d3m1s Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Θα παρακαλουσα αν εχει καποιος ολους τους Drivers απο το altec ido να τους ανεβαζε σε καποιο site αν ειναι ευκολο γιατι θα ηθελα να περασω τα xp και δυστηχως δεν μπορω να βρω πουθενα Drivers :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Θα παρακαλουσα αν εχει καποιος ολους τους Drivers απο το altec ido να τους ανεβαζε σε καποιο site αν ειναι ευκολο γιατι θα ηθελα να περασω τα xp και δυστηχως δεν μπορω να βρω πουθενα Drivers :/ Δεν είναι τίποτε δύσκολο. Για τους κυρίως drivers (barebone drivers): http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=134&prod_no=1113 Για την 6150LE (VGA) να εγκαταστήσεις τον τελευταίο από το site της Nvidia (διάλεξε International English version) για το λειτουργικό που θα βάλεις. Για την HVR-3000 θα πάς στο http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_support.html θα επιλέξεις την κάρτα σου και θα κατεβάσεις ότι χρειάζεσαι. Ελπίζω να τα καταφέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Αν θέλεις να βοηθήσεις την κατάσταση στην 6150 κάνε το εξής: α) Αντικατέστησε στο h264 decoding το ffdshow με το Coreavc ή το free DivX7. Είναι ΠΟΛΥ πιο απτελεσματικά με την Cpu. Θα πρέπει να κάνεις disable το h264 decoding του ffdshow και να φτιάξεις profile ώστε στα αρχεία mkv, mp4 να μην κάνει τίποτε άλλο παρά rendering και έξοδο σε NV12. Προφανώς ούτε resize ούτε ΤΙΠΟΤΕ. Profiles εχω ηδη στο ffdshow, αναλογα με την αναλυση πιανει τα καταλληλα (πχ αλλο ειναι για 720p και αλλο για 1080p, αλλο για μικροτερες οπως πχ .avi αρχεια κλπ). Αυτο που λες τωρα να κανει μονο rendering σημαινει πως παραλληλα με τους 2 codecs (Coreavc και divx7) θα τρεχει και το ffdshow (πορτοκαλι eεικονιδιο-video) για να υπαρχουν υποτιτλοι? β) Σε περίπτωση που μπορείς βάλε το MPC-HC σε συνδυασμό με το LMremote και το PowerDVD8(τις εκδόσεις που είχα αναφέρει σε προηγούμενα πόστ μου) το οποίο έχει ένα καλό ποσοστό HA στην 6150LE εκμεταλλευόμενο το Purevideo HA (VP1) που έχει. Θα πάει την CPU στα επίπεδα του 50% (ΜΟ) ή και πιο κάτω. Τα ειχα δοκιμασει αυτα που προτεινες σε συστημα p4 2.8 μονοπυρηνο χωρις hyperthreading, και καταφερα να εχω -σπαστο βεβαια- παιξιμο HD. Πριν δεν το συζητουσα, ουτε να καταλαβω αν συγχρονιζουν οι υποτιτλοι μπορουσα... Θα το δοκιμασω στο 6150, αλλα προτιμω το MCE για λογους profiles που εχω φτιαξει στο ffdshow. Αρα μαλλον παμε για την πρωτη λυση, χωρις MPC αλλα με ffdshow. Η οποια ομως εχει υποτιτλους ή οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m1s Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δεν είναι τίποτε δύσκολο.Για τους κυρίως drivers (barebone drivers): http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=134&prod_no=1113 Για την 6150LE (VGA) να εγκαταστήσεις τον τελευταίο από το site της Nvidia (διάλεξε International English version) για το λειτουργικό που θα βάλεις. Για την HVR-3000 θα πάς στο http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_support.html θα επιλέξεις την κάρτα σου και θα κατεβάσεις ότι χρειάζεσαι. Ελπίζω να τα καταφέρεις. Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου με εσωσες.....εγω εψαχνα διαφορετικα το καθε part απο το media center και δεν εβγαζα ακρη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Profiles εχω ηδη στο ffdshow, αναλογα με την αναλυση πιανει τα καταλληλα (πχ αλλο ειναι για 720p και αλλο για 1080p, αλλο για μικροτερες οπως πχ .avi αρχεια κλπ). Αυτο που λες τωρα να κανει μονο rendering σημαινει πως παραλληλα με τους 2 codecs (Coreavc και divx7) θα τρεχει και το ffdshow (πορτοκαλι eεικονιδιο-video) για να υπαρχουν υποτιτλοι? Τα ειχα δοκιμασει αυτα που προτεινες σε συστημα p4 2.8 μονοπυρηνο χωρις hyperthreading, και καταφερα να εχω -σπαστο βεβαια- παιξιμο HD. Πριν δεν το συζητουσα, ουτε να καταλαβω αν συγχρονιζουν οι υποτιτλοι μπορουσα... Θα το δοκιμασω στο 6150, αλλα προτιμω το MCE για λογους profiles που εχω φτιαξει στο ffdshow. Αρα μαλλον παμε για την πρωτη λυση, χωρις MPC αλλα με ffdshow. Η οποια ομως εχει υποτιτλους ή οχι? Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Για να υπάρξει HA(Hardware Acceleration) χρειάζεσαι ένα Codec που να το υποστηρίζει. Το κανονικό FFDSHOW ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ DXVA. Το νέο κομμάτι του DXVA FFDSHOW decoder υποστηρίζει dxva ΜΟΝΟ σε bitstream mode (δηλαδή Nvidia 8xxx, 9xxx,GTxxx, ATI HD2xxx 3xxx 4xxx 5xxx). To Powerdvd 8 όμως υποστηρίζει HA και σε πιο παλιές κάρτες με Nvidia VP1 (Video Processor 1) όπως 6150LE και 7xxx σειρές. Η επιτάχυνση που θα παρεις δεν είναι τόσο καλή όσο στις νεότερες αλλά θα πάρεις ένα 20-25% στην CPU τουλάχιστον. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ενεργοποιείς το DXVA επειδή ο Video Processor στέλνει απευθείας στον Video Renderer το σήμα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παρεμβάλεται κανένα φίλτρο ανάμεσά τους. Για αυτό όταν ενεργοποιείται το Vobsub έχουμε "σπασιμο" του DXVA και χρήση αποκλειστικά της CPU. Αυτό που κατάφεραν οι δημιουργοί του MPC-HC την μηχανή του οποίου ενσωμάτωσαν τόσο στο Mediaportal και στον νέο FFDSHOW DXVA decoder είναι να κάνουν μέσω του MKV splitter ανάλυση του Video stream , Audio stream, Sub stream σε διαφορετικά Directshow filters και να τα συνθέτουν πάλι στον Video renderer. Με τον τρόπο αυτό ανεξαρτητοποίησαν το Video decoding και κατάφεραν να έχουμε subs με DXVA!!!. Συνεπώς αν χρησιμοποιήσεις ένα κατάλληλο codec (PDVD8 έκδοση που σου έχω γράψει σε προηγούμενα πόστ), τον MPC-HC με τις ρυθμίσεις που έχω δώσε στα πόστ μου θα έχεις DXVA HA σε 6150LE για VC1 & H264 & MPEG2 . Έτσι θα πάρει ανάσες ο Athlon X2 5200+ ακόμη και σε δύσκολα αρχεία. Χρησιμοποίησε driver μεταξύ 181.χχ & 196.χχ για καλύτερες επιδόσεις. Το Coreavc αξιοποιεί καλύτερα την CPU από το FFDSHOW (software decoder) συνεπώς είναι καλύτερο για software only decoding. Το ffdshow πρέπει να ρυθμιστεί να μην χρησιμοποιείται καθόλου αν παίζεις Coreavc ή αν δεν μπορείς να το κάνεις και έχεις ενεργποιημένο upscaling μέσω resize ρύθμισέ το να μην κάνει τίποτε για αρχεία HD και mkv.Ότι ισχύει για Coreavc ισχύει και για το Divx Decoder. Υπάρχει και μία τρίτη λύση. Κάνεις τα εξής: Βάζεις MEdiaportal 1.0.2 + MPC-subsengine patch + PDVD8codec και έχεις ένα εκπληκτικό Media center με Η264 HA (εντάξει θα παίζει με λιγότερο CPU αλλά όχι με τον αέρα που έχει η νέα μητρική), υπότιτλους , και πλήρη υποστήριξη του συστήματος. Αν βάλεις και τα plugin moving pictures, file explorer και τον IR server suite έχεις ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σύστημα. Εγώ το ένα σύστημα το έχω ρυθμίσει έτσι και παίζει πολύ ικανοποιητικά με έναν 5000+ (για την δύναμη της 6150LE βέβαια). Σπασίματα δεν υπάρχουν αλλά δεν μπορώ να έχω πολύ καλό deinterlacing και νομίζω ότι η απόδοση είναι καλή. Έχω ένα ακόμη στο οποιο έχω βάλει 785g. Η απόδοσή του είναι πολύ καλή και με τα codec της Cyberlink παίζει ακόμη και out of specs mkv αρχεία. Ελπίζω να στα ξεκαθάρισα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Το Coreavc αξιοποιεί καλύτερα την CPU από το FFDSHOW (software decoder) συνεπώς είναι καλύτερο για software only decoding. Το ffdshow πρέπει να ρυθμιστεί να μην χρησιμοποιείται καθόλου αν παίζεις Coreavc ή αν δεν μπορείς να το κάνεις και έχεις ενεργποιημένο upscaling μέσω resize ρύθμισέ το να μην κάνει τίποτε για αρχεία HD και mkv.Ότι ισχύει για Coreavc ισχύει και για το Divx Decoder. Σε αυτη την περιπτωση δεν εχουμε υποτιτλους ομως, σωστα? Υπάρχει και μία τρίτη λύση. Κάνεις τα εξής: Βάζεις MEdiaportal 1.0.2 + MPC-subsengine patch + PDVD8codec και έχεις ένα εκπληκτικό Media center με Η264 HA (εντάξει θα παίζει με λιγότερο CPU αλλά όχι με τον αέρα που έχει η νέα μητρική), υπότιτλους , και πλήρη υποστήριξη του συστήματος. Αν βάλεις και τα plugin moving pictures, file explorer και τον IR server suite έχεις ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σύστημα. Εγώ το ένα σύστημα το έχω ρυθμίσει έτσι και παίζει πολύ ικανοποιητικά με έναν 5000+ (για την δύναμη της 6150LE βέβαια). Σπασίματα δεν υπάρχουν αλλά δεν μπορώ να έχω πολύ καλό deinterlacing και νομίζω ότι η απόδοση είναι καλή. Έχω ένα ακόμη στο οποιο έχω βάλει 785g. Η απόδοσή του είναι πολύ καλή και με τα codec της Cyberlink παίζει ακόμη και out of specs mkv αρχεία. Ελπίζω να στα ξεκαθάρισα. Πολυ φιλε μου, ευχαριστω. Σκεφτομαι να δοκιμασω ωστοσο το παραπανω setup σε win7. Λες να μην το τολμησω? Επισης, τι εννοεις οταν λες δεν μπορεις να έχεις πολύ καλό deinterlacing? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Σε αυτη την περιπτωση δεν εχουμε υποτιτλους ομως, σωστα?Εάν ενεργοποιήσεις κάποιο filter για υπότιτλους θα έχει κανονικά (δηλαδή ffdshow μονο το τμήμα των υποτίτλων ή Vobsub autoloading version που αυτόματα αναγνωρίζει τους υπότιτλους και τους εμφανίζει. Πάντα μιλάμε για software decoding εφόσον δεν έχεις cuda accelration (δηλαδή έχεις παλιά Nvidia κάρτα ή ΑΤΙ)) Πολυ φιλε μου, ευχαριστω. Σκεφτομαι να δοκιμασω ωστοσο το παραπανω setup σε win7. Λες να μην το τολμησω? Επισης, τι εννοεις οταν λες δεν μπορεις να έχεις πολύ καλό deinterlacing? Για τα Win7 δεν ξέρω γιατί έχουν καταργήσει το DirectX για τα codecs και δουλεύουν με media foundation. Το mediaportal 1.0.2 δεν είναι πλήρως συμβατό με 7 και από ότι ξέρω δουλεύουν στο 1.1.0 για αυτό (είναι σε final beta λίγο πριν το RC). Γενικά για ένα Media center που πλησιάζει την λογική ενός embedded συστήματος καλύτερο είναι να έχεις ότι πιο ελαφρύ και απλό από πλευράς λειτουργικού συστήματος. Επομένως συνιστώ XP SP3 (το απλό ΝΑΙ όχι το MCE απαραίτητα) και σε 2η σειρά τα Vista basic (για να ξεκουράζεις την 6150 από τα Aero). Αλλιώς και τα premium ή ultimate αλλά για να έχεις αυξημένη απόδοση θα πρέπει να βγάλεις τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιεί το Aero. Πάντως στο ίδιο μηχάνημα με XP SP3 και ορισμένες ρυθμίσεις & fixes σημαντικά και τα Vista premium τα XP απλά ΠΕΤΑΝΕ, είναι πάρα πολύ σταθερά και αξιόπιστα και έχουν το μικρότερο CPU utilization. Αν θέλεις να το ρισκάρεις λίγο βάλε την τελευτάια εκδοχή του Mediaportal για 7 (1.1.0 beta +SVN) η οποία δεν χρειάζεται το patch για τους υπότιτλους γιατί έχει ενσωματώσει τον MPC-HC sub engine. Δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει με το codec PDVD8. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Πρόσεξε πάντως , δεν επιτρέπουν όλα τα PDVD8 & 9 να χρησιμοποιείς τα codec τους. Ίσως κάποια HD packs (to 2.2 νομίζω ) να τα έχουν σε μορφή σπασμένα αλλά σίγουρα αυτά που σου έχω αναφέρει προηγούμενα ΔΟΥΛΕYΟΥΝ σε XP & VISTA. Τέλος το de-interlacing... Μεγάλη ιστορία αλλά απλά θέλω να πώ ότι η 6150 δεν κάνει πολύ καλό deinterlacing σε πηγές interlaced σήματος HD. Ποιες είναι αυτές ; Θεωρητικά η τηλεόραση και μερικά DVD ή άλλα αρχεία video που δεν έχουν γραφτεί σε progressive mode. Αν θέλεις να καταλάβεις τι ακριβώς είναι δοκίμασε την αναλογική τηλεόραση και βάλε στο ffdshow (raw video filter enabled) στον τομέα του deinterlacing Linear blending whole image. Τo σύστημα στην ουσία ξαναγεννά τα frames της εικόνας με τρόπο ώστε να επανακατασεκυαστεί το αρχικό frame. Για να ρυθμίσεις το ffdshow να στο κάνει η κάρτα πρέπει να πας στο output να αφαιρέσεις όλες τις μορφές YUY κλπ και να αφήσει μόνο το NV12 ενώ πρέπει να δηλώσεις ότι υπάρχει το flag interlaced. Στην περίπτωση αυτή προφανώς δεν πρέπει να κάνεις deinterlacing ούτε και να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο φίλτρο από το ffdshow γιατί χαλλάει το H/W deinterlacing. Η ρύθμιση αυτή γίνεται και στο coreavc (χωρίς προφανώς το ffdshow) στην επιλογή Hardware deinterlacing. Ίσως να χρειαστέι να κάνεις δοκιμές για να δεις τι μπορείς να πετύχεις και να κατανοήσεις καλύτερα όσα σου γράφω. Καλή επιτυχία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Θα δοκιμασω τα win7 με το τελευταιο Mediaportal, τα εχω στημενα ουτως η αλλως σε dual-boot με WinXP SP3 +media center (οχι Win MCE). Στο τελευταιο δουλευω, με MC και ffdshow και ειμαι υπερευχαριστημενος. Να σου πω την αληθεια ψαχνω περισσοτερο σε θεωρητικο επιπεδο τι καλυτερο να κανω με την 6150 Και ισως επειδη πιστευω θα εχω καλυτερη ποιοτητα εικονας σε HD με Hardware παρα με software decoding, αν και για την 6150 ισως αυτο ειναι το ιδιο... Συμφωνω απολυτα πως τα XP SP3 ειναι η καλυτερη λυση για HTPC. Οσον αφορα το deinterlacing, αυτα τα ωραια πραγματακια που εγραψες λιγο πολυ τα γνωριζω, απλα δεν καταλαβα που βρηκες πηγες interlaced εκτος TV, εμενα δε με απασχολησε μεχρι τωρα. Για την TV, την μονη πηγη που ειναι interlaced ουσιαστικα, χρησιμοποιω το PureVideo της Nvidia, το οποιο βγαζει μακραν την καλυτερη εικονα κανοντας hardware deinterlacing και χωρις να χαλαει τα ff/rewind buttons οπως κανει το ffdshow στην TV, oποτε δεν με απασχολησε καθολου το θεμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Θα δοκιμασω τα win7 με το τελευταιο Mediaportal, τα εχω στημενα ουτως η αλλως σε dual-boot με WinXP SP3 +media center (οχι Win MCE).Στο τελευταιο δουλευω, με MC και ffdshow και ειμαι υπερευχαριστημενος. Να σου πω την αληθεια ψαχνω περισσοτερο σε θεωρητικο επιπεδο τι καλυτερο να κανω με την 6150 Και ισως επειδη πιστευω θα εχω καλυτερη ποιοτητα εικονας σε HD με Hardware παρα με software decoding, αν και για την 6150 ισως αυτο ειναι το ιδιο... Συμφωνω απολυτα πως τα XP SP3 ειναι η καλυτερη λυση για HTPC. Οσον αφορα το deinterlacing, αυτα τα ωραια πραγματακια που εγραψες λιγο πολυ τα γνωριζω, απλα δεν καταλαβα που βρηκες πηγες interlaced εκτος TV, εμενα δε με απασχολησε μεχρι τωρα. Για την TV, την μονη πηγη που ειναι interlaced ουσιαστικα, χρησιμοποιω το PureVideo της Nvidia, το οποιο βγαζει μακραν την καλυτερη εικονα κανοντας hardware deinterlacing και χωρις να χαλαει τα ff/rewind buttons οπως κανει το ffdshow στην TV, oποτε δεν με απασχολησε καθολου το θεμα... Αφού θα το επιχειρήσεις προσπάθησε πρώτα να εγκαταστήσεις την έκδοση του PDVD8 που αναφέρω στα Win 7 ή το TMT3 Platinum. Εάν παίζουν καλά έχεις πιθανότητες σοβαρές να παίξει το Codec (λόγω της ιδιομορφία του Microsoft Media foundation). Εναλλακτικά χρησιμοποίησε το TMT3 Platinum. Η αποτελεσματικότητα του στο Hardware decoding σε παλαιές κάρτες Nvidia είναι λίγο χειρότερη από το Pdvd8 αλλά αισθητή σε σχέση με το S/W decoding. Μία ακόμη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις το Microsoft Η264 decoder αλλά δεν γνωρίζω αν υποστηρίζει καλά την έκδοση Purevideo 1 (VP1) της Nvidia ενώ όσα σου αναφέρω έχουν ελεγχθεί λεπτομερώς. Στο MEdiaportal πρέπει να δηλώσεις τον codec για Mpeg2 & H264 για τα Video και ξεχωριστά για την τηλεόραση. Το καλό είναι ότι αν έχεις εγκατετημένο codec θα πάει και θα σου προτείνει αυτ΄απου κρίνει καλύτερα. Στα Win 7 μεγαλύτερη προτεραιότητα θα έχουν τα Microsoft codecs (...φυσικά σαν Microsoft τι περίμενες!) . Κάνε δοκιμές και πες μου αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι ότι αν χρησιμοποιήσεις τα engine που σου έχω αναφέρει θα έχεις αποτέλεσμα με υπότιτλους και καλύτερη απόδοση από το S/W decoding. Για το deinterlacing χωρίς να παρεξηγηθώ ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.100fps.com/ Δυστυχώς πάρα πολύ ψηφιακό υλικό έχει αποθηκευθεί interlaced με αποτέλεσμα να είναι σημαντικό να ενεργοποιήσεις το Inverce telecine option του Nvidia Control panel για πιστή αναπαραγωγή του αρχείου video, DVD ή HDTV που έχεις. Η επιλογή αυτή υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις drivers πάνω από την 110.