Προς το περιεχόμενο

Altec IDO silver. Προβλήματα και λύσεις

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ξερει κανεις αν παιζει ο 5600+ στο ido με bios 163 .Και αν αξιζει βεβαια να κανω αναβαθμιση απο τον 4200+;

Παίζει ο οποιοσδήποτε Athlon X2 μέχρι 65nm. Δεν παίζουν Phenom I & II , δεν παίζουν οι Athlon II.

Σίγουρα θα τον εμφανίζει στο boot ως άγνωστο revision αλλά αυτό δεν είναι πραγματικό πρόβλημα.

Με τον 5600+ σίγουρα θα παίζεις κάθε 1080p ανεξάρτητα από κάρτα γραφικών. Βέβαια θα παίρνεις πολύ CPU οπότε θα ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο θόρυβος.

Έτσι για την ιστορία δες μια ενδιαφέρουσα περιγραφή για το τι μπορείς να δεις με συστήματα πάνω σε AMD (με και χωρίς HA) :

http://ixbtlabs.com/articles2/video/hdvideodisk1-page1.html

κάτι ακόμη: σε μία από τις τελευταίες δοκιμές του 6150LE πριν το αντικαταστήσω διαπίστωσα ότι έχει ένα 20-40% HA βοηθώντας σημαντικά την CPU. Το setup έγινε με την βοήθεια των παρακάτω:

α)αρχεία mkv 720p & 1080p μέχρι 5 ref frames ανεξάρτητα bitrate.

β) αρχεία σαν τα α) αλλά με περισσότερα ref frames (μέχρι 12)

γ) χρήση HA από τα Powerdvd 8 (ver 2217 ή 1831.50)

δ) media player classic Homecinema τελευταία έκδοση (Αυγ 2009, 1.3.χ) με ειδικές ρυθμίσεις υποστηρίζοντας χωρίς σπάσιμο του HA και ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ(εσωτερικούς στο mkv και εξωτερικούς σε αρχείο srt). Οι ρυθμίσεις στην διάθεσή σας αργότερα.

Τα αποτελέσματα του τεστ ήταν ανέλπιστα:

Σε όσα αρχεία είχαμε μέχρι 5 ref frames η CPU έπαιζε από 15-55% στα δυσκολότερα σημεία με μέσο όρο περίπου στα 35-40%. Όλα αυτά με HA και Subtitles !!!! Το Coreavc 1.9.5 στα ίδια αρχεία έδινε περίπου 20-25% περισσότερο φόρτο στην CPU. Δοκιμάστηκαν αρχεία mkv ακόμη και με bitrate 20Mbps που είναι ασυνήθιστα υψηλή τιμή για mkv αρχείο. Θα δοκιμαστεί και με blu-ray rip και θα δούμε. Η αίσθησή μου είναι ότι η CPU θα βρίσκεται σταθερά μεταξύ 50-60% . Βέβαια όποιος κάνει την αναβάθμιση σε μητρική θα δει 10-20% CPU ακόμη και σε δύσκολα αρχεία με αρκετά ref frames (κυρίως σε Nvidia με Coreavc, ενώ η ΑΤΙ είναι πιο αυστηρή με το πρότυπο για το DXVA και έχω δει μέχρι 9 ref frames και 5.1L profile encoding στο H.264.

Στο τεστ σε αρχεία με παραπάνω ref frames το σύστημα έδειχνε corruption πίξελς και κόλλαγε αρκετά συχνά.

Βέβαια μιλάμε για αρχεία που ξεφεύγουν εντελώς από το πρότυπο του BLu-ray High 4.1L profile , 4 ref frames.

Συνεπώς για αρχεία συμβατά με την κωδικοποίηση BLu-ray το σύστημα έπαιζε ανέλπιστα καλά.

Προσοχή ο nvidia driver ήταν 181.χχ . Δεν έχω δοκιμάσει άλλη έκδοση.

Θεωρητικά ακόμη και στην εφαρμογή iDO μπορεί να ρυθμιστεί ο MPC-HC σαν εξωτερικός player ενώ με την χρήση των utilites HIP ή LMREMOTE (το free) μπορούμε να χειριστούμε με το MCE remote τον MPC-HC και να γυρίσουμε στο iDO ή στο Mediaportal. Για όλα αυτά υπάρχουν λεπτές ρυθμίσεις και μένει ακόμη μία δοκιμή. Αυτά τα λέω για όσους δεν επιχειρήσουν αναβάθμιση ή αλλαγή. Η αναφερόμενη CPU στο τεστ είναι ο 5000+.

Επεξ/σία από emmanoueli
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Με τον 5600+ σίγουρα θα παίζεις κάθε 1080p ανεξάρτητα από κάρτα γραφικών"

Καλησπέρα , δηλαδη θα παιζει σωστα blue ray iso και με την onboard 6150;

Θα ηθελα την βοηθεια σας για τα παρακατω σεναρια:

1.Αλλαγη cpu σε 5600+ η καποια αλλη με χαμηλο κοστος

2.Αλλαγη mobo (εν αναμονη αποτελεσματων απο emmanoueli)

3.Προσθηκη riser card + Grafic card http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?ProductID=2389

Θελω το ido να παιζει με "αερα" blue ray iso και mkv, ζητάω πολλά ;;;

"Με τον 5600+ σίγουρα θα παίζεις κάθε 1080p ανεξάρτητα από κάρτα γραφικών"

Καλησπέρα , δηλαδη θα παιζει σωστα blue ray iso και με την onboard 6150;

Θα ηθελα την βοηθεια σας για τα παρακατω σεναρια:

1.Αλλαγη cpu σε 5600+ η καποια αλλη με χαμηλο κοστος

2.Αλλαγη mobo (εν αναμονη αποτελεσματων απο emmanoueli)

3.Προσθηκη riser card + Grafic card http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?ProductID=2389

Θελω το ido να παιζει με "αερα" blue ray iso και mkv, ζητάω πολλά ;;;

H CPU 5600+ θεωρητικά καλύπτει την περίπτωση Blu-ray από μόνη της. Το πρόβλημα έχει να κάνει :

α) Με τον θόρυβο και την θερμοκρασία λόγω της πίεσης που θα δέχεται

β) Την ποιότητα της απεικόνισης. Οι νέες κάρτες κάνουν πολύ καλό H/W Deinterlacing που μόνη της η 6150LE δεν μπορεί να κάνει.

Με βάση το link που είχα αναφέρει στο προηγούμενο post μου είναι σαφές ότι ένας 4400+ (περίπου) μπορεί να πάιξει τυπική έκδοση H264 BLu-ray (mpeg 2 κανένα πρόβλημα, και VC-1 θα τα καταφέρει). χωρίς βοήθεια από την GPU. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πάιζει αέρα όπως ζητάς. Για αυτό και πρότεινα μητρική , γιατί έχεις πλέον την δυνατότητα να βάλεις μία πάμφθηνη CPU (π.χ Athlon II X3 425 2.7 GHz με 62 ευρώ όσο περίπου θα βρεις και τον 5600+ κάπου ξεχασμένο..., γιατί να επενδύσεις σε μία παλιά CPU ???) και πλέον με καλή κάρτα γραφικών το blu-ray θα σε τρέμει....!

Για mkv η πιο εγγυημένη λύση είναι Nvidia vga + Coreavc 1.9.5 ή 2.0 . H vga μπορεί να είναι σε μητρική ή με χρήση του riser. Μητρικές έχω ήδη προτείνει, για vga arke;i mia 8400gs αλλά καλύτερη είναι μια GT 220 με το VP4 (Purevideo HD) . Για καλό Pci-e 16x riser υπάρχει καλό site : http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=10881 (νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση αλλά χάνεις την HVR-3000 που είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΡΤΑ!!!).

Για BLu-ray τα πράγματα αλλάζουν. Αρκεί μια ΑΤΙ ή Nvidia αλλά χρειάζεσαι PowerDVD8 ή 9 (παίζει και το παλαιότερο 7.3 ultra) ή το πολύ καλό και ελεγχόμενο εύκολα με remote ΤΜΤ3 (Arcsoft) και βέβαια το WinDVD κάνει την δουλειά. Τo θέμα είναι τώρα πως κάνεις όλα αυτά να παίζουν μέσα από περιβάλλον Media Center.

Λοιπόν λύση υπάρχει.

