Innersense Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Γειά χαρά Σήμερα αγόρασα ένα Samsung 203 για το htpc μου το οποίο συνδέετε με SATA. Έχω διαβάσει τα σχετικά thread για ACHI vs IDE μόνο που απευθύνονται σε σκληρούς. Επειδή σε κάποιο thread διάβασα ότι παρισιάζεται βελτίωση και στα DVD είπα να το δοκιμάσω (ο εσωτερικός σκληρός όπου βρίσκεται και το λειτουργικό Win Vista SP1 x32 είναι IDE). Γυρνάω λοιπόν σε ACHI τα SATA απο το Bios και ξεκινάω τα Windows. Βλέπουν το DVD κανονικά, οκ λέω τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Βάζω να παίξω DVD, μια χαρά, βάζω να γράψω και γύρω στο 50% βγάζει error το Nero 8. Κάνω restart γυράω σε IDE ξεκινάω ξανά Win και το αναγνωρίζουν πάλυ ως νεα συσκευή. Γράφω DVD και η εγγραφή ολοκληρόνεται επιτυχώς. Τις πταίει για το error; Ο μόνος λόγος που προβληματίζομαι είναι ότι έχω την εντύπωση ότι όντως έγραφε γρηγορότερα όταν ήταν σε ACHI μέχρι να βγάλει το error. Θέμα buffer κλπ δεν υπάρχει ολα οκ, να πω επίσης ότι έγραφε απο εξωτερικό USB2. Η μητρική είναι η Asus P5GD1 PRO με Intel 915P / ICH6R Υπάρχει περίπτωση να θέλει να περάσω τους δικούς της Drivers για sata; Τι να πω περίεργο μου φαίνεται...
talos_2002 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Από AHCI ίσως δεν είμαι ειδικός, αλλά από dvd recorder κάτι ξέρω. Αν δούλευε σωστά σε μη-AHCI, αποκλείετε να δούλευε ταχύτερα σε AHCI.
blackstar Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Τα ποιο πολλά dvd-rw για να δουλέψουν σωστά πρέπει να είναι σε ide mode, γνωστό πρόβλημα συμβατότητας που ήταν πολύ ποιο έντονο στης πρώτες μητρικές με AHCI. An έχεις χρόνο και διάθεση ψάξε στο cdfreaks, έχει πολλά σχετικά με AHCI και raid/ide mode.
Innersense Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Η αλήθεια είναι ότι P5GD1 PRO φαντάζομαι ότι πρέπει να θεωρείται παλιά μητρική οπότε δεν το ζορίζω το θέμα μιας και δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις του AHCI στο bios και άκρι δεν έβγαλα. Διαφορά στις επιδόσεις πρέπει να υπάρχει και μάλον σε μια μητρική που θα συνεργάζεται σωστά στο μέλον να το δείτε και εσείς. Όλα δείχνουν ξεκάθαρα ότι το DVD έχει φτάσει στο απόγειο της τεχνολογικής του υπεροχής, με πάμφθηνα μηχανίματα με κορυφαίες επιδόσεις. Καίω DVD ΤΥ 16χ certified 20x compatible (απο τα πιο συμβατά σύμφωνα με το review του cdrinfo με το s203) σε 4 λεπτά και κάτι ψηλά δευτερόλεπτα σε 20χ και η ταχύτητα με το ζόρι φτάνει το 19χ+ στο 90%. Κάτι άλλο που πρόσεξα είναι ότι έχω την εντύπωση ότι όταν βάζω το bitsetting σε DVD-ROM δεν μπορεί να κάψει σωστά UDF δισκάκι, αλλά μπορεί να είχα ζαλιστεί με τις δοκιμές για το AHCI και βαρέθηκα με τα καμένα δισκάκια που προέκυψαν, οπότε το έχω αφίσει στο Auto που δουλεύει μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.