qspock Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Έχω ξεχάσει να σου πω και για ένα εναλλακτικό PVR-MediaCenter: GB-PVR , αξιόπιστο και με σταθερή λειτουργία. Το έχω προσωπικά δοκιμάσει σε παλαιότερες εκδόσεις. Σου ξαναλέω : μήπως αντί για riser σε συμφέρει USB DVB-T καρτούλα; Εχοντας δει την ποιοτητα της 2200, η οποια εχει και διπλο tuner, δυσκολο να βαλω κατι αλλο. Απλα το να παρω riser με 50 ευρω μου φαινεται παντελως παραλογο... Το GB-PVR δε το ξερω, μπορει να χρησιμοποιει το MPC-HC? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Εχοντας δει την ποιοτητα της 2200, η οποια εχει και διπλο tuner, δυσκολο να βαλω κατι αλλο. Απλα το να παρω riser με 50 ευρω μου φαινεται παντελως παραλογο... Το GB-PVR δε το ξερω, μπορει να χρησιμοποιει το MPC-HC? Το GB-PVR μπορεί να ορίσει εξωτερικό player όπως το MP. http://www.gbpvr.com/ (main page) http://www.gbpvr.com/pmwiki/ (wiki) http://forums.gbpvr.com/showthread.php?t=44587 (external player issues) Πάντως η ολοκλήρωση του συστήματος όπως την έχω κάνει με το MP νομίζω ότι είναι κορυφαία. Πάιζει τα πάντα, άνετα, ήσυχα, ποιοτικά και είναι ...κρύο. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ. Και κάτι ακόμη, για το riser δεν νομίζω να σου κοστίζει 50 ευρώ. Ρίξε μια ματιά στην εικόνα , είναι από το linitx.com και με μεταφορικά για Ελλάδα κάνει με ΦΠΑ κάτω από 30 ευρώ για ένα ενδεικτικό riser Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2010 από emmanoueli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Ρίξε μια ματιά στην εικόνα , είναι από το linitx.com και με μεταφορικά για Ελλάδα κάνει με ΦΠΑ κάτω από 30 ευρώ για ένα ενδεικτικό riser Εμ, εκανα ενα search με τη λεξη riser και βρηκα μπολικα: http://linitx.com/search.php?keywords=riser εχει χ1 χ4 χ16, reversed, κανονικα... Ξερεις μηπως ποιο ταιριαζει σιγουρα στο altec για τηβ καρτα μου? (PCI-E x1) Φανταζομαι με flexi (καλωδιοταινια) θα στεκεται καλα η καρτα, στηριζομενη μονο στην εξωτερικη βιδα απο πισω που πιανει το λαμακι, σωστα? Επισης, μπορω να παρω αντι για χ1 σε χ1, απο χ1 σε χ16? Θα δουλευει η tuner (x1) στο χ16? Για πιθανη χρηση και καρτας γραφικων αργοτερα αντι της tuner λεω... Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2010 από qspock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Εμ, εκανα ενα search με τη λεξη riser και βρηκα μπολικα:http://linitx.com/search.php?keywords=riser εχει χ1 χ4 χ16, reversed, κανονικα... Ξερεις μηπως ποιο ταιριαζει σιγουρα στο altec για τηβ καρτα μου? (PCI-E x1) Φανταζομαι με flexi (καλωδιοταινια) θα στεκεται καλα η καρτα, στηριζομενη μονο στην εξωτερικη βιδα απο πισω που πιανει το λαμακι, σωστα? Επισης, μπορω να παρω αντι για χ1 σε χ1, απο χ1 σε χ16? Θα δουλευει η tuner (x1) στο χ16? Για πιθανη χρηση και καρτας γραφικων αργοτερα αντι της tuner λεω... Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα ένα PCI-E 16x -> 16χ γιατί σε 16χ δουλεύει το 1χ. Για μικρής ισχύος καρτες γραφικών έχω δει να δουλεύει 1χ με την υπόλοιπη κάρτα έξω από το slot. Η 1χ δουλεύει στο τμήμα του 1χ της 16χ, τουλάχιστον έτσι γνωρίζω. Πάντως μπορείς να τους ρωτήσεις με e-mail(Νομίζω). Αν θέλεις για κάρτα γραφικών πάρε σίγουρα 16χ -> 16χ flexi. Στήριξέ το πρόχειρα πάνω στο μπράτσο του ido με χριτσ-χρατσ ή κόλλα λαστιχόκολλά ή κόλληση σιλικόνης και η ουσία στήριξης θα είναι στην βίδα πάνω στο σασί (εξωτερικά). Βέβαια μην αγοράσεις κανένα κτήνος λόγω βάρους και κατανάλωσης. Νομίζω ότι για VGA καλύτερο είναι το :http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=10881 και για την tuner : http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=11766, άλλα risers εμφανίζονται : http://linitx.com/viewcategory.php?catid=204&pp=161,165,204 Επίσης φάινεται να μπορεί μια κάρτα 1χ να λειτουργήσει σε δίαυλο 16χ και αντιστρόφως με ανάλογη προσαρμογή της ταχύτητας τους , βλέπε : http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2010 από emmanoueli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα ένα PCI-E 16x -> 16χ γιατί σε 16χ δουλεύει το 1χ. Για μικρής ισχύος καρτες γραφικών έχω δει να δουλεύει 1χ με την υπόλοιπη κάρτα έξω από το slot. Η 1χ δουλεύει στο τμήμα του 1χ της 16χ, τουλάχιστον έτσι γνωρίζω. Πάντως μπορείς να τους ρωτήσεις με e-mail(Νομίζω). Αν θέλεις για κάρτα γραφικών πάρε σίγουρα 16χ -> 16χ flexi. Στήριξέ το πρόχειρα πάνω στο μπράτσο του ido με χριτσ-χρατσ ή κόλλα λαστιχόκολλά ή κόλληση σιλικόνης και η ουσία στήριξης θα είναι στην βίδα πάνω στο σασί (εξωτερικά). Βέβαια μην αγοράσεις κανένα κτήνος λόγω βάρους και κατανάλωσης. Βασικα για tuner τη θελω, απλα ειπα γιατι να μην εχω και χ16 υποστηριξη... Για το αλτεκ αν παμε σε καλωδιο θελουμε με αναστροφη ή χωρις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Βασικα για tuner τη θελω, απλα ειπα γιατι να μην εχω και χ16 υποστηριξη... Για το αλτεκ αν παμε σε καλωδιο θελουμε με αναστροφη ή χωρις? Νομίζω ότι δεν θέλεις αναστροφή αλλά άνοιξέ το , κάνε μεγέθυνση την φωτογραφία από το site http://www2.multithread.co.uk/mtcshop/images/linitx.com/products/PCI_Express_X1_Flexi_Riser_Card_-_7cm_main.jpg και δες μόνο σου. Από ότι θυμάμαι είναι κανονική αλλάδες το εσύ γιατί δεν θυμάμαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Δεν μπορω να το δω, δεν το εχω εγω, στον τεχνικο ειναι, ο οποιος σημερα μου ειπε οτι καηκε η μητρικη και δεν βρισκει παρομοια... Φυσικα επειδη το περιμενα, φροντισα να αγορασω ηδη τον αντικαταστατη, για να δουμε πως θα κατσει η GIGABYTE GA-MA785GM-US2H (ΑΤΙ 4200HD) που θα του παω αυριο. Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα πρεπει να συμβουλευτω τον τεχνικο να το δει για αναστροφη ή οχι πριν αγορασω το riser. Με αυτο λυνεται και το θεμα του παλιου tuner και του PCI riser, σε περιπτωση που μου πει οτι δεν μπαινει εκεινο στην καινουργια μητρικη... Ουτως η αλλως, κριμα ειναι να κρατησω την παλια tuner στο σαλονι αντι για την καινουργια, οποτε το riser ειναι must! ΥΓ: Εχει και ενα ωραιο τηλεκοντρολ με trackball: http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=12171 αραγε εξιζει? Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2010 από qspock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δεν μπορω να το δω, δεν το εχω εγω, στον τεχνικο ειναι, ο οποιος σημερα μου ειπε οτι καηκε η μητρικη και δεν βρισκει παρομοια... Φυσικα επειδη το περιμενα, φροντισα να αγορασω ηδη τον αντικαταστατη, για να δουμε πως θα κατσει η GIGABYTE GA-MA785GM-US2H (ΑΤΙ 4200HD) που θα του παω αυριο. Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα πρεπει να συμβουλευτω τον τεχνικο να το δει για αναστροφη ή οχι πριν αγορασω το riser. Με αυτο λυνεται και το θεμα του παλιου tuner και του PCI riser, σε περιπτωση που μου πει οτι δεν μπαινει εκεινο στην καινουργια μητρικη... Ουτως η αλλως, κριμα ειναι να κρατησω την παλια tuner στο σαλονι αντι για την καινουργια, οποτε το riser ειναι must! ΥΓ: Εχει και ενα ωραιο τηλεκοντρολ με trackball: http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=12171 αραγε εξιζει? Να προσέξεις πολύ τα υπάρχοντα εξαρτήματα στο σασί του iDO γιατί είναι ευαίσθητα και βεβαίως ανύπαρκτα σαν ανταλλακτικά. Για το τηλεκοντρόλ δεν έχω άποψη αλλά καλά θα κάνεις να τους ρωτήσεις . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Να προσέξεις πολύ τα υπάρχοντα εξαρτήματα στο σασί του iDO γιατί είναι ευαίσθητα και βεβαίως ανύπαρκτα σαν ανταλλακτικά. Για το τηλεκοντρόλ δεν έχω άποψη αλλά καλά θα κάνεις να τους ρωτήσεις . Ελπιζω να προσεξει ο τεχνικος, αυτος θα στησει την καινουργια M/B. Την πηγα σημερα, αναμενω. Ελπιζω να καταφερει την HVR-3000, τα υπολοιπα δε νομιζω να εχει προβλημα να τα βαλει. Στο σασι οταν λες σε ποια εξαρτηματα αναφερεσαι? Οι 2 πλακετες πισω (scart και εξοδοι ηχου-εικονας) βγαινουν ουτως η αλλως, τι αλλο μενει? Η πλακετα για το τηλεκοντρολ (το LDF ακομα δεν εχει γινει ακομη αρα...) με παιρνει και να μη τη βαλω αφου το remote μου δουλευει και με το usb receiver της 2200 tuner που πηρα. Εμ την πηρα και γιατι διαθετει microsoft media center remote, ολοιδιο με αυτο που εχουμε, οποιος καει στο γαλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Καλημέρα σε όλους, τελικά πουλάω την μία μητρική από iDO silver με το 6150 , 55 ευρώ, όποιος ενδιαφέρεται να στείλει pm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionikis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 paidia erotish... oles h tv tuner kartes einai ikanes gia na pianoun to digital signal ths DIGEA?? exw authn --->PROLiNK PixelView PlayTV XP PV-M4700 (win XP MCE) kanei gia ta psifiaka?? episis sto deutero ido pou exo (me original tv tuner HVR3000) mono analogue piani kai oxi digital-why???? thanks ek ton proteron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 paidia erotish...oles h tv tuner kartes einai ikanes gia na pianoun to digital signal ths DIGEA?? exw authn --->PROLiNK PixelView PlayTV XP PV-M4700 (win XP MCE) kanei gia ta psifiaka?? episis sto deutero ido pou exo (me original tv tuner HVR3000) mono analogue piani kai oxi digital-why???? thanks ek ton proteron Θεωρητικά ναι. Το σήμα αποκωδικοποιείται σε επίπεδο DVB-T από την κάρτα αλλά μετά έρχεται η σειρά του H264 decoder που είναι εγκατεστημένος στο λειτουργικό σύστημα ή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς (ενσωματωμένος) και αυτός αποσυμπιέζει το σήμα στον Windows Renderer. Στο δεύτερο ερώτημά σου έχει να κάνει με την περιοχή σου: α) Αν είσαι Αθήνα οι συχνότητες είναι μέσα.Η ομάδα του iDO για να μην καθυστερεί ο συνονισμός είχε περικόψει το έυρος των συχνοτήτων που ψάχνει η κάρτα (αυτό για το λογισμικό της Altec.) αλλά αυτό μπορείς να το αλλάξεις. Αν είσαι σε άλλη περιοχή πρέπει να ενεργοποιήσεις περισσότερες συχνότητες και να κάνεις και πάλι αναζήτηση. β) Αν χρησιμοποιήσεις MP ή Win MCE δεν υπάρχει πρόβλημα , θα βρει όλα τα κανάλια. Όλα αυτ΄αυπό την προυπόθεση ότι έχεις κάνει σωστή εγκατάσταση στην κάρτα, drivers, decoders , μην βάλεις το Win TV γιατί είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ buggy!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionikis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 emmanoueli s euxaristo for your help pantos me thn original tv tuner HVR3000 meso win XP MCE ta kanalia pou prepei na einai psifiaka-(exoume psifiako shma) einai xirotera apo ta analogika!!! can you help???kai giati einai auto?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 emmanoueli s euxaristo for your helppantos me thn original tv tuner HVR3000 meso win XP MCE ta kanalia pou prepei na einai psifiaka-(exoume psifiako shma) einai xirotera apo ta analogika!!! can you help???kai giati einai auto?? Η εικόνα που λαμβάνει ο δέκτης είναι ανάλυσης 720Χ576i (ή αλλιώς 576i) συνήθως. Αυτό σημαίνει πρακτικά δύο πράγματα : α) Η εικόνα πρέπει να αυξήσει την ανάλυσή της μέσω resize χωρίς μείωση (τουλάχιστον αισθητή) της ευκρίνειας με παράλληλη χρήση deblocking λειτουργιών και β) Να μετατραπεί από i σε p. Δηλαδή να αναπαραχθούν frames τα οποία για λόγους συμπίεσης έχουν "κρυφθεί". Συνεπώς πρέπει να ενεργοποιήσεις την καλή ποιότητα scaling που διαθέτει η 6150 και τον μηχανισμό deinterlacing που διαθέτει για τέτοιο περιχεχόμενο. Η απόδοση της κάρτας γραφικών εξαρτάται από την ανάλυση στην οποία προβάλλεις και το μέσο που χρησιμοποιείς (τι τηλεόραση είναι), επίσης από την έκδοση των drivers που χρησιμοποιείς. Θεωρώ ότι χρησιμοποιείς έναν καλό Mpeg2 ή mpeg 4 decoder. Για να κάνεις μια δοκιμή κάνε το εξής: Εγκατέστησε το FFDSHOW και ενεργοποίησε στα codecs το Mpeg1, mpeg2 (libmpeg2 επιλογή), ενεργοποίησε το H264 codec και το raw video filter. Μετά ενεργόποιησε τα εξής φίλτρα με την σειρά: α) Post processing , accurate deblocking (mplayer), automatic quality control, luma fix, Whole picture De-interlacing (Yadif) c) Resize to screen resolution (whole picture) , settings -> Lancos (horizontal, vertical same) , στο σημείο αυτό μπορείς να βάλεις και sharping αλλά δοκίμασε πρώτα και μετά σου δίνω τις ρυθμίσεις. ή εναλλακτικά: α) ενεργοποιείς τα codecs που σου λέω β) ενεργοποιείς μόνο το overlay και επιλέγεις από το format μόνο το NV12 (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) γ) (output)ενεργοποιείς ότι το παραγόμενο είναι interlaced και επιλέγεις Bob method δ) ενεργοποιείς το Inverse telecine στον πίνακα ελέγχου της Nvidia (η πάνω επιλογή του μενού στις ρυθμίσεις/ενισχύσεις στα δεξιά του πίνακα.) Αυτό θα κάνει την κάρτα σου να κάνει Deinterlacing. Να υποθέσω ότι μιλάς για τα ψηφιακά της ΕΡΤ ή της Digea ? Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρέπει να έχεις έναν καλό decoder εγκατεστημένο, αυτό επηρεάζει πολύ την ποιότητα της εικόνας που θα πάρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και καλη εβδομαδα. Μετα απο μερικες μερες υπομονη, αναβιωσε το IDO μου με μια καινουργια πλεον μητρικη: Την Gigabyte MA785GM-US2H με καρτα γραφικων πλεον μια ΑΤΙ 4200HD. Ακολουθουν καποια γενικα συμπερασματα: -Αρχικα για το hardware: Ολα πηγαν ρολοι, η εγκατασταση εγινε βεβαια σε τεχνικο, αλλα δεν μου ειπε πως ειχε καποια ιδιαιτερα προβληματα με το setup. Ισα ισα που δεν εχει αφαιρεθει ΤΙΠΟΤΑ απο ο,τι υπηρχε σε Hardware και με την 6150 οπως οι πισω πλακετες SCART κλπ., το remote και αν το ειχα και το VDF. Απλα, το SCART και οι πισω αναλογικες εξοδοι εικονας δεν συνδεθηκαν, αν και για το SCART μου ειπε πως θα μπορουσαμε να δοκιμασουμε να το συνδεσει σε αντιστοιχη υποδοχη, απλα δεν παιρνει το ρισκο. Πιθανως να δουλευει δηλαδη... Αλλα δεν το χρειαζομαι ουτως η αλλως. -Απο κει και περα, ολα τα βασικα ταιριαξαν αψογα και δουλευουν (tuner, remote control). Windows δεν ξαναεστησα, μου ειπε και πως δεν χρειαζεται αφου δουλεψαν και εστησε τους drivers. Τωρα μεχρι στιγμης δεν εχω προβληματα εκτος ισως ενος: Ενα παραξενο ειναι πως χρησιμοποιοντας ffdshow στα XP δεν υποστηριζεται YV12 colorspace, δειχνει μια μαυρη οθονη και παιζει μονο ο ηχος. Δουλευω αναγκαστικα με ΝV12 ή YUY2 (δεν εχω αποφασισει ποιο ειναι καλυτερο..). Στα windows 7 το προβλημα δεν υφισταται, το YV12 υποστηριζεται κανονικα. Τωρα, υπαρχουν αρκετα πλεονεκτηματα της ATI εναντι της Nvidia με μολις ενα μειονεκτημα. H ATI μπορει να παιξει ο,τι παιζει η nvidia με HA, και ισως και μικροτερη χρηση cpu. Μπορει επιπλεον να: 1) Κανει resize την αναλυση προσαρμοζοντας την στην οθονη (overscan) κρατωντας σταθερο aspect ratio, κατι που η nvidia δεν εχει! 2) Εχει επιλογη underscan, οπου δεν αλλαζεις αναλυση, απλα αντισταθμιζεις πιθανο overscan της TV, αλλα με ποιοτητα οχι τοσο καλη (αρα προτιμοτερος ο πρωτος τροπος). 3) Δεν κανει flickering σε full screen το MCE των win7 οπως με την nvidia, οπου αλαζοντας ψηφιακα καναλια, "ξαναεβρησκε" την αναλυση. Φαντασου μαρτυριο το zapping... Επισης, σε αντιθεση με τη μητρικη της ASUS 8300, η Gigabyte εχει επιλογη smart fan με voltage για τριπηνη υποδοχη ψυκτρας, οπως αυτη του IDO. Αρα αν καποιος το θελει ριχνει τις στροφες-χαμηλωνει το θορυβο, κατι που πιθανως η ASUS δεν κανει. Η MSI του IDO το εκανε παντως σε μεγαλυτερο βαθμο (1.200 στροφες) ενω η Gigabyte τη ριχνει σε 1500 περιπου με smartfan παντα επιλεγμενο. Η asus απλα δεν επεμβαινει καθολου (θελει 4-πηνο για να δουλεψει το pwm) και δουλευει την ψυκτρα στο full (αναμενουμε επιβαιβεωση σε αυτο, εχω δοκιμασει διαφορα ανεμηστιρια στην ASUS αλλα οχι την ψυκτρα του IDO). Ενα αρνητικο της ΑΤΙ, ισως το μονο, ειναι πως δεν τα παει τοσο καλα στην επιλογη "Edge enhancement". Στα XP δεν υπαρχει καν, θελει reg tweak για να φανει και να δουλεψει, ενω και στα win7 που προυπαρχει τα ιδια αποτελεσματα εχει: Συγκριτικα με τις Nvidia, ειναι απλα μια επιλογη με κακιστη ποιοτητα. Με τις Nvidia το χρησιμοποιουσα αρκετα, με την ATI το ενεργοποιω αλλα το εχω στο 0 γιατι παραμορφωνει την εικονα πιο ασχημα (για τα δικα μου ματια) απο την Nvidia. Αυτα προς το παρον. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2010 από qspock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα