Fileasf Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Ρε παιδιά μια ερώτηση... Σαν πολυ ζέστη δεν βγάζει το πισι??? Σαν τοστιέρα γίνεται !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fox1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Φίλε kentavros3 θα πρότεινα να κάνεις την εξής δοκιμή.Απεγκατέστησε τους τελευταιους drivers της nvidia και εγκατέστησε αυτούς (http://www.nvidia.co.uk/object/winvista_x86_169.25_whql_uk.html) που πρότεινε και ο melc στο site της altec. Εγώ κάθε φορά που δοκιμάζω αναβάθμιση στους drivers της nvidia αντιμετωπίζω προβλήματα (χάνω σύνδεση hdmi).Στην περίπτωση μου έχω μία Samsung 32 LCD και δουλεύω με ανάλυση 720p ενώ έχω ρυθμίσει το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας μέσω του πίνακα ελέγχου της nvidia. Για την εφαρμογή ido plus home δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δε τη χρησιμοποιήσα ποτέ,αλλά την απεγκατέστησα.Εύχομαι να βρείς λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
torrentleech Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) κυκλοφόρησε το MediaPortal 1.0 Final , το οποίο συνεργάζεται σχετικά καλά με το Msi Media Live. Κατεβάστε το να το δοκιμάσετε. http://www.team-mediaportal.com/download.html μήπως έχει κανείς την τελευταία έκδοση του iDo setup από το site της altec πριν το κλείσουν; ας το ανεβάσει σε κανένα rapidshare... Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2008 από torrentleech Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Θα εχετε τρομερα καλυτερο αποτελεσμα, και σε ποιοτητα εικονας και σε ταχυτητα αν χρησικμοποιησετε το XP media center, με το προγραμμα media center και οχι αυτο της altec που ειναι δυσχρηστο και βαρυ. Ειναι μανουρα το στησιμο, το ολο setup εννοω, αλλα οταν επιτευχθει, ειναι αψογο! Εχω καταργησει ολες τις αλλες συσκευες, παιζω DVD, avi mkv και γραφω απο TV (ή liveTV) μονο με το MSI της πεθαμενης αλτεκ. Αν εχετε ορεξη να ασχοληθειτε αρκετα, πατηστε ενα format (ενα image ghost πρωτα συνισταται μονο για λογους εγγυησης) και ξεχαστε αυτο που εχει στημενο η altec επανω και λογω κακου setup δουλευει ολη την ωρα ο σκληρος, η βγαζει διαφορων ειδω errors το προγραμμα... Οσον αφορα την ποιοτητα εικονας, στα XP ολα ειναι καλυτερα απο οτι στα Vista, πιθανοτατα λογω drivers. Ακομα και το Media Center των Vista υστερει σε ποιοτητα εικονας απο αυτο των XP mce. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michalis2610 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 qspock φυσιολογικό είναι τα τρέχει καλύτερα σε ΧΡ (MCE) αλλά είμαστε πολλοί που δεν θέλουμε πειρατικό λογισμικό. Εγώ τουλάχιστον αποφάσισα να παραμείνω με τα σΒίστα και το πληρώνω κάθε μέρα... Με έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα το Ido τις τελευταίες 2 μέρες. Εχω μαμηθεί στα format και άκρη δε βγαίνει. Αυτή τη στιγμή κάνω το τελευταίο...γύρισα στο κελί μου και έπιαα δουλειά... Το πρόβλημα αρχικά ξεκίνησε όταν μετά από 3μηνη απουσία λόγω σπουδών επέστρεψα σπίτι και έπιασα τα updates. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ στην nvidia να μην μπορούν να φτιάξουν οδηγούς της προκοπής. Εφτασε 2009 και ακόμα χρησημοποιώ ForceWare 169.25 (με Release Date: 20.12.2007) παρότι έχουν βγει 4 νέες εκδόσεις στο ενδιάμεσο (νεότερη έκδοση η 178.24 με Release Date: October 15, 2008), για να μην μου τρεμοπαίζει η εικόνα!!! ΕΛΕΟΣ!!! Ξεκινώντας την οδύσσεια με τα format έχω τις εξής παρατηρήσεις: 1) Ενώ το σύστημα ήρθε με restore partition δεν υπήρχε καμία ενδειξη είτε bootαροντας είτε μέσα από τα παραθυρα για το πως θα ξεκινήσει η ανάκτιση. Στα δικα σας IDO τι ισχύει? Εχουνε recovery partiiton ή όχι? 2) Επαναφέροντας το σύστημα χρησημοποιώντας τους δίσκους ανάκτισης όταν ο δίσκος ήταν ένα διαμέρισμα τότε δημιουργήθηκε και το recovery partition. Οταν χώρησα το δίσκο σε δύο διαμερίσματα τότε τζίφος...μόνο το λειτουργικό περάστηκε και τίποτα άλλο. Συνέβει σε κανέναν κάτι παρόμοιο or I see dead people??? 3) Ποιό πρόγραμμα χρησημοποιείτε εκτός του idoplushome για την παρακολούθηση TV??? Δοκίμασα τα mediaportal, progDVB αλλά δεν έβγαζε εικόνα παρότι είχα περασμένους οδηγούς για την κάρτα τηλεόρασης. Σε εσάς παίζουν σταθερά ή όχι? Ρωταώ κυρίως επειδή το meidaportal το εγκατέστησα 2-3 φορές και μάλιστα κατεβάζοντας εκ νέου το αρχείο κάθε φορά προς αποφυγή corrupted file αλλά μετά από λίγο με πετάει έξω με το γνωστό μνμ "το μπλα μπλα μπλα προγραμμα τερματίστηκε ξαφνικά, μας συγχωρείτε, στείλτε μια αναφορά κτλ". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Χρονια πολλα σε ολους. michalis2610, με παρεξηγησες... Δεν μιλησα για πειρατικο λογισμικο, μιλησα για τα XP Media Center Edition. Δεν ειπα κατεβαστε τα, ειπα στηστε τα. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο, ok? Απο εκει και περα, το καλυτερο μακραν προγραμμα για παρακολουθηση/εγγραφη TV ειναι το Media Center των Windows. Ειναι πολυ πιο απλο, χωρις πολλες ρυθμισεις αλλα με ολα τα απαραιτητα. Κανεις δε ζητησε απο το HTPC του να ανοιγει τα φωτα, απλα να διχνει αξιοπρεπως και να μπορει να γραφει απο την TV. Εγω εχω τετοιο setup που ανοιγω και κλεινω το PC μεσω τηλεκοντρολ, και το ιδιο γινεται με τις προγραμματισμενες εκπομπες: κλεινω στο PC (standby s3), ανοιγει μονο του οταν ερθει η ωρα, και κλεινει παλι μετα την εγγραφη. Ακομη, παιχει τα παντα μεσω ffdshow, και με τις καταλληλες ρυθμισεις (upscale) η εικονα ειναι απιθανη ακομα και στα απλα divx/xvid. Και για την κινηση, reclock για να μην υπαρχουν σπασιματα. Αυτα, οποιος θελει το τελειο, ας ακολουθησει την συμβουλη μου και δε θα το μετανιωσει. Αρκει να εχει κουραγιο για τις ρυθμισεις, ειναι ουκ ολιγες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_who Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Απο εκει και περα, το καλυτερο μακραν προγραμμα για παρακολουθηση/εγγραφη TV ειναι το Media Center των Windows. Ειναι πολυ πιο απλο, χωρις πολλες ρυθμισεις αλλα με ολα τα απαραιτητα. Κανεις δε ζητησε απο το HTPC του να ανοιγει τα φωτα, απλα να διχνει αξιοπρεπως και να μπορει να γραφει απο την TV. Εγω εχω τετοιο setup που ανοιγω και κλεινω το PC μεσω τηλεκοντρολ, και το ιδιο γινεται με τις προγραμματισμενες εκπομπες: κλεινω στο PC (standby s3), ανοιγει μονο του οταν ερθει η ωρα, και κλεινει παλι μετα την εγγραφη. Ακομη, παιχει τα παντα μεσω ffdshow, και με τις καταλληλες ρυθμισεις (upscale) η εικονα ειναι απιθανη ακομα και στα απλα divx/xvid. Και για την κινηση, reclock για να μην υπαρχουν σπασιματα. Αυτα, οποιος θελει το τελειο, ας ακολουθησει την συμβουλη μου και δε θα το μετανιωσει. Αρκει να εχει κουραγιο για τις ρυθμισεις, ειναι ουκ ολιγες... Άν πάντως το έκανες ένα ghost και το ανέβαζες στο rapidshare θα σου έστελνα και τούρτα από τον Αγαπητό ή το Πλαιζίρ... Ωστόσο, αν βαριέσαι τη διαδικασία rapidshare, μπορώ αν κάνεις το γκοστάκι, να περάσω να το πάρω και να το ανεβάσω εγώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kentavros3 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Θα εχετε τρομερα καλυτερο αποτελεσμα, και σε ποιοτητα εικονας και σε ταχυτητα αν χρησικμοποιησετε το XP media center, με το προγραμμα media center και οχι αυτο της altec που ειναι δυσχρηστο και βαρυ. Ειναι μανουρα το στησιμο, το ολο setup εννοω, αλλα οταν επιτευχθει, ειναι αψογο! Εχω καταργησει ολες τις αλλες συσκευες, παιζω DVD, avi mkv και γραφω απο TV (ή liveTV) μονο με το MSI της πεθαμενης αλτεκ. Αν εχετε ορεξη να ασχοληθειτε αρκετα, πατηστε ενα format (ενα image ghost πρωτα συνισταται μονο για λογους εγγυησης) και ξεχαστε αυτο που εχει στημενο η altec επανω και λογω κακου setup δουλευει ολη την ωρα ο σκληρος, η βγαζει διαφορων ειδω errors το προγραμμα... Οσον αφορα την ποιοτητα εικονας, στα XP ολα ειναι καλυτερα απο οτι στα Vista, πιθανοτατα λογω drivers. Ακομα και το Media Center των Vista υστερει σε ποιοτητα εικονας απο αυτο των XP mce. Αγαπητέ qspock είμαι κάτοχος του silver εδώ και 4 μήνες περίπου και ακόμα δεν έχω στήσει το σύστημα που ήθελα. Σκέφτομαι σοβαρά να ακολουθήσω την συμβουλή σου και να εγκαταστήσω το winxp mce 2005 sp3. Όμως : 1. παίζει ελληνικούς υπότιτλους σε απλά divx ; 2. παίζει από μόνο του mkv, και μάλιστα σε συνδυασμό με ελληνικούς υπότιτλους ; 3. πως ακριβώς χρησιμοποιείς το ffdshow σε συνδυασμό με το winxp mce 4. τι κάνεις για να χρησιμοποιείς το τηλεχειριστήριο της altec στο winxp mce 5. τι ρυθμίσεις κάνεις γενικότερα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michalis2610 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Χρονια πολλα σε ολους. michalis2610, με παρεξηγησες... Δεν μιλησα για πειρατικο λογισμικο, μιλησα για τα XP Media Center Edition. Δεν ειπα κατεβαστε τα, ειπα στηστε τα. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο, ok? Και πως θα τα στήσω άμα δεν τα έχω? To Media Center δεν είναι εφαρμογή να την κατεβάσεις δωράν από την Μ$. Πληρώνεις νέα άδεια για να τα αποκτήσεις...από 100 ευρώ... Εσύ τα είχες ή στα έφερε ο θείος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Άν πάντως το έκανες ένα ghost και το ανέβαζες στο rapidshare θα σου έστελνα και τούρτα από τον Αγαπητό ή το Πλαιζίρ...Ωστόσο, αν βαριέσαι τη διαδικασία rapidshare, μπορώ αν κάνεις το γκοστάκι, να περάσω να το πάρω και να το ανεβάσω εγώ... Φιλε john_who ghost δεν εχω κανει ουτε για εμενα λογω βαρεμαρας... Οποτε θα με συγχωρεσεις αν απλα σε βοηθησω στο πως να τα στησεις. Ουτως ή αλλως, ενα κανονικο setup ειναι παντα προτιμοτερο, ειδικα αν προκειται για διαφορετικα μηχανηματα, κι ας εχουν ιδιο hardware. To Altec Home Silver για παραδειγμα, μου ηρθε με τα προστημενα Vista (απο ghost προφανως) και μου εβγαζε χαμηλο δειχτη hardware στο test, 2,3 ενω επρεπε να ειναι 3. Βρε τι drivers του εβγαλα/εβαλα, τι με τον mel επικοινωνησα, τιποτα δεν εγινε. Μετα απο format και (δοκιμαστικο) στησιμο των VISTA PREMIUM, μια χαρα ηρθε ο δεικτης εμπειριας στο 3, οπως επρεπε να ειναι απο την αρχη. michalis2610 Νομιζω πως σε καλυψα στην προηγουμενη μου απαντηση. Το πως θα αποκτησει καποιος τα Windows Media Center XP δεν ειναι θεμα της συζητησης μας. Το οτι ειναι σαφως καλυτερο το αποτελεσμα συγκρητικα με το χαλι της altec (image vista basic, χωρις mce), αυτο μαλιστα. Θα διευκρινισω για τον φιλο kentayros3 καποια πραγματακια, μιας και το προσεγγισε πολυ σωστα το ..ολο θεμα Θα απαντησω λοιπον φιλε kentayros3 σε ολες σου τις ερωτησεις καταφατικα: 1) Παιζει υποτιτλους σε divx, αφου παει μεσω ffdshow. 2) Παιζει mkv με υποτιτλους, αφου παει μεσω ffdshow. 3) To ffdshow δεν ειναι player, ειναι codec που χρησιμοποιειται αυτοματα καθε φορα που το mce παει να παιξει κατι που δεν υποστηριζει, οπως: avi (divx, xvid), mkv, κλπ. Αρα ολα αυτα με υποτιτλους παιζουν, αφου το mce "καλει" το ffdshow για να τα παιξει. 4) Δεν κανεις τιποτα. Το τηλεχειριστήριο δεν ειναι της Altec, παει πακετο με το box MSI Media Live και την μητρικη, οποτε μολις στησεις τους drivers, λειτουργει κανονικοτατα με το Media Center. Και μια και ανεφερα την MSI, προφανως αυτη το κατασκευασε και οχι η ALTEC: http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=134&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1113 Απο εδω κατεβαζετε τους τελευταιους drivers, και ο,τι αλλο θελετε. Της ALTEC το site δεν χρειαζεται καθολου, αρκει να κατεβασετε και τους drivers της καρτας tuner που δεν υπαρχουν στο site της MSI. Για την καρτα tuner (WinTV-HVR-3000) κατεβαστε τους drivers απο εδω: http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_triquad.html Να πω εδω πως, η ολη διαδικασια ειναι εκτος απο χρονοβορα και επιπονη (εμπεριεχει και πειραγμα registry για διπλο tuning analogue-digital στην ιδια μπαντα), οποτε δεν συνισταται αν δεν ξερει κανεις τι κανει, οπως και αν δεν ξερει αγγλικα... Κι επειδη δεν με πληρωνει η altec (καλο ε?), μη μου ζητατε να φτιαξω το μηχανημα σας αν κατι παει στραβα, οκ? Το δικο μου παντως δουλευει ρολοι! Επισης, με δορυφορικα καναλια μεσω Media Center δεν εχω ιδεα τι γινεται αφου δεν εστησα το πιατο ακομα. Παντως στην χειροτερη, το προγραμμα της altec δουλευει και στα XP απο οσο θυμαμαι απο αλλους στο forum της ALTEC που το δοκιμασαν. Εγω δεν το δοκιμασα καν, δεν ειχα ουτε καν την περιεργεια απο τη στιγμη που εστησα τα XP MCE και ειδα το interface του MCE. Συγκριτικα με το Mediaportal της ALTEC (ή οποιο ειναι τελως παντων) ειναι η μερα με την νυχτα. Τελως, για την εγγυηση ουτε λογος. Ειπαμε, καντε ενα ghost το μεγαλο partition και κρατηστε το καπου να βρισκεται. Οποτε αν στην πορεια καποιος δεν αντεξει, το γυρναει στο παλιο και ησυχαζει. Γιατι να το πατε πισω και να σας το φτιαξουνε τσαμπα, θα αποκλειονταν ακομη και αν η ALTEC Telecoms δεν ειχε κλεισει... Πλεον και να πληρωνετε... τσουκ! Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2008 από qspock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kentavros3 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε john_who ghost δεν εχω κανει ουτε για εμενα λογω βαρεμαρας... Οποτε θα με συγχωρεσεις αν απλα σε βοηθησω στο πως να τα στησεις. Ουτως ή αλλως, ενα κανονικο setup ειναι παντα προτιμοτερο, ειδικα αν προκειται για διαφορετικα μηχανηματα, κι ας εχουν ιδιο hardware. To Altec Home Silver για παραδειγμα, μου ηρθε με τα προστημενα Vista (απο ghost προφανως) και μου εβγαζε χαμηλο δειχτη hardware στο test, 2,3 ενω επρεπε να ειναι 3. Βρε τι drivers του εβγαλα/εβαλα, τι με τον mel επικοινωνησα, τιποτα δεν εγινε. Μετα απο format και (δοκιμαστικο) στησιμο των VISTA PREMIUM, μια χαρα ηρθε ο δεικτης εμπειριας στο 3, οπως επρεπε να ειναι απο την αρχη. michalis2610 Νομιζω πως σε καλυψα στην προηγουμενη μου απαντηση. Το πως θα αποκτησει καποιος τα Windows Media Center XP δεν ειναι θεμα της συζητησης μας. Το οτι ειναι σαφως καλυτερο το αποτελεσμα συγκρητικα με το χαλι της altec (image vista basic, χωρις mce), αυτο μαλιστα. Θα διευκρινισω για τον φιλο kentayros3 καποια πραγματακια, μιας και το προσεγγισε πολυ σωστα το ..ολο θεμα Θα απαντησω λοιπον φιλε kentayros3 σε ολες σου τις ερωτησεις καταφατικα: 1) Παιζει υποτιτλους σε divx, αφου παει μεσω ffdshow. 2) Παιζει mkv με υποτιτλους, αφου παει μεσω ffdshow. 3) To ffdshow δεν ειναι player, ειναι codec που χρησιμοποιειται αυτοματα καθε φορα που το mce παει να παιξει κατι που δεν υποστηριζει, οπως: avi (divx, xvid), mkv, κλπ. Αρα ολα αυτα με υποτιτλους παιζουν, αφου το mce "καλει" το ffdshow για να τα παιξει. 4) Δεν κανεις τιποτα. Το τηλεχειριστήριο δεν ειναι της Altec, παει πακετο με το box MSI Media Live και την μητρικη, οποτε μολις στησεις τους drivers, λειτουργει κανονικοτατα με το Media Center. Και μια και ανεφερα την MSI, προφανως αυτη το κατασκευασε και οχι η ALTEC: http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=134&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1113 Απο εδω κατεβαζετε τους τελευταιους drivers, και ο,τι αλλο θελετε. Της ALTEC το site δεν χρειαζεται καθολου, αρκει να κατεβασετε και τους drivers της καρτας tuner που δεν υπαρχουν στο site της MSI. Για την καρτα tuner (WinTV-HVR-3000) κατεβαστε τους drivers απο εδω: http://www.hauppauge.co.uk/site/support/support_triquad.html Να πω εδω πως, η ολη διαδικασια ειναι εκτος απο χρονοβορα και επιπονη (εμπεριεχει και πειραγμα registry για διπλο tuning analogue-digital στην ιδια μπαντα), οποτε δεν συνισταται αν δεν ξερει κανεις τι κανει, οπως και αν δεν ξερει αγγλικα... Κι επειδη δεν με πληρωνει η altec (καλο ε?), μη μου ζητατε να φτιαξω το μηχανημα σας αν κατι παει στραβα, οκ? Το δικο μου παντως δουλευει ρολοι! Επισης, με δορυφορικα καναλια μεσω Media Center δεν εχω ιδεα τι γινεται αφου δεν εστησα το πιατο ακομα. Παντως στην χειροτερη, το προγραμμα της altec δουλευει και στα XP απο οσο θυμαμαι απο αλλους στο forum της ALTEC που το δοκιμασαν. Εγω δεν το δοκιμασα καν, δεν ειχα ουτε καν την περιεργεια απο τη στιγμη που εστησα τα XP MCE και ειδα το interface του MCE. Συγκριτικα με το Mediaportal της ALTEC (ή οποιο ειναι τελως παντων) ειναι η μερα με την νυχτα. Τελως, για την εγγυηση ουτε λογος. Ειπαμε, καντε ενα ghost το μεγαλο partition και κρατηστε το καπου να βρισκεται. Οποτε αν στην πορεια καποιος δεν αντεξει, το γυρναει στο παλιο και ησυχαζει. Γιατι να το πατε πισω και να σας το φτιαξουνε τσαμπα, θα αποκλειονταν ακομη και αν η ALTEC Telecoms δεν ειχε κλεισει... Πλεον και να πληρωνετε... τσουκ! Εγκατέστησα τα winxp mce και σε λίγες ώρες είχα κατορθώσεις να ρυθμίσω την επιθυμητή υψηλή ανάλυση, διαστάσεις και drivers, κάτι που δεν κατόρθωσα εδώ και 4 περίπου μήνες με τα vista ... και σ' ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό ! Αν μπορέσεις να με βοηθήσεις και στα παρακάτω θα σου είμαι ευγνώμων : 1. Αρχικά δεν έπαιζε αρχεία divx, μέχρι που κατέβασα τον ffdshow codec (έκδοση 2004).Τώρα ενώ αναπαράγει τα αρχεία, δεν παίζει τους ελληνικούς υπότιτλους! Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια ; (mkv δεν έχω δοκιμάσει ακόμα) 2. Αρνείται να αναπαράγει DVD! Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια ; 3. 'Εχεις δοκιμάσει άλλα media center προγράμματα, όπως το powercinema 6 ή το mediaportal το οποίο είναι και δωρεάν (της Altec ονομάζονταν iDOPlusHome); Είχα δοκιμάσει στα vista το πρώτο, αλλά δεν έπαιζε το τηλεχειριστήριο, ούτε οι ελληνικοί υπότιτλοι σε divx (πάντοτε αναφέρομαι σε ξεχωριστούς και όχι ενσωματωμένους υπότιτλους)! 