Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια,το αγορασα κ γω το μηχανακι αλλα λιγο ο θορυβος λιγο η θερμοκρασια λιγο το τρεμοπεγμα της εικονας,με καναν κ το κανα βιδες.Η απορια μου ειναι που μπορουμε να βρουμε οδηγους για εγκατασταση της καρτας Τηλ κ της μητρικης γιατι θα το ξαναστησω σε αλλο κουτι με αλλους ανεμηστηρες κτλ?

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Καλησπέρα !

Είμαι κάτοχος του ido silver, και στην προσπάθειά μου να επιλύσω κάποια προβλήματα,

είχα ξεκινήσει επικοινωνία με τον melc στο forum, το οποίο πλέον δεν υφίσταται!

Ζητώ λοιπόν τη δική σας βοήθεια !

Η τηλεόρασή μου υποστηρίζει 1080i. Έχοντας κατεβάσει τους τελευταίους drivers της nvidia,

προσπαθώ να εξάγω από το ido silver την μέγιστη ανάλυση ! Στα properties της nvidia μου δίνει

επιλογές : 1080 50 (υποθέτω ότι το 50 είναι Hz), 1080, 576p.

Στις επιλογές 1080 50 και 1080 έχω τα εξής προβλήματα :

1. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι "τρεμοπαίζει" η εικόνα

2. Τα εικονίδια και γράμματα είναι μικροσκοπικά

3. Κόβει περιμετρικά μέρος της εικόνας, ιδιαίτερα δε στην επιλογή 1080

4. Στο multimedia interface του ido home plus, οι τίτλοι των "κουμπιών", είναι μεγαλύτεροι από τα κουμπιά !

Στην επιλογή 576p η εικόνα είναι σταθερότατη, αλλά πάλι κόβει περιμετρικά μέρος της εικόνας

(και βέβαια, όπως είναι φυσικό, η ανάλυση είναι χαμηλότερη).

Και στις τρεις παραπάνω επιλογές, δεν μπορώ να δω αρχεία divx από το ido plus home !

Ακούγεται μόνο ο ήχος, και όταν επιστρέφω στο menu "τρεμοπαίζει" όλη η εικόνα, μέχρι να

επιστρέψω στα windows. Από τα windows βλέπω κανονικά divx !

Θα εκτιμήσω πολύ κάθε βοήθεια, καθώς είμαι κάτοχος του ido silver από τον Σεπτέμβριο,

και λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισα, ακόμα δεν το έχω απολαύσει !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Πρέπει να βάλεις ανανέωση 60hz (γι΄αυτό κάνει τρεμόπαιγμα ). Οι τηλεοράσεις (lcd-plasma) χρειάζονται 60hz, με διαφορετική ανανέωση έχουν πρόβλημα . Πως έχεις συνδεμένη την τηλεόραση ; Με hdmi;

Σε πολλές τηλεοράσεις υπάρχει επιλογή για είσοδο pc (ακόμη κι από την hdmi) που φέρνει την εικόνα σωστά χωρίς να κόβει κάτι. Αλλά και απο το nvidia control μπορεις να ρυθμίσεις ακριβώς το μέγεθος για να μην κόβεται τίποτα.

Δημοσ.
Καλημερα παιδια,το αγορασα κ γω το μηχανακι αλλα λιγο ο θορυβος λιγο η θερμοκρασια λιγο το τρεμοπεγμα της εικονας,με καναν κ το κανα βιδες.Η απορια μου ειναι που μπορουμε να βρουμε οδηγους για εγκατασταση της καρτας Τηλ κ της μητρικης γιατι θα το ξαναστησω σε αλλο κουτι με αλλους ανεμηστηρες κτλ?

Μπες στο http://www.hauppauge.com και κατέβασε το win tv και όταν θα το τρέξεις θα σου βγάλει 2 επιλογές να εγκαταστήσεις τους drivers και το win tv το όποιο είναι ένα πρόγραμμα για να βλέπεις τηλεόραση αν και εμένα δεν μου άρεσε καθόλου (το δούλεψα με vista ).για το motherboard http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=134&prod_no=1113 Εάν διαβάσεις το forum τα λέει άλλα αυτά ποιο πάνω αναλυτικά

Δημοσ.
Πρέπει να βάλεις ανανέωση 60hz (γι΄αυτό κάνει τρεμόπαιγμα ). Οι τηλεοράσεις (lcd-plasma) χρειάζονται 60hz, με διαφορετική ανανέωση έχουν πρόβλημα . Πως έχεις συνδεμένη την τηλεόραση ; Με hdmi;

Σε πολλές τηλεοράσεις υπάρχει επιλογή για είσοδο pc (ακόμη κι από την hdmi) που φέρνει την εικόνα σωστά χωρίς να κόβει κάτι. Αλλά και απο το nvidia control μπορεις να ρυθμίσεις ακριβώς το μέγεθος για να μην κόβεται τίποτα.

Η τηλεόρασή μου είναι plasma με είσοδο dvi. Συνδέω το ido με την τηλεόρασή μου με καλώδιο HDMI to DVI.

Στις επιλογές σήματος (και όχι ανάλυσης που προανέφερα) της nvidia δεν υπήρχε επιλογή συχνότητας!

Έχω πειραματιστεί επίσης με διάφορες αναλύσεις (π.χ. 1024 x 768) και με διάφορες συχνότητες, όπου εκεί ή δεν θα είχα καθόλου εικόνα, ή θα είχα με χαμηλή ανάλυση!

Εννοείται ότι σε κάθε αλλαγή επανεκκινούσα την τηλεόραση (ή άλλαζα κανάλι) !

Δημοσ.
Media center ενοεις την εγκατασταση με xp KAI media center edition?

kalo αλλα με τα δορυφορικα τι γινεται?βλεπεις καναλια κανονικα?

εγω εβαλα σε ενα απο τα δυο που εχω το mediaportal tv server me mdapi plugins.

και αυτο γιατι κυριως με ενδιαφερει να βλεπω δορυφορικα αλλα οχι μονο τα "απλα".

τα ελληνικα βιστα δεν ειναι το πιο καταλληλο λειτουργικο για το mediaportal παραυτα εγκατασταθηκε μετα απο πολυ κλαμα...τα δορυφορικα δουλευουν(ολα):-) ,το remote δουλευει.

το προβλημα τωρα ειναι με τα αναλογικα καναλια ,καθως δεν μπορω με τιποτα να πιασω σημα.ειναι σιγουρα προβλημα με την καρτα και το προγραμμα.

θελω να κανω εγκατασταση σε ενα αλλο pc με xp ξανα το mediaportal kai να βαλω την hauppage επανω,ωστε να τεσταρω τα αναλογικα και την σταθεροτητα του σε σχεση με το ido και τα ελληνικα vista.

to αλλο προβλημα που εχω ειναι οτι με τους νεους drivers που κατεβαζω απο το επισιμο σαιτ της καρτας δεν δουλευει τιποτα απο αυτην στο mediaportal.τους παλιους (αυτους που ειχε το ido οταν το πηρα και που υπαρχουν και τωρα,μια και εκανα rollback) ξερει κανεις πως μπορω να τους παρω ,και να τους εγκατατησω στο αλλο pc?:-(

θα μου χρειαστουν σε περιπτωση που δεν δουλευουν σωστα οι καινουριοι και στα xp.

Εβαλα τα XP στο pc εγκατεστισα και το media portal αλλα δεν λειτουργει η καρτα τηλεωρασησ μου λεει πος δεν υπαρχει το vmr9 και επισησ δεν λειτουργει το τηλεκοντρολ...καμια ιδεα???????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ανεβάζω το αρχείο τώρα και οδηγίες για το bios update (πανευκολο).

http://rapidshare.com/files/161282586/bios_Update_163.rar.html (ελπίζω να ανοίγει το link)

Χαιρετώ την παρέα.

Είμαι καινούργιος εδώ αλλά παλαιότερα είχα γράψει μερικά μηνύματα στο φόρουμ της Altec.

Θα ήθελα τα φώτα σας για μια-δυο απορίες μου.

1)Πρώτη ερώτηση προς τον 111111. Μπορείς να μου πείς ποιο flash utility χρησιμοποίησες για την αναβάθμιση του BIOS στην έκδοση 1.63? Η MSI στο site της http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=134&prod_no=1113 σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις αναβάθμισης του BIOS (μέχρι την 1.61 ) χρησιμοποιούσε το flash utility με το όνομα afud412.exe. Στην τελευταία έκδοση 1.63 όμως στο αρχείο αναβάθμισης δίνει ως flash utility το afudos.exe και όχι το afud412. Το κουφό είναι ότι στο readme.txt που συνοδεύει το αρχείο αναβάθμισης λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις το afud412.exe. :mad:

Δεν βγάζω άκρη. Διστάζω να προχωρήσω στην αναβάθμιση γιατί η MSI λέει κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί συγκεκριμένο κάθε φορά utility, αλλιώς μπορεί να μπλοκάρει τελείως το μηχάνημα.

Εσύ ποιό χρησιμοποίησες? Επίσης μήπως μπορείς να ξαναανεβάσεις το αρχείο γιατί δεν υπάρχει πλεον στο rapidshare.

2) Ξέρει κανείς αν γίνει αναβάθμιση του επεξεργαστή (π.χ σε 6000) θα πρέπει να γίνει φορμάτ και να ξαναεγκατασταθούν τα Windows? Ή μήπως η υπάρχουσα εγκατάσταση (εγώ έχω κρατήσει τα VISTA) βλέπει απ ευθείας τον νέο επεξεργαστή (υποτίθεται βέβαια ότι θα έχει γίνει η αναβάθμιση του BIOS)???.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από ΚαΠα
Δημοσ.

Τελικα τη Tv Tuner εχει επανω το Ido????

-----Προστέθηκε 2/12/2008 στις 01 : 59 : 00-----

Τελικα τη Tv Tuner εχει επανω το Ido????

ΟΚ, το βρηκα.

Δημοσ.
Χαιρετώ την παρέα.

Είμαι καινούργιος εδώ αλλά παλαιότερα είχα γράψει μερικά μηνύματα στο φόρουμ της Altec.

Θα ήθελα τα φώτα σας για μια-δυο απορίες μου.

1)Πρώτη ερώτηση προς τον 111111. Μπορείς να μου πείς ποιο flash utility χρησιμοποίησες για την αναβάθμιση του BIOS στην έκδοση 1.63? Η MSI στο site της http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=134&prod_no=1113 σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις αναβάθμισης του BIOS (μέχρι την 1.61 ) χρησιμοποιούσε το flash utility με το όνομα afud412.exe. Στην τελευταία έκδοση 1.63 όμως στο αρχείο αναβάθμισης δίνει ως flash utility το afudos.exe και όχι το afud412. Το κουφό είναι ότι στο readme.txt που συνοδεύει το αρχείο αναβάθμισης λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις το afud412.exe. :mad:

Δεν βγάζω άκρη. Διστάζω να προχωρήσω στην αναβάθμιση γιατί η MSI λέει κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί συγκεκριμένο κάθε φορά utility, αλλιώς μπορεί να μπλοκάρει τελείως το μηχάνημα.

Εσύ ποιό χρησιμοποίησες? Επίσης μήπως μπορείς να ξαναανεβάσεις το αρχείο γιατί δεν υπάρχει πλεον στο rapidshare.

2) Ξέρει κανείς αν γίνει αναβάθμιση του επεξεργαστή (π.χ σε 6000) θα πρέπει να γίνει φορμάτ και να ξαναεγκατασταθούν τα Windows? Ή μήπως η υπάρχουσα εγκατάσταση (εγώ έχω κρατήσει τα VISTA) βλέπει απ ευθείας τον νέο επεξεργαστή (υποτίθεται βέβαια ότι θα έχει γίνει η αναβάθμιση του BIOS)???.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Χρησιμοποίησα ότι υπήρχε μέσα στο αρχείο που κατέβασα από τη msi για να φτιάξω το bootable cd της αναβάθμισης και όλα πήγανε καλά και γρήγορα. ξανανεβάζω το link http://rapidshare.com/files/169566009/bios_Update_163.rar.html και ακολουθήστε τις οδηγίες (αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε.

