Προς το περιεχόμενο

Altec IDO silver. Προβλήματα και λύσεις

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξαφνικά μου δε δίνει σήμα στην οθόνη από dvi και από vga δείχνει κάθετες λωρίδες

Η κάρτα γραφικών είναι μάλλον ?

Είχα ένα χαρτί που έγραφε 5 χρόνια ολική εγγύηση

Ξέρει κανείς αν ισχύει η εγγύηση ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ξαφνικά μου δε δίνει σήμα στην οθόνη από dvi και από vga δείχνει κάθετες λωρίδες

Η κάρτα γραφικών είναι μάλλον ?

Είχα ένα χαρτί που έγραφε 5 χρόνια ολική εγγύηση

Ξέρει κανείς αν ισχύει η εγγύηση ?

Αγαπητέ φίλε όπως ίσως γνωρίζεις η Altec κόντεψε να κλείσει. Θεωρώ απίθανο , ακόμη και να ισχύει η εγγύηση να σου παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία. Δεν έχουν μηχανές για να σε υποστηρίξουν. Το σύστημα με ένα κλέισιμο επανήλθε ή έχει μόνιμα αυτήν την συμπεριφορά;

Πάντως μία επαφή με την Altec θα σου πρότεινα διερευνητικά να την κάνεις. Για το λογισμικό και τις ρυθμίσεις του μην περιμένεις πολλά οπότε κάνε πρώτα μία προσπάθεια να δεις τι του δημιουργεί πρόβλημα και τα ξαναλέμε. Αν το πρόβλημα είναι μόνιμο τότε κάνε τηλέφωνο στην ALTEC ώστε να δεις μήπως υπάρχει ανταλλακτικό (αν έχουν μητρικές).

Αν επανήλθε το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στα εξής σημεία :

α) υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών. Φρόντισε το σύστημα να αερίζεται σωστά κα να μην βάζεις αντικέιμενα που σκεπάζουν την πάνω πλευρά του ενώ πρέπει να απέχει 5-10 εκατοστά από κάθε πλευρά και πίσω να αερίζεται (κατά προτίμηση)

β) Driver κάρτας γραφικών σε συνάρτηση με codec ή ρύθμιση. Έχει παρουσιαστεί φαινόμενο κατά το οποίο κάποιες ρυθμίσεις ζητούν από το H/W(6150LE) εργασίες στις οποιες δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς. Το σύστημα παγώνει και εμφανίζει αυτές τις γραμμές. Πρόκειται στις πρισσότερες περιπτώσεις για λάθος ρυθμίσεις και κακό codec. Έχω επαναλάβει το πρόβλημα με χρήση του ffdhow και συγκεκριμένους drivers.

Προσπάθησε να καταλάβεις πότε στο κάνει. Εμένα μου το έκανε σε αρχεία HD μετά από κάποιο χρόνο παιξίματος (τις περισσότερες φορές) με το πρόγραμμα της Altec. Τώρα έχει χρόνια να το κάνει.

Είναι μόνιμο το πρόβλημα με το που το ανοίγεις ούτε τα αρχικά γράμματα δε φαίνονται

Ακούγεται να προχωράει στην έναρξη των win αλλά δε βλέπεις τίποτα

Ευχαριστώ πολύ

αν έχεις συνδεδεμένη την οθόνη με hdmi-dvi ίσως να πρέπει να την συνδέσεις με vga σε safe mode μήπως πειράχτηκαν οι ρυθμίσεις. το πιο πιθανό είναι να έχεις πρόβλημα με τις μνήμες, βγάλε τις όλες και άφησε 1 μόνο πάνω να δεις αν θα κάνει boot. πειραματίσου.

Λοιπον επανερχομαι με μερικες δοκιμες που ευκαιρεσα να κανω (δυστυχως δεν υπαρχει χρονος).

Οι δοκιμες εγιναν παντα στην κλασσικη 6150 κυριως σε XP sp3 MCE αλλα και σε win7 και τρεχοντας Vista codec pack (δεν μπορω να το αποχωριστω αφου χωρις αυτο μονο το MPC δουλευει...).

1) Το CoreAV δεν τρεχει υποτιτλους με τιποτα, ουτε πρασινιζει, που σημαινει οτι δεν υποστηριζεται HA. Ωστοσο, κερδιζει κατι τις σε CPU, αλλα χωρις υποτιτλους ειναι καταδικασμενο.

2) Το ffdshow DXVA δεν εμφανιζεται με καμια κυβερνηση ειτε στα XP ειτε στα 7. Προφανως δεν υποστηριζεται απο τη συγκεκριμενη μητρικη καθολου, αφου στην 8300 που εχω δουλευει αψογα και μαλιστα σε τελευταια του εκδοση εχουν διορθωθει καποια χοντρα bugs (πιξελιασμα μετα απο ff/rw). Αρα παει κι αυτο...

Προς το παρον παραμενω με software decoding αφου τα ffdshow presets που εχω φτιαξει ειναι δεν εχουν ξεπεραστει (ουτε στο ελαχιστο) σε δυνατοτητες. Το mediaportal δεν το εστησα ακομη, πρεπει να κανω συνδεση με το internet κατι που χωρις το LDF του ALTEC μου (εχει παει για επισκεβη) ειναι κοματακι δυσκολο αφου ουτε καλωδιο LAN υπαρχει τοσο μακρυ...

Θα επανελθω με powerDVD codec οταν κατασταλαξω πως θα το αξιοποιησω χωρις mpc. Το vista codec pack εχει επιλογη να χρησιμοποιησεις HA με MPC-HC codec στο οποιο μπορεις να κανεις ρυθμισεις. Το mpc θα δοκιμαστει αλλα ειναι η τελευταια λυση αφου απαιτει τον περισσοτερο χρονο κυριως λογω ρυθμισεων για υποστηριξη remote.

Ιδωμεν...

Λοιπον επανερχομαι με μερικες δοκιμες που ευκαιρεσα να κανω (δυστυχως δεν υπαρχει χρονος).

Οι δοκιμες εγιναν παντα στην κλασσικη 6150 κυριως σε XP sp3 MCE αλλα και σε win7 και τρεχοντας Vista codec pack (δεν μπορω να το αποχωριστω αφου χωρις αυτο μονο το MPC δουλευει...).

ΛΑΘΟΣ!!! φιλε Qspock μου φαίνεται ότι δεν με έχεις διαβάσει καλά. Τα Codec packs ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ όταν προσπαθείς να παρέμβεις σε ρυθμίσεις ή ελέγχους, συνήθως ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ σε registry και δίσκο. Σε παλαιότερο post σας έχω γράψει τι codecs χρειάζεστε.

1) Το CoreAV δεν τρεχει υποτιτλους με τιποτα, ουτε πρασινιζει, που σημαινει οτι δεν υποστηριζεται HA. Ωστοσο, κερδιζει κατι τις σε CPU, αλλα χωρις υποτιτλους ειναι καταδικασμενο.

Το Coreavc παίζει από αρχαιοτάτων χρόνων υπότιτλους όταν:

Ενεργοποιήσεις το VSfilter στον Haali media splitter που συνοδεύει τον Coreavc και βεβαίως έχεις εγκατεστημένο το Vobsub αλλιώς πως περιμένεις να έχεις υπότιτλους;;; Όμως προσοχή είπα ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ ότι το Coreavc (από 1.9.0 και πάνω) για να παίξει με ΗΑ χρειάζεται Nvidia 8xxx και πάνω γιατί χρησιμοποιεί Cuda. Πως περιμένεις να πρασινίσει αφού δεν το χρησιμοποιείς με κάρτα Cuda capable??? Προφανώς για την 6150 το Coreavc είναι ΜΟΝΟ Software decoding αλλά πολύ καλύτερο από το FFDSHOW που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ μηχάνημα.

2) Το ffdshow DXVA δεν εμφανιζεται με καμια κυβερνηση ειτε στα XP ειτε στα 7. Προφανως δεν υποστηριζεται απο τη συγκεκριμενη μητρικη καθολου, αφου στην 8300 που εχω δουλευει αψογα και μαλιστα σε τελευταια του εκδοση εχουν διορθωθει καποια χοντρα bugs (πιξελιασμα μετα απο ff/rw). Αρα παει κι αυτο...

Το είπαμε και πάλι πολλές φορές ότι το FFDSHOW DXVA υποστηρίζει μόνο bitstream decoding που σημαίνει ότι απαιτεί κάρτες Nvidia 8xxx, 9xxx,GTxxx & ATI HD2xxx 3xxx 4xxx 5xxx. Συνεπώς τζάμπα έχασες τον χρόνο σου. Η μόνη λύση για ΗΑ στην 6150LE όπως έχω γράψει είναι η χρήση codec PDVD 7.3 , 8 (με καλύτερο το 8) σε συγκεκριμένες εκδόσεις που (έχω αναφέρει σε ποστ μου) επιτρέπουν την χρήση τους από άλλα προγράμματα. Η χρήση τους μπορεί να γίνει ως εξής (τα έχω ξαναγράψει αλλά τα παραθέτω εδώ για διευκόλυνση): α) Μέσω του MPC-HC με ρυθμίσεις που έχω δώσει και β) με χρήση του Mediaportal 1.0.2 , εγκατάσταση του MPC-HC subtitles engine (οπως αναφέρεται σε ποστ μου) και επιλογή σαν Η264 codec το PDVD8 codec. Θα παίξουν όλα άψογα και εγγυημένα!

Προς το παρον παραμενω με software decoding αφου τα ffdshow presets που εχω φτιαξει ειναι δεν εχουν ξεπεραστει (ουτε στο ελαχιστο) σε δυνατοτητες. Το mediaportal δεν το εστησα ακομη, πρεπει να κανω συνδεση με το internet κατι που χωρις το LDF του ALTEC μου (εχει παει για επισκεβη) ειναι κοματακι δυσκολο αφου ουτε καλωδιο LAN υπαρχει τοσο μακρυ...

Θα επανελθω με powerDVD codec οταν κατασταλαξω πως θα το αξιοποιησω χωρις mpc.

(Γιατί παιδεύεσαι αφού στα έχω γράψει στα προηγούμενα πόστ για το πως θα τ ο κάνεις!!!)

Το vista codec pack εχει επιλογη να χρησιμοποιησεις HA με MPC-HC codec στο οποιο μπορεις να κανεις ρυθμισεις. Το mpc θα δοκιμαστει αλλα ειναι η τελευταια λυση αφου απαιτει τον περισσοτερο χρονο κυριως λογω ρυθμισεων για υποστηριξη remote.

ΔΕΝ Πρόκειται να κάνεις τίποτε με τα MPC-HC codecs (ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟ) γιατί και αυτά απαιτούν νεώτερες κάρτες. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ codec που δίνει ΗΑ σε Purevideo VP1 κάρτα γραφικών (δηλαδή 6150LE & 7χχχ Geforce) είναι το PDVD. Μικρή επιτάχυνση θα σου δώσει και το Arcsoft TOtal MEdia Theatre (TMT3) codec αλλά χειρότερη για την κάρτα αυτή από ότι του PDVD.

Αφού θέλεις να μπλέκεις με τα codec packs ψάξε να δεις αν σε κάποιο Vista Pack ή κάποιο HD Pack (τα έχω αναφέρει σε άλλα πόστ μου) υπάρχουν codecs H264 PDVD ή Arcsoft και δοκίμασε αρχικά με τις ρυθμίσεις ΜΟΝΟ στον MPC-HC(βλέπες πόστ μου παλαιότερο). Αν τα καταφέρεις να έχεις DXVA (θα στο γράψει ο MPC-HC κάτω αριστερά αν έχεις ενεργοποιήσεις την επιλογή Information) και υπότιτλους (αν έχεις κάνει ότι γράφω θα το καταφέρεις) τότε θα πρέπει να δεις τι γίνεται στο παίξιμο του αρχείου όσον αφορά την επιτάχυνση που παίρνεις. Αφού καταλάβεις τι γίνεται προχώρησε σε εγκατάσταση Mediaportal όπως αναφέρω και θα έχεις την ΙΔΙΑ επιτάχυνση με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις (δες προηγούμενα πόστ μου) όπως με τον MPC-HC. Με την 6150 ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτε καλύτερο από ότι σου περιγράφω.

Ιδωμεν...

Καλή επιτυχία.

Καλή επιτυχία.

Ευχαριστω και παλι φιλε μου για τις απαραιτητες (λογω ογκου δεδομενων) διευκρινισεις. Σε διαβαζω πολυ καλα και ξερω τις επιλογες που υπαρχουν. Απλα προσπαθω να απορριψω τελειως τις οποιες (νομιζα εγω) εναλακτικες λυσεις πιθανως να υπαρχουν...

Απο κει και περα, απλα εγραψα τι τεστακια εχω κανει με το υπαρχον setup μου αφου δεν εχω προβει, απο οτι θα εχεις καταλαβει, σε σοβαρες αλλαγες...

Η μεταβαση σε mediaportal θα επιχειρηθει σιγουρα. Σε mpc ειναι αμφιβολο, με αποτρεπει το remote που θελει και αλλο προγραμμα για να δουλεψει. Επισης δεν εχω καταλαβει καλα τις ρυθμισεις που πρεπει να κανω ειδικα στα ext. filters (τι βαζω τι βγαζω απο ολα αυτα που εχει..).

Και παλι ευχαριστω για την υπομονη σου, η πρωτη δοκιμη μου για το 6150 θα ειναι σε win7 με mediaportal 1.1 RC το οποιο αν θυμαμαι καλα δεν χρειαζεται το subs engine.

Εκεινο που με κραταει στο ffdshow ειναι το οτι δεν εχει overscan -OFF η TV μου και ο μονος τροπος να το αναιρεσω ειναι μεσα του ffdshow. Η nvidia εχει ρυθμιση αλλα με παει στα 60Hz, κατι καταστρεπτικο για το reclock...

Ευχαριστω και παλι φιλε μου για τις απαραιτητες (λογω ογκου δεδομενων) διευκρινισεις. Σε διαβαζω πολυ καλα και ξερω τις επιλογες που υπαρχουν. Απλα προσπαθω να απορριψω τελειως τις οποιες (νομιζα εγω) εναλακτικες λυσεις πιθανως να υπαρχουν...

Απο κει και περα, απλα εγραψα τι τεστακια εχω κανει με το υπαρχον setup μου αφου δεν εχω προβει, απο οτι θα εχεις καταλαβει, σε σοβαρες αλλαγες...

Η μεταβαση σε mediaportal θα επιχειρηθει σιγουρα. Σε mpc ειναι αμφιβολο, με αποτρεπει το remote που θελει και αλλο προγραμμα για να δουλεψει. Επισης δεν εχω καταλαβει καλα τις ρυθμισεις που πρεπει να κανω ειδικα στα ext. filters (τι βαζω τι βγαζω απο ολα αυτα που εχει..).

Και παλι ευχαριστω για την υπομονη σου, η πρωτη δοκιμη μου για το 6150 θα ειναι σε win7 με mediaportal 1.1 RC το οποιο αν θυμαμαι καλα δεν χρειαζεται το subs engine.

Εκεινο που με κραταει στο ffdshow ειναι το οτι δεν εχει overscan -OFF η TV μου και ο μονος τροπος να το αναιρεσω ειναι μεσα του ffdshow. Η nvidia εχει ρυθμιση αλλα με παει στα 60Hz, κατι καταστρεπτικο για το reclock...

Καλησπέρα,

το μίγμα Win 7, reclock, Mediaportal 1.1.0 beta είναι λίγο εκρηκτικό για τεστ. ΤΟ καλύτερο θα ήταν να κάνεις την δουλειά σε Win XP SP3. Το MCE θα γίνει disable αυτόματα από το MP. To 1.0.2 παίρνει το subs engine ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ όπως θα δεις (μισό λεπτό δουλειά). ΤΟ πρόβλημα με τα WIn 7 είναι ότι πιθανότατα να έχεις πρόβλημα με τα codecs και το priority τους. Θα σου φανεί λίγο δύκολο αν δεν το έχεις ξανακάνει. Επίσης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα παίζουν παλαιότερα codecs καλά στο σύστημα. Προτείνω να το δοκιμάσεις στο σύστημα έτσι όπως το έχεις βάλει τώρα στα XP. Σου προτείνω να κάνεις μόνο το τεστ στον MPC-HC και όταν όλα πάνε καλά να χρησιμοποιήσεις το MP. Τις ρυθμίσεις τις έχω ποστάρει κάπου ανάμεσα στην 34 - 38 σελίδα (αν θυμάμαι καλά). Ειδικά για τα external filters πρέπει να αποκλέισεις όλα εκέινα που έχουν την κακή συνήθεια να παρεμβαίνουν κα να σπάνε το DXVA. Επομένως το FFDSHOW Video Decoder και το DirectVobSub autoloading και απλό (δοκίμασέ το ένα - ένα την φορά) Αν έχεις εγκατεστημένο Coreavc ή DIVX 7 πρέπει και αυτά να αποκλειστούν γιατί στόχος είναι να επιλεχθεί το Codec που πρέπει (PDVD8). Τέλος πρέπει να επιλέξεις το Codec PDVD8 (το οποιο εννοείται ότι πρέπει να είναι εγκατεστημένο) που σου έχω προτείνει και να δηλώσεις PREFER σε αυτό. Παράλληλα πρέπει στα εσωτερικά filters να μην είναι επιλεγμένα τα εσωτερικά H264 φίλτρα (DXVA και απλό). Τους υπότιτλους θα τους ελέγξεις από το ποστ.

Νομίζω ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΛΟ. Άκουσέ με και μην το βάλεις σε Win 7 γιατί το τεστ σου μπορεί να πετύχει αμέσως μπορεί όμως και να σε ταλαιπωρήσει πολύ. Στα Win XP & Vista ΠΑΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ. Στα 7 έχω περιπτώσεις που παίζει καλά και άλλες που έχουμε προβλήματα ασυμβατότητας ή δύσκολων ρυθμίσεων.

Τέλος πρόσεξε να επιλέξεις ένα συμβατικό αρχείο mkv . Στο google βρες το mediainfo. Κατέβασέ το και εγκατέστησέ το. Ανοίγεις με αυτό όποιο mkv H264 έχεις και παίρνεις τρία στοιχεία: Α) Ανάλυση βίντεο Β) Bitrate & Profile (3, High 4.1L, High 5.0L High 5.1L κλπ) Γ) Reference frames. Οι τελευταίοι drivers της nvidia υποτίθεται ότι παίζουν σχεδόν τα πάντα αλλά για να είσαι σίγουρος διάλεξε αρχέιο που για 1080p δεν ξεπερνα το 4.1 L Profile και το πολύ 4 Reference frames. Αλλιώς μπορεί να σου δοθεί λανθασμένη εντύπωση. Προφανώς για το H264 decoding με DXVA ΞΕΧΝΑΣ το reclock και γενικά οποιοδήποτε filter (FFDSHOW video decoder Raw video) παρεμβαίνει μεταξύ του H/W decoder και του Renderer (VMR9 = XP , EVR =Vista , 7)

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ codec που δίνει ΗΑ σε Purevideo VP1 κάρτα γραφικών (δηλαδή 6150LE & 7χχχ Geforce) είναι το PDVD. Μικρή επιτάχυνση θα σου δώσει και το Arcsoft TOtal MEdia Theatre (TMT3) codec αλλά χειρότερη για την κάρτα αυτή από ότι του PDVD.

Φίλε Emmanoueli

Σε ευχαριστούμε για όσα έχεις ήδη γράψει .

Με την ευκαιρία του παρόντος thread (που το έχω διαβάσει αρκετές φορές), διάβασα και διάφορα άλλα φόρουμ (κείμενα και οδηγούς για το πως γίνεται) και αρχίζω να καταλαβαίνω την λογική των internal και external filters του MPC σε σχέση με το hardware acceleration.

Tο όνομα αυτού του μοναδικού codec PDVD που κάνει acceleration με την 6150LE είναι PDVD8?

Έχω διαβάσει ότι μπορείς να κάνεις HA και με Power DVD 7.3. Έχω εγκαταστήσει το PDVD 7.3 (μου το δώσανε μαζί με to blueray ROM της LG) και απ' ότι καταλαβαίνω όλοι οι codecs που εγκαθιστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα αρχίζουν με το όνομα Cyberlink. Όμως εκτός από αυτούς, δοκίμασα και κάθε άλλο πιθανό (και απίθανο) codec από όσους εμφανίζονται στην επιλογή External filters ->Add filter του MPC HC, αλλά δυστυχώς χωρίς επιτυχία. Δεν μπόρεσα να τον βρώ (ή να τον ενεργοποιήσω). Μιλάω για το IDo με AMD 4000+ και με εγκατεστημένα τα δοκιμαστικά Win7 Ultimate με απενεργοποιημένο το Aero.

ΥΓ

Για τους άλλους φίλους που θέλουν να το ψάξουν έχω βρει τα παρακάτω links που βοηθάνε αρχάριους (όπως εγώ) να καταλάβουν το HA :

http://nunnally.ahmygoddess.net/all-the-things-you-may-want-to-know-about-media-player-classic-homecinema/

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-compute-unified-device-architecture-cuda/

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dxva/

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=407&Itemid=38&limit=1&limitstart=2

το μίγμα Win 7, reclock, Mediaportal 1.1.0 beta είναι λίγο εκρηκτικό για τεστ. ΤΟ καλύτερο θα ήταν να κάνεις την δουλειά σε Win XP SP3. Το MCE θα γίνει disable αυτόματα από το MP. To 1.0.2 παίρνει το subs engine ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ όπως θα δεις (μισό λεπτό δουλειά)

Εχω dual boot XP και 7. Τα XP τα χρησιμοποιω για προβολες και δισταζω να τα πειραξω πολυ, γι΄αυτο θελω να κανω οτι τεστ υπαρχει στα 7 και αν πιασει να μεταβω σε αυτα, αν και απο οτι εχω καταλαβει, εκτος ολων των αλλων, η εικονα που εχω στην live TV ειναι σαφως καλυτερη στα XP (πιθανως φταιει ο microsoft decoder των 7 εναντι του purevideo που εχω στα xp).

Οταν λες κανει disable το MC με το κουμπι του remote πλεον ανοιγει το Mediaportal? Αυτο επανερχεται στο MC ή θα εχω προβληματα μετα αν θελω να επιστρεψω?

Προφανώς για το H264 decoding με DXVA ΞΕΧΝΑΣ το reclock και γενικά οποιοδήποτε filter (FFDSHOW video decoder Raw video) παρεμβαίνει μεταξύ του H/W decoder και του Renderer (VMR9 = XP , EVR =Vista , 7)

To reclock δεν ειναι ακριβως filter, αντικαθιστα το audio renderer, οποτε δεν επηρεαζει. Εχω κανονικα HA (στην 8300) με reclock (στο MPC), κανενα προβλημα δεν εχει. Δεν ειναι σαν το vobsub ας πουμε.

Οποιοσδηποτε συνδυασμος μου βγαλει εξω το reclock ειναι απορριπτεος για μενα. Δεν θελω να εχω οποιουδηποτε τυπου σπασιματα στην εικονα λογω ασυγχρονισμου του ρολογιου της καρτας γραφικων ή αρχειου αλλου frame rate (23,976fps) με το refreesh rate της οθονης (50hz). To reclock πετυχαινει την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ομαλη κινηση, κατι που δεν υπαρχει πουθενα, ουτε σε standalones, γι' αυτο επιμενω και τοσο πολυ σε HTPC! Γιατι ειναι το μονο που υποστηριζει αυτον τον διαβολακο που σου δινει ο,τι πιο κοντα στην κινηματογραφικη αισθηση..

PS: Το MP αν θυμαμαι καλα εχει ρυθμιση overscan? Ειναι με μικρα βηματα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εχω dual boot XP και 7. Τα XP τα χρησιμοποιω για προβολες και δισταζω να τα πειραξω πολυ, γι΄αυτο θελω να κανω οτι τεστ υπαρχει στα 7 και αν πιασει να μεταβω σε αυτα, αν και απο οτι εχω καταλαβει, εκτος ολων των αλλων, η εικονα που εχω στην live TV ειναι σαφως καλυτερη στα XP (πιθανως φταιει ο microsoft decoder των 7 εναντι του purevideo που εχω στα xp).

Το XP είναι λόγω χρήσης των πόρων το καλύτερο μακράν για εφαρμογές HTPC.

Οταν λες κανει disable το MC με το κουμπι του remote πλεον ανοιγει το Mediaportal? Αυτο επανερχεται στο MC ή θα εχω προβληματα μετα αν θελω να επιστρεψω?

Το Mediaportal με την εγκατάσταση ρυθμίζει το ehome πρόγραμμα (αυτό που υποστηρίζει το τηλεχειριστήριο να μην τρέχει το Win MC) Για το MP εγώ έχω εγκαταστήσει τον IR Server suite του MP που είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!

To reclock δεν ειναι ακριβως filter, αντικαθιστα το audio renderer, οποτε δεν επηρεαζει. Εχω κανονικα HA (στην 8300) με reclock (στο MPC), κανενα προβλημα δεν εχει. Δεν ειναι σαν το vobsub ας πουμε.

Οποιοσδηποτε συνδυασμος μου βγαλει εξω το reclock ειναι απορριπτεος για μενα. Δεν θελω να εχω οποιουδηποτε τυπου σπασιματα στην εικονα λογω ασυγχρονισμου του ρολογιου της καρτας γραφικων ή αρχειου αλλου frame rate (23,976fps) με το refreesh rate της οθονης (50hz). To reclock πετυχαινει την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ομαλη κινηση, κατι που δεν υπαρχει πουθενα, ουτε σε standalones, γι' αυτο επιμενω και τοσο πολυ σε HTPC! Γιατι ειναι το μονο που υποστηριζει αυτον τον διαβολακο που σου δινει ο,τι πιο κοντα στην κινηματογραφικη αισθηση..

Ξέρω πολύ καλά τι κάνει το reclock. Έχει όμως επιβεβαιωμένα προβλήματα γιατί δεν μπορεί πάντα να αντικαταστήσει επάξια τον audio renderer και έχω βιβλιογραφικά από το internet ουκ ολίγες φορές που δημιουργούσε πρόβλημα (ουσιαστικό πρόβλημα). Πάντως τυπικά υποτίθεται ότι δεν έχει πρόβλημα με χρήση του DXVA (http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=29252). Επίσης Mediaportal & Reclock info: http://forum.team-mediaportal.com/codecs-external-players-55/guide-stutter-free-playback-reclock-45834/.

PS: Το MP αν θυμαμαι καλα εχει ρυθμιση overscan? Ειναι με μικρα βηματα?

Έχει αλλά μπορείς να το ρυθμίσεις και μέσω της Nvidia. Βέβαια να ξέρεις ότι πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε εγκατάσταση είναι καλό να κάνεις το τεστ για το οποιο σου έχω γράψει. Πρόσεξε ακόμη και τηνέκδοση του Nvidia driver που χρησιμοποιείς!

---------- Προσθήκη στις 13:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:41 ----------

Φίλε Emmanoueli

Σε ευχαριστούμε για όσα έχεις ήδη γράψει .

Με την ευκαιρία του παρόντος thread (που το έχω διαβάσει αρκετές φορές), διάβασα και διάφορα άλλα φόρουμ (κείμενα και οδηγούς για το πως γίνεται) και αρχίζω να καταλαβαίνω την λογική των internal και external filters του MPC σε σχέση με το hardware acceleration.

Tο όνομα αυτού του μοναδικού codec PDVD που κάνει acceleration με την 6150LE είναι PDVD8?

Όχι μόνο. Απλά αυτό είναι σίγουρο ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έξω από το PDVD. ΚΑι όχι σε όλες τις εκδόσεις. Εκδόσεις που δουλεύουν σωστά είναι αυτές που θα βρεις στα post μου. Για σπασμένα codecs μέσω HD packs ή άλλου αντίστοιχου πακέτου δεν έχω άποψη. Έτσι σου απαντώ και το παρακάτω θέμα που αναφέρεις για το 7.3. Το Codec του 8 είναι αρκετά καλύτερο από του 7.3 ενώ τ σαν δεύτερη επιλογή θα πρότεινα το Arcsoft Video Decoder (TMT3 Platinum). Πειραματίσου με ότι θέλεις αρκεί να μπορείς να το χησιμοποιήσεις μέσα από άλλο πρόγραμμα εκτός αυτού που το φέρνει στο λειτουργικό σου. Πάντως επιτάχυνση για Purevideo 1 (6150LE) σίγουρα δίνει το PDVD (7.2, 7.3, 8, 9) και το Arcsoft Video decoder, αυτά είναι δοκιμασμένα.

Έχω διαβάσει ότι μπορείς να κάνεις HA και με Power DVD 7.3. Έχω εγκαταστήσει το PDVD 7.3 (μου το δώσανε μαζί με to blueray ROM της LG) και απ' ότι καταλαβαίνω όλοι οι codecs που εγκαθιστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα αρχίζουν με το όνομα Cyberlink. Όμως εκτός από αυτούς, δοκίμασα και κάθε άλλο πιθανό (και απίθανο) codec από όσους εμφανίζονται στην επιλογή External filters ->Add filter του MPC HC, αλλά δυστυχώς χωρίς επιτυχία. Δεν μπόρεσα να τον βρώ (ή να τον ενεργοποιήσω). Μιλάω για το IDo με AMD 4000+ και με εγκατεστημένα τα δοκιμαστικά Win7 Ultimate με απενεργοποιημένο το Aero.

Προφανώς έχεις έκδοση που δεν επιτρέπει την χρήση του codec εκτός του προγράμματος. Επίσης είναι πιθανό το codec να μην είναι συμβατό με τα Win 7 γιατί με αυτά η αρχιτεκτονική multimedia έχει αλλάξει ριζικά και η υποστήριξη DIrectX codecs έχει πέσει σε δεύτερη μοίρα πίσω από τα Media foundation. Πιθανότατα λοιπόν το 7.3 είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ για να παίζει σωστά στα Win 7 ή ισχύει το πρόβλημα που σου έγραψα για την συμπεριφορά του codec έξω από το πρόγραμμα στο οποιο "ανήκει". Είναι δηλαδη΄"κλειδωμένο" κατάκάποια έννοια. Οι παρακάτω οδηγοί που δημοσιεύεις εστιάζουν κατά 99.9% στις νέες κάρτες με PV 2,3,4 ή τις αντίστοιχης γενεάς ΑΤΙ και όχι στις παλαιότερες Nvidia Purevideo 1. Οι ρυθμίσεις όμως που αναφέρουν για τον MPC-HC γενικά ισχύουν με μικροδιαφορές.

:-)

ΥΓ

Για τους άλλους φίλους που θέλουν να το ψάξουν έχω βρει τα παρακάτω links που βοηθάνε αρχάριους (όπως εγώ) να καταλάβουν το HA :

http://nunnally.ahmygoddess.net/all-the-things-you-may-want-to-know-about-media-player-classic-homecinema/

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-compute-unified-device-architecture-cuda/

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dxva/

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=407&Itemid=38&limit=1&limitstart=2

Γενικά πιστεύω ότι αν προσπαθήσετε σε ένα καθαρό περιβάλλον όλα θ απάνε καλά και θα δείτε βελτίωση έστω κα με την 6150. Βέβαια το καλύτερο είναι η αλλαγή μητρικής όπως σας έχω γράψει , το σύστημα μεταμορφώνεται σε ένα κρύο, άνετο και πολύ απολαυστικό σύστημα που μπορεί με άνεση να παίξει τα πάντα ακόμη και με τον 4000+ Χ2. ΑΝΕΤΑ!:-)

Επεξ/σία από emmanoueli

εγώ θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις την live έκδοση του xbmc σε κάποιο σκληρό ή φλασάκι usb, την έχω δοκιμάσει και είναι κορυφαία χωρίς βέβαια επιλογή για tv-tuner.

http://www.xbmc.org

εγώ θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις την live έκδοση του xbmc σε κάποιο σκληρό ή φλασάκι usb, την έχω δοκιμάσει και είναι κορυφαία χωρίς βέβαια επιλογή για tv-tuner.

http://www.xbmc.org

Καλό αλλά αρχαίο... Είναι η απαρχή του MP αλλά πιστέψτε με δεν έχει καμμία σχέση και βέβαια υποστηρίζει DXVA ΜΟΝΟ σε κάρτες Nvidia νέας γενιάς (VP2,3,4)

Η απουσία του tuner σου κοστίζει σε πολλούς αυτοματισμούς. Το Moving pictures plugin του MP δεν έχει αντίστοιχό του στο xbmc .

Πίστεψέ με επειδή τα έχω δοκιμάσει όλα δεν έχουν σχέση.

Καλό αλλά αρχαίο... Είναι η απαρχή του MP αλλά πιστέψτε με δεν έχει καμμία σχέση και βέβαια υποστηρίζει DXVA ΜΟΝΟ σε κάρτες Nvidia νέας γενιάς (VP2,3,4)

Η απουσία του tuner σου κοστίζει σε πολλούς αυτοματισμούς. Το Moving pictures plugin του MP δεν έχει αντίστοιχό του στο xbmc .

Πίστεψέ με επειδή τα έχω δοκιμάσει όλα δεν έχουν σχέση.

εχμμ,.. το αρχαίο που ακριβώς το είδες; :rolleyes: τελευταία final έκδοση βγήκε 24 Δεκεμβρίου 2009... και ανανεώνεται διαρκώς ...το dxva δεν σου χρειάζεται καθόλου αν έχεις επεξεργαστή σχετικά καλό... προσωπικά μου έπαιξε ότι του έβαλα χωρίς κανένα frame drop 1920x1200 με hardware acceleration για WMV και χωρίς σε .mkv 1080p... :rolleyes: επίσης δεν έχει καμία σχέση με τον MP ούτε η απαρχή του είναι, απλά χρησιμοποιεί τα ίδια codecs για playback...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...