kentavros3 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Άν έχει κάποιος επιτυχημένη αλλαγή κάποιου υλικού στην ΑΛΤΕΚ θα χαρώ πολύ να την ακούσω καθώς και να μάθω με ποιόν επικοινώνησε ώστε να μπορέσω να το κάνω κιεγώ (όπως είπα και πριν, έχω ένα χαλασμένο τροφοδοτικό και μια και είναι 5 χρόνια εγγύηση....) ALTEC ABEE - Πάτμου 12, 15123 Μαρούσι - Τηλ: 210 6872000, (και με επιφύλαξη το 8018002020) Βρίσκεται στην περιοχή "μαρμαράδικα" (όπως κατεβαίνεις την Κηφησίας, μόλις περάσεις την Σπύρου Λούη, μπαίνεις στον πρώτο παράδρομο, και στρίβεις δεξια στο πρώτο στενό ... εκεί ρώτα, καθώς έχεις σχεδόν φτάσει). Μου είχαν αντικαταστήσει το fun της CPU (συνεχώς έσβηνε) και την πρόσοψη. Νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάσεις, όσο έχεις εγγύηση, για την οποία παρεμπιπτόντως δεν χρειάζεται απόδειξη, αλλά αναγνωρίζουν τον σειριακό της συσκευής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nio Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 καμενο τροφοδοτικο και χαλασμενο dvd recorder και εγώ.. Αν κάποιος καταφερει κατι με την εγγυηση, ας μας ενημερώσει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karasouli Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2010 Παιδιά, εγώ θέλω να το στείλω απο επαρχία στην Άλτεκ το έρμο ido για την εγγύηση. Μου λένε τηλεφωνικώς ότι θα το φτιάξουν αλλά θέλουν οπωσδήποτε απόδειξη αγοράς. Αν υπάρχει κάποιος με απόδειξη και μπορεί να την σκανάρει και να μου την στείλει γιατί δεν βλέπω να βγαίνει άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kentavros3 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Παιδιά, εγώ θέλω να το στείλω απο επαρχία στην Άλτεκ το έρμο ido για την εγγύηση. Μου λένε τηλεφωνικώς ότι θα το φτιάξουν αλλά θέλουν οπωσδήποτε απόδειξη αγοράς. Αν υπάρχει κάποιος με απόδειξη και μπορεί να την σκανάρει και να μου την στείλει γιατί δεν βλέπω να βγαίνει άκρη. Το service μεταφέρθηκε στην Πάτμου 12 (Μαρούσι, "Μαρμαράδικα) και το τηλέφωνο τους πλέον είναι 210-6872677. Κάλεσέ τους και ανάφερέ τους τον σειριακό του silver. Αν η ημερομηνία παραγωγής του δεν ξεπερνά τα 5 χρόνια, τότε θα το αποδεχτούν χωρίς απόδειξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekboy Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 κανενα νεο με FFDSHOW DXVA ? λεω σημερα να κανω φορματ και να παω σε Win7 γιατι σιγα σιγα αρχιζε και κατεραιε το συστημα με τα Vista(κολουσαν ακομα και τα 720p ) και για videoplayback σκεφτομαι : MPC-HC με εγκατεστημενα ffdshow για τον audio decoder και coreavc για video decoder,με εναλλακτικο Player ton KMplayer... απλα εγω αυτο που θα κανω θα ειναι απλη εγκατασταση τον προγραμματων,εχετε να προτεινετε καποιες ρυθμισεις? γιατι αν αρχιζει να μου κολλαει παλι ακομα και στα 720p τρωω μεγαλη απογοητευση το 95% των αρχειων που βλεπω ειναι .mkv 720p(επειδη βλεπω οτι τελικα το μηχανημα δεν σηκωνει 1080p) αρα ρυθμισεις για αυτο τον λογο θελω ps.το συστημα μου ειναι το εργοστασιακο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ARISTIDIS.G Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 νομιζα πως είχα καμένο τροφοδοτικό γιατί 'οταν πήγαινε να ανοίξει μόλις που ακουγα ένα ανεμιστηρακι για ενα δύο δευτερόλεπτα και μετά εκλεινε και το πρασινο φωτακι αναβοσβηνε μεχρι να αποσυνδεσω το ρευμα εντελως και να κρατησω πατημενο τον διακοπτη, αλλα τελικά αυτό το κάνει και με άλλα τροφοδοτικά και δεν το κάνει και ανοίγει (δεν εχω συνδεδεμενους δισκους και οθόνη ) όταν εχω συνδεδεμένο μόνο το 24 pin ATX main power cable, δηλαδή όποτε συνδέω το 4 pin ATX +12 volt power cable μου κανει αυτο που σας περιεγραψα. Εσείς τι καταλαβαίνετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ARISTIDIS.G Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 νομιζα πως είχα καμένο τροφοδοτικό γιατί 'οταν πήγαινε να ανοίξει μόλις που ακουγα ένα ανεμιστηρακι για ενα δύο δευτερόλεπτα και μετά εκλεινε και το πρασινο φωτακι αναβοσβηνε μεχρι να αποσυνδεσω το ρευμα εντελως και να κρατησω πατημενο τον διακοπτη, αλλα τελικά αυτό το κάνει και με άλλα τροφοδοτικά και δεν το κάνει και ανοίγει (δεν εχω συνδεδεμενους δισκους και οθόνη ) όταν εχω συνδεδεμένο μόνο το 24 pin ATX main power cable, δηλαδή όποτε συνδέω το 4 pin ATX +12 volt power cable μου κανει αυτο που σας περιεγραψα. Εσείς τι καταλαβαίνετε? εγώ κατάλαβα πως πρέπειν αλλάξω και τροφοδοτικο και μητρικη και παρηγγειλα α) http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/anabathmisi/mitrikes-motherboard/gigabyte-ga-ma785gm-us2h-mitriki-karta-matx-785g/prod290263pp/ β)http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17889&cat=17 έκανα καλά? θα βάλω επάνω και δυο σκληρούς ο ένας 1 τερα και ο άλλος 2 και έχω ήδη βάλει δυο μνήμες από 2γιγα έκαστη οι οποιες όμως είναι της nvidia και είναι slic ready ενω η onboard της gigabyte einai ati θα έχω πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Craven Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Καταρχήν το μηχάνημα επειδή το είχα, παίζει μια χαρά και 1080p. Το θέμα ήταν ότι η κάρτα γραφικών του ήταν αρκετά περίεργη και (τουλάχιστον όσο το είχα) έπαιζε σωστά μόνο με τους drivers που είχε το μηχάνημα όταν αγοράστηκε αλλιώς σε οποιαδήποτε προσπάθεια update, άρχιζε σπασίματα και προβλήματα στα video. Τσεκάρετε λοιπόν μήπως είναι αυτό το πρόβλημα σας σε κάποιους (αν και φαντάζομαι 2-3 χρόνια τώρα δεν θα έπρεπε πλέον να υπάρχει τέτοιο θέμα). Σε εμένα αν και εύχρηστο μηχάνημα, μετά από 2 χρόνια συμβίωσης μαζί του και 2 αλλαγές τροφοδοτικού έφτασα να αλλάξω και motherboard καθώς η κάρτα γραφικών παρέδωσε πνεύμα (δούλευε για λίγα δευτερόλεπτα ως λεπτά και μετά παράλληλες γραμμές στην οθόνη και freeze). Το πρώτο τροφοδοτικό ήταν πανομοιότυπο με το μαμά ενώ το δεύτερο ήταν αυτό http://www.priveshop.gr/product.php?code=102027 το οποίο ΑΚΟΜΑ παίζει απροβλημάτιστα (και μάλιστα για πολύ καιρό έπαιζε με 2 σκληρούς, τον μαμά και άλλον 1,5 τέρα). Το πρόβλημα με αυτό το τροφοδοτικό είναι το πάνω μέρος του (με το φαν) που όπως βλέπετε είναι υπερυψωμένο. Ακριβώς αυτό το "ύψωμα" είναι που στην πράξη ξεφεύγει απ τις διαστάσεις του κουτιού (μισό με 1 εκατοστό) οπότε αν και το κουτί μπορεί να κλείσει με το απαραίτητο "καρούμπαλο" χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερη διαφορά, προτιμώ να το έχω λίγο υπερυψωμένο στο πίσω μέρος το καπάκι (1 εκατοστό περίπου) για να παίρνει "αέρα" το τροφοδοτικό μιας και έχει το fan στο πάνω μέρος (αλλιώς θα παρέδιδε πνεύμα και αυτό. Οπτικά δεν φαίνεται τίποτα ιδιαίτερο ειδικά αν κάποιος το έχει σε ράφι (εμένα πλέον είναι στην... κρεβατοκάμαρα ). H mobo που είχα πάρει ήταν μια mini-atx από eshop για amd φυσικά (μην αλλάζουμε και επεξεργαστή) όπου είχε ενσωματωμένη μια ati hd3200 ή 4200 δεν θυμάμαι.. με hdmi φυσικά. Φυσικά πετάχτηκε ότι είχε πάνω από λειτουργικό και ξαναστήθηκε (αν και ο σκληρός έπαιξε αμέσως στο νέο hardware με τα προηγούμενα windows χωρίς πρόβλημα για καιρό) και μπήκε το αυθεντικό mediaportal μαζί με k-lite (μια version δεν έπαιζε καλα με k-lite αν και απ την 1.1 και μετά είναι όλα άψογα) και πάει σφαίρα. Παίζει τα πάντα ΆΨΟΓΑ. Κόστος για όλα αυτά 30 το τροφοδοτικό (τόσο είχε πριν κάνα χρόνο που το άλλαξα) και 40-50 η motherboard. Οπότε συνιστώ όποιον έχει πρόβλημα και με την motherboard και με το τροφοδοτικό (που όλοι θα έχουν με αυτά αργά η γρήγορα) να κάνουν τα παραπάνω γιατί κρίμα είναι το κουτάκι. Είναι όμορφο με καλή οθόνη, καλό remote (αν και τελευταία αγόρασα ένα remote για xbox360 με 12 ευρώ που είναι και φωτιζόμενο και καλύτερο και με μια απλή τιμή στο registry αναγνωρίζεται άψογα στα win) και έχει και ενσωματωμένα wifi, bluetooth όλα πάνω στην πλακέτα της οθόνης (κοινώς δεν τα χάνετε). Το μόνο που πρέπει να προσέξετε σε ότι αλλαγή κάνετε είναι να πάρετε και έναν αντάπτορα απο molex μεγάλο (το 4πινο που δίνει ρεύμα στους ide και συνήθως είναι άφθονα στα τροφοδοτικά) σε μικρό για τροφοδοσία floppy καθώς το 90% των mini τροφοδοτικών έχουν 1 ενώ το κουτί θέλει 2 (ένα για την οθόνη και 1 για το dvd). ps. Το τροφοδοτικό που δείχνει ο Αριστείδης μοιάζει οκ (από watt μια χαρά.. από θόρυβο δεν ξέρω καθώς εγώ είχα γνώμονα και τον θόρυβο και αυτό που πήρα είναι σχεδόν αθόρυβο) αλλά καθώς έχει και αυτό το fan στην πάνω μεριά εγώ ΠΑΛΙ θα άφηνα περιθώριο στο πίσω μέρος του κουτιού (ανασήκωμα) καθώς αν δείτε τις τρύπες που έχει για το τροφοδοτικό είναι τόσες λίγες που πιστεύω ότι αυτό στην ουσία είναι και η αιτία που τα πνίγει (εκτός φυσικά απ όσους πετάνε 2 σκληρούς σε 250άρια τροφοδοτικά ) Εκτός φυσικά αν κάνετε στο καπάκι μια ωραία moda για να αναπνέει καλύτερα. Το παραπάνω mobo αν και ακριβότερο απ όσα είχα δώσει εγώ (πιστεύω και με λιγότερα κάνεις την δουλειά σου καθώς όπως είπα όλα παίζουν άψογα σε μένα) μοιάζει μια χαρά καθώς και την 4200 έχει που σου εξασφαλίζει τουλάχιστον 1080p (και με dxva) και τον επεξεργαστή και τις μνήμες δεν χάνεις αλλά και το μικρό slot δείχνει στο σωστό σημείο για να μπει ξανά ο raiser για την κάρτα tv (αν και εγώ την έβγαλα εντελώς μιας και είχα usb).. Προσοχή στους σκληρούς όσο το δυνατόν να "ζεματάνε" λιγότερο σαν μοντέλα καθώς θα μπουν αναγκαστικά κολλητά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakis_insomnia Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Στην προσπάθειά μου να αξιοποιήσω το IDO silver το οποίο στέκεται εδώ και χρόνια, με σκοπό να παίξει mkv σε 1080 και BlueRay iso έκανα τα εξής: Προσθήκη + 2GB ram (ολόιδιες με αυτές που φορούσε) Riser PCI Express X16 (GH-PELX16C11) LinITX Κάρτα Γραφικών SAPPHIRE HD 5670 1GB GDDR5 PCIE (http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=0001&pid=310) Το αποτέλεσμα Μ Η Δ Ε Ν. Μάλλον η 5670 δεν παίζει με το συγκεκριμένο Riser λόγο PCI Express 2.1 ενώ άλλες παλαιότερες που δοκίμασα έπαιξαν χωρίς όμως να καταφέρω να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξέρω emmanoueli θα φωνάζεις τώρα και έχεις απόλυτο δίκιο …….. απλά δεν ήθελα να μείνουν τρύπες στο πίσω μέρος ή ανενεργές είσοδοι / έξοδοι ( scart κ.τ.λ.) από αλλαγή μητρικής. Αν υπάρχει καμία καλή λύση να μου προτείνετε …… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Στην προσπάθειά μου να αξιοποιήσω το IDO silver το οποίο στέκεται εδώ και χρόνια, με σκοπό να παίξει mkv σε 1080 και BlueRay iso έκανα τα εξής: Προσθήκη + 2GB ram (ολόιδιες με αυτές που φορούσε) Riser PCI Express X16 (GH-PELX16C11) LinITX Κάρτα Γραφικών SAPPHIRE HD 5670 1GB GDDR5 PCIE (http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=0001&pid=310) Το αποτέλεσμα Μ Η Δ Ε Ν. Μάλλον η 5670 δεν παίζει με το συγκεκριμένο Riser λόγο PCI Express 2.1 ενώ άλλες παλαιότερες που δοκίμασα έπαιξαν χωρίς όμως να καταφέρω να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξέρω emmanoueli θα φωνάζεις τώρα και έχεις απόλυτο δίκιο …….. απλά δεν ήθελα να μείνουν τρύπες στο πίσω μέρος ή ανενεργές είσοδοι / έξοδοι ( scart κ.τ.λ.) από αλλαγή μητρικής. Αν υπάρχει καμία καλή λύση να μου προτείνετε …… Λυπάμαι ειλικρινά για την ταλαιπωρία σου αλλά όπως το λες τα είχα πει. Καλύτερα να δοκιμάσεις με κάποια φτηνή 8400gs για να δεις ότι παίζει το riser και μετά απλά χρειάζεσαι μια gt2xx που και φτηνές είναι και καλούτσικες για παιχνιδάκια και ενσωματωμένο HDMI έχουν και Cuda παίζουν (γιατί θα το χρειαστείς). Οι 8400 GS έχουν 30-40 ευρώ και λίγο παραπάνω οι 210, 220 βρίσκεις με 55 ευρώ. Νομίζω ότι είναι μια χαρά. Εγώ έχω πια δύο στημένα iDO με δύο διαφορετικές πλατφόρμες της Asus. Η μία είναι βασισμένη στο 8300mgpu της Nvidia και η άλλη στο HD4200 της AMD. ΚΑι τα δύο παίζουν Mediaportal 1.1.1.0, το ένα έχει 7 (AMD) και το άλλο XP (Nvidia). Στο Nvidia το Η264 παίζει με Coreavc -CUDA αν και το Ffdshow DXVA & DivxHDPLUS έπαιζαν καλά και στο AMD παίζει με DIVXHDPLUS και παίζει ΑΨΟΓΑ. Στο AMD πήγα σε 7 για να έχω καλύτερη υποστήριξη σε UVD2 για αρχεία που δεν είναι συμβατα με DXVA κάτι που το έχω από το NVidia μέσω του Cuda. Πάντως σαν κάρτα είναι πιο ισχυρή η AMD. Καταλήγωντας αυτό που σου προτείνω είναι να δοκιμάσεις με μία gt220 http://www.skroutz.gr/s/271972/Gainward-GeForce-GT-220-512MB.html (DDR2 φτηνή) ή http://www.skroutz.gr/s/96636/Gainward-GeForce-GT220-512MB.html(DDR3 3-4 ευρώ πιο ακριβή και προτεινόμενη) και οι δύο PCI express 2.0 Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις . Δεν δουλεύει καθόλου η κάρτα ή δεν έχεις HA ??? Αν ισχύει το 2ο νομίζω ότι ίσως σου έχω λύση.Το συγκεκριμένο PCI-e riser δεν έχει Logic πάνω του επομένως το π΄ροβλημα είναι σητν υποστήριξη του mobo. Νομίζω ότι πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Πάντως απάντησέ μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakis_insomnia Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Λυπάμαι ειλικρινά για την ταλαιπωρία σου αλλά όπως το λες τα είχα πει. Καλύτερα να δοκιμάσεις με κάποια φτηνή 8400gs για να δεις ότι παίζει το riser και μετά απλά χρειάζεσαι μια gt2xx που και φτηνές είναι και καλούτσικες για παιχνιδάκια και ενσωματωμένο HDMI έχουν και Cuda παίζουν (γιατί θα το χρειαστείς). Οι 8400 GS έχουν 30-40 ευρώ και λίγο παραπάνω οι 210, 220 βρίσκεις με 55 ευρώ. Νομίζω ότι είναι μια χαρά. Εγώ έχω πια δύο στημένα iDO με δύο διαφορετικές πλατφόρμες της Asus. Η μία είναι βασισμένη στο 8300mgpu της Nvidia και η άλλη στο HD4200 της AMD. ΚΑι τα δύο παίζουν Mediaportal 1.1.1.0, το ένα έχει 7 (AMD) και το άλλο XP (Nvidia). Στο Nvidia το Η264 παίζει με Coreavc -CUDA αν και το Ffdshow DXVA & DivxHDPLUS έπαιζαν καλά και στο AMD παίζει με DIVXHDPLUS και παίζει ΑΨΟΓΑ. Στο AMD πήγα σε 7 για να έχω καλύτερη υποστήριξη σε UVD2 για αρχεία που δεν είναι συμβατα με DXVA κάτι που το έχω από το NVidia μέσω του Cuda. Πάντως σαν κάρτα είναι πιο ισχυρή η AMD.Καταλήγωντας αυτό που σου προτείνω είναι να δοκιμάσεις με μία gt220 http://www.skroutz.gr/s/271972/Gainward-GeForce-GT-220-512MB.html (DDR2 φτηνή) ή http://www.skroutz.gr/s/96636/Gainward-GeForce-GT220-512MB.html(DDR3 3-4 ευρώ πιο ακριβή και προτεινόμενη) και οι δύο PCI express 2.0 Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις . Δεν δουλεύει καθόλου η κάρτα ή δεν έχεις HA ??? Αν ισχύει το 2ο νομίζω ότι ίσως σου έχω λύση.Το συγκεκριμένο PCI-e riser δεν έχει Logic πάνω του επομένως το π΄ροβλημα είναι σητν υποστήριξη του mobo. Νομίζω ότι πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Πάντως απάντησέ μου. Όταν λέω ότι δεν δουλεύει εννοώ ότι ο συνδυασμός της 5670 με το riser μπλοκάρουν το pc με αποτέλεσμα να μην κάνει post (boot) αλλά δουλεύουν μόνο τα fans. Το ίδιο αποτέλεσμα πήρα και σε δεύτερο pc ( Altec PC Performer και αυτό με msi μητρική ) ενώ η κάρτα απευθείας χωρίς το riser παίζει κανονικά στο δεύτερο pc. Με το riser στο το IDO silver έπαιξαν μια Ati x1650 (512) και μια Nvidia NX 7100GS (256) αλλά τζίφος. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το RISER με PCI-E 2.1 δεν δουλεύει ( καμιά δοκιμή κανείς άλλος ; ; ). Η 5670 που πήρα βγαίνει σε δυο εκδόσεις με SKU 11168-05-20R που είναι με 2.1 και 11168-00-20R που είναι σε 2.0 αλλά στα καταστήματα τα ξεφτέρια δεν το κατέχουν καλά το σπορ, όλες ίδιες είναι, σου λένε !!! Το θέμα είναι αν με μια GT220 η κάποια αντίστοιχη θα γίνει η δουλεία μου, χωρίς να χρειάζεται ένα σωρό ρυθμίσεις τις οποίες βέβαια δεν τις γνωρίζω κιόλας για να είμαι ειλικρινής. Αρχεία iso με Powerdvd10 θέλω να παίζει μόνο….. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Όταν λέω ότι δεν δουλεύει εννοώ ότι ο συνδυασμός της 5670 με το riser μπλοκάρουν το pc με αποτέλεσμα να μην κάνει post (boot) αλλά δουλεύουν μόνο τα fans.Το ίδιο αποτέλεσμα πήρα και σε δεύτερο pc ( Altec PC Performer και αυτό με msi μητρική ) ενώ η κάρτα απευθείας χωρίς το riser παίζει κανονικά στο δεύτερο pc. Με το riser στο το IDO silver έπαιξαν μια Ati x1650 (512) και μια Nvidia NX 7100GS (256) αλλά τζίφος. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το RISER με PCI-E 2.1 δεν δουλεύει ( καμιά δοκιμή κανείς άλλος ; ; ). Η 5670 που πήρα βγαίνει σε δυο εκδόσεις με SKU 11168-05-20R που είναι με 2.1 και 11168-00-20R που είναι σε 2.0 αλλά στα καταστήματα τα ξεφτέρια δεν το κατέχουν καλά το σπορ, όλες ίδιες είναι, σου λένε !!! Το θέμα είναι αν με μια GT220 η κάποια αντίστοιχη θα γίνει η δουλεία μου, χωρίς να χρειάζεται ένα σωρό ρυθμίσεις τις οποίες βέβαια δεν τις γνωρίζω κιόλας για να είμαι ειλικρινής. Αρχεία iso με Powerdvd10 θέλω να παίζει μόνο….. Σε ποιες ρυθμίσεις αναφέρεσαι ; Αν μιλάς για decoders μπορεί ν απάιξει με όλους ανεξαιρέτως τους Decoders και βέβαια με το PDVD (όλα). Μετά διαθέτει το VP4 που αναλαμβάνει μεταξύ άλλων και το ... DIVX εξ' ολοκλήρου. Το θέμα είναι να παίξει με το παλιό M/B και το riser. Κανονικά το riser δεν επηρεάζει καθόλου το signaling γιατί είναι απλή προέκταση καλωδίου (το συγκεκριμένο). Γιατί δεν ρωτάς και την προμηθέυτρια εταιρεία σου για θέματα συμβατότητας ; Μήπως το θέμα που αντιμετωπίζεις δεν είναι signaling αλλά έλειψη ισχύος(!!!) . Δηλαδή επειδή είναι 11 εκατοστά προέκταση έχεις πτώση τάσης στο συνεχές ρεύμα της PCI-e με αποτέλεσμα να μην φθάνει η παροχή ρεύματος για την 5670. Η 8400 GS και η GT220 έχουν κάτω από 50 W ισχύ(μέγιστη) και αρκετά κάτω από τα 75 W της PCIe. Για αυτό επιμένω να δοκιμάσεις με κάποια δανεική 8400 GS ώστε να δεις αν υπάρχει θέμα. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι παίζει με απευθείας σύνδεση αλλά όχι με το riser. Κάπου χάνεις ισχύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) νομιζα πως είχα καμένο τροφοδοτικό γιατί 'οταν πήγαινε να ανοίξει μόλις που ακουγα ένα ανεμιστηρακι για ενα δύο δευτερόλεπτα και μετά εκλεινε και το πρασινο φωτακι αναβοσβηνε μεχρι να αποσυνδεσω το ρευμα εντελως και να κρατησω πατημενο τον διακοπτη, αλλα τελικά αυτό το κάνει και με άλλα τροφοδοτικά και δεν το κάνει και ανοίγει (δεν εχω συνδεδεμενους δισκους και οθόνη ) όταν εχω συνδεδεμένο μόνο το 24 pin ATX main power cable, δηλαδή όποτε συνδέω το 4 pin ATX +12 volt power cable μου κανει αυτο που σας περιεγραψα. Εσείς τι καταλαβαίνετε? Εμενα μου ειχε κανει αλλο προβλημα, ανοιγε αλλα δεν μπουταριζε. Ειχε καει η μητρικη... Τα περιγραφω σε προηγουμενα ποστ μου. Τελικα εβαλα μια απο αυτες τις 2 μητρικες που προτεινε ο emmanoueli (την 4200 της Gigabyte που πηρες κι εσυ) και βρηκα την υγεια μου. Παντως, σε συγκριση με την Nvidia, οι ATI με default ρυθμισεις φαινονται καπως "ξεθωριασμενες". Αρχικα ειχα ψιλοαπογοητευτει αφου ο,τι ρυθμιση και να εκανα απο το ati catalyst control center, η ποιοτητα της εικονας δεν εφτανε την Nvidia. Tελικα διαπιστωσα οτι ειναι γνωστο προβλημα των ATI, αφου εχουν ενεργοποιημενο σαν default φιλτρο denoise το οποιο ουσιαστικα καταστρεφει την εικονα. Αυτο απενεργοποιειται με το utility DXVA Checker (trdenoise -> 0). Και η εικονα στρωνει μια χαρα. Φυσικα, εννοειται πως τα mkv τρεχουν με DXVA ffdshow (το πορτοκαλι) που υποστηριζει και υποτιτλους σε Media Center XP φυσικα... Δεν το αλλαζω, αφου προμηθευομαι σκληρους green WD με το παλιο file system γιατι οι καινουργιοι τους (αυτοι με 64Mb cache) ειναι ασυμβατοι με τα XP... Εχουν προβληματακια, ασε που πανω απο 2 ΤΒ δεν θα υποστηριζονται κιολας απο τα XP. To μονο που μενει ειναι η digea σε XP μεσα απο το MCE. Δυστυχως δεν μπορω να πειραματιστω με codecs γιατι δεν πιανω digea εδω που βρισκομαι... Emmanoueli δουλευεις digea σε XP mce και αν ναι πως? Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2010 από qspock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paofreak Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα, ήθελα και εγώ να δοκιμάσω να βγάλω την Haupauge που μου είναι άχρηστη και να βάλω στην θέση της μία κάρτα γραφικών ποια μου προτείνετε? θα ήθελα να μην αλλάξω το riser card Ευχαριστώ, Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakis_insomnia Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα, ήθελα και εγώ να δοκιμάσω να βγάλω την Haupauge που μου είναι άχρηστη και να βάλω στην θέση της μία κάρτα γραφικών ποια μου προτείνετε? θα ήθελα να μην αλλάξω το riser card Ευχαριστώ, Πέτρος Φίλε Πέτρο, δυστυχώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το riser της Hauppauge για κάρτα γραφικών γιατί αυτό είναι PCI και όχι PCI Express που θέλει η γραφικών. Θα χρειαστείς ένα Riser PCI Express. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα