Προς το περιεχόμενο

Altec IDO silver. Προβλήματα και λύσεις

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Έχεις ενεργοποιημένους τους υπότιτλους στο video configuration και πάλι δεν βλέπεις ;

Αν ναι, τότε από την καρτέλα Config, επίλεξε το VobSub Subtitles και στη συνέχεια

από την καρτέλα General παίξε με τις επιλογές στο loading ...

Πάντοτε αναφέρομαι στους τελευταίους codecs Shark007 (v2.3.2)

Καλημέρα σε όλους,

για να παίξει το dxva με υπότιτλους υπάρχουν οι εξής απλές λύσεις:

α) MPC-HC όπως έχω αναφέρει στο προηγούμενο ποστ μου.

β) Mediaportal 1.0.2 ή 1.1.0 beta με ενσωματωμένα τα MPC-HC codec engine & MPC-HC subtitle engine.

γ) FFdshow DXVA codec(το τελευταίο) + subtitles ενεργοποιημένους ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ στο codec.

δ) Coreavc 1.9.5 or 2.0 και κάρτα Nvidia (όπως η 8300).

ΠΡΟΣΟΧΗ: εκτός της περίπτωσης δ) σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η χρήση του παραδοσιακού Vobsub θα σπάσει το DXVA και δεν παίζει!!!

Επιπλέον το MCE + Coreavc 1.9.5 έχε πρόβλημα στο full screen.

Το MPC-HC δεν χρησιμοποιείται καλά σε συνδυασμό με το MCE(μιλάω για το launch εσωτερικά από το MCE). Η καλύτερη εκδοχή είναι το MEdiaportal με το ενσωματωμένο MPC-HC engine (εγγενώς στο 1.1.0 και με patch στο 1.0.2)

Σε περίπτωση που κάποιος επιμένει στο MCE και έχει NVidia προτείνω το coreavc 2.0 και χρήση του Vobsub( είναι η μοναδική περίπτωση που δεν "σπάει" το HA). Εναλλακτικά και πάντα με την αίρεση ότι είναι πολύ "φρέσκο" για να είναι απόλυτα σταθερό προτείνω το ffdshow DXVA decoder. Το Coreavc έχει δοκιμαστεί με 1080p , 5.1L profile και ....16ref frames!!!

Όποιος θέλει να ελέγχει τι βλέπει ώστ να ξέρει αν έχει θέμα συμβατότητας με DXVA και Codec να κατεβάσει το mediainfo(google it!). Είναι ένα προγραμματακι free που σας λέει την κωδικοποίηση του αρχείου και πόσα ref frames έχει (πολύ σημαντικό!)

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Επεξ/σία από emmanoueli
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποια είναι τελικά αυτή η μητρική που ταιριάζει και από που την παίρνουμε γιατί όλες οι MINI ATX που βρίσκω έχουν INTEL ή ΑΤΙ τσίπσετ γραφικών.

Νομίζω πως δεν είναι πρόβλημα να πείτε και το κατάστημα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ποια είναι τελικά αυτή η μητρική που ταιριάζει και από που την παίρνουμε γιατί όλες οι MINI ATX που βρίσκω έχουν INTEL ή ΑΤΙ τσίπσετ γραφικών.

Νομίζω πως δεν είναι πρόβλημα να πείτε και το κατάστημα...

Μιλάμε για την προοπτική να κρατήσετε CPU & RAM. Αν θέλετε να τα αλλάξετε το κοστολόγιο ανεβαίνει και αλλάζουν οι επιλογές. Θέλετε AM2+ μητρικές με υποστήριξη DDR2.

Παρακαλώ να διαβάζετε λίγο πιο προσεκτικά τα post γιατί τις έχω αναφέρει επανειλλημένως σε προηγούμενα post.

Ενδεικτικά (μιλάμε πάντα για microATX (uATX) 24.4 x 24.4 cm.

α)Nvidia 8300MGPU based: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=amYCbidk7vhOQLWp&templete=2 , http://www.skroutz.gr/s/55151/Asus-M3N78-EM.html?keyphrase=M3N78-EM

β) ΑΤΙ 785G based: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=ef0qgvMIwOUagAVl&templete=2, http://www.skroutz.gr/s/89273/Asus-M4A785-M.html

Η β) υπάρχει και σε εκδόσεις από Gigabyte(http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3139&ProductName=GA-MA785GPM-UD2H , http://www.skroutz.gr/s/87684/Gigabyte-GA-MA785GM-US2H.html?keyphrase=Gigabyte+GA-MA785GM-US2H με fire wire ώστε να μην αχρηστευθεί η firewire του iDO.

την β) και αντίστοιχές της την έχω βρει και στο eshop και σε άλλα καταστήματα.

Την α) την πήρα Δεκέμβριο 2009 από Visionstudio. Την β) από το eshop πάλι τον Δεκέμβριο.

Αποφύγετε την 8200mgpu γιατί έχει αρκετά μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις από την 8300mgpu κυρίως στον τομέα του deinterlacing (shaders power). Η 8200mgpu τρέχει τους shaders στα 1.2 GHz ενώ η 8300 στα 1.5 GHz.

Αν δεν βρίσκετε Nvidia 8300 προτιμήστε το 785G το οποίο έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Όσοι έχετε υπομονή μπορείτε να περιμένετε την σειρά 8χχ των ενσωματωμένων γραφικών της ATI βασισμένων στην σειρά HD 5xxx. Είμαι σίγουρος ότι θα ...σκίσουν.

Κατά την γνώμη μου οτιδήποτε σε ΑΤΙ ή Nvidia είναι καλή λύση αλλά σε επίπεδο drivers υπάρχει μία διαφορά στην υποστήριξη του βάθους των ref frames & του Profile h.264 . Με λίγα λόγια ΑΥΤΗΝ την στιγμή(το τονίζω) με nvidia μάλλον θα παίζουν τα περισσότερα αρχεία που βρίσκετε στο Internet. Αν το αρχείο είναι κωδικοποιημένο σε 4.1LProfile 4-5 ref frames (για 1080p), δηλαδή συμβατό με το πρότυπο BLu-ray δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ούτε η ΑΤΙ (μάλιστα παίζει και μη συμβατά αρχεία αλλά όχι όλα όσα παίζουν με nvidia). Με ΑΤΙ δεν θα παίζει το Coreavc ΗΑ αλλά σύντομα θα ενσψματωθεί DXVA μηχανισμό και σε αυτό οπότε θεωρητικά όλες οι λύσεις θα παίζουν. Το 2010 πιστεύω ότι οποιαδήποτε τεχνολογία bitstream acceleration από τα περισσότερα codecs θα έχει καλυφθεί και θα έχουμε όλοι 5-25% CPU για υλικό επιπέδο Blu-ray. Τέλος να χρησιμοποιήσετε το mediainfo (βλέπε προηγούμενο ποστ) για να βλέπετε τι παίζετε και να καταλαβαίνετε αν φταίει το αρχέιο, το codec ή το υλικό για το οποιο πιθανό πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

---------- Προσθήκη στις 17:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:12 ----------

Μεσα απο το Media Center εχεις Hardware Acceleration και υποτιλους ffdshow? Γιατι οταν χρησιμοποιει το DXVA το ffdshow δεν τρεχει υποτιτλους..

Κάτι ακόμη. Για να υποστηρίξει το FFDSHOW dxva decoder υπότιτλους πρέπει να ρυθμίσεις το HA στο post processing τουλάχιστον στο Overlay ενώ παράλληλα έχεις ενεργοποιήσει του υπότιτλους. Πάντα μέσα από το FFDSHOW DXVA decoder configuration.

Επεξ/σία από emmanoueli

Φιλε kentavros3 στο ποστ 126 το προβλημα που ειχες μηπως θυμασαι πως λυθηκε;

Αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα σε συνδεση ido με monitor μεσω hdmi.

Ευχαριστώ

Φιλε kentavros3 στο ποστ 126 το προβλημα που ειχες μηπως θυμασαι πως λυθηκε;

Αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα σε συνδεση ido με monitor μεσω hdmi.

Ευχαριστώ

Απλώς φόρτωσα νεότερους drivers. Ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσεις και την τηλεόρασή σου.

Κάτι ακόμη. Για να υποστηρίξει το FFDSHOW dxva decoder υπότιτλους πρέπει να ρυθμίσεις το HA στο post processing τουλάχιστον στο Overlay ενώ παράλληλα έχεις ενεργοποιήσει του υπότιτλους. Πάντα μέσα από το FFDSHOW DXVA decoder configuration.

Δεν μπορω να καταφερω να φορτωνει video ffdshow το οποιο εχει subtitles και δουλευει παραλληλα το DXVA. Ή θα τρεχει το τελευταιο χωρις υποτιτλους ή μονο το πρωτο με υποτιτλους αλλα και μεγαλη χρηση CPU (software decoding). To DXVA decoder configuration δεν εχει πουθενα ρυθμιση για υποτιτλους, ειτε εξωτερικους (srt) ειτε εσωτερικους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δεν μπορω να καταφερω να φορτωνει video ffdshow το οποιο εχει subtitles και δουλευει παραλληλα το DXVA. Ή θα τρεχει το τελευταιο χωρις υποτιτλους ή μονο το πρωτο με υποτιτλους αλλα και μεγαλη χρηση CPU (software decoding). To DXVA decoder configuration δεν εχει πουθενα ρυθμιση για υποτιτλους, ειτε εξωτερικους (srt) ειτε εσωτερικους...

Όπως έχω ήδη πει το FFDSHOW DXVA είναι ακόμη ανώριμο αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα σταθεροποιηθεί. Σε κάθε έκδοση αλλάζουν κάτι. Ίσως να χρησιμοποίησες έκδοση που δεν είχε την επιλογή. Η έκδοση στην οποά αναφέρομαι είναι η 3206 που έγινε 18/1/2010. Αν δεν μπορείς να την βρεις στείλε μου ΡΜ να στην στείλω με e-mail. Στο ΗΑ τμήμα πρέπει να διαλέξεις postprocessing Overlay για να έχεις και υπότιτλους.

---------- Προσθήκη στις 11:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:31 ----------

Όπως έχω ήδη πει το FFDSHOW DXVA είναι ακόμη ανώριμο αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα σταθεροποιηθεί. Σε κάθε έκδοση αλλάζουν κάτι. Ίσως να χρησιμοποίησες έκδοση που δεν είχε την επιλογή. Η έκδοση στην οποά αναφέρομαι είναι η 3206 που έγινε 18/1/2010. Αν δεν μπορείς να την βρεις στείλε μου ΡΜ να στην στείλω με e-mail. Στο ΗΑ τμήμα πρέπει να διαλέξεις postprocessing Overlay για να έχεις και υπότιτλους.

Και κάτι που χρωστούσα :

Όποιος θέλει να ρυθμίσει σε iDO ή Mediaportal external player τον τελευταίο MPC-HC μπορεί να διαβάσει τον παρακάτω οδηγό:

http://www.avforums.com/forums/home-entertainment-pcs/912086-configuring-mce-remote-windows-media-player-classic.html

Αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα. Σαν το lmremote υπάρχουν το HIP & το Eventghost. Σε περίπτωση που το ψάξετε καλύτερα θα δώσετε περισσότερες λειτουργίες στον MPC-HC.

επιπλέον Win 7 & MPC-HC αρθράκι από forum:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1086110 (κατεβείτε λίγο κάτω για να δείτε πως μπορείτε να ρυθμίσετε να καλείται ο MPC-HC από το Win7 MC για αρχεία MKV)

Νομίζω ότι θα τα πάτε καλύτερα. Πείτε μου νεώτερα.

Επεξ/σία από emmanoueli

Σε κάθε έκδοση αλλάζουν κάτι. Ίσως να χρησιμοποίησες έκδοση που δεν είχε την επιλογή. Η έκδοση στην οποά αναφέρομαι είναι η 3206 που έγινε 18/1/2010. Αν δεν μπορείς να την βρεις στείλε μου ΡΜ να στην στείλω με e-mail. Στο ΗΑ τμήμα πρέπει να διαλέξεις postprocessing Overlay για να έχεις και υπότιτλους

Μολις εβαλα την τελευταια που βρηκα (vista codec pack παντα) . Ειναι η 3231 27-1-2010! Και φυσικα στην ταμπελα του configouration\ HA (DXVA) υπαρχει μονο το Η264 VC1 και compatibility mode με 3 επιλογες για frames...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μολις εβαλα την τελευταια που βρηκα (vista codec pack παντα) . Ειναι η 3231 27-1-2010! Και φυσικα στην ταμπελα του configouration\ HA (DXVA) υπαρχει μονο το Η264 VC1 και compatibility mode με 3 επιλογες για frames...

Νομίζω ότι το είπα καθαρά. Τα παιδιά που το φτιάχνουν (κυρίως ο ALbain) βάζουν και βγάζουν features. Αφού επιμένεις να πειραματίζεσαι με κάτι που είναι ανώριμο ακόμη τουλάχιστον στείλε μου ένα e-mail να σου περάσω την έκδοση που έχει τα χαρακτηριστικά στα οποία αναφέρομαι.

Επαναλαμβάνω, δοκιμασμένη και σταθερή λύση για DXVA με υπότιτλους είναι α) ο MPC-HC σαν εξωτερικός player, β) η χρήση mediaportal με το ενσωματωμένο subs engine & codec του MPC-HC (ενημερωθείτε στο forum του mediaportal http://forum.team-mediaportal.com/general-development-no-feature-request-here-48/integration-mpc-hc-subtitles-engine-54130/index64.html) και γ) η χρήση coreavc (cuda Accelerated) με οποιονδήποτε player ακόμη και το WMC.

Επεξ/σία από emmanoueli

δοκιμασμένη και σταθερή λύση για DXVA με υπότιτλους είναι α) ο MPC-HC σαν εξωτερικός player

To MPC-HC δουλευει με το τηλεχειριστηριο και πως? Γιατι ετσι οπως ειναι δεν υπακουει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
To MPC-HC δουλευει με το τηλεχειριστηριο και πως? Γιατι ετσι οπως ειναι δεν υπακουει...

Σας το είχα πει στο πόστ 352. Για διάβασε εδώ...:

http://www.avforums.com/forums/home-entertainment-pcs/912086-configuring-mce-remote-windows-media-player-classic.html

---------- Προσθήκη στις 12:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:04 ----------

Η HVR-3000 αποκωδικοποιεί και τα 2 συστήματα μετάδοσης ψηφιακού σήματος στην Ελλάδα mpeg2 kai mpeg4????????

Τα tuners αποκωδικοποιούν σήματα και όχι codecs. Συνεπώς σε σήμα DVB-T & DVB-S αποκωδικοποιεί ότι έχουν εγκατεστημένο σαν codec. Έτσι μπορείς να έχεις μία HVR-3000 και να πιάνεις ERT-Digital αλλά και DIGEA. Για παράδειγμα όρισε το default MPEG2 & το αντίστοιχο H.264 decoder του συστήματος και θα δεις κανονικά σήμα .

Επεξ/σία από emmanoueli

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

ολοκληρώθηκαν τα τεστ με την μητρική της Asus 8300 nvidia based. Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά. Το setup:

Cpu Athlon X2 4000+ (αυτός της μάνας του!!!)

Ram 2 GB 667MHz DDR2 (της μάνας του!!!)

HDD (2) : 1TB(νέος) + 500 GB(αυτό που είχε)

DVD-RW(της μάνας του και αυτό!!!)

Μ/Β Asus 8300 based.

Η αλλαγή της μητρικής πήρε περίπου 1,5 ώρες με αργά προσεκτικά βήματα κυρίως στην τοποθέτηση με αργά βήματα για προστασία της πλακέτας του VFD που είναι ευάισθητη, μόνωση και ρύθμιση του PCI-riser (του παλιού) ο οποίος "ζορίζει" λίγο τις αναλογικές εξόδους ήχου της μητρικής χωρίς τελικά πρόβλημα. Δεν χρησιμοποιούνται πια η έξοδος Scart και οι ψηφιακές έξοδοι ήχου (αν και για αυτές υπάρχει σύνδεση) και οι composite βίντεο (δεν μου χρειάζονται).

Εγκαταστάθηκε Windows XP pro SP3 με DVB-fix, mediaportal 1.0.2 & TV Server με το patch για το ενσωματωμένο subs engine του MPC-HC ώστε να έχουμε HA με ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ μέσα από το Mediaportal. Επίσης εγκατατάθηκαν IR server suite για χρήση και εκπληκτικές ρυθμίσεις μέσω του MCE remote, Moving pictures για την απόλυτη εμπειρία στις ταινίες. Από Codecs τα Coreavc 2.0 pro, Xvid 1.2.x, Divx 7, και το PowerDVD 8 & Arcsoft TMT3 Platinum (για blu-ray). Το σύστημα αποδίδει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ με μόνο 30-35 % CPU σε δύσκολα Blu-rays ή 1080p mkv με 16ref frames!!!. Και όλα αυτά με τον αργό επεξεργαστή. Αν κάποιος βάλει έναν Athlon II X3 425 (60+ euros) το σύστημα απογειώνεται με χρήση CPU 5-15%!!! . Αυτό συμβαίνει γιατί το 8300 αξιοποιεί το νέο HT3 link που έχουν οι νέοι επεξεργαστές.

Παρά το γεγονός αυτό οι ρυθμίσεις είναι αρκετές και λεπτομερείς ενώ ακόμα προστίθενται στοιχεία τελειοποίησης. Έτσι γίνεται μέσα από το MiniDisplay plugin ρύθμιση για την υποστήριξη των Ελληνικών χαρακτήρων μέσω των ξένων (όπως είχε το iDO λογισμικό) και άλλες ρυθμίσεις.

Για το τεστ των blu-ray χρησιμοποιήθηκε εξωτερικό blu-ray σε USB σύνδεση και απλά το σύστημα ήταν κρύο-κρύο και πέταγε. Το νέο chipset είναι πολύ καλύτερο στον τομέα αυτό. Με χρήση του GPUz το μέσο load τόσο της GPU όσο και του Video engine δεν ξεπερασε το 52% ενώ σε δύσκολες στιγμές έφθασε στο 85% (video engine) αλλά όλα αυτά με την αργή CPU & HT link.

Η διαφορά στην ρύθμιση του λογισμικού μεταξύ της Asus 8300 based & Asus 785g based θα είναι στην χρήση του κατάλληλου H264 codec. Στην ΑΤΙ θα χρησιμοποιηθεί ο MPC-HC H264 HA codec ή ο αντίστοιχος του PowerDVD 8 με ίδιο κατά τα άλλα setup. Η απόδοση αναμένεται να είναι στα ίδια ή και καλύτερα επίπεδα λόγω των περισσότερων Shaders που έχει η HD4200 του 785g.

Αυτά προς το παρόν.

Παρόμοια εικόνα και στα Vista (Basic,Premium & Ultimate). Επιδόσεις ίδιες σε DXVA και GPU load. Πλεονέκτημα ο EVR και το DXVA2 model.

Επεξ/σία από emmanoueli

Συγχαρητηρια για τα πραγματικα απιθανα αποτελεσματα! Φοβερος συνδιασμος hardware-software και πληρης εκμεταλευση του!

Η αλλαγή της μητρικής πήρε περίπου 1,5 ώρες με αργά προσεκτικά βήματα κυρίως στην τοποθέτηση με αργά βήματα για προστασία της πλακέτας του VFD που είναι ευάισθητη,

Τελικα το remote δουλευει με την νεα Μ/Β, αφου οι υπερυθρες πανε πανω σε μια πλακετιτσα που βρισκεται πανω απο το DVD-RW, και μετα φευγει ενα USB για τη μητρικη. Τα λεω καλα? Ε ρε μας δουλευουν οι τεχνικοι μου φαινεται...

.Εγκαταστάθηκε Windows XP pro SP3 με DVB-fix, mediaportal 1.0.2 & TV Server με το patch για το ενσωματωμένο subs engine του MPC-HC ώστε να έχουμε HA με ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ μέσα από το Mediaportal. Επίσης εγκατατάθηκαν IR server suite για χρήση και εκπληκτικές ρυθμίσεις μέσω του MCE remote, Moving pictures για την απόλυτη εμπειρία στις ταινίες. Από Codecs τα Coreavc 2.0 pro, Xvid 1.2.x, Divx 7, και το PowerDVD 8 & Arcsoft TMT3 Platinum (για blu-ray).
Μιλαμε δεν χρησιμοποιω τιποτα απο ολα αυτα. Εχω παρομοιο hardware setup (οχι στο ALTEC, σε κανονικο tower) για PC γραφειου και του εβαλα win7. Και απο οτι διαβασα στο mediaportal (το τονισες κι εσυ) δεν τραβαει με τα 7 το συγκεκριμενο προγραμμα. Αρα μου μενουν:

1) WMC + Media browser + MPC

ή

2) ffdshwo DXVA (δουλεψαν οι υποτιτλοι).

Cpu παραπανω δεν χρειαζεται, ο 4000+ ειναι υπεραρκετος με την 8300! Απιθανη επιλογη η συγκεκριμενη Asus μητρικη, σε συγχαιρω! Και με 4 Giga μνημης, τα Win7 απλα πετανε!

Να σαι καλα φιλε μου :)

Στο σαλονι παραμενει η 6150LE με εναν 5200+ που της εβαλα, καθως παιζει ικανοποιητικα σε software επιπεδο (ffdshow) μεχρι και 1080 xωρις σπασιματα. Η cpu βεβαια φτανει και 80%, αλλα την κανει τη δουλεια. Δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι για αυτο το hardware, κρατωντας το XP Media center σαν περιβαλλον, οι λυσεις που ανεφερες για την 6150 εχουν να κανουν αποκλειστικα με MPC...

Συγχαρητηρια για τα πραγματικα απιθανα αποτελεσματα! Φοβερος συνδιασμος hardware-software και πληρης εκμεταλευση του!

Τελικα το remote δουλευει με την νεα Μ/Β, αφου οι υπερυθρες πανε πανω σε μια πλακετιτσα που βρισκεται πανω απο το DVD-RW, και μετα φευγει ενα USB για τη μητρικη. Τα λεω καλα? Ε ρε μας δουλευουν οι τεχνικοι μου φαινεται...

Μιλαμε δεν χρησιμοποιω τιποτα απο ολα αυτα. Εχω παρομοιο hardware setup (οχι στο ALTEC, σε κανονικο tower) για PC γραφειου και του εβαλα win7. Και απο οτι διαβασα στο mediaportal (το τονισες κι εσυ) δεν τραβαει με τα 7 το συγκεκριμενο προγραμμα. Αρα μου μενουν:

1) WMC + Media browser + MPC

ή

2) ffdshwo DXVA (δουλεψαν οι υποτιτλοι).

Cpu παραπανω δεν χρειαζεται, ο 4000+ ειναι υπεραρκετος με την 8300! Απιθανη επιλογη η συγκεκριμενη Asus μητρικη, σε συγχαιρω! Και με 4 Giga μνημης, τα Win7 απλα πετανε!

Να σαι καλα φιλε μου :)

Στο σαλονι παραμενει η 6150LE με εναν 5200+ που της εβαλα, καθως παιζει ικανοποιητικα σε software επιπεδο (ffdshow) μεχρι και 1080 xωρις σπασιματα. Η cpu βεβαια φτανει και 80%, αλλα την κανει τη δουλεια. Δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι για αυτο το hardware, κρατωντας το XP Media center σαν περιβαλλον, οι λυσεις που ανεφερες για την 6150 εχουν να κανουν αποκλειστικα με MPC...

Αν θέλεις να βοηθήσεις την κατάσταση στην 6150 κάνε το εξής:

α) Αντικατέστησε στο h264 decoding το ffdshow με το Coreavc ή το free DivX7. Είναι ΠΟΛΥ πιο απτελεσματικά με την Cpu. Θα πρέπει να κάνεις disable το h264 decoding του ffdshow και να φτιάξεις profile ώστε στα αρχεία mkv, mp4 να μην κάνει τίποτε άλλο παρά rendering και έξοδο σε NV12. Προφανώς ούτε resize ούτε ΤΙΠΟΤΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχεις σπασίματα. Στο Coreavc δήλωσε το λιγότερο δυνατό deblocking και βάλε Hardware deinterlacing και όχι aggressive deinterlacing. Στο Divx7 (βάλε το τελευταίο) ρύθμισε το deblocking στο αυτόματο.

β) Σε περίπτωση που μπορείς βάλε το MPC-HC σε συνδυασμό με το LMremote και το PowerDVD8(τις εκδόσεις που είχα αναφέρει σε προηγούμενα πόστ μου) το οποίο έχει ένα καλό ποσοστό HA στην 6150LE εκμεταλλευόμενο το Purevideo HA (VP1) που έχει. Θα πάει την CPU στα επίπεδα του 50% (ΜΟ) ή και πιο κάτω. Ο MPC-HC χρειάζεται για να βλέπεις υπότιτλους. Αν δεν σε ενδιαφέρουν μπορείς μόνο με το PDVD ή το ΤΜΤ3 να βλέπεις mkv HA μέσα από το WMC. Αυτά τα προγράμματα έχουν plugin για το WMC και σου επιτρέπουν την χρήση τους (καλύτερο είναι το TMT3). To TMT3 υποστηρίζει mkv αλλά όχι υπότιτλους και το PDVD8 χρειάζεται rename σε mp4 για να τα παίξει. Δοκίμασε εκτός WMC τον τελευταίο MPC-HC με το PDVD codec όπως το είχα γράψει να δεις τι επιτάχυνση θα πάρεις. Σίγουρα δεν θα το περίμενες από μία 6150LE !!! Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς η διαφορά από την 8300 είναι πολύ σημαντική αλλά το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...