπαινει ευκολα με το decoder check utility) μπορουν να περαστουν στο mce2005 με το radlight filter manager. Πρεπει να το ψαξω, μου φαινεται λιγο δυσχριστο... Και το κακο ειναι οτι δεν εχω digea εδω που βρισκομαι για να δοκιμασω, οποτε .. οταν ερθει θα ξερω τα αποτελεσματα :-/

Το Purevideo είναι ενσωματομένο στο PowerDVD και σε άλλα επώνυμα Codecs (Arcsoft). Το Radlight είναι πανεύκολο, πας στα Directshow filters, διαλέγεις αυτό που θέλεις, δίνεις merit preferred ή preferred +1 και πατάς set merit value. Ελέγχεις με το gspot (το κατεβάζεις από το Internet) ένα αρχείο Η264 (συνήθως σε container mkv) ζητώντας να το κάνει render και παρατηρείς ποιο filter χρησιμοποιεί. Ότι κάνει render το αρχείο H264 κάνει και το stream._

Πολλές, μια MSI 256MB, μια ΑΤΙ HD4670 και άλλες. Κάτι παίζει με το BIOS σου. Έχεις ενεργοποιήσει την εξωτερική κάρτα ή μόνο την εσωτερική ;

Τελικα αναβαθμισα τοbios σε 1.63. Απο που θα το ενεργοποιησω μου βγαζει 2 επιλογεσ το auto και το both ποια απο τισ 2

Εκτός από αυτήν την ρύθμιση χρειάζεται και καμιά άλλη στο bios?

Εσύ έχεις κάνει κάτι άλλο?

Εγώ έχω αλλάξει M/B. Απλά πριν το κάνω είχα κάνει ότι και εσύ χωρίς προβλήματα. Νομίζω δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Εγώ έχω αλλάξει M/B. Απλά πριν το κάνω είχα κάνει ότι και εσύ χωρίς προβλήματα. Νομίζω δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

ok θα το τσεκαρω μολισ παρω μια 8400gs ευχαριστω παντως για την βοηθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...