Προς το περιεχόμενο

Ησυχο PC

indoli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα

Εχω ενα pentium IV το οποιο δεν εχω σκοπο να το αλλαξω προς το παρον, αλλα θα ηθελα να το κανω αθορυβο. Εχω ενα ανεμιστηρακι στο κουτι, ενα στο τροφοδοτικο και ενα στον επεξεργαστη. Μπορει καποιος να μου πει ποια αθορυβα ανεμιστηρακια να παρω για να μην ακουγεται. Να πω οτι δεν θελω να δωσω και πολλα λεφτα.

Θα εχει αποτελεσματα;

Δημοσ.

Εγώ χθές το αποφάσησα.ανοιξα το τροφοδοτικο, έβαλα ένα λίγο πιο αθόρυβο ανεμιστιράκι, του άνοιξα και μια τρύπα από πάνω, του έβαλα άλλο ένα και μείωσα τις στοφές κοντά στο μισό. 15ώρες ανοιχτό και είναι πιο δροσερό από πρίν. Τώρα σκεύτομαι να του βάλω και ηχομόνωση (για να μην χαλάσω πολλά λευτά για υδρόψυξη και ψύχτρες). Βρήκα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805657

Πιστεύω να σε βοήθησα!!!

Δημοσ.

Τελικα απο οτι ειδα τον περισσοτερο θορυβο τον κανει το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη.Υπαρχει κανενα τελειως αθορυβο;

Δημοσ.

Εισαι σιγουρο οτι ο θορυβος προερχετε απο τον επεξεργαστη σου γιατι και εγω pentium IV εχω με την μαμισια την ψυκτρα και δεν μου κανει θορυβο.Υπαρχει μια περιπτωση να εχει μαζεψει σκονη το ανεμιστηρακι οποτε αλλαξε μονο αυτο με 4- 5 ευρω.Εγω πηρα μια ψυκτρα παρα πολυ καλη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1075195

και αθορυβη και βλεπω σχεδον τις μισες θερμοκρασιες απο πριν.Κοιτα παντως μηπως η καρτα γραφικων σου εχει ανεμιστηρα γιατι αυτες εχουν μικρους και επομενος θορυβωδεις.

Δημοσ.

Και ποιος ειναι ο τυπος απο το ανεμιστηρακι που θα ψαξω; Απο οτι ειδα λεει για Socket κλπ

Δημοσ.
Και ποιος ειναι ο τυπος απο το ανεμιστηρακι που θα ψαξω; Απο οτι ειδα λεει για Socket κλπ

Αν εχεις P4 παλιας τεχνολογιας το socket σου ειναι 478 :-)

Δημοσ.

Πριν μπεις σε εξοδα ας δουμε καποια αλλα πραματα.

Καταρχας δες ποιον επεξεργαστη εχεις, αν δεν ξερεις καλυτερα χρησιμοποιηση το cpuz(αυτο).

Αν μιλαμε για κατω απο northwood σειρα μαλλον θα την βγαλεις τζαμπα.

Θα μπορουσες να βγαλεις τελειως τα ανεμιστηρακια, για επεξεργαστες και γενικα συστηματα τετοιας τεχνολογιας μονο φασαρια παραγουν, μετα προσπαθησε να βγαλεις την ψυχτρα του επεξεργαστη και καθαρισε το μεταλλικο τμημα(βαλτην εκει μεσα σε νερο με λιγο σαπουνακι) και φυσα το ανεμιστηρα της να καθαρισει.

Καλο θα ηταν να φυσηξεις και το τροφοδοτικο και θα δεις να βγαζει τρελη σκονη(κρατα σταθερους τους ανεμιστηρες οταν φυσας να μην γυριζουν).

Τελος πρεπει να δεις και τι ανεμιστηρες παιρνει το κουτι σου, μεγεθος εννοω η πιο απλη μεθοδος ειναι με χαρακα μετρας τη διαγωνιο ή καποια πλευρα.

Για αθορυβη ψυξη του επεξεργαστη φυσικα και γινεται, ειδικα αν ειναι κατω απο τη σειρα που ειπα και γω αλλωστε ενα northwood 2,8Mhz τον ειχα με ενα θηριο(thermaltake sonic tower) Και δεν ειχα ανεμιστηρα.

Αντε τσεκαρε αυτα και τα ξαναλεμε

Δημοσ.

Τα ανεμιστηρακια και την ψυκτρα τα εχω καθαρισει αλλα δεν αλλαξε κατι.

Θα δω τι επεξεργαστη εχω και θα σας πω να μου προτεινεται κατι σιγουρο

Δημοσ.

Τελικα ο επεξεργαστης μου ειναι ο παρακατω:

Intel Pentium IV

Northwood

Socket 478 mPGA

2,66 GHz

Ακουω προτασεις

Δημοσ.

O koprodogis έδωσε καλές λύσεις.

πες μας μόνο πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις για να φτιάξεις αθόρυβο PC.

Αν μπορείς να δώσεις 70 ευρώ, τότε με αυτά τα χρήματα αγοράζεις Link.png Site: αυτό και Link.png Site: αυτό και τίποτε άλλο. πολύ αθόρυβα και αποτελεσματικά, δεν θα χρειαστείς κάποιον άλλον ανεμιστήρα μέσα στο κουτί σου. Σου προτείνω αυτά, γιατί τα έχω δουλέψει και το κουτί ήταν σχεδόν απόλυτα αθόρυβο. Την ημέρα δεν ακουγόταν τίποτε, ενώ το βράδυ ένα ελαφρύ βουητό μόνο.

Και με λιγότερα λεφτά φαντάζομαι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάτι για να σου προτείνω.

Δημοσ.
Ψυκτρες CPU χωρις ανεμιστηρα δεν υπαρχουν;

Βέβαια.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650505

Μόνο που λέει ότι απαιτείται ένας ανεμιστήρας στο πίσω μέρος του κουτιού, οπότε είναι η μία η άλλη. Δεν έχω δουλέψει ποτέ τόσο fanless PC, αλλά μου ακούγεται δύσκολο να μην έχεις κανέναν ανεμιστήρα τη σήμερον ημέρα, οπότε μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστείς με ένα αθόρυβο τροφοδοτικό και μία καλή ψήκτρα για την CPU.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...