greekboy Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Προσοχή στην φορά του PCI-E (αριστερά - δεξιά) παντως με την πρωτη ευκαιρια θα παρω αυτο απο το λινκ που εδωσες,αν και νομιζω στο ebay μπορει να βρεθει και με αρκετα λιγοτερα χρηματα,οσο ναναι 38 ειναι καμποσα για αυτο το εξαρτημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Με 70+ πάντως παίρνεις nvidia based 8300 μητρική με CUDA + Blu-ray 15-30% CPU maximum utilization και κρατάς και το tuner χωρίς πολλές πατέντες στο σύστημα.Εγώ θα αλλάξω την μητρική και στα δύο που έχω με πρώτη ευκαιρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_who Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Με 70+ πάντως παίρνεις nvidia based 8300 μητρική με CUDA + Blu-ray 15-30% CPU maximum utilization και κρατάς και το tuner χωρίς πολλές πατέντες στο σύστημα.Εγώ θα αλλάξω την μητρική και στα δύο που έχω με πρώτη ευκαιρία. Δώσε μας λινκ για αυτήν την μητρική να ξεστραβωθούμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν υπάρχουν σε δύο εκδοχές τουλάχιστον: Οποιαδήποτε μητρική micro atx με 3 τουλάχιστον usb headers εσωτερικά, IDE & SATA, με hdmi, με οπτική ή ομοαξωνική έξοδο ήχου ταιριάζει στο σύστημα. Εννοείται ότι θα χάσετε το scart, τις επιπλέον εξόδους που έχει (ήχου και εικόνας) αλλά ούτως ή άλλως αυτές αφορούν απαιτήσεις πολύ πιο υποδεέστερες και επομένως στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε λόγως αλλαγής μητρικής. Τώρα εγώ προσωπικά έχω καταλήξει στις εξής δύο: ASUS M3N78-EM με firewire!!! (Nvidia 8300, μην πάρετε την πιο φθηνή με 8200 είναι πολύ κατώτερη αν και φθηνότερη) αν θέλετε να έχετε χρήση του Coreavc 1.9.5 με Cuda για τα δύσκολα αρχεία και ASUS M4A785-M (Ati 785g δηλαδή HD4200 με UVD 2.0 και hardware movie upscaling, ενώ έχει αρκετά μεγαλύτερη ισχύ για τον "καλλωπισμό" της ταινίας σε σχέση με το nvidia). Στην περίπτωση αυτή χάνω το firewire αλλά δεν πειράζει. Στην περιπτωση αυτή συστήνεται η χρήση codec του MPC-HC ή Cyberlink ωστε να γίνει εκμετάλευση της ισχύος του chip. Σε περίπτωση έλειψης συνεργασίας της εφαρμογής IDO προφανώς πρέπει να προχωρήσετε σε εγκατάσταση Mediaportal. Εγώ έχω παραγγείλει την 2η και τις ερχόμενες εβδομάδες θα προχωρήσω σητν αναβάθμιση του ενός εκ των δύο συστημάτων (Αυτού που έχει τον 4000+ και επομένως είναι πιο αδύναμο). Θεωρητικά το σύστημα για HTPC απλά θα πετάει και θα είναι εξαιρετικά ήσυχο. Προσοχή και οι δύο μητριοκές αφορούν μνήμες DDR2 ώστε να μην τις πετάξετε... Από λογισμικό θα προτιμήσω Vista SP1 τουλάχιστον (ναι και όμως!!!) και Mediaportal Αυτά προς το παρόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kentavros3 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Τελικά βρήκε κανένας λύση στο πρόβλημα της περικοπής της οθόνης γύρω-γύρω από την έξοδο HDMI; Το κάνει σε κάθε ανάλυση... Μόνο από VGA (D-SUB) δεν το κάνει... Μιλάμε πάντα για VISTA... Στον πίνακα ελέγχου της Nvidia