4. Αναφέρεις ότι "η ολη διαδικασια ειναι εκτος απο χρονοβορα και επιπονη (εμπεριεχει και πειραγμα registry για διπλο tuning analogue-digital στην ιδια μπαντα), οποτε δεν συνισταται αν δεν ξερει κανεις τι κανει..." Τι κερδίζει κανείς αν εφαρμόσει τα παραπάνω "πειράγματα" ; Αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι σε επεμβάσεις επιπέδου software, οπότε η εγγύηση δεν χάνεται σε τυχόν βλάβη harware ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Εγκατέστησα τα winxp mce και σε λίγες ώρες είχα κατορθώσεις να ρυθμίσω τηνεπιθυμητή υψηλή ανάλυση, διαστάσεις και drivers, κάτι που δεν κατόρθωσα εδώ και 4 περίπου μήνες με τα vista ... και σ' ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό ! Αν μπορέσεις να με βοηθήσεις και στα παρακάτω θα σου είμαι ευγνώμων : Ωραια, καλα παμε 1. Αρχικά δεν έπαιζε αρχεία divx, μέχρι που κατέβασα τον ffdshow codec (έκδοση 2004).Τώρα ενώ αναπαράγει τα αρχεία, δεν παίζει τους ελληνικούς υπότιτλους! Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια ; (mkv δεν έχω δοκιμάσει ακόμα) 2. Αρνείται να αναπαράγει DVD! Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια ; Μη βιαζεσαι Θα στησεις 2 πραγματακια: 1ο: Το Vista Codec Package, version 5.05 ή 5.06, το τελευταιο τελως παντων. Ειναι ενα full codec pack που περιεχει ο,τι χρειαζεσαι για να παιζεις αρχεια. Μεσα εχει και το ffdshow. Μπορεις και χωριστα το ffdshow, αλλα τα υπολοιπα "απαραιτητα" θα τα στησεις με το Vista codec pack (ατυχες το ονομα Vista, μην σε μπερδευει, ειναι και για τα XP). 2o: Για DVD θα χρησιμοποιεις το Theatertek DVD, το οποιο εκτος απο πολλες ρυθμισεις για DVD, λειτουργει απευθειας και με το τηλεχειριστηριο. Το Theatertek, θα σου στησει επισης και κατι codecs της Nvidia, οι οποιοι χρειαζονται για αναπαραγωγη αρχειων Media Center, δηλαδη για αυτα που γραφεις απο την TV και για το Live TV, καθως και για να παιζουν DVD μεσα απο το MCE. Παντως, ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιειται το Theatertek για DVD, παρα η μηχανη του Media Center. Μπορεις να ανοιξεις το theatertek μεσα απο το MCE (οπως και οποιο αλλο προγραμμα θες), με το τηλεχειριστηριο βαζοντας το shortcut του στο φακελο: Start Menu\Programs\Accessories\Media Center\Media Center Programs. Το Theatertek DVD advanced audio (πληρες ονομα) - οπως και τα winXP Media Center - θελει αγορασμα, τα ειπαμε παραπανω, να μην τα ξαναλεμε 3. 'Εχεις δοκιμάσει άλλα media center προγράμματα, όπως το powercinema 6 ή το mediaportal το οποίο είναι και δωρεάν (της Altec ονομάζονταν iDOPlusHome); Είχα δοκιμάσει στα vista το πρώτο, αλλά δεν έπαιζε το τηλεχειριστήριο, ούτε οι ελληνικοί υπότιτλοι σε divx (πάντοτε αναφέρομαι σε ξεχωριστούς και όχι ενσωματωμένους υπότιτλους)! Δεν εχω ενδιαφερθει ή ασχοληθει με κανενα αλλο προγραμμα απο τοτε που εστησα τα XP media Center. Ολα μεσω MC (Media Center) και ΤΤ (Theatertek) τα παιζω. Για να εχεις υποτιτλους εξωτερικους με το ffdshow, εχεις 2 επιλογες: 1ον: Στηνοντας το Vista Codec που ειπα παραπανω, ανοιγει και ενας αλλος codec, το vobsub, για υποτιτλους. 2ον: Επειδη δεν τον προτιμω τον παραπανω codec, τον εχω απενεργοποιησει και τσεκαρα στο ffdshow properties το subtitles. Ο,τι ρυθμισεις θελεις τα κανεις απο εκει. Για να ανοιξεις το properties του ffdshow πας στο video decoder configuration (στο startup). Τσεκαρε και στο tray & dilaog paths tray icons modern ή το αλλο να σου βγαζει το ffdshow στο tray οποτε τρεχει. Για να απενεργοποιησεις το Vobsub: Πατας στο πρασινο βελακι του, Properties/General/Do not load. 4. Αναφέρεις ότι "η ολη διαδικασια ειναι εκτος απο χρονοβορα και επιπονη (εμπεριεχει και πειραγμα registry για διπλο tuning analogue-digital στην ιδια μπαντα), οποτε δεν συνισταται αν δεν ξερει κανεις τι κανει..." Τι κερδίζει κανείς αν εφαρμόσει τα παραπάνω "πειράγματα" ; Αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι σε επεμβάσεις επιπέδου software, οπότε η εγγύηση δεν χάνεται σε τυχόν βλάβη harware ! Για να πιανεις και αναλογικα καναλια και ψηφιακα ταυτοχρονα, πχ στο 1 το ΕΤ1, στο 2 το ΝΕΤ, στο 3 το Cine Plus ή το Σπορ+, θα χρειαστει μια διαδικασια μεσω registry. Αν δε την κανεις, το MC θα πιανει μονο αναλογικα, ή μονο ψηφιακα. Για hardware προφανως και δεν χανεις τιποτα απο εγγυηση, το θεμα ειναι πως αν δουν οτι εχει γινει format πιθανοτατα να πουνε πως η εγγυηση δεν ισχυει. Αλλα ολα αυτα ειναι καθαρα θεωρητικα, αφου δεν ξερω καν αν υπαρχει πλεον υποστηριξη απο Altec... Ουτως η αλλως αξιζει τον κοπο απο το να μεινεις με την σαβουρα που εχουν στησει αυτοι.. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2008 από qspock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_nbaer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 γειά σας και απο εμένα. θα ηθελα να μου πείτε την καλύτερη κάρτα γραφικών που θα είναι πλήρως συμβατή με το IDO μου μεχρι 85Ε. Γιατί αγόρασα την ATI HD4670 και είδα οτι δεν είναι συμβατή για να την επιστρέψω. παρακαλώ απαντηστε μου εγκαίρος. ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kentavros3 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Για να πιανεις και αναλογικα καναλια και ψηφιακα ταυτοχρονα, πχ στο 1 το ΕΤ1, στο 2 το ΝΕΤ, στο 3 το Cine Plus ή το Σπορ+, θα χρειαστει μια διαδικασια μεσω registry. Αν δε την κανεις, το MC θα πιανει μονο αναλογικα, ή μονο ψηφιακα. Και πάλι σε ευχαριστώ ! Είμαι σχεδόν έτοιμος να απομακρύνω το DVD player από το σαλόνι, και να έχω ως κέντρο του home cinema to ido silver ! Θα ήθελα όμως επιπλέον βοήθεια και με τα παρακάτω : 1. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω στο registry ; (Media center χωρίς έλεγχο τηλεοπτικών καναλιών είναι ελλιπές ...) Αν προτιμάς, μπορείς να μου απαντήσεις με e-mail! 2. Στο menu δεν μου εμφανίζει την επιλογή TV ! Φταίει το γεγονός ότι δεν έχω συνδέσει την κεραία ακόμα στο silver ; Στις ρυθμίσεις, όταν επιλέγω TV μου εμφανίζει μύνημα ¨NO TUNER FOUND" (οι drivers είναι εγκατεστημένοι) 3. Εξακολουθεί να μην αναπαράγει DVD μέσω του media center, παρόλο που με το T T παίζει μια χαρά ! Τι μπορεί να φταίει ; 4. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο BIOS ώστε να ανοιγοκλείνω το μηχάνημα μέσω τηλεχειριστηρίου ; Θα βρίσκεται σε stand by mode ; 5. Σε προηγούμενο post ανέφερες για ρυθμίσεις upscale του ffdshow. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ; 6. Γνωρίζεις που μπορώ να βρω manual του τηλεχειριστηρίου ; 7. Υπάρχουν άλλα skins για την εμφάνση του media center ; 8. Γνωρίζεις τι πρέπει να κάνω για να συνδεθώ δυκτιακά, μέσω ασύρματου router, με άλλο pc, όπου έχω κάνει shared συγκεκριμένο φάκελο. Όσες φορές κι αν προσπάθώ μου εμφανίζει μύνημα "not accesible ..." 9. Σχεδόν κάθε φορά που ανοίγω το media center μου εμφανίζει μύνημα ¨MESSAGER FAILURE ..."! Γνωρίζεις πως να το σταματήσω ; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Και πάλι σε ευχαριστώ !Είμαι σχεδόν έτοιμος να απομακρύνω το DVD player από το σαλόνι, και να έχω ως κέντρο του home cinema to ido silver ! Θα ήθελα όμως επιπλέον βοήθεια και με τα παρακάτω : 1. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω στο registry ; (Media center χωρίς έλεγχο τηλεοπτικών καναλιών είναι ελλιπές ...) Αν προτιμάς, μπορείς να μου απαντήσεις με e-mail! 2. Στο menu δεν μου εμφανίζει την επιλογή TV ! Φταίει το γεγονός ότι δεν έχω συνδέσει την κεραία ακόμα στο silver ; Στις ρυθμίσεις, όταν επιλέγω TV μου εμφανίζει μύνημα ¨NO TUNER FOUND" (οι drivers είναι εγκατεστημένοι) 3. Εξακολουθεί να μην αναπαράγει DVD μέσω του media center, παρόλο που με το T T παίζει μια χαρά ! Τι μπορεί να φταίει ; 4. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο BIOS ώστε να ανοιγοκλείνω το μηχάνημα μέσω τηλεχειριστηρίου ; Θα βρίσκεται σε stand by mode ; 5. Σε προηγούμενο post ανέφερες για ρυθμίσεις upscale του ffdshow. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ; 6. Γνωρίζεις που μπορώ να βρω manual του τηλεχειριστηρίου ; 7. Υπάρχουν άλλα skins για την εμφάνση του media center ; 8. Γνωρίζεις τι πρέπει να κάνω για να συνδεθώ δυκτιακά, μέσω ασύρματου router, με άλλο pc, όπου έχω κάνει shared συγκεκριμένο φάκελο. Όσες φορές κι αν προσπάθώ μου εμφανίζει μύνημα "not accesible ..." 9. Σχεδόν κάθε φορά που ανοίγω το media center μου εμφανίζει μύνημα ¨MESSAGER FAILURE ..."! Γνωρίζεις πως να το σταματήσω ; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ! Θα προσπαθησω να απαντησω οσες μπορω, παντως ειναι πολλα και..μαζεμενα, οποτε λιγα λιγα να φευγουνε. Για να δουμε: 1. Υπαρχει συγκεκριμενο guide: http://www.xpmediacentre.com.au/community/xp-media-center-2005-software/10380-dtv-analog-tv-works-together.html Μην δινεις και πολυ σημασια στο TV Guide, εγω παντως δεν μπορεσα να το λειτουργισω για ελληνικα καναλια. Οπου λεει DTV εννοεια τα ψηφιακα, οπου λεει foxtel εννοει τα αναλογικα. Ειναι δυσκολο κομματι, ισως πρεπει να κανεις κανενα backup στο registry πιο πριν, και φυσικα προυποθετει χειρισμο regedit. 2. Πρεπει να στησεις και τους drivers και το software της καρτας tuner. Τρεχοντας το αρχειο που εχω στο παραπανω λινκ, δινει και επιλογη για το software. Στηστο κι αυτο και μετα λογικα πρεπει να βλεπει το tuner. Σιγουρεψου οτι στο device manager εχεις ολες τις συσκευες στημενες. Η κεραια θα παιξει ρολο στην αναζητηση σταθμων, εκει εννοειται πως πρεπει να ειναι συνδεδεμενη. 3. Παραξενο... Ανοιξε τα ffdshow properties και πηγαινε στο codecs, στο mpeg2, τσεκαρε libmpeg2 και το DVD decoding. Πως προσπαθεις να παιξεις DVD μεσα απο το MCE? 4. Χρειαζεται 2 βασικα πραγματα: 1) Μεσα απο το Bios να βαλεις στο Power Management το s3, οχι το s1 που εχει προεπιλογη. Και 2ον: Να στησεις το MCE Standby Tool: http://slicksolutions.eu/ 5. Να ενεργοποιησεις το resize στο ffdshow video properties, βαζοντας resize to screen resolution (εγω εβαλα αυτο, αλλοι προτεινουν x2 κλπ). Τι αναλυση/ρυθμο αναεωσης εχεις? 6. Εδω πρεπει να ειναι: http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=manual&maincat_no=134&prod_no=1113 7. Δεν εχω ασχοληθει, εγω δεν εχω αλλαξει τιποτα απο skins, εβγαλα μονο τους ηχους των μενου. 8. Πρεπει να στησεις κανονικα ασυρματο δικτυο με 2 PC. Βαλε enxcryption (pass) και κανε shared στο network τα folder που θες. Λογικα, αν εχεις static isp διαφορετικο στα 2 PC (απαραιτητο) και δεν ενοχλει καποιο firewall, πρεπει να δουλεψει. 9. Δεν εχω ιδεα τι μπορει να ειναι αυτο, δεν το εχω ξαναδει. Ποια εκδοση win εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα