Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το εστησα στα win7 στην 8300. Παροτι εχω 4 GB ram εκει, κανει πολυ ωρα να φορτωσει, αφου τρεχει διαφορα μεχρι να ανοιξει, πραγμα οχι και τοσο καλο συγκριτικα με το WMC που ανοιγει σχεδον ακαριαια. Μετα το βρηκα αρκετα δυσχρηστο στην πλοηγηση (video, tv, κλπ), δεν εχει ουτε minimize window, exit, μπαρα οταν παιζει video ή tv, channel change με mouse, ολα αυτα τα καλουδια που διαθετει το WMC. Το εστησα για να δοκιμασω την καινουργια μου καρτα tuner, την οποια ειδε μεν, επιασε μονο τα αναλογικα καναλια δε. Τα ψηφιακα καναλια (της ΕΡΤ) δε τα βλεπει, αν και το DVB-T tuner το ειδε κανονικα. Επισης, για να ανοιξει το live tv και να κανει zapping εχει τοσο μεγαλη καθυστερηση (χωρις υπερβολη), που σε υποχρεωνει και παλι να στραφεις στο wmc το οποιο αλλαζει καναλια αστραπιαια! Ηθελα πολυ να "περασω" στο MP, αλλα αν ειναι να κανω ολες αυτες τις υποχωρησεις τοτε δεν αξιζει τον κοπο. Τωρα οσον αφορα το media playback, πιθανως να καταληξω σε χρηση MC plugins οπως αυτο που φορτωνει το MPC.

Αρχικά τα 4GB στην 8300 με Win 7 32bit πάνε άδικα γιατί όπως θα δεις δεν συνιστώνται πάνω από 3 GB για 32bit λειτουργικό. Θεωρητικά μπορούν να δουν 4 GB αλλά στην πράξη μόνο 3 GB. Το MP θέλει κατάλληλες ρυθμίσεις για να γίνει γρήγορο στην TV αλλά και τις κατάλληλες συχνότητες με την δήλωση της χώρας και την προσθήκη των κατάλληλων ρυθμίσεων. Τα plugins που έχει πάνω στο θέμα αλλά και συνολικά είναι ΜΑΚΡΑΝ τα καλύτερα σε σύγκριση με τα WMC. Πάντως επιμένω ότι είναι OVERKILL και τάση "...μαζοχισμού" χωρίς παρεξήγηση η επιμονη σε ένα λειτουργικό που σε λίγο θα εισπράξει το πρώτο του SP και σε όλα τα τεστ είναι πολύ πιο αργό από το XP. Είναι λογικό το MP να μην είναι καλά προσαρμοσμένο πάνω του (άλλωστε τρέχεις RC1 ή beta μην το ξεχνάς!). Το τέλειο λειτουργικό για το MP αυτήν την στιγμή είναι το XP και στις εκδόσεις που έχω αναφέρει. Είναι μελετημένο, ρυθμισμένο , υπολογισμένα τα πάντα , κοστούμι ραμμένο στα μέτρα του.... Μην ξεχνάς επίσης ότι προορίζεται για DVD-like, Blue-ray-like HTPC σύστημα και όχι για minimize, mouse κλπ. Έτσι έρχεται με κάποιες ρυθμίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρόλαυτά έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες χειρισμού με το remote και το mouse αρκεί να το ρυθμίσεις κατάλληλα. Τo MP μπορεί να ελέγξει και άλλα Set top boxes στο σπίτι με το δικό σου τηλεχειριστήριο. Διάβασε λιγάκι σχετικά σε συμβουλέυω... Βέβαια περί ορέξεως.... Στο τέλος κάνε ότι θέλεις εσύ !

Βασικα ηθελα δευτερη tuner για το γραφειο, δεν σκοπευω να καταργησω την 3000. Ωστοσο, θα ηθελα να εχω την επιλογη να κανω τραμπες δοκιμαζοντας τις 2 καρτες στα 2 συστηματα μου (6150 και 8300). Προς το παρον η 3000 παραμενει στο ALTEC και η 2200 στο 8300.To διπλο ομως tuner της 2200, καθως και το γρηγοροτερο zapping της απο την 3000 την κανει μαλλον προτιμοτερη για το σαλονι και το altec... Θα δουμε, δεν καιγομαι για το riser και αν ειναι να δωσω πολλα λεφτα δεν το παιρνω κιολας.

Αυτο το site ειναι ξενο, αρα εχει και εξοδα αποστολης? Δηλαδη παμε για 50ρικο? Πολλα...

Προφανώς αν θέλεις να κάνεις εγκατάσταση την PCI-e θα χρειαστείς RIser , θέλει πιστωτική γιατί με κατάθεση σε λογαριασμό θα πληρώσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στις τράπεζες. Στην θέση σου θα έβαζα μια usb νέας γενιάς που θα ήξερα ότι υποστηρίζεται από το WMC & το MP και δεν θα έμπλεκα με όλα αυτά. Η 2200 είναι νεώτερης γενιάς οπότε είναι πιθανό να αλλάζει γρηγορότερα αν και όλα είναι θέμα drivers. Στα labs , όταν φτιάχναμε το iDO είχαμε κάνει την HVR3000 να αλλλάζει σε χιλιοστά του δευτερολέπτου . Το θέμα τελικά είναι να ρυθμίσεις το σύστημα όπως σε βολεύει. Για αυτόν τον λόγο κάθε HTPC είναι ένα project από μόνο του κάθε φορά. Σε κάθε σου προσπάθεια έυχομαι καλύ επιτυχία.

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αρχικά τα 4GB στην 8300 με Win 7 32bit πάνε άδικα γιατί όπως θα δεις δεν συνιστώνται πάνω από 3 GB για 32bit λειτουργικό. Θεωρητικά μπορούν να δουν 4 GB αλλά στην πράξη μόνο 3 GB

Χμ, εδω σηκωνει λιγη κουβεντα το θεμα. Τα 4 giga ειναι 3 και κατι, αφου χρησιμοποιει και η onboard 8300 μνημη, αρα δεν παει χαμενο ενα ολοκληρο giga. Μαλιστα, λεω να μεγαλωσω απο το bios της asus το ποση μνημη τρωη η 8300, αφου ουτως η αλλως χαμενη ειναι.

Η αλλη επιλογη ειναι να παω στα 64bit, αλλα τοτε ξεχναω τα διαφορα utilities που μπορει να χρειαζομαι κατα καιρους, ασε με τους drivers που δεν ξερω τι θα γινει... Μιλαω φυσικα για τα win7 64bit, αφου ειναι ισως το πιο επιτειχημενο 64-μπιτο λειτουργικο.

Το MP θέλει κατάλληλες ρυθμίσεις για να γίνει γρήγορο στην TV αλλά και τις κατάλληλες συχνότητες με την δήλωση της χώρας και την προσθήκη των κατάλληλων ρυθμίσεων.Τα plugins που έχει πάνω στο θέμα αλλά και συνολικά είναι ΜΑΚΡΑΝ τα καλύτερα σε σύγκριση με τα WMC. Πάντως επιμένω ότι είναι OVERKILL και τάση "...μαζοχισμού" χωρίς παρεξήγηση η επιμονη σε ένα λειτουργικό που σε λίγο θα εισπράξει το πρώτο του SP και σε όλα τα τεστ είναι πολύ πιο αργό από το XP. Είναι λογικό το MP να μην είναι καλά προσαρμοσμένο πάνω του (άλλωστε τρέχεις RC1 ή beta μην το ξεχνάς!). Το τέλειο λειτουργικό για το MP αυτήν την στιγμή είναι το XP και στις εκδόσεις που έχω αναφέρει. Είναι μελετημένο, ρυθμισμένο , υπολογισμένα τα πάντα , κοστούμι ραμμένο στα μέτρα του.... Μην ξεχνάς επίσης ότι προορίζεται για DVD-like, Blue-ray-like HTPC σύστημα και όχι για minimize, mouse κλπ. Έτσι έρχεται με κάποιες ρυθμίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρόλαυτά έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες χειρισμού με το remote και το mouse αρκεί να το ρυθμίσεις κατάλληλα. Τo MP μπορεί να ελέγξει και άλλα Set top boxes στο σπίτι με το δικό σου τηλεχειριστήριο. Διάβασε λιγάκι σχετικά σε συμβουλέυω... Βέβαια περί ορέξεως.... Στο τέλος κάνε ότι θέλεις εσύ !

Σε πρωτη φαση το MC των win7 με default ρυθμισεις το τρωει λαχανο. Δεν λεω, εσυ θα ξερεις καλυτερα αφου εχεις ασχοληθει, αλλα μιλαμε για XP, εγω το εβαλα στα 7. Στα xp (altec) δεν το εχω δοκιμασει.

Οσον αφορα τα Win7, και επειδη εχεις επανειλημμενως τονισει το ποσο καλυτερα ειναι τα XP για MC, θα πω κι εγω πως συμφωνω απολυτα και γι'αυτο κι εγω XP χρησιμοποιω στο σαλονι, το δευτερο boot win7 του altec ειναι καθαρα για πειραματικους σκοπους... Τα win7 ομως τα χρησιμοποιω αποκλειστικα στο γραφειο και για εφαρμογες/browsing, αφου ειναι τα πιο καλαισθητα, πολυ πιο πρακτικα για αυτες τις δουλειες, αλλα και σχετικα γρηγορα (κοντα στα xp, μακραν γρηγοροτερα/ελαφρυτερα των vista).

To βασικο θεμα ειναι τι θα γινει με το live TV και το mpeg-4 (digea) οταν με το καλο ερθει κι εδω που μενω. Γιατι τα win7 υποστηριζουν mpeg4, ενω τα XP οχι, τουλαχιστον απο οσο ξερω θεωρητικα, αφου δεν μπορω να δοκιμασω.

Δημοσ.

Κάτι άσχετο με τα παραπάνω. Με τα μαμά vista σας κάνει standby; Εγώ αν πατήσω αναστολή λειτουργίας μου βγάζει στην οθονούλα sleeping, η οθόνη σβήνει αλλά το pc δεν σβήνει. Στην συνέχεια δεν μπορεί να βγει απο το standby με τίποτα.

Ο μόνος τρόπος για να κάνω standby είναι να μπω στο πρόγραμμα της altec και να πατήσω το Power στο τηλεχειρηστήριο. Τότε κλείνουν όλα, και οθόνη και ανεμιστήρας και δίσκοι και όταν το ξαναπατήσω επανέρχεται αμέσως.

Κάποια λύση για το sleep των windows;

Δημοσ.
Χμ, εδω σηκωνει λιγη κουβεντα το θεμα. Τα 4 giga ειναι 3 και κατι, αφου χρησιμοποιει και η onboard 8300 μνημη, αρα δεν παει χαμενο ενα ολοκληρο giga. Μαλιστα, λεω να μεγαλωσω απο το bios της asus το ποση μνημη τρωη η 8300, αφου ουτως η αλλως χαμενη ειναι.

Η αλλη επιλογη ειναι να παω στα 64bit, αλλα τοτε ξεχναω τα διαφορα utilities που μπορει να χρειαζομαι κατα καιρους, ασε με τους drivers που δεν ξερω τι θα γινει... Μιλαω φυσικα για τα win7 64bit, αφου ειναι ισως το πιο επιτειχημενο 64-μπιτο λειτουργικο.

Σε πρωτη φαση το MC των win7 με default ρυθμισεις το τρωει λαχανο. Δεν λεω, εσυ θα ξερεις καλυτερα αφου εχεις ασχοληθει, αλλα μιλαμε για XP, εγω το εβαλα στα 7. Στα xp (altec) δεν το εχω δοκιμασει.

Οσον αφορα τα Win7, και επειδη εχεις επανειλημμενως τονισει το ποσο καλυτερα ειναι τα XP για MC, θα πω κι εγω πως συμφωνω απολυτα και γι'αυτο κι εγω XP χρησιμοποιω στο σαλονι, το δευτερο boot win7 του altec ειναι καθαρα για πειραματικους σκοπους... Τα win7 ομως τα χρησιμοποιω αποκλειστικα στο γραφειο και για εφαρμογες/browsing, αφου ειναι τα πιο καλαισθητα, πολυ πιο πρακτικα για αυτες τις δουλειες, αλλα και σχετικα γρηγορα (κοντα στα xp, μακραν γρηγοροτερα/ελαφρυτερα των vista).

To βασικο θεμα ειναι τι θα γινει με το live TV και το mpeg-4 (digea) οταν με το καλο ερθει κι εδω που μενω. Γιατι τα win7 υποστηριζουν mpeg4, ενω τα XP οχι, τουλαχιστον απο οσο ξερω θεωρητικα, αφου δεν μπορω να δοκιμασω.

Σχετικά με τα 32bit θα ήθελα να εξηγήσω το εξής: Στα λειτουργικά αυτά το BIOS δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την μνήμη μεταξύ 3 έως 4 GB και στην ουσία την αφήνει ανεκμετάλλευτη. Η κάρτα γραφικών παίρνει μνήμη μοιραζόμενη με το σύστημα κάτω από τα 3 GB απλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις. Διάβασε προσεκτικά το manual της Asus 8300 και θα δεις ότι σου δίνει recommendation να μην βάζεις πάνω από 3 GB στο σύστημα αν πρόκειται να βάλεις 32bit λειτουργικό. Γιατί; Γιατί στην πράξη πάνε στον ...βρόντο! Μόνο μερικά Server (συνήθως) Mobos χρησιμοποιούν ένα ειδικό extension του BIOS (ονόματι PAE) το οποίο τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν πραγματικά την μεταξύ 3 και 4 GB μνήμη ή ακόμει και περισσότερη με την τεχνική του virtual paging. Ανάλογη τεχνική χρησιμοποιεί ο Win 2003 Server R2 Enterprise edition 32bit που ενώ είναι 32bit επιτρέπει την πρόσβαση σε 8 GB μνήμης RAM.

Τώρα σχετικά με το mpeg4 . Η δυνατότητα του λειτουργικού δεν έχει καμμία σχέση με την κωδικοποίηση του καναλιού. Το λειτουργικό χρησιμοποιεί την κάρτα δέκτη μέσω του κατάλληλου οδηγού και παραδίδει το σήμα σε ένα direcshow ή media foundation filter που συνήθως είναι ένα codec enabled filter. Αυτό χρησιμοποιεί τον κατάλληλο αλγόριθμο για εικόνα και ηχο , αποκωδικοποιεί το σήμα και το παραδίδει στους Renderers (Video & Audio) . Βεβάιως το συχνότερο φαινόμενο είναι να χρησιμοποιείται διαφορετικό Codec /φιλτρο για εικόνα και ήχο. Για το Mpeg 2 έπρεπε να έχουμε εγκατεστημένο το κατάλληλο codec/filter . Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το Mpeg4 , είτε αυτό είναι simple profile (Xvid, Divx απλό) ή Advanced Profile AVC H264 είτε εκδοχής VC1 (wmv ή αντίστοιχο). Για να το πω απλά αν στο XP έχεις εγκατεστημένο το CoreAVC ή το free DivXH264 και ρυθμίσεις το mp να το χρησιμοποιήσει θα δεις ξαφνικά ψηφιακή τηλεόραση H264 κωδικοποίησης. Τα Win 7 για πρώτη φορά στην ιστορία της MS έρχονται με ενσωματωμένο ένα τέτοιο Η264 codec filter και για αυτόν τον λόγο σου φαίνεται ότι το υποστηρίζουν ενώ στα XP πρέπει να τα εγκαταστήσεις. Βέβαια η ποιότητα των codec/filters που πωλούνται ξεχωριστά ή βρίσκονται στα γνωστά PDVD, TMT3 Κλπ είναι πολύ ανώτερα και εκμεταλλέυονται καλύτερα το ΗΑ από το ενσωματωμένο στα Win 7.

Για HTPC πάνω από 2 GB είναι πραγματικά υπερβολικό. Τα μηχανήματα για τις εργασίες αυτές απλά ..."πετάνε".

Τα 64bit έχουν νόημα όταν πραγματικά χρειάζονται. Να φορτώσεις 64bit λειτουργικό απλά για να λες ότι έχει 64bit λειτουργικό δεν λέει τίποτα. Αν έχεις εφαρμογές που απαιτούν μεγάλες ποσότητες μνήμης, βάσεις δεδομένων ή CAD/CAM εφαρμογές που λειτουργούν και εκμεταλλέυονται επαρκώς ένα 64 bit περιβάλλον έχει νόημα να το κάνεις. Αλλά HTPC σε 64 bit δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ. Άσε που τις περισσότερες φορές οι drivers ή οι εφαρμογές θα σου δημιουργήσουν τόσα προβλήματα που θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που το επιχείρησες.

Σχετικά με το MP στο XP(και όχι μόνο) . Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθήσεις ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες που υπάρχουν στα system requirements του MP. Υπάρχουν Fixes, υπάρχει λογισμικό που πρέπει να εγκατασταθεί με συγκεκριμένη σειρά και έκδοση , ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν οπότε να είσαι πολύ προσεκτικός σε ότι σου έχουν γράψει οι κατασκευαστές του λογισμικού.

Ελπίζω να στα ξεκαθάρισα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αρκετα. Το ξερω πως σε πρηζω που δεν θα παω ακομη σε MP, αλλα αν θελει καποιος να δει μεσω WMC XP mpeg4 TV μπορει? Το εχεις δοκιμασει? Τι πρεπει να κανεις? Επισης, στo win7 WMC μπορει κανεις να χρησιμοποιησει αλλον mpeg4 codec απο τον default της Microsoft για TV?

Ευχαριστω για τις παντα χρησιμοτατες απαντησεις.

---------- Προσθήκη στις 15:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:38 ----------

Αντε παλι με το ALTEC μου, η M/B (6150) δεν μπουταρει! Πριν οταν το παθαινε εβγαζα-εβαζα το 4πινο καλωδιο τροφοδοσιας και δουλευε. Τωρα τιποτα. Τροφοδοτικο αλλο δοκιμασα, τιποτα. Απο οτι φαινεται καηκε η μητρικη ή καπου βραχυκυκλωνει. Emmanoueli μηπως εχεις καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει? Ξερω, θα μου πεις βαλε μια 8300, θελω ομως να ξερω πως η 8300 με την ψυκτρα της Altec αν συνδιαζεται οσον αφορα το smart fan. Γιατι με 3πινο ανεμηστηρι δεν δουλευει το smart fan της Asus (8300) ενω αυτο της MSI (6150) δουλευει αν και η ψυκτρα της ειναι και αυτη 3πινη.

Κανε εναν κοπο φιλε μου να ενργοποιησεις το smart fan στην 8300 σου (την ψυχτρα της Altec δεν εβαλες?) να δεις αν ριχνει τις στροφες και τον θορυβο και πες μου σε παρακαλω.

ΥΓ: Τις παλιες 6150 τις εχεις ακομα? :=/

Επεξ/σία από qspock
Δημοσ.
Ναι, αρκετα. Το ξερω πως σε πρηζω που δεν θα παω ακομη σε MP, αλλα αν θελει καποιος να δει μεσω WMC XP mpeg4 TV μπορει? Το εχεις δοκιμασει? Τι πρεπει να κανεις? Επισης, στo win7 WMC μπορει κανεις να χρησιμοποιησει αλλον mpeg4 codec απο τον default της Microsoft για TV?

Ευχαριστω για τις παντα χρησιμοτατες απαντησεις.

---------- Προσθήκη στις 15:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:38 ----------

Αντε παλι με το ALTEC μου, η M/B (6150) δεν μπουταρει! Πριν οταν το παθαινε εβγαζα-εβαζα το 4πινο καλωδιο τροφοδοσιας και δουλευε. Τωρα τιποτα. Τροφοδοτικο αλλο δοκιμασα, τιποτα. Απο οτι φαινεται καηκε η μητρικη ή καπου βραχυκυκλωνει. Emmanoueli μηπως εχεις καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει? Ξερω, θα μου πεις βαλε μια 8300, θελω ομως να ξερω πως η 8300 με την ψυκτρα της Altec αν συνδιαζεται οσον αφορα το smart fan. Γιατι με 3πινο ανεμηστηρι δεν δουλευει το smart fan της Asus (8300) ενω αυτο της MSI (6150) δουλευει αν και η ψυκτρα της ειναι και αυτη 3πινη.

Κανε εναν κοπο φιλε μου να ενργοποιησεις το smart fan στην 8300 σου (την ψυχτρα της Altec δεν εβαλες?) να δεις αν ριχνει τις στροφες και τον θορυβο και πες μου σε παρακαλω.

ΥΓ: Τις παλιες 6150 τις εχεις ακομα? :=/

Για το win 7 WMC H264 codec replacement : http://www.hack7mc.com/2009/04/replacing-the-default-dtvdvd-decoder-without-breaking-live-tv-playback.html

Για το XP MCE δεν το έχω δοκιμάσει αλλά όπως σου εξήγησα όλα αφορούν το codec/filter. Αν δηλαδή έχει εγκατεστημένο το COreAVC σαν prefered decoder και το FFDSHOW Η264 disabled δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην μπορεί να παίξει H264 κανάλια. Το tuning αφορά το κομμάτι DVB-T και το decoding τον κατάλληλο Decoder. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα παίζει. Είμαι 99.9% σίγουρος ότι θα παίζει. Το XP & το XP MCE rollup2 (αν του έχεις βάλει το SP3) πάσχουν από ένα bug για το οποιο υπάρχει DVB-fix . Για ενημέρωσή σου διάβασε λεπτομέρειες στο system requirements του MP γενικότερα για το bug.

Σχετικά με τo ASUS είναι άψογο, κρύο και δεν ακούγεται καθόλου. Μία 6150 έχω. Πάντως αν δεν έχει κάνει κάτι πολύ χοντρό μου φάινεται περίεργο να κάψεις μητρική.

Δημοσ.

Δυστυχως δεν μπορω πλεον να βρω πουθενα την Asus M3N78-EM, εχει εξαντληθει...

Υπαρχουν μονο ATI 3200 ή ΑΤΙ 4200 based mATX μητρικες, οπως η Asus Μ4Ν78-ΕΜ (3200) ή η GIGABYTE GA-MA785GM-US2H (4200).

Ερωτησεις:

1) Με Ati 4200 μπορει να δουλεψει το ffdshwo DXVA ή το MPC-HC σε HA?

2) Αν ναι, ειναι καλυτερες απο την nvidia 8300? Και ποια απο τις 2 (3200 ή 4200) ειναι προτιμοτερη?

Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα των ATI εναντι των Nvidia?

3) Θα ταιριαζει στο MSI Media Live μια οποιαδηποτε επιλογη 785G, θα μεταφερθουν δηλαδη τα παντα που μπηκαν στην M3N78-EM 8300 (πχ ψυκτρα, tuner κλπ)?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δυστυχως δεν μπορω πλεον να βρω πουθενα την Asus M3N78-EM, εχει εξαντληθει...

Υπαρχουν μονο ATI 3200 ή ΑΤΙ 4200 based mATX μητρικες, οπως η Asus Μ4Ν78-ΕΜ (3200) ή η GIGABYTE GA-MA785GM-US2H (4200).

Ερωτησεις:

1) Με Ati 4200 μπορει να δουλεψει το ffdshwo DXVA ή το MPC-HC σε HA?

2) Αν ναι, ειναι καλυτερες απο την nvidia 8300? Και ποια απο τις 2 (3200 ή 4200) ειναι προτιμοτερη?

Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα των ATI εναντι των Nvidia?

3) Θα ταιριαζει στο MSI Media Live μια οποιαδηποτε επιλογη 785G, θα μεταφερθουν δηλαδη τα παντα που μπηκαν στην M3N78-EM 8300 (πχ ψυκτρα, tuner κλπ)?

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Προφανώς πολύ καλύτερη είναι η ATI 4200 από την 3200 (UVD2 αντι UVD). Τι δεν παίζει σε σχέση με Nvidia 8300: α) Decoding using CUDA with Coreavc 1.9.0 - 2.0 B) Decoding of some non compliant H264 videos.

Η ΑΤΙ αν και έχει καλύτερο H/W δεν έχει καλύτερο S/W Από την Nvidia σε επίπεδο οδηγών. Έχει όμως πολύ καλό H/W DVD up scaling ειδικά αν βάλεις επεξεργαστή με HT3 (Athlon II, Phenom) τότε πάει γρηγορότερα με την μνήμη και πετάει αλλά και με τον 4000+ πάει μια χαρά.

Το format μιας ASUS που πήρα (χωρίς Fire wire γιατί δεν με ενδιέφερε) ταίριαξε μια χαρά αλλά όλες οι μητρικές ζορίζονται λίγο στο σημείο που βιδώνεις το PCI-riser γιατί στο πίσω μέρος του έχει μία ... χαζά τοποθετημένη κούρμπα και βρίσκει πάνω στις αναλογικές εξόδους ήχου. Με λίγο τριμάρισμα στις βίδες της μητρικής και του RIser η πίεση που ασκείται είναι μικρή και ανεκτή. Αν δεν σου βγαίνει λόγω μικροδιαφορών κατασκευής αναγκαστικά θα το τροχίσεις λιγάκι (το riser) ωστε να είναι πιο άνετο. Εμένα με παίδεψε λίγο αλλά μέχρι εκεί.

Στις επιδόσεις μιας ΑΤΙ μπορείς να αναφερθείς σε πάμπολλα σημεία στο Internet. Καλύτερη στα παιχνίδια, θεωρητικά καλύτερη στο Video , στην πράξη λόγω οικονομικής εύνοιας από την Nvidia δεν έχει την υποστήριξη που της ταίριαζε από την Coreavc αν και έχουν ανακοινώσει ότι σύντομα θα πάιξουν με DXVA οπότε επιτέλους θα παίξουν και με την ATI. Ότι παίζει με Nvidia PV2 και πάνω παίζει με ΑΤΙ 785G(HD4200) με εξάιρεση κάποια περίεργα Video σε 5.1 με 9+ Ref frames. Ακόμα και αυτά με κάποια Codec PDVD ή TMT3 παίζουν και με ΑΤΙ. Πάντως φαίνεται ότι και η ΑΤΙ τα καταφέρνει καλά (http://zachsaw.blogspot.com/2009/08/watching-hd-video-in-mpc-hc-dxva-for.html) . Δυστυχώς οι τύποι του CoreAVC υποστηρίζουν πολύ περισσότερο το CUDA από το STREAM αλλά νομίζω ότι αυτό αργά ή γρήγορα τελειώνει γιατί απλά δεν τους συμφέρει. Συνεπώς από το να πάρεις την 8200 που είναι αναιμική προτέινω το 785G με την HD4200 γιατί σε τυπικές εφαρμογές παίζει πολύ καλά.

Η ψύκτρα ταίριαξε μια χαρά αν και οποιαδήποτε τυπική low profile ψυκτρα μπαίνει. Και μια AKASA που έχω μπήκε μια χαρά και δουλεύει σιγά. Το τρίπηνο που αναφέρεις από ότι είδα στην 8300 δεν με επηρέασε θα βάλω πρόγραμμα να μετρήσει τις στροφές γιατί δεν ακούγεται καθόλου και θα σου πω. Ακόμη και να μην παίζει τέλεια μην στεναχωριέσαι όταν έχει το speedfan και μπορείς όλα να τα ρυθμίσεις. Το σημαντικό είναι ότι όλα είναι πιο κρύα στην 8300 και ακόμη πιο κρύα στην 4200 λόγω τεχνολογίας κατασκευής!

Επεξ/σία από emmanoueli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Προφανώς πολύ καλύτερη είναι η ATI 4200 από την 3200 (UVD2 αντι UVD). Τι δεν παίζει σε σχέση με Nvidia 8300: α) Decoding using CUDA with Coreavc 1.9.0 - 2.0 B) Decoding of some non compliant H264 videos.

Η ΑΤΙ αν και έχει καλύτερο H/W δεν έχει καλύτερο S/W Από την Nvidia σε επίπεδο οδηγών. Έχει όμως πολύ καλό H/W DVD up scaling ειδικά αν βάλεις επεξεργαστή με HT3 (Athlon II, Phenom) τότε πάει γρηγορότερα με την μνήμη και πετάει αλλά και με τον 4000+ πάει μια χαρά.

Το format μιας ASUS που πήρα (χωρίς Fire wire γιατί δεν με ενδιέφερε) ταίριαξε μια χαρά αλλά όλες οι μητρικές ζορίζονται λίγο στο σημείο που βιδώνεις το PCI-riser γιατί στο πίσω μέρος του έχει μία ... χαζά τοποθετημένη κούρμπα και βρίσκει πάνω στις αναλογικές εξόδους ήχου. Με λίγο τριμάρισμα στις βίδες της μητρικής και του RIser η πίεση που ασκείται είναι μικρή και ανεκτή. Αν δεν σου βγαίνει λόγω μικροδιαφορών κατασκευής αναγκαστικά θα το τροχίσεις λιγάκι (το riser) ωστε να είναι πιο άνετο. Εμένα με παίδεψε λίγο αλλά μέχρι εκεί.

Στις επιδόσεις μιας ΑΤΙ μπορείς να αναφερθείς σε πάμπολλα σημεία στο Internet. Καλύτερη στα παιχνίδια, θεωρητικά καλύτερη στο Video , στην πράξη λόγω οικονομικής εύνοιας από την Nvidia δεν έχει την υποστήριξη που της ταίριαζε από την Coreavc αν και έχουν ανακοινώσει ότι σύντομα θα πάιξουν με DXVA οπότε επιτέλους θα παίξουν και με την ATI. Ότι παίζει με Nvidia PV2 και πάνω παίζει με ΑΤΙ 785G(HD4200) με εξάιρεση κάποια περίεργα Video σε 5.1 με 9+ Ref frames. Ακόμα και αυτά με κάποια Codec PDVD ή TMT3 παίζουν και με ΑΤΙ. Πάντως φαίνεται ότι και η ΑΤΙ τα καταφέρνει καλά (http://zachsaw.blogspot.com/2009/08/watching-hd-video-in-mpc-hc-dxva-for.html) . Δυστυχώς οι τύποι του CoreAVC υποστηρίζουν πολύ περισσότερο το CUDA από το STREAM αλλά νομίζω ότι αυτό αργά ή γρήγορα τελειώνει γιατί απλά δεν τους συμφέρει. Συνεπώς από το να πάρεις την 8200 που είναι αναιμική προτέινω το 785G με την HD4200 γιατί σε τυπικές εφαρμογές παίζει πολύ καλά.

Η ψύκτρα ταίριαξε μια χαρά αν και οποιαδήποτε τυπική low profile ψυκτρα μπαίνει. Και μια AKASA που έχω μπήκε μια χαρά και δουλεύει σιγά. Το τρίπηνο που αναφέρεις από ότι είδα στην 8300 δεν με επηρέασε θα βάλω πρόγραμμα να μετρήσει τις στροφές γιατί δεν ακούγεται καθόλου και θα σου πω. Ακόμη και να μην παίζει τέλεια μην στεναχωριέσαι όταν έχει το speedfan και μπορείς όλα να τα ρυθμίσεις. Το σημαντικό είναι ότι όλα είναι πιο κρύα στην 8300 και ακόμη πιο κρύα στην 4200 λόγω τεχνολογίας κατασκευής!

Χμ, το παραπανω link μονο κολακευτικο δεν ειναι στο θεμα ATI vs Nvidia. Εκει λεει οτι ο MPC-HC εχει προβληματα με την ATI. To CoreAVC (το μονο που εχει να κανει με Cuda?) δεν το χρησιμοποιω ουτως η αλλως.

Μετα τη βλαβη της 6150 μου και (προσωρινη ελπιζω) αποσυρση του Altec, αναγκαστικα να μεταφερω το PC του γραφειου μου στο σαλονι. Αυτο εχει στημενα win7 τα οποια, μετα απο διαφορα τεστακια, δουλευουν πολυ καλα με την 8300 σε συγκεκριμενες ομως εφαρμογες τις οποες αναφερω παρακατω.

Η κινηση να αγορασω μητρικη με ΑΤΙ 4200 μου φαινεται ομως αρκετα ριψοκινδυνη!

Πλεον το θεμα ειναι:

1) Τι γινεται με το MPC-HC σε XP αλλα και win7. Tο mpc-hc στην 8300 ΠΕΤΑΕΙ στα win7 με microsoft decoder + RECLOCK! (δεν σπαει το HA) και φυσικα υποτιτλους. Και η cpu πολυ χαμηλα.

2) Τι γινεται με το ffdshow DXVA. Δουλευει με την ATI? Αν και στα 7 ειναι λιγακι αχρηστο, αφου δεν δουλευει με reclock... Στα XP?

3) To live TV που στηριζεται σε microsoft mpeg4 decoder παιζει με ΑΤΙ? H καινουργια μου tuner hauppage 2200 δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την hauppage 3000 του altec, στo win7 mc(οπου εχω συγκρινει και τις 2) η TV ειναι πραγματικα πολυ καλυτερη κυριως οσον αφορα την ποιοτητα εικονας. Ισως ομως αυτο εχει να κανει και με την καρτα γραφικων (winTV2200+ nvidia 8300) vs (HVR3000+6150). ΚΑΜΙΑ σχεση μιλαμε, ακομη και το σημα των αναλογικων καναλιων ειναι καθαροτερο...

Αν με τα 3 παραπανω η ΑΤΙ παιζει οπως και η 8300, τοτε ειμαστε ενταξει, αλλιως nvidia αναγκαστικα. Αν δηλαδη το μονο που δεν κανει η ΑΤΙ σε σχεση με την 8300 ειναι να μην πρασινιζει το CoreAVC εικονιδιο στο tray, τοτε μικρο το κακο...

Επεξ/σία από qspock
Δημοσ.
Χμ, το παραπανω link μονο κολακευτικο δεν ειναι στο θεμα ATI vs Nvidia. Εκει λεει οτι ο MPC-HC εχει προβληματα με την ATI. To CoreAVC (το μονο που εχει να κανει με Cuda?) δεν το χρησιμοποιω ουτως η αλλως.

Μετα τη βλαβη της 6150 μου και (προσωρινη ελπιζω) αποσυρση του Altec, αναγκαστικα να μεταφερω το PC του γραφειου μου στο σαλονι. Αυτο εχει στημενα win7 τα οποια, μετα απο διαφορα τεστακια, δουλευουν πολυ καλα με την 8300 σε συγκεκριμενες ομως εφαρμογες τις οποες αναφερω παρακατω.

Η κινηση να αγορασω μητρικη με ΑΤΙ 4200 μου φαινεται ομως αρκετα ριψοκινδυνη!

Πλεον το θεμα ειναι:

1) Τι γινεται με το MPC-HC σε XP αλλα και win7. Tο mpc-hc στην 8300 ΠΕΤΑΕΙ στα win7 με microsoft decoder + RECLOCK! (δεν σπαει το HA) και φυσικα υποτιτλους. Και η cpu πολυ χαμηλα.

2) Τι γινεται με το ffdshow DXVA. Δουλευει με την ATI? Αν και στα 7 ειναι λιγακι αχρηστο, αφου δεν δουλευει με reclock... Στα XP?

3) To live TV που στηριζεται σε microsoft mpeg4 decoder παιζει με ΑΤΙ? H καινουργια μου tuner hauppage 2200 δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την hauppage 3000 του altec, στo win7 mc(οπου εχω συγκρινει και τις 2) η TV ειναι πραγματικα πολυ καλυτερη κυριως οσον αφορα την ποιοτητα εικονας. Ισως ομως αυτο εχει να κανει και με την καρτα γραφικων (winTV2200+ nvidia 8300) vs (HVR3000+6150). ΚΑΜΙΑ σχεση μιλαμε, ακομη και το σημα των αναλογικων καναλιων ειναι καθαροτερο...

Αν με τα 3 παραπανω η ΑΤΙ παιζει οπως και η 8300, τοτε ειμαστε ενταξει, αλλιως nvidia αναγκαστικα. Αν δηλαδη το μονο που δεν κανει η ΑΤΙ σε σχεση με την 8300 ειναι να μην πρασινιζει το CoreAVC εικονιδιο στο tray, τοτε μικρο το κακο...

Καλημέρα και πάλι, λοιπόν να στα απαντήσω ξεκάθαρα ένα προς ένα:

Ότι παίζει με DXVA σε Nvidia 8xxx 9xxx GT2xx GT3xx ΠΑΙΖΕΙ και σε ΑΤΙ HD 2,3,4,5XXX . Σε HD4xxx & 5xxx παίζει ακόμη καλύτερα λόγω UVD2. Το CPU utilization θα είναι ακόμη καλύτερο από ότι με την Nvidia. Αυτά ισχύουν σε κάθε codec/filter/decoder που ισχυρίζεται ότι είναι DXVA δηλαδή FFDSHOW DXVA, MPC-HC, PDVD, TMT3 , MS H264 Decoder κλπ. Σε λίγο θα ισχύει και για το CoreAVC γιατί τα παιδιά αυτά ενσωματώνουν (επιτέλους) DXVA (1 &2) υποστήριξη. Ενημερωτικά το DXVA 1 αφορά XP και το DXVA 2 Vista & 7 ενώ σε αυτά γίνεται emulation και του DXVA 1.

Όμως.... κανονικά οι προδιαγραφές του DXVA είναι κωδικοποίηση μέχρι HIGH 4.1 profile, 4 ref frames , up to 40Mbps για το H264, δηλαδή είναι μέχρι τις προδιαγραφές του Blu-ray. Μάλιστα η HD4200(785G) υποστηρίζει PiP Blu-Ray 1.1 δηλαδή dual stream decoding, δηλαδή μπορείς να βλέπεις ταινία κανονικά και σε μία μικρή εικόνα στην ίδια τηλεόραση να παρακολουθείς τον σχολιασμό του σκηνοθέτη , εναλλακτικά πλάνα κλπ.

Κάποιοι κύριοι στο Internet θέωρησαν ότι είναι καλό να κωδικοποιήσουν τις ταινίες που κυκλοφορούν (μερικές φορές) σε υψηλότερο προφίλ με εξωπραγματικές προδιαγραφές χωρίς ουσιαστικό λόγο (π.χ. σε προφιλ 5.1HIGH με 12 ή 16(!!!) ref frames). Αυτές τις ταινίες δεν μπορούσαν να παίξουν ούτε οι Nvidia ούτε οι ΑΤΙ και βέβαια ούτε το PS3 ούτε τίποτε κανονικό στον κόσμο αυτό που ακολουθούσε πρότυπα. Συνήθως το πρόβλημα εμφανιζόταν με πρασίνισμα της οθόνης , pixelation, και γενικά αδυναμία παιξίματος του αρχείου. Τα μόνα που έπαιζαν ήταν το S/W decoding (FFDSHOW, DIVXHD, CoreAVC S/W mode) αλλά όπως καταλαβαίνεις με μπόλικη CPU... H πονηρή Nvidia κάνοντας μία αλλαγή στους drivers προσπάθησε να παίξει αρκετά από αυτά τα videos δίνοντας ένα σχετικό πλεονέκτημα στις κάρτες της. Εδώ είναι που υπερτερεί το τμήμα του λογισμικού της έναντι της ΑΤΙ. Η ΑΤΙ προσπάθησε κάτι να κάνει και μαζί κάποιοι τολμηροί τύποι στο Internet, οπότε και με κάποιους τρόπους (όπως το link που σου έδωσα) φαίνεται να τα καταφέρνει περίπου το ίδιο καλά.

Ο MPC-HC έχει ρύθμιση ώστε όταν το αρχείο ξεφεύγει από το πρότυπο και έχει κάρτα ΑΤΙ να γυρνάει σε S/W mode αν και υπάρχει επίσης ρύθμιση να πιέσει τον driver να παίξει το αρχείο και βεβαίως τις περισσότερες φορές το παίζει.

Το TMT3 είτε μόνο του είτε μόνο το codec του με το ΜP ή τον MPC-HC και το MPC_HC subs engine φαίνεται να τα καταφέρνει περίφημα για την ΑΤΙ όπως φαίνεται και από το link που σου έδωσα. Τώρα για το reclock με την ΑΤΙ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα και στο Internet δεν βρήκα ιδιαίτερες αναφορές για την ΑΤΙ αλλά γενικότερα θέματα που αφορούν και την Nvidia.

Βέβαια για ένα τυπικό DXVA compliant αρχείο δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και η ποιότητα απεικόνισης εντυπωσιάζει.

Για την κάρτα Tuner δεν μπορώ να γνωρίζω αφού δεν την έχω (2200) και δεν έχω άποψη. Το βέβαιο είναι ότι η απεικόνιση δεν θα έχει καμμία σχέση με την 6150. Για σύγκριση αναφέρω ότι η 6150 είχε 1(!!!) Vertex shader + 2 Pixel shaders + παλαιό VP1(Video Processor προερχόμενο από την FX 5200!!!) ενώ η HD4200 έχει 40 (!) shaders και εξειδικευμένο UVD2 chip κατασκευασμένο Αύγουστο 2009. Δεν υπάρχει νομίζω σύγκριση. Για την ιστορία η 8300 έχει 8 Shaders και Video Processor3 (VP3). H 8300 τρέχει τους shaders στο 1.5 GHz ενώ η 8200 στο 1.2 GHz και δυστυχώς αυτή η διαφορά φαίνεται κυρίως σε post processing και παιχνίδια ενώ στην ATI τα πράγματα είναι πολύ πιο δυνατά σε απόδοση.

Τέλος μια σημείωση: Το DXVA1 που αφορά τα ΧΡ είναι εκείνο που έχει την καλύτερη υποστήριξη από τις εταιρείες, γιατί ενσωμτώνει το DXVA πάνω στον REnderer(VMR9) και δένεται περισσότερο με το H/W. Είναι δηλαδή πιο low level. Στα Vista & 7 το DXVA 2 προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο και έτσι ανεξαρτητοποιεί το H/W level από τον Renderer (EVR). To DXVA1 γίνεται μόνο emulation για λόγους συμβατότητας. Κατέβασε το DXVA checker από το Internet , τρέξτο στο σύστημά σου και θα δεις τις δυνατότητες που έχεις σε ΗΑ με βάση τους drivers, λειτουργικό και H/W που έχεις. Το Mediainfo (Google it!) θα σου δώσει πληροφορία για το αρχείο που προσπαθείς να παίξεις για να καταλάβεις σε περίπτωση προβλήματος τι μπορεί να συμβαίνει. Τέλος ας μην γελιόμαστε: Για AMD τα καλύτερα chipset είναι τα ΑΤΙ τελεία και παύλα. Είναι απολύτως λογικό και τώρα που εξελίσονται και στο λογισμικό τους νομίζω ότι είναι ακόμη καλύτερα κάθε φορά. Αν παρουσιαστεί πρόβλημα πιστεύω θα είναι παιδική ασθένεια που θα διορθωθεί ή με κάποιο ψάξιμο στο διαδίκτυο θα βρεθεί λύση. Έχοντας υπόψη τις τρέχουσες λύσεις στην αγορά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια επιλογής:

α) ΠΑραμένεις με μία 6150, προσθέτεις Riser PCI-e, βάζεις ATI or Nvidia Κάρτα με HDMI και παίρνεις USB DVB-T tuner.

β) Αλλάζεις Mobo σε μία ΑΤΙ 785G DDR2(για τις παλιές μνήμες και την CPU) , βάζεις την HVR-3000 στο υπάρχον PCI riser και κάνεις την δουλειά σου. Εναλλακτικά μία 8200 (αφού δεν βρίσκεις 8300) αλλά με μειωμένες επιδόσεις.

Στην β) περίπτωση μπορείς να πάρεις έναν νέας γενιάς Athlon II dual, triple or quad core χωρίς πρόβλημα γιατί και 95w να βάλεις το 300 W τροφοδοτικό σου θα αντέξει μια χαρά αφού το σύστημα τραβάει στο σύνολο με δύο δίσκους κάτω από 230 w σε πλήρες φορτίο (που δύσκολα θα έχεις). Τι θα σου δώσει ο νέος επεξεργαστής (για αργότερα ...) Εκτός από ταχύτητα περισσότερες δυνατότητες Post processing στην κάρτα οθόνης γιατί αυτή θα αξιοποιεί την ταχύτερη πρόσβαση στην μνήμη (ΗΤ3 έναντι ΗΤ1) και θα ενεργοποιηθούν επιπλέον επιλογές στους drivers της. Παράλληλα η δυνατότερη CPU θα σου επιτρέπει να παίξεις αυτόματα ακόμη και τα πιο "κουφά" αρχεία που μπορείς να συναντήσεις αφού ο MPC-HC θα γυρίζει αυτόματα σε S/W mode και από ότι διαβάζω το ίδιο θα γίνεται με το υπό κατασκευή νέο CoreAVC. Άρα καλύτερη απεικόνιση, ταχύτητα, χαμηλή θερμοκρασία και θόρυβος.

Βέβαια η τελική επιλογή είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ!.

Δημοσ.

Για αλλη μια φορα φιλε μου οι πληροφοριες σου ειναι χρησιμοτατες!

Παρηγγειλα την GIGABYTE GA-MA785GM-US2H, η οποια εχει ακριβως ο,τι εχει και η asus Μ3Ν78-ΕΜ σε συνδεσιμοτητα, εσωτερικη και εξωτερικη. Ηθελα οπωσδηποτε e-sata, θα ηθελα και usb3 αλλα δεν πρεπει να υπαρχει κατι με usb3 και ddr2 μνημες, ασε που δεν ειναι AM2.

Για να δουμε τι θα δουμε με την ΑΤΙ με τις οποιες δεν εχω δουλεψει ποτε...

Με μια προχειρη ματια στους drivers παντως, βλεπω μια πολυ ωραια επιλογη για underscan, η οποια θα μου χρειαστει! Η nvidia την εχει επισης αλλα ειναι τοσο χαλια φτιαγμενη που δεν κραταει σταθερο Α/R και καθεσαι να διαιρεις για το βρεις. Και παλι δεν πιανει ακριβως το ιδιο...

Για να δουμε καταρχας αν μπαινει η νεα μου μητρικη στο κουτι (να το αφησω λες στα χερακια επαγγελματια?) και τα υπολοιπα επονται.

Θα μπορουσα να βαλω το 2ο tuner (PCI-E) αν δεν μπαινει το pci riser αλλα θελω αλλο riser (pci express) που απο το εξωτερικο δεν λεει να το παραγγειλω, ξεφευγει πολυ... Αν κανεις ξερει για riser απο Ελλαδα ας μου πει.

Δημοσ.
Για αλλη μια φορα φιλε μου οι πληροφοριες σου ειναι χρησιμοτατες!

Παρηγγειλα την GIGABYTE GA-MA785GM-US2H, η οποια εχει ακριβως ο,τι εχει και η asus Μ3Ν78-ΕΜ σε συνδεσιμοτητα, εσωτερικη και εξωτερικη. Ηθελα οπωσδηποτε e-sata, θα ηθελα και usb3 αλλα δεν πρεπει να υπαρχει κατι με usb3 και ddr2 μνημες, ασε που δεν ειναι AM2.

Για να δουμε τι θα δουμε με την ΑΤΙ με τις οποιες δεν εχω δουλεψει ποτε...

Με μια προχειρη ματια στους drivers παντως, βλεπω μια πολυ ωραια επιλογη για underscan, η οποια θα μου χρειαστει! Η nvidia την εχει επισης αλλα ειναι τοσο χαλια φτιαγμενη που δεν κραταει σταθερο Α/R και καθεσαι να διαιρεις για το βρεις. Και παλι δεν πιανει ακριβως το ιδιο...

Για να δουμε καταρχας αν μπαινει η νεα μου μητρικη στο κουτι (να το αφησω λες στα χερακια επαγγελματια?) και τα υπολοιπα επονται.

Θα μπορουσα να βαλω το 2ο tuner (PCI-E) αν δεν μπαινει το pci riser αλλα θελω αλλο riser (pci express) που απο το εξωτερικο δεν λεει να το παραγγειλω, ξεφευγει πολυ... Αν κανεις ξερει για riser απο Ελλαδα ας μου πει.

Έχω ξεχάσει να σου πω και για ένα εναλλακτικό PVR-MediaCenter: GB-PVR , αξιόπιστο και με σταθερή λειτουργία. Το έχω προσωπικά δοκιμάσει σε παλαιότερες εκδόσεις. Σου ξαναλέω : μήπως αντί για riser σε συμφέρει USB DVB-T καρτούλα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...