α) Microsoft MCE (προτιμητέο VISTA και εναλλακτικά το XP). Ο λόγος είναι ο πιο καθαρός τρόπο υποστήριξης του tuner. Αν δεν σε ενδιαφέρει προχώρησε με XP MCE. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε Coreavc γιατί υπάρχει bug σε Cuda acceleration όταν το MCE είναι full screen. Αν έχεις το TMT3 βάζει plugin στο MCE και παίζει με το MCE remote BLu-Ray ΑΠΙΘΑΝΑ. Επίσης έχει το SimHD plugin που κάνει εξαιρετική δουλειά σε SD υλικό. Εγώ είμαι ευχαριστημένος. Μην το χρησιμοποιήσει για mkv -> δεν υποστηρίζει υπότιτλους...!

β) Mediaportal

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Παίζεις με όποιο λειτουργικό θέλεις (ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείς στο site του) διαλέγοντας μεταξύ Vista & XP κατά προτίμηση (μην πειραματίζεσαι τόσο με τα 7 ακόμη, υπάρχουν θεματάκια).

Θα χρειαστείς το MPC-HC codec engine και το MPC-HC subs engine τ αοποία έχουν ενσωμτώσει στο τελευταίο και προτελευταίο Mediaportal γι ανα χειρίζεσαι τα πάντα από αυτό.. Έτσι καλύπτεις τα πάντα εκτός από τυπικό BLu-ray. Εκεί πάμε με το TMT3 ή το POWERDVD 8 /9. Έχουν φτιαχτεί free plugins που συνεργάζονται με τα προγράμαμτα αυτά και θα τα βρεις στο site του mediaportal.

Γενικότερα:

Α) με Nvidia GPU θα έχεις ΗΑ μέχρι decoding H264 L5.1 profile 40+ Mbps και 16 Reference frames(!!!), με τους υπάρχοντες drivers και τον MPC-HC codec ή το Coreavc

Β) με ΑΤΙ θα έχεις το ίδιο αλλά κανονικά θα παίζουν όλα μέχρι το πρότυπο του BLu-ray (40Mbps, 4.1 L profile, 4 ref frames). Έχω δει με κόλπο να παίζει κανονικά μέχρι 5.1l profile και 9 ref frames. Το θέμα είναι βέβαια στους drivers και όχι στο H/W της κάρτας το οποίο πιστεύω ότι είναι ισχυρότερο από τα αντίστοιχα της Nvidia. Αλλά η τελευταία γράφει εξαιρετικό λογισμικό (όταν θέλει! οπότε ... Mind over muscles!)

ΕΛπίζω να βοήθησα. Στο μέλλον θα σας γράψω λεπτομερείς οδηγίες αλλά ο χρόνος μου είναι γενικά πολύ λίγος για αυτό και αργώ...

Φιλικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα σε γενικες γραμμες εχουμε: MCE + ΤΜΤ3 αν δεν παμε σε mediaportal.

Εγω μεχρι τωρα ειχα εναλλακτικο το TT (theatertek) που τρεχω (μεσα απο τα MCE) λογω καλης υποστηριξης του remote, αλλα εχει μεινει στην ιδια εκδοση εδω και αιωνες οποτε κανει μονο για DVD αφου το MCE κολλαει σε full screen οταν παιζει DVD... (παρομοιο προβλημα με αυτο το Cuda bug αραγε?)

Ερωτηση: Αν χρησιμοποιεις TMT3 μεσα απο MCE το ffdshow τρεχει? Αν πχ παιξεις avi ή mkv μεσω ΤΜΤ3 το ffdshow ανοιγει ή ειναι περιττο? Γιατι το ffdshow εχει (εκτος απο τα απειρα αλλα καλα οπως πχ CoreAV υποστηριξη) και δικη του μηχανη για υποτιτλους η οποια ειναι και εξαιρετικα παραμετροποιησιμη... Εγω πχ κρατησα την 6150 και εβαλα ενα CPU 5200+ (δεν πηρα τον 6000 φοβουμενος ασυμβατοτητες και θερμοκρασιες δε σκεφτηκα και να σε ρωτησω βρε emmanoueli..

Παντως, και προς μερικη απαντηση στον lakis_insomnia, ο 5200+ συγκριτικα με τον 4000+ που ειχα πριν, δεν εχουν διαφορα στις θερμοκρασιες και συνεπως στο θορυβο (χρησιμοποιω φυσικα την ιδια ψυκτρα...). Για τον 5600 βεβαια δεν ξερω, παντως ο 5200 και ο 4000 δουλευουν στα 65W και οι δυο τους. Οσον αφορα την αποδοση, στα mkv (bluray δεν δυναμαι να δοκιμασω ακομη) παιζει αψογα ο 5200 με την 6150 αλλα υπαρχουν μερικα οπως πχ το "This is it" του MJ (1080p) το οποιο ζοριζεται αρκετα και χρειαστηκε να αλλαξω το resize του ffdshow απο lanzos σε Bicubic για να μην εχω καθολου σπασιματα.

PS: emmanoueli γιατι λες οτι η HVR-3000 ειναι πολυ καλη? Λογω των δυνατοτητων της (υβριδικη χ3) ή εχεις προσεξει κατι αλλο (πχ mpeg4 DVB-T ή cs?). Ρωταω τωρα, δεν εχω πολυασχοληθει λογω κακης ποιοτητας καναλιων στο αναλογικο (και μονο) σημα... Το timeshift ενος satelite decoder δεν εχει αλλοιωση ποιοτητας στη μεταδοση των καναλιων (ψηφιακα γαρ..) οποτε ερχεται σε 2η μοιρα το tuner του Altec media live. Εκτος αν μου ξεφευγει κατι?

Πλεον βγαινουν και sattelite decoders με παραλληλη υποστηριξη DVB-T mpeg4, οποτε...

Επεξ/σία από qspock

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εμένα πάντως η HVR-3000 μου φαίνεται αργή στις λειτουργίες της, αλλαγές καναλιών κλπ...

Καλημέρα σε όλους,

για να γίνω πιο σαφείς αφού έχω σχεδόν τελειώσει όλες τις δοκιμές.

α) Όποιος ενδιαφέρεται για την παραμικρή βοήθεια από την 6150LE θα πρέπει να χρησιμοποιήσει Codec συγκεκριμένο (το ανέφερα σε προηγούμενο Post), μαζί με MPC-HC, ρυθμίσεις που θα σας γράψω σύντομα, να ρυθμίσει τον mpc-hc σαν εξωτερικό player , και να παραμτεροποιήσει μέσω HIP ή LMremote τον MPC-HC ώστε να παίξει με τηλεκοντρολ και να γυρίσει στο Mediaportal ή στο iDO MCE όποτε θέλουμε εμείς. Το σενάριο απαιτεί κάποιες (λίγες) ρυθμίσεις γι ανα παίξει και πάιζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ!. Γιατί τώρα θέλουμε τον MPC-HC; Γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ που υποστηρίζει υπότιτλους (εσωτερικούς ή εξωτερικούς σε srt) στα MKV ή άλλα αρχεία με H264 Hardware acceleration. Εάν παίζετε με ffdshow ή vobsub ΞΕΧΑΣΤΕ την επιτάχυνση αφού "σπαέι" η DirectX ακολουθία από την κάρτα στον EVR (Enhanced Video Renderer) .

Συνεπώς για να δείτε "ήσυχα" 1080p αρχεία με δυνατά bitrates Η264 πρέπει να ξεχάσετε το FFDSHOW (μέχρι να βάλει υποστήριξη DXVA). Και εγώ το χρησιμοποιούσα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αλλά έχει όρια. Ειδικά για υλικό HD έχει όρια όταν δουλεύεις με dual-core. Η επιτάχυνση από το H/W είναι ...άλλο πράγμα. Η επιτάχυνση δε όταν μπορείς να αλλάξεις και να βάλεις νέα 3/4 πύρηνη CPU είναι εντελώς άλλη κατηγορία...!

β) Τώρα σχετικά με το TMT3. Παίζει καλά mkv αλλά ξαναλέω ότι έχει θέμα με υπότιτλους(κάθε είδος). Το ίδιο και το Powerdvd που υποτίθεται με rename σε mp4 ότι παίζει καλά. ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ!!!.

γ) Το ευχάριστο για τον φίλο με τον 5600+ είναι το ακόλουθο:

2 GB RAM (dual channel DDR2800) & Vista basic & 6150LE & 5000+ & ρυθμίσεις και στήσιμο γενικά όπως λέω στην παράγραφο 1) του post ;παρουσίαζει την εξής εικόνα:

Παίζει με μέγιστη CPU 50% περίπου για αρχέια mkv H264 με 1920x800 bitrates 8-16 Mpbs High 4.1Lprofile 5 Ref frames, με CPU 15% mkv H264 με 1280x720 bitrates 8-16 Mpbs High 4.1Lprofile 9 Ref frames. Οι drivers είναι παλιοί (169.χχ) και θα γίνει μία αναβάθμιση στους τελευτάιους που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν το 5.1Lprofile 12 ref frames. Αν η συμπεριφορά συνεχιστεί για κάποιους ίσως είναι αρκετό να προσθέσουν ένα 5000+ ή καλύτερο στο σύστημα. Το ιδιο σενάριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τηλεόραση αφού μπορεί το εν λόγω Codec να χρησιμοποιηθεί και για TV(H264 decoding) για την DIGEA.

δ) Βέβαια εκεί τα πράγματα τελειώνουν. Όποιος θέλει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εικόνα με όλα τα καλούδια post proc με βοήθεια από H/W πρέπει να αναβαθμίσει την μητρική ακόμη και αν δεν αξιοποίησει πληρως την GPU θα μπορεί με μία πάμφθηνη νέα cpu να έχει εξαιρετικές επιδόσεις.

ε) Με το Blu-ray φαίνεται γενικά το 6150LE με Powerdvd & TMT να παίζει καλά με CPU περίπου 55-60% (ανάλογα το τίτλο). Θυμίζω ότι το ταπεινό 6150LE έχει τον VP1 (Purevideo HD 1ης γενεάς που για λόγους μαρκετινγκ δεν ακολούθησε την διαφήμιση του VP2 το οποίο βέβαια είναι πολύ ανώτερο και καθηλώνει την CPU σε επίπεδα 20% (έχει δηλαδή 30-50% διαφορά σε επίδοση). Ότι αναφέρω είναι σε Vista basic (χωρίς AERO δηλαδή).

στ) Για τον φίλο με το MCE δεν νομίζω ότι αποτελεί την καλύτερη λύση για λόγους που έχουν να κάνουν με το κλειστό του συστήματος, την δυστροπία του σε κάποια bugs και την μη τυπική υποστήριξη σε H264 κανάλια τηλεόρασης. επίσης κάποιες ασυμβατότητες με full screen mode με Coreavc και άλλα προβλήματα.

ζ) Για την HVR-3000. Δεν είναι τυχαίο που πωλείται ακόμη, υποστηρίζεται από όλα τα καλά λογισμικά MC και δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αργή. Όλα είναι θέμα λογισμικού. Στην έκδοση (τελευταία) του iDO λογισμικού τα αναλογικά κανάλια αλλάζουν γρηγορότερα από οτιδήποτε έχω δει ποτέ και βέβαια πολύ γρηγορότερα από οποιαδήποτε σημερινή τηλεόραση. Ανάλογα δουλεύουν και τα ψηφιακά. Η μικρή καθυστέρηση υπάρχει όταν αλλάζει από ψηφιακό σε αναλογικό και αντιστροφα (καθόλου παράλογο) , το ίδιο συμβαίνει και με την LH5000 που έχω αλλά και την Sony Bravia 4500 και όλες τις σύγχρονες τηλεοράσεις. Νομίζω ότι κάρτα με τα χαρακτηριστικά της και την αξιοπιστία της δύσκολα θα βρεις και βέβαια θα πρέπει να την ξαναπληρώσεις!!!

Κάτι ακόμη για τον qspock : σε 1080p αρχείο γιατί κάνεις resize ???

Για όσους δεν θα ασχοληθούν με S/w Η264 decoding καλύτερη FREE λύση είναι το Divx codec. Η απόδοση τους είναι :

Καλύτερο το DXVA, μετά το Coreavc,Divx HDplus (Free), FFDSHOW(FFmpeg-MT). Οι διαφορές στην επιβάρυνση της CPU ανάλογα το αρχείο μπορεί να είναι πολύ μεγάλες με χειρότερο το ffdshow για περίπου ίδια ποιότητα εικόνας. Για παράδειγμα στο ίδιο αρχείο (mkv, 1080p 16Mbps, 5Ref frames) παρατήρησα:

DXVA(6150LE) 35-50%, CoreAVC(S/w only no CUDA due to 6150LE) 45-65%, DivX HD pllus 50-65%, FFDshow >60% σχεδόν σταθερά. Το τεστ είναι ενδεικτικό και όχι απόλυτο αλλά δείχνει τον δρόμο...

Το αποτέλεσμα είναι συμβατό και με άλλα τεστ στο διαδίκτυο που σημαίνει ότι ήταν σχετικά ρεαλιστικό.

Τέλος προσοχή στα codec packs που έχετε εγκαταστήσει. Πέρα από το ffdshow, κανένα divx, coreavc (για μερικούς) και το codec που σας αναφέρω δεν θέλτε ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Όλα τα άλλα απλά καθυστερούν το σύστημα. Googlαρετε το Radlight Filter manager για να δείτε τι έχετε και τι ρυθμίσεις έχει το κάθετι.

Επεξ/σία από emmanoueli

Καλησπέρα...μετά απο 2 χρόνια καλής λειτουργίας με Vista Basic και IDO PLus media center, αποφάσισα να το γυρίσω σε Windows 7 με τον Windows media center...

To περιβάλλον είναι πιο όμορφο βέβαια, με μερικές πολύ εντυπωσιακές λειτουργίες (πχ Photo screen saver στο Media center) αλλά:

1) Είναι σαφώς πιο αργό με αποτέλεσμα τα μεγάλα Mkv (12-14gb) να κολλάνε λίγο

2) Η ανάλυση 1920χ1080 βγαίνει εκτός πλαισίου με αποτέλεσμα να την έχω μειώσει χειροκίνητα από το menu της Nvidia

3) Παιχνίδια όπως το Pro evolution soccer κάνουν flicker στο fullscreen mode, ίσως λόγω της πειραγμένης ανάλυση

H ερώτηση είναι υπάρχει κανένα Tip να βελτιώσω την κατάσταση ή να γυρίσω πίσω στα βαρετά Altec -Vista??

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων...

Πέτρος

Emmanueli Συγχαρητήρια για την δουλειά σου και τις κατατοπιστικές πληροφορίες σου.

Αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι αυτο που λες με το DVXA.....είχα (έχω) την εντυπωση οτι η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει HA (?)

α) Όποιος ενδιαφέρεται για την παραμικρή βοήθεια από την 6150LE θα πρέπει να χρησιμοποιήσει Codec συγκεκριμένο (το ανέφερα σε προηγούμενο Post), μαζί με MPC-HC, ρυθμίσεις που θα σας γράψω σύντομα, να ρυθμίσει τον mpc-hc σαν εξωτερικό player

γ) χρήση HA από τα Powerdvd 8 (ver 2217 ή 1831.50)

δ) media player classic Homecinema τελευταία έκδοση (Αυγ 2009, 1.3.χ) με ειδικές ρυθμίσεις υποστηρίζοντας χωρίς σπάσιμο του HA και ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ(εσωτερικούς στο mkv και εξωτερικούς σε αρχείο srt). Οι ρυθμίσεις στην διάθεσή σας αργότερα.

Αναμενουμε τις ρυθμισεις, ο codec ειναι απο το power dvd 8 που αναφερεις? Πρεπει να στησουμε τις συγκεκριμενες εκδοσεις δηλαδη? Και επισης, αντε και το δουλευουμε με remote, το browsing στις ταινιες πως θα το κανουμε? Γινεται μεσω mce και οταν επιλεγεται η ταινια να ανοιγει το mpc? (μαλλον χλωμο το κωβω..)

Ευχαριστουμε για τις σουπερ οδηγιες emmaonoueli, ειναι χρυσαφι! Για να δουμε και στην πραξη τι θα μας δωσει το mpc, μεχρι στιγμης δεν εχω κερδισει κατι αλλα δεν εχω στησει codec παρα μονο το vista codec pack, και φυσικα δεν εχω ρυθμισει το media player classic...

---------- Προσθήκη στις 18:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:20 ----------

Κάτι ακόμη για τον qspock : σε 1080p αρχείο γιατί κάνεις resize ???