Δημοσ.
Αν βάλουμε δικηγόρο, να 'σαι σίγουρος πως θα τα βρούνε δύσκολα...

Αλλά είναι πολλοί που είναι στο δε βαριέσαι...

Αν μαζευόμασταν 200 άτομα, θα τους παίρναμε και αποζημίωση για την διακοπή τόσων μηνών...

φιλε John να παιρναμε αποζημιωση απο ποιον απο εναν που χρωσταει σε οσους φορανε καλτσες ,που λεει ο λογος,εδω συζηταμε για χρεη και υποχρεωσεις πολλων χιλιαδων ευρω και αποζημιωσεις υπαλληλων που ισως δεν βρουν την ευθυξια να τους τα δωσουν ποτε,σιγα τωρα μην ιδρωσει το αυτακι τους για 200 ταλαιπορους που για "τεχνικο προβλημα" δεν ηταν σε θεση να εκπληρωσουν τις υποχρεωσεις τους.

Αλλα και για το θεμα της εγγυησης καλυτερα μην την χρειαστουμε ποτε γιατι τοτε θα απογοητευτουμε

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 03 : 18 : 21-----

Μηπως εχει καποιος τους drivers για την καρτα γραφικων που να λυνει το προβλημα του τρεμουλου οταν επιλεγεις αναπαραγωγη καποιας ταινιας?

Thanks

Δημοσ.
φιλε John να παιρναμε αποζημιωση απο ποιον απο εναν που χρωσταει σε οσους φορανε καλτσες ,που λεει ο λογος,εδω συζηταμε για χρεη και υποχρεωσεις πολλων χιλιαδων ευρω και αποζημιωσεις υπαλληλων που ισως δεν βρουν την ευθυξια να τους τα δωσουν ποτε,σιγα τωρα μην ιδρωσει το αυτακι τους για 200 ταλαιπορους που για "τεχνικο προβλημα" δεν ηταν σε θεση να εκπληρωσουν τις υποχρεωσεις τους.

Αλλα και για το θεμα της εγγυησης καλυτερα μην την χρειαστουμε ποτε γιατι τοτε θα απογοητευτουμε

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 03 : 18 : 21-----

Μηπως εχει καποιος τους drivers για την καρτα γραφικων που να λυνει το προβλημα του τρεμουλου οταν επιλεγεις αναπαραγωγη καποιας ταινιας?

Thanks

μα η εταιρία που μας πούλησε το "πακέτο" δεν έχει κλείσει είναι η Altec, η Altec Telecoms μόνο πτώχευσε. Άρα θα πρέπει η Altec να συνεργαστεί με καμιά άλλη εταιρία HOL-FORTHNET-OTE-VIVODI κλπ για να παρέχει αυτά που υποσχέθηκε. Γιατί θα πρέπει να την πληρώσουμε εμείς επειδή ένας συνεργάτης τους φαλίρισε ; :mad:

Δημοσ.
μα η εταιρία που μας πούλησε το "πακέτο" δεν έχει κλείσει είναι η Altec, η Altec Telecoms μόνο πτώχευσε. Άρα θα πρέπει η Altec να συνεργαστεί με καμιά άλλη εταιρία HOL-FORTHNET-OTE-VIVODI κλπ για να παρέχει αυτά που υποσχέθηκε. Γιατί θα πρέπει να την πληρώσουμε εμείς επειδή ένας συνεργάτης τους φαλίρισε ; :mad:

Σωστός, με κάλυψες πλήρως...

Δημοσ.

παιδιά καλησπέρα...

έχω και εγώ ένα πρόβλημα με το ido silver..τώρα το "χρισιμοιπιισα" πρώτη φορα μετά από καιρό που το έχω.είμαι αρκετά advanced χρηστης αλλα έχω πρόβλημα με τον ήχο...έχει καθυστέρηση...γενικός δη είναι συγχρονισμένος με οτιδήποτε παίζει στο pc...είτε αυτό είναι ταινία είτε είναι δορυφορική...

έχω βάλει και του τελευταίους drivers...αλλα αυτό συνεχίζει τα δικά του..any ideas?

Δημοσ.
Καλησπέρα !

Είμαι κάτοχος του ido silver, και στην προσπάθειά μου να επιλύσω κάποια προβλήματα,

είχα ξεκινήσει επικοινωνία με τον melc στο forum, το οποίο πλέον δεν υφίσταται!

Ζητώ λοιπόν τη δική σας βοήθεια !

Η τηλεόρασή μου υποστηρίζει 1080i. Έχοντας κατεβάσει τους τελευταίους drivers της nvidia,

προσπαθώ να εξάγω από το ido silver την μέγιστη ανάλυση ! Στα properties της nvidia μου δίνει

επιλογές : 1080 50 (υποθέτω ότι το 50 είναι Hz), 1080, 576p.

Στις επιλογές 1080 50 και 1080 έχω τα εξής προβλήματα :

1. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι "τρεμοπαίζει" η εικόνα

2. Τα εικονίδια και γράμματα είναι μικροσκοπικά

3. Κόβει περιμετρικά μέρος της εικόνας, ιδιαίτερα δε στην επιλογή 1080

4. Στο multimedia interface του ido home plus, οι τίτλοι των "κουμπιών", είναι μεγαλύτεροι από τα κουμπιά !

Στην επιλογή 576p η εικόνα είναι σταθερότατη, αλλά πάλι κόβει περιμετρικά μέρος της εικόνας

(και βέβαια, όπως είναι φυσικό, η ανάλυση είναι χαμηλότερη).

Και στις τρεις παραπάνω επιλογές, δεν μπορώ να δω αρχεία divx από το ido plus home !

Ακούγεται μόνο ο ήχος, και όταν επιστρέφω στο menu "τρεμοπαίζει" όλη η εικόνα, μέχρι να

επιστρέψω στα windows. Από τα windows βλέπω κανονικά divx !

Θα εκτιμήσω πολύ κάθε βοήθεια, καθώς είμαι κάτοχος του ido silver από τον Σεπτέμβριο,

και λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισα, ακόμα δεν το έχω απολαύσει !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Εν αναμονή βοήθειας από οποιονδήποτε στο forum γνωρίζει :

1. Πειραματίστηκα και κατόρθωσα να επιτύχω ανάλυση υψηλής ευκρίνιας, από την εξατομίκευση των Vista και όχι από το control panel της nvidia,

που με κατάλληλη συχνότητα δεν τρεμόπαιζε ! Η υψηλότερη ανάλυση που κατόρθωσα είναι 1857 x 1044 με συχνότητα 25 Hz

(παρόλο που η τηλεόρασή μου μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 1920 x 1080)

2. Καθώς τα γράμματα και τα εικονίδια ήταν μικροσκοπικά, αύξησα το DPI στα 190 και το αποτέλεσμα ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιητικό.

Λόγω του μεγέθους των γραμμάτων όμως, δεν εμφανίζονταν πλήρως το menu του iDOPLUSHOME, αλλά περιέκοπτε τις επιλογές "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ' και "ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ".

3. Η εικόνα εξακολουθεί να περικόπτεται (ενοχλητικά) περιμετρικά ! Η αντίστοιχη επιλογή ρύθμισης πλάτους-ύψους την εικόνας στο control panel της nvidia

δεν υποστήριζε ρυθμίσεις για τη συγκεκριμένη ανάλυση, σαν να μην είναι HD ανάλυση, παρόλο που τηλεόρασή μου αναγνωρίζε την ανάλυση σαν 1080i.

4. Εξακολουθεί να μην παίζει divx (ούτε με alt enter) με το idoplushome, ούτε DVD (παρόλο που με άλλο player παίζουν).

5. Γνωρίζει κανείς :

α. Πως θα ενημερωνόμαστε για τυχόν νέες εκδόσεις το idoplushome ;

β. Το idoplushome υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους όταν παίζει divx ;

γ. Το idoplushome υποστηρίζει αρχεία mkv ;

Θα εκτιμήσω κάθε βοήθεια !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...