Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανείς?;?;?;?

πείτε μου ποια είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών αυτη την στιγμή και ειναι πλήρως συμβατή χωρίς κανένα πρόβλημα με τον IDO μου!!?

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
κανείς?;?;?;?

πείτε μου ποια είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών αυτη την στιγμή και ειναι πλήρως συμβατή χωρίς κανένα πρόβλημα με τον IDO μου!!?

Καλή χρονιά !

george_nbaer μελέτησε τα post 153-159

qspock καλή χρονιά και σε ευχαριστώ ξανά !

Θα μελετήσω την απάντησή σου και θα σου απαντήσω !

Δημοσ.

Μηπως θα μπορουσε καποιος να ανεβασει παλι το link στο rapidshare με τις οδηγιες για το bios update μεσω dos? ευχαριστω.

Δημοσ.

Kαλη χρονια!

kentavros3, στην ερωτηση 4, αν δε σου δουλευει το standby και κανει restart, απενεργοποιησε απο το bios το cool and quiet.

Δημοσ.

παιδια ερωτηση,οταν δεν εχω την τηλεοραση ανοιχτη και εχω το htpc ανοιχτο,δουλευει κανονικα?γιατι εβαλα απο εχθες το βραδυ να κανει κατι encode και το ανοιγω και βλεπω οτι ειχε μεινει εκει που το αφησα εχθες πριν κλεισω την τηλεοραση,λεω τυχαιο ειναι το ξανααφηνο στο ιδιο σημειο πριν καμια ωρα,παω τωρα να κοιταξω τα ιδια..με το που το αφηνω λιγο με την τηλεοραση ανοιχτη δουλευει κανονικα...υπαρχει καποια ρυθμιση?

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα

Κάνοντας start ο μηχάνημα δεν βλέπει το πληκτρολόγιο και μένει στη θέση που ζητάει F1 or F2.

Μη βλέποντας το πληκτρολόγιο δεν μπορώ να μπω ούτε στο BIOS με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το ξεκινήσω.

Το μηχάνημα δεν έχει PS2 I/O και προφανώς δεν αναγνωρίζει το usb πληκτρολόγιο.

Μήπως κάποιος που του έχει συμβεί το ίδιο πρόβλημα μπορεί να βοηθήσει;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Έχω το εξής πρόβλημα

Κάνοντας start ο μηχάνημα δεν βλέπει το πληκτρολόγιο και μένει στη θέση που ζητάει F1 or F2.

Μη βλέποντας το πληκτρολόγιο δεν μπορώ να μπω ούτε στο BIOS με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το ξεκινήσω.

Το μηχάνημα δεν έχει PS2 I/O και προφανώς δεν αναγνωρίζει το usb πληκτρολόγιο.

Μήπως κάποιος που του έχει συμβεί το ίδιο πρόβλημα μπορεί να βοηθήσει;

Ευχαριστώ

Για καποιο λογο, η αρχικη ρυθμιση του bios εχει πειραχτει, θα πρεπει να κανεις reset το bios και λογικα θα επανελθει. Το reset θα το κανεις με τζαμπερακια, ανοιγοντας το φυσικα. Αν δε γνωριζεις ο ιδιος (γραφει πως στο manual) καλο ειναι να συμβουλευτεις καποιον που ξερει. Δεν ειναι κατι δυσκολο παντως...

Δημοσ.
Θα προσπαθησω να απαντησω οσες μπορω, παντως ειναι πολλα και..μαζεμενα, οποτε λιγα λιγα να φευγουνε.

Για να δουμε:

1. Υπαρχει συγκεκριμενο guide: http://www.xpmediacentre.com.au/community/xp-media-center-2005-software/10380-dtv-analog-tv-works-together.html

Μην δινεις και πολυ σημασια στο TV Guide, εγω παντως δεν μπορεσα να το λειτουργισω για ελληνικα καναλια. Οπου λεει DTV εννοεια τα ψηφιακα, οπου λεει foxtel εννοει τα αναλογικα.

Ειναι δυσκολο κομματι, ισως πρεπει να κανεις κανενα backup στο registry πιο πριν, και φυσικα προυποθετει χειρισμο regedit.

2. Πρεπει να στησεις και τους drivers και το software της καρτας tuner. Τρεχοντας το αρχειο που εχω στο παραπανω λινκ, δινει και επιλογη για το software. Στηστο κι αυτο και μετα λογικα πρεπει να βλεπει το tuner. Σιγουρεψου οτι στο device manager εχεις ολες τις συσκευες στημενες. Η κεραια θα παιξει ρολο στην αναζητηση σταθμων, εκει εννοειται πως πρεπει να ειναι συνδεδεμενη.

3. Παραξενο... Ανοιξε τα ffdshow properties και πηγαινε στο codecs, στο mpeg2, τσεκαρε libmpeg2 και το DVD decoding. Πως προσπαθεις να παιξεις DVD μεσα απο το MCE?

4. Χρειαζεται 2 βασικα πραγματα: 1) Μεσα απο το Bios να βαλεις στο Power Management το s3, οχι το s1 που εχει προεπιλογη. Και 2ον: Να στησεις το MCE Standby Tool: http://slicksolutions.eu/

5. Να ενεργοποιησεις το resize στο ffdshow video properties, βαζοντας resize to screen resolution (εγω εβαλα αυτο, αλλοι προτεινουν x2 κλπ). Τι αναλυση/ρυθμο αναεωσης εχεις?

6. Εδω πρεπει να ειναι: http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=manual&maincat_no=134&prod_no=1113

7. Δεν εχω ασχοληθει, εγω δεν εχω αλλαξει τιποτα απο skins, εβγαλα μονο τους ηχους των μενου.

8. Πρεπει να στησεις κανονικα ασυρματο δικτυο με 2 PC. Βαλε enxcryption (pass) και κανε shared στο network τα folder που θες. Λογικα, αν εχεις static isp διαφορετικο στα 2 PC (απαραιτητο) και δεν ενοχλει καποιο firewall, πρεπει να δουλεψει.

9. Δεν εχω ιδεα τι μπορει να ειναι αυτο, δεν το εχω ξαναδει. Ποια εκδοση win εχεις?

Καλή χρονιά και πάλι !

1. Έχω ήδη εγγραφεί αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το site. Με προβληματίζει όμως

το γεγονός ότι αναφέρεις ότι δεν μπόρεσες να το λειτουργήσεις για ελληνικά κανάλια !

Αν οι οδηγίες του site δεν ανταποκρίνονται σε ελληνικά κανάλια δεν έχει νόημα για μένα ... !

Πως κάνεις backup στο registry ;

2. Αν εννοείς το software WinTV, το εγκατέστησα χωρίς αποτέλεσμα! Στο device manager φαίνεται ότι δεν είναι

εγκατεστημένο κάτι που ονομάζει other devices !

Όμως στην επιλογή sound, video and game controler φαίνονται εγκατεστημένοι οι hauppauge drivers.

3. Στο ffdshow properties και πηγα στο codecs και στο mpeg2 ήταν ήδη τσεκαρισμένο το DVD decoding,

αλλά δεν υπήρχε επιλογή τσεκαρίσματος libmpeg2.

Έχοντας ήδη ανοιχτό το mce, εισάγω DVD, αλλά όταν επιλέγω play DVD στο mce

δεν ανταποκρίνεται (ενώ παίζε άψογα με το ΤΤ)

4. Θα υπάρχει δυνατότητα να κατεβάζει διάφορα, όσο το έχω κλειστό (stand by ; ) ;

Θα το ανοιγοκλείνω με το πάνω-πάνω κουμπί του τηλεχειριστηρίου ;

Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης του μεγάλου κουμπιού στην πρόσοψη του htpc

(έχω μικρό παιδί στο σπίτι ...)

5. Η μεγαλύτερη ανάλυση που κατόρθωσα να επιλέξω είναι 1808 x 1016, με ρυθμό ανανέωσης 60Hz.

Να ακολουθήσω την επιλογή resize ;

6. Το κατέβασα. Ευχαριστώ !

7. Θα είχε ενδιαφέρον (έχω δει άλλα software, με skins, πολύ εντυπωσιακότερα).

Αν ανακαλύψω κάτι, θα σε ενημερώσω !

8. Περίμενα ότι, έχοντας συνδεδεμένα 2 pc στο ίδιο ασύρματο router, αυτόματα έχεις και δίκτυο με τους shared folders. Δηλώνοντας άγνοια, θα προχωρήσω στην απλούστατη λύση του εξωτερικού σκληρού για μεταφορά (και backup)

9. Έχω εγκατεστημένα τα WinXP mce 2005 sp3 ! To μύνημα το εμφανίζει κάθε φορά

που ανοίγω το mce

Επιπλέον θεματάκια :

10. Η ένταση του ήχου δεν αυξομειώνεται από το τηλεχειριστήριο, παρόλο που εμφανίζει

ένδειξη αυξομείωσης στην οθόνη, όταν αναπαράγει μουική (mp3)

11. Όταν, κατά την παραγωγή playlist mp3, προσπεράσω κάποια κομμάτια, και επιλέξω

να παίξει κάποιο άλλο παρακάτω, τότε με την ολοκήρωση του κομματιού αυτού,

δεν συνεχίζει την αναπαραγωγή των υπολοίπων mp3 της playlist

12. Ακολούθησα την διαδικασία που ανέφερες, για άνοιγμα οποιουδήποτε προγράμματος

άπό το mce, σέρνοντας στον φάκελο media center programs, δύο shortcut από το desktop,

αλλά στην επιλογή other programs του mce δεν εμφανίζόνται !

Ευχαριστώ για την υπομονή σου !

Δημοσ.

Λοιπον, αρχισαν τα δυσκολα:

1.Το TVguide δεν κανει για ελληνικα καναλια. Μιλαω για το προγραμμα TV των ξενων καναλιων μεσω TV guide, οπου μπορεις να προγραμματιζεις εγγραφες κλπ... Το "πειραγμα" στο registry εννοειται οτι θα κανει το MCE να πιανει και τα ψηφιακα και τα αναλογικα καναλια (τα ελληνικα εννοειται, δεν εχω στησει πιατο).

2. Κατι δεν παει καλα, το tuner επρεπε να δουλευει. Οταν αγορασες το altec δουλευε?

3. Κι αυτο παραξενο, αφου εχεις στησει το theatertek επρεπε να δουλευει το DVD και μεσα απο το MCE...

4. Οσο ειναι κλειστο δεν μπορει να κατεβαζει. Το μπροστινο κουμπι μπορεις να το απενεργοποιησεις απο το desktop/display properties/screen saver/power/advanced, βαλε do nothing στο when I press the power button. Θα μπορεις να ανοιγοκλεινεις το PC μεσω τηλεκοντρολ. Οταν ειναι σε standby mode ομως, με το power ισως να ανοιγει, εκτος του τηλεκοντρολ.

5. Οποια αναλυση κι αν εχεις, προτιμησε τα 50 hz, αλλιως δεν θα εχεις ομαλη κινηση. Εγω εχω την 1280 χ 720, 50 Hz.

10. Ναι, αναμενομενο, αν εχεις συνδεση HDMI με την TV ειναι λογικο να μην αυξομειωνεται ο ηχος. Να τρεχεις (βαλτο στο startup) αυτο το προγραμματακι: http://www.chrisnet.net/apps/VolumeTracker.zip

11. Για τα mp3 δεν εχω ιδεα τι μπορει να φταιει, δεν παιζω mp3 με το MCE...

12. Πατα πανω στο other programs. Διπλα εμφανιζει μονο τα 3 που χρησιμοποιηθηκαν τελευταια...

Δημοσ.
Λοιπον, αρχισαν τα δυσκολα:

1.Το TVguide δεν κανει για ελληνικα καναλια. Μιλαω για το προγραμμα TV των ξενων καναλιων μεσω TV guide, οπου μπορεις να προγραμματιζεις εγγραφες κλπ... Το "πειραγμα" στο registry εννοειται οτι θα κανει το MCE να πιανει και τα ψηφιακα και τα αναλογικα καναλια (τα ελληνικα εννοειται, δεν εχω στησει πιατο).

2. Κατι δεν παει καλα, το tuner επρεπε να δουλευει. Οταν αγορασες το altec δουλευε?

3. Κι αυτο παραξενο, αφου εχεις στησει το theatertek επρεπε να δουλευει το DVD και μεσα απο το MCE...

4. Οσο ειναι κλειστο δεν μπορει να κατεβαζει. Το μπροστινο κουμπι μπορεις να το απενεργοποιησεις απο το desktop/display properties/screen saver/power/advanced, βαλε do nothing στο when I press the power button. Θα μπορεις να ανοιγοκλεινεις το PC μεσω τηλεκοντρολ. Οταν ειναι σε standby mode ομως, με το power ισως να ανοιγει, εκτος του τηλεκοντρολ.

5. Οποια αναλυση κι αν εχεις, προτιμησε τα 50 hz, αλλιως δεν θα εχεις ομαλη κινηση. Εγω εχω την 1280 χ 720, 50 Hz.

10. Ναι, αναμενομενο, αν εχεις συνδεση HDMI με την TV ειναι λογικο να μην αυξομειωνεται ο ηχος. Να τρεχεις (βαλτο στο startup) αυτο το προγραμματακι: http://www.chrisnet.net/apps/VolumeTracker.zip

11. Για τα mp3 δεν εχω ιδεα τι μπορει να φταιει, δεν παιζω mp3 με το MCE...

12. Πατα πανω στο other programs. Διπλα εμφανιζει μονο τα 3 που χρησιμοποιηθηκαν τελευταια...

Ελπίζω να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, αν και υποψιάζομαι ότι θα λύνονταν κάποια

προβλήματα με format και εκ νέου εγκατάσταση :

1. Οδηγίες για το "πείραγμα" της registry υποθέτω ότι βρίσκονται στο site,

ώστε να έχω δυνατότητα να παρακολουθώ και να εγγράφω τόσο αναλογικά

όσο και ψηφιακά κανάλια !

Πριν προχωρήσω όμως θα πρέπει να επιλύσω το 2.

2. Δεν κατόρθωσα να το δοκιμάσω όταν το αγόρασα καθώς αντιμετώπισα

πολλά προβλήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων τα επιλύω χάρη σε εσένα !

Αν η κάρτα της τηλεόρασης έχει βλάβη, θα εγκαθιστούσε τους drivers software ;

3. Κι όμως ...

12. Η επιλογή στο mce δεν είναι other αλλά more programs, όπου οι επιλογές

ήταν και παραμένουν μόνιμα οι παρακάτω :

α. create CD/DVD

β. sync toy device

γ. messenger (κάποιες φορές δεν το εμφανίζει)

Δεν εμφανίζει ούτε το ΤΤ ούτε ένα άλλο πρόγραμμα που προσπάθησα

Δημοσ.
Ελπίζω να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, αν και υποψιάζομαι ότι θα λύνονταν κάποια

προβλήματα με format και εκ νέου εγκατάσταση :

1. Οδηγίες για το "πείραγμα" της registry υποθέτω ότι βρίσκονται στο site,

ώστε να έχω δυνατότητα να παρακολουθώ και να εγγράφω τόσο αναλογικά

όσο και ψηφιακά κανάλια !

Οι οδηγιες ειναι ακριβως το link που σου εδωσα.

2. Δεν κατόρθωσα να το δοκιμάσω όταν το αγόρασα καθώς αντιμετώπισα

πολλά προβλήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων τα επιλύω χάρη σε εσένα !

Αν η κάρτα της τηλεόρασης έχει βλάβη, θα εγκαθιστούσε τους drivers software ;

Τι προβληματα δηλαδη? Πχ δεν ανοιγαν τα windows και εμπαινε σε safe mode κλπ?

12. Η επιλογή στο mce δεν είναι other αλλά more programs, όπου οι επιλογές

ήταν και παραμένουν μόνιμα οι παρακάτω :

α. create CD/DVD

β. sync toy device

γ. messenger (κάποιες φορές δεν το εμφανίζει)

Δεν εμφανίζει ούτε το ΤΤ ούτε ένα άλλο πρόγραμμα που προσπάθησα

Επισης παραξενο! Πες μου ακριβως τον φακελο που τα βαζεις.

Δημοσ.
Οι οδηγιες ειναι ακριβως το link που σου εδωσα.

Τι προβληματα δηλαδη? Πχ δεν ανοιγαν τα windows και εμπαινε σε safe mode κλπ?

Επισης παραξενο! Πες μου ακριβως τον φακελο που τα βαζεις.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισα ήταν διάφορα και διαδοχικά.

Δεν θέλω να σε κουράσω, αλλά αφού ρωτάς ... :

1. Δεν είχα εικόνα στην τηλεόραση, παραμόνο σε μια οθόνη pc

2. "Κωλούσε¨το idoplushome

3. "Εσβηνε" άξαφνα χωρίς λόγο το htpc

Για το τελευταίο κυρίως πρόβλημα (και μετά από επικοινωνία με τον melc)

έκανα format και εκ νέου εγκατάσταση winvista 2-3 φορές, μέχρι που

τελικά το πήγα στην Altec για επισκευή (μέχρι να τους βρω πήγα 3 φορές)

Αφού το επικεύασαν (αντικατάσταση cpu fun - τους το επέστρεψα διότι

το είχαν γρατζουνίσει) δεν κατόρθωσα να έχω εικόνα στην τηλεόρασή μου

παραμόνο όταν εκδόθηκε η τελευταία έκδοση των drivers της nvidia.

Τότε ξεκίνησα πειραματισμούς με την ανάλυση, χωρίς να ικανοποιηθώ !

Επιπλέον, δεν έπαιζε κανένα αρχείο divx ή dvd μέσω του idoplushome,

παραμόνο με άλλα προγράμματα σε windows mode.

Ενώ δοκίμασα διάφορα, και ενώ είχα επικοινωνία αρχικά με τον melc

και στη συνέχεια με το forum του insomnia, τα προβλήματα εξακολουθούσαν ...

Και ενώ ήμουν έτοιμος για άλλο ένα format, ξεκινήσαμε επικοινωνία

και επιτέλους άρχισα δειλά-δειλά να απολαμβάνω το htpc.

Μέσα σε όλα αυτά, τα οποία μπορεί και να μη σε αφορούν, δεν πρόλαβα να

δοκιμάσω την τηλεόραση μέσω του idoplushome !

Πιστεύεις ότι είναι θέμα κάρτας τηλεόρασης ή κάτι δεν πήγε καλά στην εγκατάσταση

(στο τελευταίο συνηγορεί και η αδυναμία αναπαραγωγής DVD μέσω mce)

Αναφορικά με την προσπάθεια να ανοίξω άλλα προγράμματα μέσω mce,

o φάκελος που έσυρα τα shotcut βρίσκεται στο C:\Documents and Settings\All Users\

\Start Menu\Programs\Accessories\Media Center\Media Center Programs

Δημοσ.
Πιστεύεις ότι είναι θέμα κάρτας τηλεόρασης ή κάτι δεν πήγε καλά στην εγκατάσταση

(στο τελευταίο συνηγορεί και η αδυναμία αναπαραγωγής DVD μέσω mce)

Πιστευω πως αν δεν δουλεψει το tuner εφοσον εχουν στηθει σωστα ολοι οι drivers δεν υπαρχουν και πολλα που μπορεις να κανεις απο το να το πας σε service.

Στησε ΟΛΟΥΣ τους drivers απο το site της MSI που δινω παραπανω, καθως και το software/drivers της καρτας tuner. Δεν πρεπει να υπαρχει συσκευη που να μην αναγνωριζεται στο device manager.

Μετα, δοκιμασε το mce να δεις αν βλεπει το tuner. Αν οχι, κατεβασε και τρεξε αυτο: http://www.free-codecs.com/download/Windows_XP_Video_Decoder_Checkup_Utility.htm

και πες μου ποιον codec λεει πως εχεις ενεργοποιημενο.

Δημοσ.
Πιστευω πως αν δεν δουλεψει το tuner εφοσον εχουν στηθει σωστα ολοι οι drivers δεν υπαρχουν και πολλα που μπορεις να κανεις απο το να το πας σε service.

Στησε ΟΛΟΥΣ τους drivers απο το site της MSI που δινω παραπανω, καθως και το software/drivers της καρτας tuner. Δεν πρεπει να υπαρχει συσκευη που να μην αναγνωριζεται στο device manager.

Μετα, δοκιμασε το mce να δεις αν βλεπει το tuner. Αν οχι, κατεβασε και τρεξε αυτο: http://www.free-codecs.com/download/Windows_XP_Video_Decoder_Checkup_Utility.htm

και πες μου ποιον codec λεει πως εχεις ενεργοποιημενο.

Εγκατέστησα ότι υπήρχε στη σελίδα http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_triquad.html. Συγκεκριμένα, κατέβασα και εγκατέστησα τα :

a. CD Version 4.6b (WinTV6 CD 4_6b.exe)

b. Satellite in MC (DVB-S-MCE-Patch.exe) - Standard definition only (σ'αυτό κάτι

δεν πήγε καλά ... )

c. Drivers Only WHQL XP+Vista(32/64) (88x_2_122_26109_WHQL.zip)

χωρίς κανένα αποτέλεσμα

Τρέχοντας το video decoder checkup έλαβα το αποτέλεσμα της παρακάτω εικόνας.

Συμπαιρένεις ότι θέλει service, format ή κάτι άλλο ;

post-112272-129062981136_thumb.jpg

Δημοσ.
Εγκατέστησα ότι υπήρχε στη σελίδα http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_triquad.html. Συγκεκριμένα, κατέβασα και εγκατέστησα τα :

a. CD Version 4.6b (WinTV6 CD 4_6b.exe)

b. Satellite in MC (DVB-S-MCE-Patch.exe) - Standard definition only (σ'αυτό κάτι

δεν πήγε καλά ... )

c. Drivers Only WHQL XP+Vista(32/64) (88x_2_122_26109_WHQL.zip)

χωρίς κανένα αποτέλεσμα

Τρέχοντας το video decoder checkup έλαβα το αποτέλεσμα της παρακάτω εικόνας.

Συμπαιρένεις ότι θέλει service, format ή κάτι άλλο ;

Ασχημα τα πραγματα, το video decoder λεει αυτα που πρεπει να λεει, αρα κατι αλλο δεν παει καλα.

Εφοσον εχουν στηθει σωστα τα windows, πιθανως να υπαρχει προβλημα αλλου. Ισως και στο harware.

Εχεις pm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...