Αν δε κανω resize εχω σπασιματα αφου η cpu εκτινασεται στα υψη. Με resize (bicubic) παιζει πολυ καλυτερα ως τελεια! Εχω HDready Sony KDF50E2000 rear projection TV, ισως παιζει καποιο ρολο το οτι δεν ειναι full HD, η αναλυση του dektop ειναι 1080χ720.

* Μολις ειδα την καινουργια εκδοση των vista codec pack και εχει αυτο:

changelog:

- update FFDshow 3202

- add DXVA for FFDshow

- add Merit adjustment for H264

To δευτερο παρουσιαζει ενδιαφερον!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναμενουμε τις ρυθμισεις, ο codec ειναι απο το power dvd 8 που αναφερεις? Πρεπει να στησουμε τις συγκεκριμενες εκδοσεις δηλαδη? Και επισης, αντε και το δουλευουμε με remote, το browsing στις ταινιες πως θα το κανουμε? Γινεται μεσω mce και οταν επιλεγεται η ταινια να ανοιγει το mpc? (μαλλον χλωμο το κωβω..)

Ευχαριστουμε για τις σουπερ οδηγιες emmaonoueli, ειναι χρυσαφι! Για να δουμε και στην πραξη τι θα μας δωσει το mpc, μεχρι στιγμης δεν εχω κερδισει κατι αλλα δεν εχω στησει codec παρα μονο το vista codec pack, και φυσικα δεν εχω ρυθμισει το media player classic...

---------- Προσθήκη στις 18:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:20 ----------

Αν δε κανω resize εχω σπασιματα αφου η cpu εκτινασεται στα υψη. Με resize (bicubic) παιζει πολυ καλυτερα ως τελεια! Εχω HDready Sony KDF50E2000 rear projection TV, ισως παιζει καποιο ρολο το οτι δεν ειναι full HD, η αναλυση του dektop ειναι 1080χ720.

* Μολις ειδα την καινουργια εκδοση των vista codec pack και εχει αυτο:

changelog:

- update FFDshow 3202

- add DXVA for FFDshow

- add Merit adjustment for H264

To δευτερο παρουσιαζει ενδιαφερον!

Μένω έκπληκτος! Προφανώς και κάτι δεν πάει καλά με το στήσιμο του μηχανήματος και τα codecs. Δεν γίνεται να λές στο σύστημα να κάνει resize (δηλαδή να του επιβάλλεις εξαιρετικά επιπλέον φόρτο) και να πηγάινει καλύτερα! Αργότερα να το δούμε πιο αναλυτικά. Σχετικά με το ffdshow dxva θα δούμε... Μακάρι να είναι αλήθεια.!

Θα επανέλθω.

---------- Προσθήκη στις 15:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:17 ----------

Μένω έκπληκτος! Προφανώς και κάτι δεν πάει καλά με το στήσιμο του μηχανήματος και τα codecs. Δεν γίνεται να λές στο σύστημα να κάνει resize (δηλαδή να του επιβάλλεις εξαιρετικά επιπλέον φόρτο) και να πηγάινει καλύτερα! Αργότερα να το δούμε πιο αναλυτικά. Σχετικά με το ffdshow dxva θα δούμε... Μακάρι να είναι αλήθεια.!

Θα επανέλθω.

Όντως έχει βγει ffdshow με dxva decoder. Είναι προβληματικός ακόμη και σε vc-1 δεν παίζει πολύ καλά. Θα το δοκιμάσω και σε h264 με διάφορα αρχεία. Το βήμα βέβαια έγινε. Αν το ffdhsow τα καταφέρει το ίδιο με τον mpc-hc τότε το σκηνικό που διαμορφώνεται θα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ για όλους εμάς. Θα ελέγξω αν υποστηρίζει το DXVA του NVIDIA VP1 (όπως το Powerdvd Cοdec) ή απαιτεί VP2 και πάνω ή ΑΤΙ HD και πάνω.

Τώρα σχετικά με τις οδηγίες ρύθμισεις του mpc-hc(προφανώς την τελευταία έκδοση) .

Θα ακολουθήσουν άλλες που αφορούν την κλήση του mpc-hc και την επιστροφή στο πρόγραμμα MC (για iDO MC & Mediaportal)

Στο μενού View->Option

1) Playback -> Auto-load subtitles (Click on). Output : click on EVR Custom (Vista), VMR9 renderless (XP)

2) Internal filters (disable Directxmedia from left side, enable Matroska from left side)

3)External filters (Εδώ θέλει λίγο προσοχή, Κάνετε addfilter για όλα τα h264/AVC που έχετε εγκατεστημένα και πατάτε block.(Δείτε το δέιγμα). Θα κάνετε το ίδιο εκτός από το Codec που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Με τον ίδιο τρόπο θα μπλοκάρετε το vobsub.

4) Για Nvidia VP1 (6150LE,Geforce 7,8 (8800 G80 version)) , VP2,VP3,VP4 GPUs & ATI HD2xxx 3xxx 4xxx 5xxx & 78x , 79x chipsets αρκεί το Powerdvd 8 codec με τον περιορισμό της κωδικοποίησης του αρχείου (profiles, reference frames etc.(δείτε προηγούμενα posts μου))

5) Σε περίπτωση που έχετε από τις αναφερόμενες κάρτες κάποια καλύτερη από VP1 τότε μπορείτε να μπλοκάρετε τα codecs (βήμα 3) και από τα internal τα έχετε τσεκαρισμένα τα dxva του H264 & VC1.

Παράλληλα αν κάποιος έχει nvidia VP2 και πάνω κάρτα μπορεί να χρησιμοποιήσει Coreavc 1.9.5 και πάνω με cuda enabled. ΓΙα MCE απαιτείται Coreavc 2.0 λόγω ενός bug που υπήρχε πιο πριν σε full screen.

Αυτά προς το παρόν.

post-121815-129063052903_thumb.jpg

Επεξ/σία από emmanoueli

Λοιπον, εστησα τα win7 στην Asus 8300. Με το που στηνω και τα vista codec pack χωρις να κανω τιποτα εχω 25% χρηση cpu περιπου σε 1080p. Δηλαδη HA. Αλλα χωρις υποτιτλους στο MCE... Μονο MPC_HC με υποτιτλους. Πως το φορτωνουμε-ξεφορτωνουμε αυτο μεσα απο MCE?

Λοιπον, εστησα τα win7 στην Asus 8300. Με το που στηνω και τα vista codec pack χωρις να κανω τιποτα εχω 25% χρηση cpu περιπου σε 1080p. Δηλαδη HA. Αλλα χωρις υποτιτλους στο MCE... Μονο MPC_HC με υποτιτλους. Πως το φορτωνουμε-ξεφορτωνουμε αυτο μεσα απο MCE?

Ήμουν έτοιμος να στήσω κι εγώ το WMPC_HC σε συνδυασμό με Coreavc 2.0, Ac3filter για ήχο και DirectVobSub για υπότιτλους, σύμφωνα με πρόταση κάποιου

που το έχει δοκιμάσει με επιτυχία, κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ, αν θέλεις. Με τους τελευταίους όμως drivers Shark007, παρακολουθώ αρχεία 1080p

χωρίς σπασίματα (για την ώρα τουλάχιστον) και με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ με τους εως τώρα πειραματισμούς, δεν μπορούσα να επιτύχω και τα δύο.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο, καθώς εσύ στο παρελθόν με είχες βοηθήσει πολύ !

Με τους τελευταίους όμως drivers Shark007, παρακολουθώ αρχεία 1080p

χωρίς σπασίματα (για την ώρα τουλάχιστον) και με ελληνικούς υπότιτλους!

Μεσα απο το Media Center εχεις Hardware Acceleration και υποτιλους ffdshow? Γιατι οταν χρησιμοποιει το DXVA το ffdshow δεν τρεχει υποτιτλους..

Μεσα απο το Media Center εχεις Hardware Acceleration και υποτιλους ffdshow? Γιατι οταν χρησιμοποιει το DXVA το ffdshow δεν τρεχει υποτιτλους..

Έχεις ενεργοποιημένους τους υπότιτλους στο video configuration και πάλι δεν βλέπεις ;

Αν ναι, τότε από την καρτέλα Config, επίλεξε το VobSub Subtitles και στη συνέχεια

από την καρτέλα General παίξε με τις επιλογές στο loading ...

Πάντοτε αναφέρομαι στους τελευταίους codecs Shark007 (v2.3.2)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...