ψάξε για επιλογή resize. Εκεί μπορείς να προσαρμόσεις την εικόνα στην οθόνη σου, επηρεάζοντας ελαφρώς την ανάλυση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν υπάρχουν σε δύο εκδοχές τουλάχιστον:Οποιαδήποτε μητρική micro atx με 3 τουλάχιστον usb headers εσωτερικά, IDE & SATA, με hdmi, με οπτική ή ομοαξωνική έξοδο ήχου ταιριάζει στο σύστημα. Εννοείται ότι θα χάσετε το scart, τις επιπλέον εξόδους που έχει (ήχου και εικόνας) αλλά ούτως ή άλλως αυτές αφορούν απαιτήσεις πολύ πιο υποδεέστερες και επομένως στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε λόγως αλλαγής μητρικής. Τώρα εγώ προσωπικά έχω καταλήξει στις εξής δύο: ASUS M3N78-EM με firewire!!! (Nvidia 8300, μην πάρετε την πιο φθηνή με 8200 είναι πολύ κατώτερη αν και φθηνότερη) αν θέλετε να έχετε χρήση του Coreavc 1.9.5 με Cuda για τα δύσκολα αρχεία και ASUS M4A785-M (Ati 785g δηλαδή HD4200 με UVD 2.0 και hardware movie upscaling, ενώ έχει αρκετά μεγαλύτερη ισχύ για τον "καλλωπισμό" της ταινίας σε σχέση με το nvidia). Στην περίπτωση αυτή χάνω το firewire αλλά δεν πειράζει. Στην περιπτωση αυτή συστήνεται η χρήση codec του MPC-HC ή Cyberlink ωστε να γίνει εκμετάλευση της ισχύος του chip. Σε περίπτωση έλειψης συνεργασίας της εφαρμογής IDO προφανώς πρέπει να προχωρήσετε σε εγκατάσταση Mediaportal. Εγώ έχω παραγγείλει την 2η και τις ερχόμενες εβδομάδες θα προχωρήσω σητν αναβάθμιση του ενός εκ των δύο συστημάτων (Αυτού που έχει τον 4000+ και επομένως είναι πιο αδύναμο). Θεωρητικά το σύστημα για HTPC απλά θα πετάει και θα είναι εξαιρετικά ήσυχο. Προσοχή και οι δύο μητριοκές αφορούν μνήμες DDR2 ώστε να μην τις πετάξετε... Από λογισμικό θα προτιμήσω Vista SP1 τουλάχιστον (ναι και όμως!!!) και Mediaportal Αυτά προς το παρόν. Υπάρχει και μία Gigabyte με 785g και την firewire σε mATX format(GIGABYTE GA-MA785GM-US2H). Καλή επιλογή και αυτή. Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι για HA HD η ΑΤΙ είναι ισχυρότερη. Για CUDA & COREAVC μέχρι τώρα υποστηρίζεται μόνο Nvidia (CUDA) αλλά στην ερχόμενη έκδοση του Coreavc θα υποστηρίζεται OpenCL που σημαίνει ότι πλέον θα υποστηρίζονται τόσο Nvidia όσο και ΑΤΙ. Προσοχή λοιπόν σε πρίτπωση που επιχειρήσετε την όποια ανβάθμιση η οποία θα δώσει άλλον αέρα στο iDO Silver ή MSI Medialive αν προτιμάτε αλλά θα χρειαστεί καλή γνώση, τουλάχιστον ένα πεντάωρο (αλλαγή M/B, Vista setup, Application Setup ) ώστε να παίξουν όλα καλά. Η τεελυταί αεφαρμογή iDO θα μπορούσε να δουλέψει καλά μόνο με την βοήθεια του Coreavc αφού αν χρησιμοποιηθεί ΗΑ σπάει η επιτάχυνση στην χρήση υποτίτλων. Αυτό δεν συμβαίνει με την τελευταία έκδοση του Mediaportal. Καλή επιτυχία σε όλους! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:08 ---------- Υπάρχει και μία Gigabyte με 785g και την firewire σε mATX format(GIGABYTE GA-MA785GM-US2H). Καλή επιλογή και αυτή. Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι για HA HD η ΑΤΙ είναι ισχυρότερη. Για CUDA & COREAVC μέχρι τώρα υποστηρίζεται μόνο Nvidia (CUDA) αλλά στην ερχόμενη έκδοση του Coreavc θα υποστηρίζεται OpenCL που σημαίνει ότι πλέον θα υποστηρίζονται τόσο Nvidia όσο και ΑΤΙ. Προσοχή λοιπόν σε πρίτπωση που επιχειρήσετε την όποια ανβάθμιση η οποία θα δώσει άλλον αέρα στο iDO Silver ή MSI Medialive αν προτιμάτε αλλά θα χρειαστεί καλή γνώση, τουλάχιστον ένα πεντάωρο (αλλαγή M/B, Vista setup, Application Setup ) ώστε να παίξουν όλα καλά. Η τεελυταί αεφαρμογή iDO θα μπορούσε να δουλέψει καλά μόνο με την βοήθεια του Coreavc αφού αν χρησιμοποιηθεί ΗΑ σπάει η επιτάχυνση στην χρήση υποτίτλων. Αυτό δεν συμβαίνει με την τελευταία έκδοση του Mediaportal. Καλή επιτυχία σε όλους! Κάτι ακόμη από ότι έμαθα οι κύριοι του Coreavc κορόιδεψαν τους πελάτες τους και ενώ είχαν πει στο forum τους ότι θα υποστηρίξουν το OpenCL και την ATI τελικά έμειναν στο CUDA , άρα μόνο Nvidia. Όπως εύκολα υπθέτει κανείς καποιος άλλος λόγος θα υπάρχει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Craven Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Έχω ένα περίεργο πρόβλημα εδώ και λίγες μέρες και θέλω να δώ αν το έχει αντιμετωπίσει άλλος.. Τις τελευταίες 2-3 βδομάδες είχα βρεί 2-3 φορές κολλημένο το ido Silver μέσα στο media center της ido .. η εικόνα κάθε φορά ήταν αρκετά περίεργη πολλές παράλληλες διαγώνιες γραμμές που ξεχώριζες απλά σε αυτές τα χρώματα του προγράμματος να επαναλαμβάνοντε.. δεν είχα δώσει σημασία μέχρι που το Σάββατο που το βρήκα τελευταία φορά έτσι, όποτε προσπαθούσα να μπώ στο πρόγραμμα του ido μετά απο λίγα sec πάγωνε ακριβώς όπως περιγράφω.. έβαλα το media portal και έκανε και εκεί το ίδιο.. (νομίζω το έκανε και στο xbmc χωρις να είμαι σίγουρος) κατέβασα τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών (εις γνώσην μου ότι θα έχουν το γνωστό πρόβλημα με το τρέμουλο) και η διαφορά ήταν πως το πρόβλημα αντί για λίγα sec έκανε γύρω στα 2 λεπτά να εμφανιστεί.. γενικά δοκίμασα τα πάντα αλλά το πρόβλημα παραμένει.. φυσικά όταν γύρισα στους παλιούς drivers της κάρτας γραφικών το κόλλημα έγινε και πάλι άμμεσο .. Δεν νομίζω πως είναι θέμα θερμοκρασίας μιας και το άφησα να "ξεκουραστεί" κάποια ώρα και με το που το άνοιξα και μπήκα στο πρόγραμμα έκανε το ίδιο.. επίσης αν το αφήσω απλά στα windows μπορεί να μείνει μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ τα video παίζουν (χειρότερα φυσικά) κανονικά απο media player... Θέμα τροφοδοσίας (πχ επειδή έχω δεύτερο σκληρό πάνω) δεν είναι καθώς έχω πλέον εξωτερικό τροφοδοτικό 500-550 watt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Craven Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Τελικά το οτι μπορούσε τουλάχιστον να μείνει στα windows με τις μέρες χάθηκε και αυτό μιας και άρχισε πλέον να το κάνει και στα windows χωρίς να ανοίξεις τίποτα (απλά εκεί μετά απο ώρα-ες) επίσης μου το έκανε μια φορά μέσα στο bios (μια μόνο αλλά ήταν αρκετή για να καταλάβω) οπότε είμαι πλέον πεπεισμένος ότι είναι hardware πρόβλημα.. μόνο με τις μνήμες μπόρεσα να πειραματιστώ αλλά δεν είδα διαφορά οπότε δεν φταίνε αυτές .. δυστυχώς είμαι ανάμεσα στην κάρτα γραφικών και σε επεξέργαστή/mobo ... κρίμα και ήταν το κεντρικό μου media center.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Τελικά το οτι μπορούσε τουλάχιστον να μείνει στα windows με τις μέρες χάθηκε και αυτό μιας και άρχισε πλέον να το κάνει και στα windows χωρίς να ανοίξεις τίποτα (απλά εκεί μετά απο ώρα-ες) επίσης μου το έκανε μια φορά μέσα στο bios (μια μόνο αλλά ήταν αρκετή για να καταλάβω) οπότε είμαι πλέον πεπεισμένος ότι είναι hardware πρόβλημα.. μόνο με τις μνήμες μπόρεσα να πειραματιστώ αλλά δεν είδα διαφορά οπότε δεν φταίνε αυτές .. δυστυχώς είμαι ανάμεσα στην κάρτα γραφικών και σε επεξέργαστή/mobo ... κρίμα και ήταν το κεντρικό μου media center.... Δες παραπάνω μηνύματά μου. Αν όντως έχεις πρόβλημα μπορείς να αλλάξεις Μ/Β με 60-70 ευρώ με ΗΑ και λίγες ώρες προσωπική δουλειά. CPU δεν νομίζω να είναι αφού συνήθως δεν καίγονται παι και αν καούν δεν ξαναδουλέυουν. Μάλλον θερμοκρασία είναι. Βάλε speedfan και κοίτα θερμοκρασίες. Πιθανότητες: α) Πρόβλημα fan β) πρόβλημα στραβωμένης βάσης fan και αντίστοιχα στραβωμένης CPU από υπερθέρμανση που δεν πήρες χαμπάρι έγκαιρα. Αποτέλεσμα να υπάρχει κενό και η θερμοσιλικόνη να μην κάνει καλή επαφή και ο επεξεργαστής να ζεσταίνεται. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:19 ---------- Δες παραπάνω μηνύματά μου. Αν όντως έχεις πρόβλημα μπορείς να αλλάξεις Μ/Β με 60-70 ευρώ με ΗΑ και λίγες ώρες προσωπική δουλειά. CPU δεν νομίζω να είναι αφού συνήθως δεν καίγονται παι και αν καούν δεν ξαναδουλέυουν. Μάλλον θερμοκρασία είναι. Βάλε speedfan και κοίτα θερμοκρασίες. Πιθανότητες:α) Πρόβλημα fan β) πρόβλημα στραβωμένης βάσης fan και αντίστοιχα στραβωμένης CPU από υπερθέρμανση που δεν πήρες χαμπάρι έγκαιρα. Αποτέλεσμα να υπάρχει κενό και η θερμοσιλικόνη να μην κάνει καλή επαφή και ο επεξεργαστής να ζεσταίνεται. εκτός από το Speedfan δοκίμασε και το Coretemp... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bandit4 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Το Ido Silver μου κανει το εξης: καθε φορα που το ανοιγω & μετα απο περιπου 10 λεπτα λειτουργιας σβηνει μονο του...σαν να πεφτει το ρευμα εντελως. Εχω τσεκαρει και δουλευουν ολα τα fan. Υποψιαζομαι τροφοδοτικο η θερμοκρασιες. Το pc ειναι σχεδον καινουριο γιατι το ειχα πολυ καιρο σε αχρηστια. Να σημειωσω οτι αυτο δεν γινεται καποια στιγμη που ειναι φορτωμενο το συστημα δλδ να παιζει καποια ταινια hd η σε καποιο παιχνιδι. δεν εχω προσθεσει ειτε αφαιρεσει τπτ απο την αρχικη συνθεση του pc. Απλα την ωρα που κατεβαζει τα update παει να τα εγκαταστησει και...παπαλα... Any suggestions? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jabar Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Αρχικά καταχωρημένο από MessengerOfGood Εμφάνιση Μηνύματος Τελικά βρήκε κανένας λύση στο πρόβλημα της περικοπής της οθόνης γύρω-γύρω από την έξοδο HDMI; Το κάνει σε κάθε ανάλυση... Μόνο από VGA (D-SUB) δεν το κάνει... Μιλάμε πάντα για VISTA... στον πινακα ελεγχου της 6150 θα μπειτε στο βιντεο κ τι-βι(παραδοξως,)εχει επιλογη που λεει για την επιφανεια εργασιας με καθετη κ οριζοντια μπαρα...διορθωνετε μετα πατε σε μια αλλη επιλογη οποια να ναι νομιζω και σας ζηταει να αποθηκευτουν οι αλλαγες και..οι ακρες φαινονται ολες σε 1920...(ελπιζω να ειναι ετσι κι αυριο που θα τον ξανανοιξω... Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2009 από jabar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Craven Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Απ ότι είχα δεί απ το bios οι στροφές του fan ήταν γύρω στις 2000-2200 και με ενεργοποιημένο το smart fan απο 1300 μέχρι 2000 (το cool n quiet το απενεργοποίησα εντελώς) οπότε δεν βλέπω πρόβλημα εκεί.. για την cpu (το bios πάντα) δείχνει 40-42 βαθμούς σε idle (το είχα αφήσει κάποια ώρα) οπότε είχα αποκλείσει θέμα θερμοκρασίας στην cpu... απέκλεισα και μνήμη (εκτός αν φταίνε και τα 2 dimmάκια..) οπότε μου έμεινε κυρίως η ενσωματομένη κάρτα γραφικών.. και καλύτερα να ήταν μνήμη γιατί τώρα αντε βρες raiser για pci express.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jabar Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 στον πινακα ελεγχου της 6150 θα μπειτε στο βιντεο κ τι-βι(παραδοξως,)εχει επιλογη που λεει για την επιφανεια εργασιας με καθετη κ οριζοντια μπαρα...διορθωνετε μετα πατε σε μια αλλη επιλογη οποια να ναι νομιζω και σας ζηταει να αποθηκευτουν οι αλλαγες και..οι ακρες φαινονται ολες σε 1920...(ελπιζω να ειναι ετσι κι αυριο που θα τον ξανανοιξω...σημερα μου ανοιξε στα 18..χ... αλλα με το που γυρισα στα 1920χ...ολα καλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Εγώ χτες πήρα backup γιατί σκοπεύω να εγκαταστήσω τα windows 7 ώστε να λειτουργήσω το Media center τους να δω αν θα έχω επιτέλους κανονικό pvr, μια και το πρόγραμμα της altec δεν λέει και πολλά. Ξέρω, καλό μου κουράγιο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanoueli Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Απ ότι είχα δεί απ το bios οι στροφές του fan ήταν γύρω στις 2000-2200 και με ενεργοποιημένο το smart fan απο 1300 μέχρι 2000 (το cool n quiet το απενεργοποίησα εντελώς) οπότε δεν βλέπω πρόβλημα εκεί.. για την cpu (το bios πάντα) δείχνει 40-42 βαθμούς σε idle (το είχα αφήσει κάποια ώρα) οπότε είχα αποκλείσει θέμα θερμοκρασίας στην cpu... απέκλεισα και μνήμη (εκτός αν φταίνε και τα 2 dimmάκια..) οπότε μου έμεινε κυρίως η ενσωματομένη κάρτα γραφικών.. και καλύτερα να ήταν μνήμη γιατί τώρα αντε βρες raiser για pci express.. Πόσα θέλεις ;;;;; http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=10881 Διάλεξε και πάρε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα