Προς το περιεχόμενο

Altec IDO silver. Προβλήματα και λύσεις

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπον παιδια παρακαλω τη βοηθεια σας:

Μου καηκε τελειως ξαφνικα η μητρικη του IDO silver μου. Επειδη δεν μπορω να στηνω ξανα τα παντα, μιας και ειχα ασχοληθει πολυ με το software (mce XP, παλιοτερα ποστ σε αυτο το τοπικ) θελω μια ιδια, δηλαδη αυτη που φοραει το μηχανημα απο την αρχη, την MS-7329. Βλεπω οτι καποιοι εχετε περασει καινουργια μητρικη. Την παλια (αν δουλευει) ελπιζω να μην την πεταξατε ;) Κα φυσικα την αγοραζω. Στειλτε μου μυνημα ή απαντηστε εδω. Θα σας ειμαι ευγνωμων ρε παιδες..

@Emmanoueli: Συμπατριωτη το ξερω πως θα προσπαθησεις να με πεισεις να αναβαθμιστω σε ASUS, αλλα φοβαμαι πως θα χασω καποια καλουδια που ειχα με την παλια. Πχ την καρτα tuner... Παερπιμπτοντως, την εχεις την παλια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακάρι να ξερα και εγώ τι ακριβώς φταίει.. ούτε πρόβλημα θερμοκρασίας ούτε τίποτα.. πλέον το μηχάνημα πέραν του freeze όποτε πάω να ανοίξω κάποιο πρόγραμμα πχ media player ή το πρόγραμμα ido, τώρα μου βγάζει την πίστη για να ανοίξει.. με τις 10 προσπάθειες ακούγοντε τα γνωστά μπίπ και μπουτάρει.. τι τις μνήμες τσέκαρα μια την μια και μια την άλλη ή σε άλλα slots, την cpu μήπως δεν πατάει καλά.. την θερμοκρασία, τους σκληρούς τα πάντα.. δυστυχώς το μόνο που μένει είναι η κάρτα γραφικών αλλά PCIe riser βλέπω μόνο σε sites του εξωτερικού.. ελλάδα δεν υπάρχει κάτι? καταρχήν για να μην το ανοίγω πάλι.. πέρα απο riser... PCIe controller έχει αυτό το μαραφέτι ή τσάμπα ο κόπος? :P

Άκυρη η τελευταία ερώτηση είδα απ το manual ότι έχει..

Λοιπον παιδια παρακαλω τη βοηθεια σας:

Μου καηκε τελειως ξαφνικα η μητρικη του IDO silver μου. Επειδη δεν μπορω να στηνω ξανα τα παντα, μιας και ειχα ασχοληθει πολυ με το software (mce XP, παλιοτερα ποστ σε αυτο το τοπικ) θελω μια ιδια, δηλαδη αυτη που φοραει το μηχανημα απο την αρχη, την MS-7329. Βλεπω οτι καποιοι εχετε περασει καινουργια μητρικη. Την παλια (αν δουλευει) ελπιζω να μην την πεταξατε ;) Κα φυσικα την αγοραζω. Στειλτε μου μυνημα ή απαντηστε εδω. Θα σας ειμαι ευγνωμων ρε παιδες..

@Emmanoueli: Συμπατριωτη το ξερω πως θα προσπαθησεις να με πεισεις να αναβαθμιστω σε ASUS, αλλα φοβαμαι πως θα χασω καποια καλουδια που ειχα με την παλια. Πχ την καρτα tuner... Παερπιμπτοντως, την εχεις την παλια?

Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Αν αναβαθμίσεις σε μία Nvidia με 8300 (Asus) θα εξακολουθήσεις να έχεις την κάρτα Tuner αφού το riser δουλεύει και με την νέα μητρική. Δεν έχω ακόμη αλλάξει τις μητρικές λόγω έλλειψης χρόνου. Θα το κάνω όμως μέσα στον μήνα(Δεκ) . Έχω αγοράσει μία με 785G και μία με 8300. Κάθε μία λύση έχει τα υπέρ της. Το καλό της Nvidia είναι η υποστήριξη στο cuda - coreavc (1.9.5) που με μία 8400gs που έβαλα για λίγο (με riser από γνωστό) έπαιζε 1080p (20Mbps bitrate mkv) με 15% σε 4000+ (χ2) επεξεργαστή!!! Βέβαια με mp σε προσωρινό setup εκτός ido case και Vista, με mpc-hc το 785 έπαιζε με.... 7% μέση CPU. Αν σε ενδιαφέρουν τα παλιά mobos πες μου να σου κρατήσω.

ΜΕ ΣΩΖΕΙΣ σωτηρα μου! Κρατησε μου οπωσδηποτε!

Τα παλια με ενδιαφερουν κυριως για να επανελθω στην ιδια λειτουργια που ειχα, να δω και τι ρυθμισεις ειχα κανει στο αναθεματισμενο...

Δεν εχω το χρονο να ξαναστηνω καινουργια μητρικη, τουλαχιστον για τωρα.

Κρατα τα μου και τα 2!

Η συζητηση για τις νεες m/b θα συνεχιστει φυσικα.

Πχ, με Cuda (δεν εχω ασχοληθει) παιζει μεσω ffdshow ή παει καθαρα σε hardware, δηλαδη δεν εχουμε upscaling και τα αλλα καλουδια του ffdshow?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:16 ----------

αν δεν χρησιμοποιείτε Scart, αναλογικές εξόδους σε RCA(ήχου), την S-video, την composite, και αντέχετε να κάνετε αλλαγή mobo

Καλα τα της εικονας (Scart, s-video, composite, component) δεν μας πολυαπασχολουν. Το RCA ηχου που λες, αναφερεσαι στο πολυκαναλο αναλογικο συστημα εξοδου του ηχου? Το ιδιο πραγμα δεν γινεται και με τις 2 καινουργιες μητρικες? Δηλαδη υποστηριζεται, απλα θελει 3.5'' καρφακια κι οχι RCA. Αλλα υποστηριζεται, δηλαδη θα παρεις καθαρο αναλογικο 5.1 (τουλαχιστον) και με τις καινουργιες μητρικες. Δεν περιοριζεσαι στο optical (coaxial) out και τη χρηση εξωτερικου decoder για Dolby ή DTS. Μπορεις να βγαλεις απευθειας ξεχωριστα 7.1 καναλια ή ποσα ειναι τελως παντων, με χωριστα καλωδια.

Τα παλια με ενδιαφερουν κυριως για να επανελθω στην ιδια λειτουργια που ειχα, να δω και τι ρυθμισεις ειχα κανει στο αναθεματισμενο...

Κρατα τα μου και τα 2!

Πχ, με Cuda (δεν εχω ασχοληθει) παιζει μεσω ffdshow ή παει καθαρα σε hardware, δηλαδη δεν εχουμε upscaling και τα αλλα καλουδια του ffdshow?

Καλα τα της εικονας (Scart, s-video, composite, component) δεν μας πολυαπασχολουν. Το RCA ηχου που λες, αναφερεσαι στο πολυκαναλο αναλογικο συστημα εξοδου του ηχου? Το ιδιο πραγμα δεν γινεται και με τις 2 καινουργιες μητρικες? Δηλαδη υποστηριζεται, απλα θελει 3.5'' καρφακια κι οχι RCA. Αλλα υποστηριζεται, δηλαδη θα παρεις καθαρο αναλογικο 5.1 (τουλαχιστον) και με τις καινουργιες μητρικες. Δεν περιοριζεσαι στο optical (coaxial) out και τη χρηση εξωτερικου decoder για Dolby ή DTS. Μπορεις να βγαλεις απευθειας ξεχωριστα 7.1 καναλια ή ποσα ειναι τελως παντων, με χωριστα καλωδια.

Προφανώς και θα υποστηρίζονται όλες οι πραγματικές ικανότητες της παλαιάς μητρικής με διαφορά στα βύσματα και μόνο. Μόνο το scart δεν γίνεται να μπει (και για αυτό δεν είμαι και τόσο βέβαιος. Αν το ψάξω ίσως να γινόταν αλλά τέλεος πάντων δεν με ενδιαφέρει. Θα σου κρατησω μητρική.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:05 ----------

Κρατα τα μου και τα 2!

@qspock Κάτι ακόμη. Στα XP MCE έχεις καταφέρει να έχεις ταυτόχρονα τα DVB-T, DVB-S & Analog ή κάθε φορά σκάνάρεις ;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:03 ----------

το μαγαζι ειναι οκ? παραγγελνουμε αφοβα?

Δεν έχω ψωνίσει αλλά φάινεται σοβαρό και άμεσο αφού έκαν παραγγελία και την ακύρωσα και είχα ενημέρωση και ανταπόκριση άμεση. Έχει επίσης ποικιλία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Θα σου κρατησω μητρική.
Thank you! :)

@qspock Κάτι ακόμη. Στα XP MCE έχεις καταφέρει να έχεις ταυτόχρονα τα DVB-T, DVB-S & Analog ή κάθε φορά σκάνάρεις ;

Ειναι μια πολυ καλη ερωτηση. Οπως εχω αναφερει -αν θυμαμαι καλα- σε προηγουμενα post μου στο παρων topic, εχω καταφερει στο MCE XP να εχω DVB-T και Analogue στην ιδια μπαντα, δηλαδη κανω zapping σε αναλογικα ΚΑΙ ψηφιακα μαζι ως εξης: 1: ΕΤ1, 2: ΝΕΤ, ... 11: Cine Plus, 12: Spor+ κλπ η σειρα ειναι καθαρα θεμα γουστου μου, αλλαζει ευκολα. Το θεμα ειναι να μπουν στην ιδια μπαντα ολα μαζι...

Για περισσοτερες λεπτομεριες: http://www.xpmediacentre.com.au/community/xp-media-center-2005-software/10380-dtv-analog-tv-works-together.html

δες και σελ. 20 του παροντος.

Αυτο που δεν εχω ψαξει, ειναι να βαλω και τα δορυφορικα μεσα, γιατι εχω εξωτερικο decoder για αυτη τη δουλεια με PVR και δεν με ενδιεφερε ιδιαιτερα. Οχι πως δεν θα ηθελα κι εκεινα μαζι, απλα επειδη η ολη διαδικασια για να εχεις μαζι Digital + analogue ειναι ζορικη (registry editing) και επιφοβη (αν κανεις καποια πατατα πιθανως να πρεπει να κανεις system restore ή ...επανεγκατασταση για να μπορεις να σκαναρεις μεσω MCE), δεν το εψαξα ακομη.

Επεξ/σία από qspock

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Νομιζω πως η λυση με την asus του φιλου emmanoueli ειναι πολυ καλη.(αν και μεταξυ μας θα προτιμουσα κατι με intel αλλα εκει θα ξεφυγουμε στα κοστολογια).

Στο δικο μου ido-silver τσιμπαει λιγο στα βαρια αρχεια κυριως στα blue ray iso.

Να σας πω οτι παιζει με 4χ1GB RAM(μαμα +2 ιδιες) - 4200+ - WIN 7 64 BIT και εχω κανει τα εξης:

1.Εχω βγαλει την tv-tuner και το riser του pci και εβαλα ανεμιστηρα στην ψυκτρα της καρτας γραφικων (μιλαμε για πολυ υψηλη θερμοκρασια και κατα πασα πιθανοτητα η αιτια ολων των προβληματων).

2.Ενα δευτερο ανεμιστηρα κατω απο τον δισκο (ο δισκος παγωτο !!)

3.Γυρισα το cpu fan αναποδα για να βγαζει αερα προς τα εξω.

Εχει ανεβει λιγο ο θορυβος αλλα προκειμενου να καει καλυτερα να ακουγεται.

Φιλε emmanoueli περιμενουμε νεωτερα σου για να ακολουθησουμε τα βηματα σου.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:54 ----------

Εχω μια υποψια, μηπως στην M4A785-M βρισκει η ψυκτρα της vga με της cpu ?

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=ef0qgvMIwOUagAVl&content=overview

Νομιζω πως η λυση με την asus του φιλου emmanoueli ειναι πολυ καλη.(αν και μεταξυ μας θα προτιμουσα κατι με intel αλλα εκει θα ξεφυγουμε στα κοστολογια).

Στο δικο μου ido-silver τσιμπαει λιγο στα βαρια αρχεια κυριως στα blue ray iso.

Να σας πω οτι παιζει με 4χ1GB RAM(μαμα +2 ιδιες) - 4200+ - WIN 7 64 BIT και εχω κανει τα εξης:

1.Εχω βγαλει την tv-tuner και το riser του pci και εβαλα ανεμιστηρα στην ψυκτρα της καρτας γραφικων (μιλαμε για πολυ υψηλη θερμοκρασια και κατα πασα πιθανοτητα η αιτια ολων των προβληματων).

2.Ενα δευτερο ανεμιστηρα κατω απο τον δισκο (ο δισκος παγωτο !!)

3.Γυρισα το cpu fan αναποδα για να βγαζει αερα προς τα εξω.

Εχει ανεβει λιγο ο θορυβος αλλα προκειμενου να καει καλυτερα να ακουγεται.

Φιλε emmanoueli περιμενουμε νεωτερα σου για να ακολουθησουμε τα βηματα σου.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:54 ----------

Εχω μια υποψια, μηπως στην M4A785-M βρισκει η ψυκτρα της vga με της cpu ?

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=ef0qgvMIwOUagAVl&content=overview

Ευχαριστώ φίλε για τα καλά σου λόγια. Στην περίπτωση μου έχω βγάλει την ψύκτρα της CPU που έδινε η MSI στο ένα ido γιατί χάλασε, δεν το πήραμε χαμπάρι έγκαιρα και κόντεψε να κάψει έναν 4800+ χ2 ο οποίος... στράβωσε και δεν κάνει καλή επαφή με το μέταλλο και την πάστα να κάνει κενό αέρα στο σημείο εκείνο. Αποτέλεσμα ο 4800+ και σε άλλο PC να υπερθερμαίνεται εύκολα για το είδος της CPU (είναι 4800+ ΕΕ). Τώρα εκεί βρίσκεται ένα 5000+ με ένα οικονομικό αλλά αθόρυβο ανεμιστηράκι της AKASA χαμηλού προφίλ (το έχω πάρει από eshop) νομίζω υπάρχει ακόμη. Το ανεμιστηράκι στον δίσκο είναι μία πολύ καλή ιδέα ενώ και ένα ανεμιστηράκι προς ή πάνω στην VGA αλλά με σωστή κυκλοφοράι του αέρα είναι έξυπνη κίνηση. Η φιλοσοφία πάντως του case δεν είναι να απάγουμε την θερμοκρασία μέσω έντονης κυκλοφορίας του αέρα αλλά να "ζεστάνουμε" το κουτί που είναι από αλουμίνιο ώστε να απάγει αυτό την θερμότητα σαν τεράστια ψύκτρα.Έτσι το κουτί "έκαιγε". Για αυτό τον λόγο χρειάζεται απόσταση 10 εκατοστών από πάνω από κάθε σύστημα χωρίς άλλα αντικείμενα να εφάπτονται σε αυτό και να εμποδίζουν την απαγωγή θερμότητας (π.χ πληκτρολόγια).

Τώρα το πείραμα με τα ASUS Πιστεύω ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία λόγω της ποιότητας που έχουν, την συνεχή υποστήριξη σε νέες CPUs(σήμερα είδα τον Athlon II620 x4 49+ ευρώ(!!!)), της μειωμένης κατανάλωσης και καταλαβαίνετε ότι αν κάποιος βάλει και νέα CPU το μηχάνημα θα κάνει ... απίστευτα πράγματα. Το καλό πάντως είναι ότι αξιοποιείται στο έπακρο και η κάρτα tuner και η γενικότερη φιλοσοφία του συστήματος. Το μόνο είναι ότι ξαναστήνεται το λειτουργικό.

Καλές γιορτές σε όλους!!!

Ευχαριστώ φίλε για τα καλά σου λόγια. Στην περίπτωση μου έχω βγάλει την ψύκτρα της CPU που έδινε η MSI στο ένα ido γιατί χάλασε, δεν το πήραμε χαμπάρι έγκαιρα και κόντεψε να κάψει έναν 4800+ χ2 ο οποίος... στράβωσε και δεν κάνει καλή επαφή με το μέταλλο και την πάστα να κάνει κενό αέρα στο σημείο εκείνο. Αποτέλεσμα ο 4800+ και σε άλλο PC να υπερθερμαίνεται εύκολα για το είδος της CPU (είναι 4800+ ΕΕ). Τώρα εκεί βρίσκεται ένα 5000+ με ένα οικονομικό αλλά αθόρυβο ανεμιστηράκι της AKASA χαμηλού προφίλ (το έχω πάρει από eshop) νομίζω υπάρχει ακόμη. Το ανεμιστηράκι στον δίσκο είναι μία πολύ καλή ιδέα ενώ και ένα ανεμιστηράκι προς ή πάνω στην VGA αλλά με σωστή κυκλοφοράι του αέρα είναι έξυπνη κίνηση. Η φιλοσοφία πάντως του case δεν είναι να απάγουμε την θερμοκρασία μέσω έντονης κυκλοφορίας του αέρα αλλά να "ζεστάνουμε" το κουτί που είναι από αλουμίνιο ώστε να απάγει αυτό την θερμότητα σαν τεράστια ψύκτρα.Έτσι το κουτί "έκαιγε". Για αυτό τον λόγο χρειάζεται απόσταση 10 εκατοστών από πάνω από κάθε σύστημα χωρίς άλλα αντικείμενα να εφάπτονται σε αυτό και να εμποδίζουν την απαγωγή θερμότητας (π.χ πληκτρολόγια).

Τώρα το πείραμα με τα ASUS Πιστεύω ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία λόγω της ποιότητας που έχουν, την συνεχή υποστήριξη σε νέες CPUs(σήμερα είδα τον Athlon II620 x4 49+ ευρώ(!!!)), της μειωμένης κατανάλωσης και καταλαβαίνετε ότι αν κάποιος βάλει και νέα CPU το μηχάνημα θα κάνει ... απίστευτα πράγματα. Το καλό πάντως είναι ότι αξιοποιείται στο έπακρο και η κάρτα tuner και η γενικότερη φιλοσοφία του συστήματος. Το μόνο είναι ότι ξαναστήνεται το λειτουργικό.

Εγω σε ευχαριστω που μας δειχνεις τον δρόμο.Nαι ναι συμφωνω οποτε cpu + mobo με κανα κατοσταρικο καθαρισαμε.Αλλα μολις δωσεις το οκ εσυ θα παρατηρηθει προβλημα διαθεσιμότητας στην αγορα γιατι εχουν πουληθει παρα πολλα κομματια που ας το παραδεχτουμε ειναι ομορφο κομματι και στεκει επαξια διπλα στα αλλα μηχανηματα στο rack.Αναμενουμε νεωτερα σου με μεγαλη αγωνία (αντε!! αντε!!) Ευχομαι οι γιορτες αυτες να μας βρουν με ενα πληρες αναβαθμισμενο media center που θα παιζει τα παντα γρηγορα και σωστα.Καλες γιορτες να ευχηθω και εγω με την σειρα μου σε ολους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητρικη της Asus βγαζει απο πισω στα σωστα σημεια τις εξοδους της απο το κουτι MediaLive ή θελει πατεντα? (πχ κοψιμο του κουτιου απο πισω?) Ακομη, το τηλεχειρηστιριο υποστηριζεται με την Asus? Γιατι ειναι με υπερυθρες, οποτε πρεπει να κουμπωσει πανω στην MB, η οποια φυσικα πρεπει να εχει την αντοιστοιχη θυρα υπερυθρων...

Καλα Χριστουγεννα σε ολλους.

Επεξ/σία από qspock

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Η μητρικη της Asus βγαζει απο πισω στα σωστα σημεια τις εξοδους της απο το κουτι MediaLive ή θελει πατεντα? (πχ κοψιμο του κουτιου απο πισω?) Ακομη, το τηλεχειρηστιριο υποστηριζεται με την Asus? Γιατι ειναι με υπερυθρες, οποτε πρεπει να κουμπωσει πανω στην MB, η οποια φυσικα πρεπει να εχει την αντοιστοιχη θυρα υπερυθρων...

Καλα Χριστουγεννα σε ολλους.

Φίλε μου όχι, λαμαρινοδουλειά δεν πρόκειται να κάνουμε γιατί οι θέσεις είναι στάνταρ. Άλλη μητρική με το δικό της backplate και όλα καλά. Όσο για τις υπέρυθρες απλώς συνδέονται πάνω σε μια USB της μητρικής και από εκεί και πέρα είναι θέμα οδηγών για να λειτουργήσει αλλά αυτό μη σε απασχολεί γιατί παίζει σε xp-vista-7.Αυτο που βλέπω πως θα χαθεί είναι οι έξοδοι component,composite,scart,s-video,audio 7.1 για uncompressed σε RCA αλλα θα το παρουμε απο jack 3,5" ίσως ομωs σε 5.1.Θα δείξει, προς το παρόν περιμένουμε τον emmanoueli.... emmanoueli που είσαι;; έλα έχουμε δουλειά !!!! εκτος αν γιορτάζεις σήμερα οπότε σε δικαιολογούμε - Χρόνια σου πολλλα

Επεξ/σία από lakis_insomnia
προσθηκη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...