Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 [...]@Mithrantir εκτός του ότι στέρησε χιούμορ , αρχίζεις και παρεκτρέπεσαι…τεσπα δε σε παρεξηγώ γιατί τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται ότι έχεις βγει από τα νερά σου -όπως και ο paredwse - ή έτσι ήσουν ? … και δεν ξέρεις τι λες. [...] Ενώ εσύ, φίλτατε, ως πανεπιστήμων πλατσουρίζεις πάντα μέσα "στα νερά σου", έχεις άποψη επί παντός επιστητού και μας κάνεις και διαλέξεις για το αν θα πίνουμε ένα ποτό ή θα καπνίζουμε και 2-3 τσιγάρα γιατί είσαι το παράδειγμα προς μίμηση: [...]περιορίστε τα έτοιμα φαγητά, πίτσες …και όταν βγαίνετε έξω με παρέες δεν χρειάζεται να γεμίζετε το τραπέζι πιάτα. [...] Επίσης κόψτε το τσιγάρο και τα ποτά. Εγώ δλδ τι παθαίνω που την βγάζω με 1 ποτό?…βέβαια οι ελληνες θεριακλήδες θέλουν να δείξουν τον ανδρισμό τους κατεβάζοντας 5 - 6 βότκες, ή που δεν βάζω τσιγάρο στο στόμα μου? Μήπως να μας πεις και πόσες φορές θα αφοδεύσουμε; Ευτυχώς έχεις λύσει το θέμα του βιοπορισμού σου και ασχολείσαι με άλλα, πιο σοβαρά ερωτήματα... Εύγε! Πρόσεχε μόνο γιατί καμιά φορά νομίζεις ότι κοιτάς έξω και αντικρίζεις τους άλλους...: [...]Άρα λοιπόν μη διαμαρτύρεστε γιατί όλοι έτσι είστε …όπως και στον στρατό … σε κανέναν δεν άρεσε αλλά όλοι σούζα, όλοι τυπικοί τυπικότατοι, όλοι με το χαμόγελο… όλοι τα ίδια σκ@τά. ... ενώ στην πραγματικότητα κοιτάς στον καθρέπτη.
random Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δύο φορές την ημέρα, αλλα την 1η δεν το τραβάω, περιμένω το φορτίο 2, κι ετσι κρατάω το λογαριασμό του νερού χαμηλά. Ειμαι καλά, ή μπορώ να βελτιωθώ;
MiltoZ Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δύο φορές την ημέρα? Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει και να τρως πολύ έτσι? Και υποψιάζομαι ότι παραγγέλνεις junk food από έξω για να σε πάει τόσο εμπλοκή... Τρώγε μία φορά την ημέρα για να δεις ουσιαστική βελτίωση.
nikos papas Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Απορω με καποιους που βλεποντας την εκπομπη του Κουλογλου πεφτουν απο τα συννεφα.Στον ιδιωτικο τομεα κυριως στις μικρομεσαιες επιχειρησεις και οπου δεν υπαρχουν σωματεια οργιαζει η μαυρη εργασια, που δυστυχως ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση. Η διαφορα του ελληνα εργαζομενου με τους εργαζομενους αλλων χωρων δεν ειναι μονο η διαφορα στους μισθους.Η διαφορα αυτη εχει σχεση με τη γενικτερη οργανωση που εχουμε σαν κοινωνια.Π.χ. υγεια.κοινωνικες παροχες,παιδεια. Δυστυχως στη χωρα της αρπαχτης του χυμα της ανοργανωσιας καποιοι τα αρπαζουν απο δυο και τρεις μεριες (μαυρα παντα εννοειται) και καποιοι κανουν το σκατο τους παξιμαδι.
elena blue Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Επισης για να το εξετασουμε και λιγο απο τη πλευρα της παγκοσμιας οικονομικης θεωριας που ειναι γραμμενη απο συγχρονους καπιταλιστές, η αποδοση του συντελεστή παραγωγής εργασία (δηλαδή η απόδοση του υπαλληλου), εξαρτάται άμεσα απο τις ώρες εργασίας του, απο το μισθο του, απο το περιβάλλον εργασιας και απο την επικοινωνια που υπάρχει σε μια επιχείρηση κατά μήκος της πυραμίδας. Ουσιαστικά, η πλειοψηφια των Ελληνικών επιχειρήσεων καταστρέφει εναν ολόκληρο συντελεστη παραγωγής αφου δεν ικανοποιεί τπτ απο τις παραπάνω συνθήκες. 1.Μισθοι για τον λουτσο. 2.Καποιος που παίρνει 700? θα παει να κανει και δευτερη δουλεια με αποτελεσμα να δουλευει 14 ώρες τη μερα. Κατι τετοιο τον οδηγει σε μειωμένη αποδοτικότητα και στις 2 δουλειες. Και ας μην μιλησω για αυτους που δουλευουν 14 ώρες σε μια δουλεια και δεν παίρνουν και υπερωρίες. 3.Το περιβάλλον εργασιας στην Ελλαδα ειναι συνηθως απαραδεκτο. 4.Η επικοινωνία με τη διοικηση συνηθως ειναι για τον λουτσο καβαλα. Αν σε αυτο συνυπολογίσουμε οτι οταν το αφεντικό μιλαει στον υπάλληλο, ο υπαλληλος λεει απο μεσα του " Αντε και γ@μ που θες να σου κανω και τουμπες με τοσα που μου δινεις", αντιλαμβάνεται κανεις οτι υπαρχει πρόβλημα. Αποτελεσμα όλων αυτων ειναι η υποαπόδοση των υπαλληλων, κατι που ουσιαστικα είναι εναντίων ΚΑΙ των εργοδοτών αφού θα χρειαστουν προσθετο προσωπικο για να έχουν τη συνολικη απόδοση που επιθυμούν ώστε να επιτελεσουν το εργο τους. Άρα αντι να πληρωνουν 5 ατομα με 1200? πληρώνουν π.χ 8 ατομα με 700. Αν δεν προσλαβουν αυτους τους 3 παραπανω, παλι θα χανουν λογο υποαποδοσης του συντελεστη. Δεν μπορουν λοιπον να καταλαβουν με μια απλη επιχειρηματική λογικη οτι αυτο που κανουν τους γυρναει ουσιαστικά μπουμερανγκ. Βεβαια υπαρχουν και καποια τζιμανια που εχουν 15 πτυχια και δεχονται να δουλευουν για αυτά τα χρηματα. Αυτοι χαλανε την αγορα και είναι εκτος πραγματικοτητας. plus τα παντός είδους "καρφώματα" από τους "αυλικούς"(για να μην το πω πιο ωμα...).
cumulus Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Κοιτα, αν τρως μια φορα τη βδομαδα κρεας,τις υπολοιπες τρως φακες και δεν αγοραζεις απορρυπαντικα, ηδη προσωπικης υγιεινης, καθαριστικα και διαφορα συναφη τοτε συμφωνω οτι 150? φτανουν για ενα ατομο. Ασε που το οτι μενει μονος του δεν σημαινει οτι ειναι μοναχος στο αγιο όρος...θα εχει και τη κοπελα του, θα σκανε και τιποτα φιλοι....δεν θα τρωει μονος του ο ανθρωπος καθε μερα....Βεβαια μπορει να λεει στους φιλους του και στη δικια του, καθε φορα που ερχονται να φερνουν και απο μια μπριζολα. P.S: Νομιζω οτι μιλαμε για 700? και οχι για 1200. Ας παιρνανε 1200? κατα μεσο ορο οι νεοι και τοτε δεν νομιζω να λεγανε και πολλα. Επισης κανετε το λαθος και μιλατε για το κοστος μιας απλης διαβιωσης, χωρις εκτακτα εξοδα (που πολλες φορες ειναι πιο πολλα απο τα τακτικα) και χωρις μια στοιχειωδη αποταμιευση για ωρα αναγκης ή για αποκτηση κατοικιας. Τρωμε σχεδον καθε μερα κρεας φιλε μου.Απλως δεν πεταμε τα λεφτα σε γαριδακια,αναψυκτικα κλπ βλακειες (για μενα παντα βλακειες).Μονο το γαλα της κορης μου στοιχιζει 30-35 ευρω το μηνα.Και εγω μιλησα για σουπερ μαρκετ δεν ειπα οτι τα 700 ειναι αρκετα.Τονιζω ξανα οτι θεωρω το 150 υπερβολικο για ενα ατομο στο σσουπερ μαρκετ οχι οτι τα 700 ειναι αρκετα,ειδικα αν μενεις σε νοικι
axaxouxas Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 @axaxouxas έφτιαξες 2 σπιτάκια πουλώντας λαχεία? Όντως πρέπει να ήσουν πολύ τυχερός και να σου έκατσε ο 1ος λαχνός. Δεν μου ''εκατσε'' κανενας 1ος αριθμος .... Το 1ο .... το πηρα με χρεος το οποιο το εξοφλησα σε 4 χρονια αφου δεν εβγαινα εξω-ουτε για καφε - παγωτο κτλ ενω βγηκα για δουλεια με 40 ΠΥΡΕΤΟ και με κρυο - βροχη ενω τα δυο τελευταια ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ δεν πηγα ουτε για μπανιο.... Το 2ο ηρθε πολυ πιο ευκολα αφου ειχα αποκτησει ΠΕΛΑΤΕΙΑ και ΓΝΩΣΕΙΣ πανω στην δουλεια μου και αφου ειχα απαλλαγει απο ενοικιο - δοσεις κτλ Τωρα παω για τριτο και συντηρω και την ΜΗΤΕΡΑ μου που δεν παιρνει Συνταξη ενω περιμενει του ΟΓΑ .... Αν δεν ΣΠΑΣΕΙΣ αυγα ΟΜΕΛΕΤΑ δεν τρως ....
Houston Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Καλά...εξαρτάται και τι σπιτάκια πήρες …γιατι άμα είναι έτσι, να βγω και γω από αύριο στους δρόμους να πουλάω λαχεία… Και ούτε μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που δεν βγαίνει έξω ούτε για καφέ … Τεσπα, αν τα κατάφερες μπράβο σου!
axaxouxas Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Καλα μην φανταστεις τιποτα μεγαλεια ειναι μικρα 48τμ και 63τμ 2ου οροφου παλαιοτητας 42 + 37 ετων αλλα υπερπληρως ανακαινισμενα .... αλλα και πιο παλια δεν ειχα τοσες απαιτησεις (κινητα-TV lcd-Ρουχα κτλ) τεσπα ολα καλα Δεν ειναι και ασχημη ιδεα αν αποφασισεις να γινεις Λαχειοπωλης .... Αρχικα θα βγαζεις περιπου 400 ευρω τον μηνα αλλα μπορει να φτασεις σε ποσα που δεν φανταζεσαι .... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ακουγεται σαν εκεινες τις διαφημησεις εργασιας στον δρομο .... Αν το αποφασισεις ποτε στειλε μου ΠΜ να σου πω 5 πραγματα που θα σου κανουν πιο ευκολη την δουλεια και την ζωη ....
axaxouxas Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Και ούτε μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που δεν βγαίνει έξω ούτε για καφέ … Τεσπα, αν τα κατάφερες μπράβο σου! Κοιτα να δεις οποιες στερησεις κι αν κανει ενας ανθρωπος ΕΙΝΑΙ μονο μεχρι να πιασει την ΜΑΓΙΑ που λεμε .... Μετα ολα στρωνουν αναλογα τον ανθρωπο και το μυαλο που κουβαλαει Παρε σαν παραδειγμα τους αλλοδαπους 0 εξοδα και οτι χρημα τους μενει στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΡΘΑΝ μονο για εναν ΣΚΟΠΟ την δημιουργια ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.... δεν σημαινει οτι τωρα δεν βγαινω ουτε πως δουλευω νυχθημερον .... Κυριακη δεν ΔΟΥΛΕΥΩ Σαββατο δουλευω μεχρι τις 2 το μεσημερι απο τις 7.30 το πρωι Αλλα τρεις μερες την εβδομαδα δουλευω απο 7.30 το πρωι ως 7.30-9 το βραδυ και ειναι ΝΟΜΟΣ Στο δικο μας επαγγελμα το δυσκολο ειναι να φτιαξεις την πελατεια .... μετα ρολαρει το πραγμα ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ αρκει να εχεις συνεπεια ....
Houston Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 ok φίλος ευχαριστώ αλλά είμαι πολιτικός μηχ και δεν γίνεται να αλλάξω δουλειά… πάντως TV lcd δεν έχω πελατείααααααααααα? δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έχει πελατεία αυτό το επάγγελμα
axaxouxas Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 ok φίλος ευχαριστώ αλλά είμαι πολιτικός μηχ και δεν γίνεται να αλλάξω δουλειά… πάντως TV lcd δεν έχω πελατείααααααααααα? δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έχει πελατεία αυτό το επάγγελμα Κι ομως .... Εγω εχω περιπου 800 μονιμους πελατες που δεν με αφηνουν και με φωναζουν οπου κι αν πανε !!!! ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΜΟΥ !!! υπαρχουν ατομα που ξοδευουν το μηνα απο 40 ευρω μεχρις και 5000 ευρω για λαχεια και αλλα συναφη ειδη .... χωρις να υπολογισω αυτους που παιζουν διπλασιασμο στο ληγοντα (ακρως τζογαδορικη φαση) Που μπορει να φτασει σε ακραιο ΤΖΟΓΟ (Μου ετυχε ενας που επαιξε 100.000 σε τρεις μηνες) παρα τις αντιθετες παροτρυνσεις μου να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ .... Ειμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ οχι ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ....
Fidelio Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μην του λες τέτοια αχαχουχας , γιατι τον βλέπω να βγαίνει στους δρόμους να πουλήσει λαχεία και θα φάει τα μουτρα του . χαχαχαχαχα
Houston Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 :lol: Τζόγος στα λαχεία??? Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό… 800 μόνιμους πελάτες???? Πλανόδιος δεν είσαι??? 100.000 ευρώ σε τρεις μήνες ???? για ευρώ μιλάμε??? πες μου που ακριβώς κάνεις πιάτσα … αν κατέβω Αθήνα να πάρω Μην του λες τέτοια αχαχουχας , γιατι τον βλέπω να βγαίνει στους δρόμους να πουλήσει λαχεία και θα φάει τα μουτρα του . χαχαχαχαχα θα δουλεύω υπάλληλος του αχαχούχα τις Κυραικές και τα Σάββατα με ποσοστά...εννοείται
Critter Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Τρωμε σχεδον καθε μερα κρεας φιλε μου.Απλως δεν πεταμε τα λεφτα σε γαριδακια,αναψυκτικα κλπ βλακειες (για μενα παντα βλακειες).Μονο το γαλα της κορης μου στοιχιζει 30-35 ευρω το μηνα.Και εγω μιλησα για σουπερ μαρκετ δεν ειπα οτι τα 700 ειναι αρκετα.Τονιζω ξανα οτι θεωρω το 150 υπερβολικο για ενα ατομο στο σσουπερ μαρκετ οχι οτι τα 700 ειναι αρκετα,ειδικα αν μενεις σε νοικι Κοιτα, θα στο πω πολυ απλα. Αν τρως καθε μερα σπιτι σου και εισαι ενα ατομο, το κοστος του φαγητου θεωρεις οτι ειναι λιγοτερο απο 5? για πρωινο, μεσημεριανο και βραδινο? Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να πιστευει οτι 2 μεριδες φαγητο + πρωινο κοστιζει λιγοτερο απο 5? τη μέρα σε ενα ατομο. Εδω μιλαμε για κρεας, ψαρι, φρουτα, λαχανικα, οσπρια, ζυμαρικα, δημητριακα, λαδι (που ειναι και πανακριβο), ψωμι, γαλα. Αυτα λοιπον και μόνο και αν υπολογισουμε οτι αξιζουν ΜΟΝΟ 5?, κοστιζουν 150? (30χ5) το μήνα. Και ξερεις κατι? Σου χαριζω βρε αδερφε και άλλα 50 και λεω οτι ΟΛΑ ΑΥΤΑ κοστιζουν μονο 100? (3,33? τη μερα δλδ). Δεν θα χαλασεις αλλα 50 για την προσωπικη σου υγιεινη, για καθαριστικα κτλ? Θα χαλασεις....Επομένως πρεπει να τσεκαρεις τι χαλας γιατι δεν ειναι λιγοι αυτοι που ψαχνουν να βρουν που χαλασανε τα λεφτα τους. Εγω σου προτεινω να κρατησεις τις αποδειξεις 1 μήνα απο το σουπερ μαρκετ για να δεις τι χαλας....Ειναι φυσει αδυνατο να χαλας τα λεφτα που λες σε ενα σπιτι με 3 ατομα. 220/3=73? το ατομο....δηλαδη αν πουμε οτι αυτα τα λεφτα ειναι μονο για φαγητο (που δεν ειναι) σημαινει οτι τρωτε με 2,4? τη μέρα το ατομο 3 γευματα(αντε καντα 2) (και σκεψου οτι η κορη σου οπως ειπες ως παιδι εχει και εξοδα). P.S: Γαριδακια δεν τρωω ποτε, σοκολατες θα φαω καμμια 10αρια το χρονο και αντε να φαω και 10 παγωτα το καλοκαιρι....Φυσικα δεν τα υπολογιζω στο super market μιας και ειναι εξοδα περιπτερου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.