Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εχμμ,.. το αρχαίο που ακριβώς το είδες; :rolleyes: τελευταία final έκδοση βγήκε 24 Δεκεμβρίου 2009... και ανανεώνεται διαρκώς ...το dxva δεν σου χρειάζεται καθόλου αν έχεις επεξεργαστή σχετικά καλό... προσωπικά μου έπαιξε ότι του έβαλα χωρίς κανένα frame drop 1920x1200 με hardware acceleration για WMV και χωρίς σε .mkv 1080p... :rolleyes: επίσης δεν έχει καμία σχέση με τον MP ούτε η απαρχή του είναι, απλά χρησιμοποιεί τα ίδια codecs για playback...

Καλημέρα αγαπητέ, δε ήθελα να σου θίξω το προιόν απλά πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον τα παρακάτω:

Το Mediaportal (αν διαβάσεις λίγο στο internet θα το δεις για παράδειγμα: http://www.team-mediaportal.com/content/view/388/9/) ξεκίνησε απο μία ομάδα που αποσχίσθηκε απο το XBMC (Xbox Media Center) για να φτιάξει ένα νέο Media Center. Αρχηγός της προσπάθειας ήταν ο επονομαζόμενος "Frodo" ο οποίος και ήταν ο ηγέτης μέχρι τα τέλη του 2007 οπότε ανέλαβαν νεώτεροι την προσπάθεια εξέλιξης του προιόντος. Το Mediaportal αποτελεί το ΚΟΡΥΦΑΙΟ τόσο από αριθμό developers, community και δυνατοτήτων opensource λογισμικό στον τομέα του και είναι αναγνωρισμένο τόσο απο κατασκευαστές λογισμικού, περιοδικά του χώρου και κατασκευαστές H/W. Ο χαρακτηρισμός αρχαίο δεν έγινε σχετικά με την έκδοσή του αλλά την φιλοσοφία του. Το προιόν δεν έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα ως προς τις δυνατότητες που δίνει για αυτό και δεν μπήκε ποτέ στα χωράφια της TV κάτι που αυξάνει πάρα πολύ την πολυπλοκότητα του λογισμικού γιατί ξαφνικά έχεις να κάνεις με πολλούς κατασκευαστές εξοπλισμού....

Το xbmc είναι αξιόλογο αλλά κατά την άποψή μου ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ. Τώρα σχετικά με το DXVA. Αν νομίζεις καλό να χρησιμοποιείς ένα triple ή quadcore για να παίξεις σε χαμηλή χρήση CPU(επομένως με μηδενικό θόρυβο, θερμότητα, κατανάλωση κλπ) ένα "ζόρικο" αρχείο h264 νομίζω ότι απλά υπερβάλλεις. Όσο καλή cpu και να έχεις αν η ποιότητα απεικόνισης video που έχεις είναι σε χαμηλά επίπεδα τότε ότι και να κάνεις σε δύσκολες σκηνές δεν πρόκειται να σταθεί το σύστημα σε κάποιο καλό επίπεδο. Η χρήση του DXVA είναι πλέον μονόδρομος και για αυ΄το ακόμη και το Coreavc που ήταν πάντα το κατεξοχήν S/W decoding καλύτερο codec έχει στόχο του την ενσωμάτωση του DXVA σε επόμενη έκδοση(για να παίζουν και οι ΑΤΙ κάρτες) ενώ ήδη εδώ και 3 εκδόσεις έχει χρησιμοποιήσει το ΗΑ των Nvidia μέσω cuda. Είναι σαφές ότι η δύναμη των shaders και των dedicated video processors στον τομέα αυτό είναι μία κλάση επάνω από οποιαδήποτε CPU only διαδικασία. Ακόμη και το FFDSHOW, MPC-HC αναγκάστηκαν να αναπτύξου εκδόσεις που να αξιοποιούν το DXVA που προσφέρουν σήμερα οι σύγχρονες κάρτες γραφικών. Γιατί να πάμε πίσω;

Τα codecs που αναφέρεις δεν είναι το κοινό μεταξύ του MP & XBMC. Τα codecs είναι μέρος του DirectX & Media foundation και κατασκευάζονται από διάφορους κατασκευαστές λογισμικού και ενσωματώνονται στο σύστημά σου προσδίδοντάς του ικανότητες ανάλογω με το υπάρχον H/W και την χρήση τους. Αυτά μπορεί να μοιράζονται μεταξύ των εφαρμογών πολυμέσων που είναι εγκατεστημένες ή να είναι αυστηρά περιορισμένη η χρήση τους.

Και κάτι τελευταίο αν πραγματικά το θέλεις κατέβασε μερικά πολύ "ζόρικα" clips και κοίτα που θα φθάσει μια κοινή μέση dual core CPU χωρίς χρήση ΗΑ. Δεν συζητάμε αν πας να παίξεις blue-ray τότε θα ζήσεις πολύ καλές στιγμές.... θα ψήσεις μπριζόλες επάνω του...!

Ελπίζω να σε διαφώτισα.

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
...Τα codecs είναι μέρος του DirectX & Media foundation και κατασκευάζονται από διάφορους κατασκευαστές λογισμικού και ενσωματώνονται στο σύστημά σου προσδίδοντάς του ικανότητες ανάλογω με το υπάρχον H/W και την χρήση τους...

Ελπίζω να σε διαφώτισα.

φίλε χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω αλλά είσαι ψιλο ασχετούμπας, οπότε δεν το συνεχίζω καθόλου. με έκανες και γέλασα με την ψυχή μου πάντως, να είσαι καλά.

LOL.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
φίλε χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω αλλά είσαι ψιλο ασχετούμπας, οπότε δεν το συνεχίζω καθόλου. με έκανες και γέλασα με την ψυχή μου πάντως, να είσαι καλά.

LOL.

Λυπάμαι για το επίπεδό σου αλλά τα χρόνια μου στον χώρο δεν μου επιτρέπουν καν να σου ανταποδώσω τον χαρακτηρισμό. Απλά αναφέρω ότι:

1) Εκφέρεις αποδεδειγμένα λανθασμένη άποψη για το MP και την σχέση του με το XBMC χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση όπως εύκολα αποδεικνύεται , μόνο και μόνο για να υποστηρίξεις μια προκατασκευασμένη άποψή (την δική σου).

2) Δεν παίρνεις θέση στην ουσία των επιχειρημάτων σχετικά με το πως πρέπει να δουλεύει ένα HTPC. Ενημερωτικά, εγώ σχεδίαζα και κατασκεύαζα HTPCs πολύ πριν η Microsoft εμφανίσει το MediaCenter add-in. Υπήρξα architecture developer στο MP, contributor στο Xlobby,xbmc (linux), Geexbox, tester στα Mplayer,Μeedios & SageTV και betatester στο FFDSHOW. Συνολικά ασχολούμε με τα HTPCs από τότε που ήταν πειραματικες συσκευές σε εργαστήρια εταιρειών (κοντά στα 10 χρόνια). Συνεπώς αντί να ειρωνεύεσαι θα ήταν καλύτερο να ενημερώνεσαι και να ακολουθείς κάτι εφόσον σε εκφράζει διαφορετικά κάθησε στο αποτέλεσμα της επιλογής σου χωρίς να απευθύνεις ειρωνείες και σχόλια που μόνο καλύτερο δεν θα σε καταστήσουν.

Για τους φίλους του φόρουμ είναι πασιφανές ότι μιλούσα για περιβάλλον Windows και σε απλή γλώσσα. Ήταν επίσης σαφές ότι αναφερόμουνα σε Video & audio codecs αφού για αυτά συζητάμε μιλώντας για την ανάγκη υποστήριξης από την GPU.

Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το θέμα:

Τα codecs (γενικά και εκτός του τρόπου πρόσβασής τους από τα Windows) είναι αλγόριθμοι κωδικοποίησης/αποκωδικοποίησης πληροφορίας με πιο συχνή χρήση τους σε πληροφορία εικόνας/ήχου/κινούμενης εικόνας αλλά όχι περιοριστικά μόνο σε αυτά). Για τα συστήματα Windows αυτό που σε ενδιαφέρει στην πράξη για τα θέματα που συζητάμε είναι η ύπαρξη ενός Direct(X)show filter ή ενός Media foundation filter που υλοποιεί αυτόν τον αλγόριθμο (codec) ώστε να γίνει αξιοποιήσιμος από το πρόγραμμα-πελάτη. Προφανώς λοιπόν για να χρησιμοποιήσεις ένα codec σε περιβάλλον Windows από διαφορετικά προγράμματα - πελάτες πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Direct(X)show filter που το υλοποιεί. Στο Linux ανάλογα APIs σχετικά πρόσφατα ξεκίνησαν να προτυποποιούνται και να τυγχάνουν ευρύτερη αποδοχής. Μέχρι πρότεινος τα codecs βρίσκονταν ενσωματωμένα στο πρόγραμμα που τα χρησιμοποιούσε (mplayer Linux, Windows κα, vlc Windows,Linux κα). Αυτή η μονολιθική αντιμετώπιση δεν προσέφερε όσα προσεγγίσεις τύπου DirectX ή Media Foundation για αυτό και κινείται σε αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Αυτά για τους πραγματικά επικοιδομητικά συμμετέχοντες στο φόρουμ.

Επεξ/σία από emmanoueli
Δημοσ.

emmanoyeli και παλι πηρα μια χρησιμοτατη πληροφορια απο το λινκ σου για το reclock: Τωρα καταλαβα γιατι που και που χρειαζοταν να κανω pause για να "ξαναπιασει" το reclock. Εχει να κανει με αυτο το resync το οποιο ουδεποτε χρησιμοποιουσα. Λεει ωστοσο ο τυπος οτι resync + dxva δεν γινεται στην πραξη, ή δεν καταλαβα καλα? Με λιγα λογια ειχε να διαλεξει αναμεσα σε reclock+resync και dxva και διαλεξε το πρωτο. Κατα εκει κλινω κι εγω ομως, το reclock μου ειναι ΑΚΡΩΣ απαραιτητο, δεν μπορω να καταλαβω οσο καινουργια και να ειναι μια TV πως μπορει να μη χανει απολυτως κανενα frame...

Δημοσ.
paidia to altec ido pou bgike me ATI 3400 einai entaksi se sxesi the to altec ido pou bgike me nvidia????

kamia gnomi???

Καλημέρα, σε ποιο ido αναφέρεσαι ; Κανένα ido SIlver δεν είχε άλλη κάρτα εκτός απο την ενσωματωμένη Nvidia 6150LE. Γράψε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Πολυ δυσχρηστο αυτο το media portal ρε παιδι μου...

Πηρα μια καρτα tuner: WinTV-HVR-2200 (pci-e). Για να την βαλω στο altec τι ακριβως χρειαζομαι και απο που το παιρνω? Νομιζω κατι αντοιστιχο συζητουσατε πριν μερικους μηνες emmanoyelli?

Δημοσ.

Παίρνοντας υπόψη όλη την έρευνα του φίλου emmanoueli σχετικά με την πιθανή αντικατάσταση της μητρικής του IDO - λόγω των προβλημάτων που δημιουργούσε η κάρτα γραφικών ιδιαίτερα σε περιβάλον win7 -προχώρησα στην αντικατάστασή της με την προτεινόμενη ASUS M3N78-EM. Εγιναν οι απαραίτητες για τη λειτουργία συνδέσεις και άρχισαν τα βάσανα. Μετά από 10 λεπτά λειτουργίας το μηχάνημα κολλάει, η οθόνη παγώνει και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι hard reset.

Παρατήρησα όμως ότι σε λειτουργία Express Gate δουλεύει κανονικότατα και δεν κολλάει.

Κάποια βοήθεια παρακαλώ ;

Δημοσ.
Πολυ δυσχρηστο αυτο το media portal ρε παιδι μου...

Πηρα μια καρτα tuner: WinTV-HVR-2200 (pci-e). Για να την βαλω στο altec τι ακριβως χρειαζομαι και απο που το παιρνω? Νομιζω κατι αντοιστιχο συζητουσατε πριν μερικους μηνες emmanoyelli?

Τι ακριβώς πρόβλημα έχεις με το MP ? Όσο μπορώ να σε βοηθήσω.

Για την κάρτα που πήρες: Νομίζω ότι είναι λάθος σου να πάρεςι κάρτα για την οποία δεν έχεις Riser. Στο SIlver δινόταν PCI riser και όχι PCI-e. Προοριζόταν για την HVR-3000 η οποία και πάιζει εκπληκτικά με το MP. Αν επιμένεις για την 2200 pci-e πρέπει να πάρεις riser. Αν δεν ξέρεις που να βρεις δες προηγουμενα πόστ μου για το litx.com όταν κάποιοι έψαχναν PCI-e 16x riser για vga. Θυμίζω ότι θέλει προσοχή για να μην κάνεις λάθος στην επιλογή.

---------- Προσθήκη στις 09:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:48 ----------

Παίρνοντας υπόψη όλη την έρευνα του φίλου emmanoueli σχετικά με την πιθανή αντικατάσταση της μητρικής του IDO - λόγω των προβλημάτων που δημιουργούσε η κάρτα γραφικών ιδιαίτερα σε περιβάλον win7 -προχώρησα στην αντικατάστασή της με την προτεινόμενη ASUS M3N78-EM. Εγιναν οι απαραίτητες για τη λειτουργία συνδέσεις και άρχισαν τα βάσανα. Μετά από 10 λεπτά λειτουργίας το μηχάνημα κολλάει, η οθόνη παγώνει και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι hard reset.

Παρατήρησα όμως ότι σε λειτουργία Express Gate δουλεύει κανονικότατα και δεν κολλάει.

Κάποια βοήθεια παρακαλώ ;

Τα Win7 τα εβαλα μόνο και μόνο για τεστ και όχι για παραγωγικό σύστημα HTPC. Το παραγωγικό μου είναι XP για λόγους που έχω αναφέρει πολλές φορές. Μόνο πιθανότητες προβλημάτων μπορώ να αναφέρω όπως :

α) Ασυμβατότητες των MSI components για Win 7 . Δηλαδή VFD, WiFi, BLue-tooth , IR S/D multi drive ασυμβατότητες drivers με τα Win 7. Η MSI δεν δίνει για τα τμήματα αυτά drivers για άλλα λειτουργικά εκτός VIsta & XP. Επομένως γιατί προσπαθείτε με το ζόρι να πάιξετε 7; Μην ξεχνάτε ότι σε ένα HTPC θέλουμε απόδοση, αξιοπιστία και ταχύτητα. ΕΪναι προφανές ότι και τα 3 μόνο το XP μπορεί να τα δώσει αυτή την δεδομένη στιγμή.

β) Το Express Gate δεν το εγκατέστησα αφού δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά του σε ένα HTPC. Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι δουλεύει σωστά σημαίνει ότι μάλλον κάτι φταίει σε επίπεδο λογισμικού. Για το H/W έχω αναφέρει ότι θέλει προσοχή η πίεση που ασκεί η κούρμπα του PCI riser στις εξόδους της μητρικής και θέλει ρύθμιση με τις βίδες της ώστε η πίεση να είναι η ελάχιστη δυνατή. Επίσης θέλει προσοχή στις συνδέσεις πάνω στην μητρική, στην πολικότητα των καλωδίων του διακόπτη εκκίνησης (χρειάστηκε μία μικρή επέμβαση εκεί). Η πρώτη εικόνα από τα λεγόμενά σου πάντως μου λέει ότι πρόκειται για πρόβλημα υπερθέρμανσης ή κακής λειτουργίας κάποιου driver που έχει memory leak. Χρησιμοποίησες τους τελευταίους από το site της MSI ή αυτούς που ήρθαν με το iDO ?

---------- Προσθήκη στις 14:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:57 ----------

paidia mipos exei kanenas to pci riser pou einai mesa sto altec ido??

h

pou mporo na to agoraso kai einai sigkekrimeno pci riser pou xriazome??

thanks in advance

Πολύ συγκεκριμένο αλλά μπορείς αν τα καταφέρνεις να αγοράσεις απο το εμπόριο ότι χρειάζεσαι.

Δημοσ.

OK.

Blepo oti to original pci riser tis altec exei kalodio (plakee) pou pigeni ti sto pci slot

kai to riser episis koumponi taytoxrona sto pci-e x1 (oxi sto x16)

tora me ena aplo pci riser pou pigeni sto pci slot eimai entaksi? h xriazete to pci riser na koumponi kai sto pci-e x1? Gia na balo tv tuner card (exo xasi to original pci riser tis altec)

Δημοσ.
OK.

Blepo oti to original pci riser tis altec exei kalodio (plakee) pou pigeni ti sto pci slot

kai to riser episis koumponi taytoxrona sto pci-e x1 (oxi sto x16)

tora me ena aplo pci riser pou pigeni sto pci slot eimai entaksi? h xriazete to pci riser na koumponi kai sto pci-e x1? Gia na balo tv tuner card (exo xasi to original pci riser tis altec)

Είσαι εντάξει εφόσον το στηρίξεις σωστά και προσέξεις την φορά της κάρτας ώστε να τοποθετηθεί σωστά. Προτίμησε εύκαμπτα riser (με καλωδιοταινία) για να γλυτώσεις από φασαρίες.

Δημοσ.
Τι ακριβώς πρόβλημα έχεις με το MP ? Όσο μπορώ να σε βοηθήσω.

Το εστησα στα win7 στην 8300. Παροτι εχω 4 GB ram εκει, κανει πολυ ωρα να φορτωσει, αφου τρεχει διαφορα μεχρι να ανοιξει, πραγμα οχι και τοσο καλο συγκριτικα με το WMC που ανοιγει σχεδον ακαριαια. Μετα το βρηκα αρκετα δυσχρηστο στην πλοηγηση (video, tv, κλπ), δεν εχει ουτε minimize window, exit, μπαρα οταν παιζει video ή tv, channel change με mouse, ολα αυτα τα καλουδια που διαθετει το WMC. Το εστησα για να δοκιμασω την καινουργια μου καρτα tuner, την οποια ειδε μεν, επιασε μονο τα αναλογικα καναλια δε. Τα ψηφιακα καναλια (της ΕΡΤ) δε τα βλεπει, αν και το DVB-T tuner το ειδε κανονικα. Επισης, για να ανοιξει το live tv και να κανει zapping εχει τοσο μεγαλη καθυστερηση (χωρις υπερβολη), που σε υποχρεωνει και παλι να στραφεις στο wmc το οποιο αλλαζει καναλια αστραπιαια! Ηθελα πολυ να "περασω" στο MP, αλλα αν ειναι να κανω ολες αυτες τις υποχωρησεις τοτε δεν αξιζει τον κοπο. Τωρα οσον αφορα το media playback, πιθανως να καταληξω σε χρηση MC plugins οπως αυτο που φορτωνει το MPC.

Για την κάρτα που πήρες: Νομίζω ότι είναι λάθος σου να πάρεςι κάρτα για την οποία δεν έχεις Riser. Στο SIlver δινόταν PCI riser και όχι PCI-e. Προοριζόταν για την HVR-3000 η οποία και πάιζει εκπληκτικά με το MP. Αν επιμένεις για την 2200 pci-e πρέπει να πάρεις riser. Αν δεν ξέρεις που να βρεις δες προηγουμενα πόστ μου για το litx.com όταν κάποιοι έψαχναν PCI-e 16x riser για vga. Θυμίζω ότι θέλει προσοχή για να μην κάνεις λάθος στην επιλογή.

Βασικα ηθελα δευτερη tuner για το γραφειο, δεν σκοπευω να καταργησω την 3000. Ωστοσο, θα ηθελα να εχω την επιλογη να κανω τραμπες δοκιμαζοντας τις 2 καρτες στα 2 συστηματα μου (6150 και 8300). Προς το παρον η 3000 παραμενει στο ALTEC και η 2200 στο 8300.To διπλο ομως tuner της 2200, καθως και το γρηγοροτερο zapping της απο την 3000 την κανει μαλλον προτιμοτερη για το σαλονι και το altec... Θα δουμε, δεν καιγομαι για το riser και αν ειναι να δωσω πολλα λεφτα δεν το παιρνω κιολας.

Αυτο το site ειναι ξενο, αρα εχει και εξοδα αποστολης? Δηλαδη παμε για 50ρικο? Πολλα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...