χχ της Nvidia. Όσον αφορά το Purevideo αυτό βρίσκεται ενσωματωμένο πλέον τόσο στο PDVD & TMT3 codec όσο και στους drivers της Nvidia. Αν δεν υπήρχε απλά δεν θα είχες HA στο decoding. Και κάτι έτσι για να καταλάβεις τι θα περιμένεις: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2977&p=3 Σημειώνω ότι οι Geforce 7, 8800GTX & η 6150LE έχουν ακριβώς το ίδιο Video Processor (VP1), το PDVD7.3 ήταν αρκετά πιο προβληματικό από το Codec που σου συστήνω οπότε περιμένω νέα σου... Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά, ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2010 από emmanoueli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gertsag Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Φίλοι μου μόλις τώρα μου κάηκε το τροφοδοτικό. Καμιά ιδέα που μπορώ να βρώ άλλο για αντικατάσταση ; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Δε το πιστευω αυτο το πραγμα με το ALTEC, μου παρουσιασε ενα κουφο προβλημα, παγωσαν τα παντα και μετα το reset δεν ανοιγε τιποτα! Ουτε το διαγνωστικο beep δεν ακουγοταν! Μονο τα ανεμηστιρια γυρνουσαν. Τελικα μετα απο βγαλσιμο-βαλσιμο του βυσματος της τροφοδοσιας (24pin αλλα και το 4-pin) δουλεψε! Ενας φιλος μου ειπε πως πιθανως να ειναι το τροφοδοτικο (ειναι η 2η φορα που το παθαινω) και πως θα επιβεβαιωθει αυτο αν ενωσω 2 απο τα τρια δοντακια απο πισω μεταξυ τους και επανελθει, οταν και αμα το ξαναπαθει! Καποια τροφοδοτικα το παθαινουν αυτο... Ξερει κανεις κανενα τροφοδοτικο που να κανει για το ριμαδι το κουτακι μας? Το κοβω για micro-ATX αυτο, απο οσο ξερω ειναι 300Wat αλλα αντε να βρω τωρα ιδιο ή παρομοιο και αθορυβο... Μετα το καψιμο της μητρικης μου, ηρθε αυτο! Και φοβαμαι τωρα μην καει ξανα! Emmanoueli φιλε μου, πως αντεξες με 2 απο δαυτα?? Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2010 από qspock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Φίλοι μου μόλις τώρα μου κάηκε το τροφοδοτικό. Καμιά ιδέα που μπορώ να βρώ άλλο για αντικατάσταση ; Ευχαριστώ Μέτρα διαστάσεις και έλεγξε την αγορά για Micro ATX τροφοδοτικό. Νομίζω ότι υπάρχει ένα 380 W στο eshop αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ταιριάζει (έλεγξε τις διαστάσεις προσεκτικά) Σε πρίπτωησ που δεν κάνει θα δώσω κάποιες διευθύνσεις εξωτερικού. Εναλλακτικά υπάρχουν ακριβότερα εξωτερικά τροφοδοτικά (ισχυρότερα) τα οποία έχουν ένα καλώδιο προς το σασί και μετά έχουν τα καλώδια προς τις συσκευές. ---------- Προσθήκη στις 09:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:37 ---------- Δε το πιστευω αυτο το πραγμα με το ALTEC, μου παρουσιασε ενα κουφο προβλημα, παγωσαν τα παντα και μετα το reset δεν ανοιγε τιποτα! Ουτε το διαγνωστικο beep δεν ακουγοταν! Μονο τα ανεμηστιρια γυρνουσαν. Τελικα μετα απο βγαλσιμο-βαλσιμο του βυσματος της τροφοδοσιας (24pin αλλα και το 4-pin) δουλεψε!Ενας φιλος μου ειπε πως πιθανως να ειναι το τροφοδοτικο (ειναι η 2η φορα που το παθαινω) και πως θα επιβεβαιωθει αυτο αν ενωσω 2 απο τα τρια δοντακια απο πισω μεταξυ τους και επανελθει, οταν και αμα το ξαναπαθει! Καποια τροφοδοτικα το παθαινουν αυτο... Ξερει κανεις κανενα τροφοδοτικο που να κανει για το ριμαδι το κουτακι μας? Το κοβω για micro-ATX αυτο, απο οσο ξερω ειναι 300Wat αλλα αντε να βρω τωρα ιδιο ή παρομοιο και αθορυβο... Μετα το καψιμο της μητρικης μου, ηρθε αυτο! Και φοβαμαι τωρα μην καει ξανα! Emmanoueli φιλε μου, πως αντεξες με 2 απο δαυτα?? Έχοντας δύο εδώ και χρόνια δεν είχα ΠΟΤΕ ανάλογο πρόβλημα. Μπορεί να είμαι τυχερός ή λίγο πιο ψείρας αλλά στην ουσία πρέπει το σύστημα να έχει προστασία υπέρτασης έχω βάλει μία πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν βλέπω προβλήματα. Κάποτε η ΔΕΗ κάτι είχε κάνει και το τροφοδοτικό είχε τρελαθεί ενώ τα ρολόγια της μητρικής πήγαιναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μπροστά (εντελώς κουφό προφανώς το πρόβλημα ήταν η συχνότητα του ρεύματος). Την ίδια εποχή μου χάλασε και ένα κλασσικό ρολόι-ξυπνητήρι ρεύματος. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τελικά με την προστασία υπέρτασης και διόρθωση στοιχείων ηλεκτροδότησης δεν ξαναείχα ποτέ πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε έχουν υποστεί πολλές τροποποιήσεις και έχουν αντέξει. αν πάθουν κάτι βλέπουμε... Πάντως το κουτάκι και τα χαρακτηριστικά του δυστυχώς ούτε να τα αγοράσεις σε ενναλακτική μπορείς πια πιστεύω ότι είναι το μοναδικό λεπτό σαν DVD (μόλις 32 cm βάθος για να μπαίνει σε ραφάκια για DVD) και πάχος ικανό για να ψύχεται χωρίς εξωτικά cooler , να παίρνει την καρτούλα του και να χωράει 2 δίσκους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gertsag Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέτρα διαστάσεις και έλεγξε την αγορά για Micro ATX τροφοδοτικό. Νομίζω ότι υπάρχει ένα 380 W στο eshop αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ταιριάζει (έλεγξε τις διαστάσεις προσεκτικά) Σε πρίπτωησ που δεν κάνει θα δώσω κάποιες διευθύνσεις εξωτερικού. Εναλλακτικά υπάρχουν ακριβότερα εξωτερικά τροφοδοτικά (ισχυρότερα) τα οποία έχουν ένα καλώδιο προς το σασί και μετά έχουν τα καλώδια προς τις συσκευές. Τελικά βρήκα το ίδιο. Λιγάκι τσιμπημένο στα μεταφορικά, προκειμένου όμως να αχρηστευτεί το μηχάνημα... http://www.atxpowersupplies.com/300-watt-micro-atx-power-supply-FSP300-60GLS.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Τελικά βρήκα το ίδιο. Λιγάκι τσιμπημένο στα μεταφορικά, προκειμένου όμως να αχρηστευτεί το μηχάνημα... http://www.atxpowersupplies.com/300-watt-micro-atx-power-supply-FSP300-60GLS.php Εισαι σιγουρος πως ειναι το ιδιο? Και αν ειναι απο Αμερικη κανει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_who Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δες κι αυτό στο ebay 280466167692 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα