Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα και καλη εβδομαδα.

Μετα απο μερικες μερες υπομονη, αναβιωσε το IDO μου με μια καινουργια πλεον μητρικη: Την Gigabyte MA785GM-US2H με καρτα γραφικων πλεον μια ΑΤΙ 4200HD. Ακολουθουν καποια γενικα συμπερασματα:

-Αρχικα για το hardware: Ολα πηγαν ρολοι, η εγκατασταση εγινε βεβαια σε τεχνικο, αλλα δεν μου ειπε πως ειχε καποια ιδιαιτερα προβληματα με το setup. Ισα ισα που δεν εχει αφαιρεθει ΤΙΠΟΤΑ απο ο,τι υπηρχε σε Hardware και με την 6150 οπως οι πισω πλακετες SCART κλπ., το remote και αν το ειχα και το VDF. Απλα, το SCART και οι πισω αναλογικες εξοδοι εικονας δεν συνδεθηκαν, αν και για το SCART μου ειπε πως θα μπορουσαμε να δοκιμασουμε να το συνδεσει σε αντιστοιχη υποδοχη, απλα δεν παιρνει το ρισκο. Πιθανως να δουλευει δηλαδη... Αλλα δεν το χρειαζομαι ουτως η αλλως.

-Απο κει και περα, ολα τα βασικα ταιριαξαν αψογα και δουλευουν (tuner, remote control). Windows δεν ξαναεστησα, μου ειπε και πως δεν χρειαζεται αφου δουλεψαν και εστησε τους drivers. Τωρα μεχρι στιγμης δεν εχω προβληματα εκτος ισως ενος:

Ενα παραξενο ειναι πως χρησιμοποιοντας ffdshow στα XP δεν υποστηριζεται YV12 colorspace, δειχνει μια μαυρη οθονη και παιζει μονο ο ηχος. Δουλευω αναγκαστικα με ΝV12 ή YUY2 (δεν εχω αποφασισει ποιο ειναι καλυτερο..). Στα windows 7 το προβλημα δεν υφισταται, το YV12 υποστηριζεται κανονικα.

Τωρα, υπαρχουν αρκετα πλεονεκτηματα της ATI εναντι της Nvidia με μολις ενα μειονεκτημα.

H ATI μπορει να παιξει ο,τι παιζει η nvidia με HA, και ισως και μικροτερη χρηση cpu. Μπορει επιπλεον να:

1) Κανει resize την αναλυση προσαρμοζοντας την στην οθονη (overscan) κρατωντας σταθερο aspect ratio, κατι που η nvidia δεν εχει!

2) Εχει επιλογη underscan, οπου δεν αλλαζεις αναλυση, απλα αντισταθμιζεις πιθανο overscan της TV, αλλα με ποιοτητα οχι τοσο καλη (αρα προτιμοτερος ο πρωτος τροπος).

3) Δεν κανει flickering σε full screen το MCE των win7 οπως με την nvidia, οπου αλαζοντας ψηφιακα καναλια, "ξαναεβρησκε" την αναλυση. Φαντασου μαρτυριο το zapping...

Επισης, σε αντιθεση με τη μητρικη της ASUS 8300, η Gigabyte εχει επιλογη smart fan με voltage για τριπηνη υποδοχη ψυκτρας, οπως αυτη του IDO. Αρα αν καποιος το θελει ριχνει τις στροφες-χαμηλωνει το θορυβο, κατι που πιθανως η ASUS δεν κανει. Η MSI του IDO το εκανε παντως σε μεγαλυτερο βαθμο (1.200 στροφες) ενω η Gigabyte τη ριχνει σε 1500 περιπου με smartfan παντα επιλεγμενο. Η asus απλα δεν επεμβαινει καθολου (θελει 4-πηνο για να δουλεψει το pwm) και δουλευει την ψυκτρα στο full (αναμενουμε επιβαιβεωση σε αυτο, εχω δοκιμασει διαφορα ανεμηστιρια στην ASUS αλλα οχι την ψυκτρα του IDO).

Ενα αρνητικο της ΑΤΙ, ισως το μονο, ειναι πως δεν τα παει τοσο καλα στην επιλογη "Edge enhancement". Στα XP δεν υπαρχει καν, θελει reg tweak για να φανει και να δουλεψει, ενω και στα win7 που προυπαρχει τα ιδια αποτελεσματα εχει: Συγκριτικα με τις Nvidia, ειναι απλα μια επιλογη με κακιστη ποιοτητα. Με τις Nvidia το χρησιμοποιουσα αρκετα, με την ATI το ενεργοποιω αλλα το εχω στο 0 γιατι παραμορφωνει την εικονα πιο ασχημα (για τα δικα μου ματια) απο την Nvidia.

Αυτα προς το παρον.

Με τι επεξεργαστή παίζεις ; Αν έχεις τους παλιούς καλούς X2 είναι πιθανόν ο λόγος για τον οποίο δεν έχεις την επιλογή. Αν έχεις Athlon II, Phenom I, II με τον νέο ΗΤ3 θα εμφανιστούν .....ως δια μαγείας και θα παίζουν και άλλα καλούδια. Βέβαια ξαναλέω η ΑΤΙ σε σχέση με την Nvidia σε κλασσικό DXVA αρχείο είναι ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη! Και κάτι ακόμη: ως γνωστόν το NV12 (FFDSHOW) είναι το μόνο colorspace που επιτρέπει να ενεργοποιηθεί το Hardware Deinterlacing στην κάρτα γραφικών σου. Θυμίζω επίσης ότι οποιδήποτε άλλο φίλτρο δεν πρέπει να παρεμβάλλεται μέχρι τον renderer γιατί θα δημιουργηθεί "σπάσιμο" του ΗΑ.

Τέλος για τα Windows μπορεί όντως να παίξουν αλλά είναι κάτι που γενικά δεν ενδείκνυται όταν αλλάζεις από Nvidia σε ATI και αντιστρόφως, γιαυτό και οι δικές μου συστάσεις.

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Με τι επεξεργαστή παίζεις ; Αν έχεις τους παλιούς καλούς X2 είναι πιθανόν ο λόγος για τον οποίο δεν έχεις την επιλογή. Αν έχεις Athlon II, Phenom I, II με τον νέο ΗΤ3 θα εμφανιστούν .....ως δια μαγείας και θα παίζουν και άλλα καλούδια.

Εχω αυτον που ειχα στην 6150, εναν x2 5200+. Στα win7 παντως μια χαρα εμφανιστηκαν οι 2 επιπλεον ρυθμισεις χωρις hacking. Μιλαω για το edge enhancement και noise reduction. Στα XP επρεπε να κανω registry hack για να φανουν. To θεμα ειναι πως η ποιοτητα του edge enhancement δεν ειναι ιδια με αυτη της nvidia, της οποιας μου αρεσει περισσοτερο. Κατα τα αλλα ομως, ειναι ανωτερη η ATI και σε hardware αλλα και σε software απο οτι φαινεται.

ως γνωστόν το NV12 (FFDSHOW) είναι το μόνο colorspace που επιτρέπει να ενεργοποιηθεί το Hardware Deinterlacing στην κάρτα γραφικών σου. Θυμίζω επίσης ότι οποιδήποτε άλλο φίλτρο δεν πρέπει να παρεμβάλλεται μέχρι τον renderer γιατί θα δημιουργηθεί "σπάσιμο" του ΗΑ.

Δεν μιλαω για το HA αλλα για καθαρο software ffdshow decoding (εχουμε και avi, τι να κανουμε). Δεν δειχνει εικονα σε YV12, κατι πολυ παραξενο. Ισως παιζει κατι αλλο, θα το ψαξω καλυτερα.

Τέλος για τα Windows μπορεί όντως να παίξουν αλλά είναι κάτι που γενικά δεν ενδείκνυται όταν αλλάζεις από Nvidia σε ATI και αντιστρόφως, γιαυτό και οι δικές μου συστάσεις.

Το ξερω, απλα η ολη μανουρα οπως και το διπλο στησιμο λειτουργικων (dual boot) ειναι κατι απεχθες προς το παρον τουλαχιστον. Το θεμα ειναι πως δουλευουν τα παντα, αρα τι μπορει να μην παει καλα? Για παραδειγμα να εχει κρατησει ρυθμισεις της nvidia?

---------- Προσθήκη στις 22:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:55 ----------

Το τρίπηνο που αναφέρεις από ότι είδα στην 8300 δεν με επηρέασε θα βάλω πρόγραμμα να μετρήσει τις στροφές γιατί δεν ακούγεται καθόλου και θα σου πω. Ακόμη και να μην παίζει τέλεια μην στεναχωριέσαι όταν έχει το speedfan και μπορείς όλα να τα ρυθμίσεις

Το μετρησες στην 8300? Σε ποσες στροφες δουλευει η IDO ψυκτρα? Το speedfan παντως δε δουλευει με αυτη τη μητρικη (ASUS M3N78-EM).

Δημοσ.
Εχω αυτον που ειχα στην 6150, εναν x2 5200+. Στα win7 παντως μια χαρα εμφανιστηκαν οι 2 επιπλεον ρυθμισεις χωρις hacking. Μιλαω για το edge enhancement και noise reduction. Στα XP επρεπε να κανω registry hack για να φανουν. To θεμα ειναι πως η ποιοτητα του edge enhancement δεν ειναι ιδια με αυτη της nvidia, της οποιας μου αρεσει περισσοτερο. Κατα τα αλλα ομως, ειναι ανωτερη η ATI και σε hardware αλλα και σε software απο οτι φαινεται.

Δεν μιλαω για το HA αλλα για καθαρο software ffdshow decoding (εχουμε και avi, τι να κανουμε). Δεν δειχνει εικονα σε YV12, κατι πολυ παραξενο. Ισως παιζει κατι αλλο, θα το ψαξω καλυτερα.

Το ξερω, απλα η ολη μανουρα οπως και το διπλο στησιμο λειτουργικων (dual boot) ειναι κατι απεχθες προς το παρον τουλαχιστον. Το θεμα ειναι πως δουλευουν τα παντα, αρα τι μπορει να μην παει καλα? Για παραδειγμα να εχει κρατησει ρυθμισεις της nvidia?

---------- Προσθήκη στις 22:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:55 ----------

Το μετρησες στην 8300? Σε ποσες στροφες δουλευει η IDO ψυκτρα? Το speedfan παντως δε δουλευει με αυτη τη μητρικη (ASUS M3N78-EM).

Το NV12 colorspace είναι το μοναδικό που σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις ακόμη και σε S/W decoding (FFDSHOW) το H/W deinterlacing. Αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με avi, mkv κλπ. εντελώς πληροφοριακά το AVI είναι ένα από τα format που σου επιτρέπει την αποθήκευση της ταινίας με βάση κάποια χαρακτηριστικά. Μπορεί κάλλιστα να περιέχει Divx, Xvid, Mpeg, H264 υλικό κλπ. Επιπλέον μην ξεχνάς ότι τόσο η Nvidia όσο και η ΑΤΙ έχουν εγγενώς HA για Divx, Mpeg2, Vc1, H264 αρκεί να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο filter/decoder. Απλά αν βάλεις και άλλα φίλτρα το πιθανότερο είναι να σπάσει το ΗΑ. Δοκίμασέ το ...! To H/W deinterlacing δεν αφορά το κομμάτι του DXVA στο decoding για αυτό τον λόγο και παίζει ακόμη και με το απλό FFDSHOW S/W (Video) decoder.

Για την ψύκτρα δεν το έχω μετρήσει ακόμη (τρέχω με δουλειές) αλλά δεν ακούγεται καθόλου. Πάντως θα βρω τρόπο να το μετρήσω και θα σου πω.

Τέλος για το λειτουργικό "καπάκι" στην νέα μητρική σου έυχομαι όλα καλά. Αφού σηκώθηκαν και παίζουν όσο δεν το σκαλίζεις δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι σίγουρο ότι κάτι θα έει απομείνει στο registry και επίσης δεν είναι σίγουρο ότι παίζεις 100% τέλεια στο H/W με δεδομένο ότι το σύστημα ψάχνει για ρυθμίσεις σε συστήματα που δεν υπάρχουν εγκατεστημένα. Σε κάθε περίπτωση αν παρατηρήσεις ότι είσαι σταθερός συνέχισε , νομίζω ότι δεν θα επηρεαστείς από το σύστημα.

Δημοσ.
Για την ψύκτρα δεν το έχω μετρήσει ακόμη (τρέχω με δουλειές) αλλά δεν ακούγεται καθόλου. Πάντως θα βρω τρόπο να το μετρήσω και θα σου πω.

Ok, μπορεις απο το bios να δεις σε τι στροφες δουλευει (hardware monitor) και να τεσταρεις το smart fan εκει να δεις αν τις ριχνει, δε χρειαζεται καν να μπουταρεις.

ΓΙα το YV12, το παραξενο ειναι οτι στα win7 δουλευει, οπως και στο mpc-hc οταν αναθετει το ffdshow το sowtware decoding... Οποτε ειναι καθαρα θεμα του προγραμμματος mce των xp.

Δημοσ.
Ok, μπορεις απο το bios να δεις σε τι στροφες δουλευει (hardware monitor) και να τεσταρεις το smart fan εκει να δεις αν τις ριχνει, δε χρειαζεται καν να μπουταρεις.

ΓΙα το YV12, το παραξενο ειναι οτι στα win7 δουλευει, οπως και στο mpc-hc οταν αναθετει το ffdshow το sowtware decoding... Οποτε ειναι καθαρα θεμα του προγραμμματος mce των xp.

Θα το δω και θα σου πω, αλλά να ξέρεις ότι στο BIOS η CPU δουλεύει 100% διότι δεν ενεργοποιείται το Power management εντός του BIOS. Αυτό ισχύει στο 95% των μητρικών. Συνεπώς μάλλον δεν θα βγάλουμε άκρη από εκεί. Στο λειτουργικό όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Να κατεβάσεις το AMD Overdrive για το 785g , νομίζω ότι εκτός από εκπληκτικές δυνατότητες θα έχεις την δυνατόττηα να δεις τι γίνεται με τα fans. http://game.amd.com/us-en/drivers_overdrive.aspx

Κάτι που είχα ξεχάσει να σου δείξω :

Ένα πολύ καλό MP plugin:

http://forum.team-mediaportal.com/mediaportal-plugins-47/record-1-3-3-released-47517/

για εγγραφές TV. Αυτό και το Moving pictures είναι απλά κορυφαία.

Δημοσ.
Θα το δω και θα σου πω, αλλά να ξέρεις ότι στο BIOS η CPU δουλεύει 100% διότι δεν ενεργοποιείται το Power management εντός του BIOS. Αυτό ισχύει στο 95% των μητρικών. Συνεπώς μάλλον δεν θα βγάλουμε άκρη από εκεί.

Πως δεν θα βγαλουμε, πανευκολα: η Asus (8300) δειχνει στο Hardware monitor ακριβως σε ποσες στροφες δουλευει το CPU fan. Ενεργοποιεις το smartfan, κανεις reboot για να πιασει, και ξαναμπαινεις στο bios. Αν οι στροφες ειναι ιδιες, απλα δεν δουλευει το smart fan με τριπηνο ανεμιστηρι. Δοκιμασμενα παντως δε δουλευει με τριπηνο η 8300, μονο με τετραπηνο. Δεν ξερω ομως η συγκεκριμενη ψυκτρα του IDO τι κανει, αν δηλαδη ριχνει τις στροφες ή αν την δουλευει χαμηλα ουτως η αλλως. Το smart fan της Gigabyte (785g) δε με απασχολει, δουλευει και με τριπηνο βαζοντας την αντιστοιχη ρυθμιση για voltage mode στο smart fan, ή απλα αφηνοντας το στο auto (οχι παντως στο pwm).

Να κατεβάσεις το AMD Overdrive για το 785g , νομίζω ότι εκτός από εκπληκτικές δυνατότητες θα έχεις την δυνατόττηα να δεις τι γίνεται με τα fans.
Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα στην 785, ρυθμιζει και απο το bios τις στορφες, το θεμα ειναι η asus μητρικη με την 8300... Με λιγα λογια η Gigabyte οπως και η MSI (6150) εχει καλυτερη εφαρμογη του smart fan μεσω bios εναντι της Asus που ειναι μονο στα λογια, Q-fan και κουραφεξαλα.

Και, προφανως, το speedfan (το δοκιμασα) δεν δουλευει με την Asus...

Δημοσ.
Πως δεν θα βγαλουμε, πανευκολα: η 8300 δειχνει στο Hardware monitor ακριβως σε ποσες στροφες δουλευει το CPU fan. Ενεργοποιεις το smartfan, κανεις reboot για να πιασει, και ξαναμπαινεις στο bios. Αν οι στροφες ειναι ιδιες, απλα δεν δουλευει το smart fan με τριπηνο ανεμιστηρι. Δοκιμασμενα παντως δε δουλευει με τριπηνο η 8300, μονο με τετραπηνο. Δεν ξερω ομως η συγκεκριμενη ψυκτρα του IDO τι κανει, αν δηλαδη ριχνει τις στροφες ή αν την δουλευει χαμηλα ουτως η αλλως. Το smart fan της 785g δε με απασχολει, δουλευει και με τριπηνο βαζοντας την αντιστοιχη ρυθμιση για voltage mode στο smart fan, ή απλα αφηνοντας το στο auto (οχι παντως στο pwm).

Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα στην 785, ρυθμιζει και απο το bios τις στορφες, το θεμα ειναι η asus μητρικη με την 8300...

Εγώ θα στο δοκιμάσω απλά αυτό που σου εξηγώ είναι ότι στο BIOS η CPU είναι στο 100% (αυτό ισχύει σχεδόν πάντα) . Αυ΄το σημαίνει ότι το Smartfan θα βλέπει την CPU να ψήνεται και δεν θα ρίχνει τις στροφές ακόμη και αν μπορούσε. Για αυ΄τον τον λόγ σου είπα ότι δεν θα βγάλουμε άκρη. Αλλά θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Δημοσ.
Εγώ θα στο δοκιμάσω απλά αυτό που σου εξηγώ είναι ότι στο BIOS η CPU είναι στο 100% (αυτό ισχύει σχεδόν πάντα) . Αυ΄το σημαίνει ότι το Smartfan θα βλέπει την CPU να ψήνεται και δεν θα ρίχνει τις στροφές ακόμη και αν μπορούσε. Για αυ΄τον τον λόγ σου είπα ότι δεν θα βγάλουμε άκρη. Αλλά θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Το εχω δοκιμασει με 4πινο ανεμιστηρι μονο στο bios, ριχνει τις στροφες, περιπου 500 πιο κατω, οποτε αν ειναι να δουλεψει θα φανει και μονο μεσα απο το bios...

Δημοσ.

paidia prospatho na piaso ta psifiaka (exoume psifiako sima edo) me WinXP MCE meso tou media center all den briski kanena kanali. H karta einai h HVR 3000 kai exo koymposi to kalodio pou erxete apo th kerea sto tv tuner (hvr300).

to apotelesma einai otan kano "search h scan for channels" gia ta psifiaka den mou bgazi oti brike tipota.

Otan kano "search h scan for channels" gia ta analogika mou ta briski ola.

Mporei na kanei help kaneis?Exo kanei kapoio lathos ego? Parablebo tipota?Mipos den kanei to WinXP Media Center 2005 sp3??????

Δημοσ.
paidia prospatho na piaso ta psifiaka (exoume psifiako sima edo) me WinXP MCE meso tou media center all den briski kanena kanali. H karta einai h HVR 3000 kai exo koymposi to kalodio pou erxete apo th kerea sto tv tuner (hvr300).

to apotelesma einai otan kano "search h scan for channels" gia ta psifiaka den mou bgazi oti brike tipota.

Mporei na kanei help kaneis?Exo kanei kapoio lathos ego? Parablebo tipota?Mipos den kanei to WinXP Media Center 2005 sp3??????

καταρχην γραφε ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Κατα δευτερον, η καρτα μπορεί να αποκωδικοποιήσει τα mpeg4?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

δοκιμασε με το nero home και πες μας...φιλος λεει οτι τα βαλε...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος με απόδειξη αγοράς του Altec iDO silver που είχε 5 χρόνια εγγύηση να επικοινωνήσει μαζί μου με PM. Έχω ψάξει όλο το σπίτι και βρήκα όλα τα συνοδευτικά εκτός απο την απόδειξη της Carrefour. Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.
Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος με απόδειξη αγοράς του Altec iDO silver που είχε 5 χρόνια εγγύηση να επικοινωνήσει μαζί μου με PM. Έχω ψάξει όλο το σπίτι και βρήκα όλα τα συνοδευτικά εκτός απο την απόδειξη της Carrefour. Ευχαριστώ προκαταβολικά

Και αν βρεις την απόδειξη που θα το πας το μηχάνημα αφού η ΑΛΤΕΚ έκλεισε....

Αν έχεις βέβαια κάποια ιδέα έχω κι εγώ ένα με καμένο τροφοδοτικό. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μηχάνημα και μας το φτιάχνουν!!! (που το θεωρώ απίθανο)

Δημοσ.
Και αν βρεις την απόδειξη που θα το πας το μηχάνημα αφού η ΑΛΤΕΚ έκλεισε....

Αν έχεις βέβαια κάποια ιδέα έχω κι εγώ ένα με καμένο τροφοδοτικό. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μηχάνημα και μας το φτιάχνουν!!! (που το θεωρώ απίθανο)

Η Altec δεν έκλεισε, παραμόνο η Altec Telecoms. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πέρσι.

Δημοσ.

Άν έχει κάποιος επιτυχημένη αλλαγή κάποιου υλικού στην ΑΛΤΕΚ θα χαρώ πολύ να την ακούσω καθώς και να μάθω με ποιόν επικοινώνησε ώστε να μπορέσω να το κάνω κιεγώ

(όπως είπα και πριν, έχω ένα χαλασμένο τροφοδοτικό και μια και είναι 5 χρόνια εγγύηση....)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...