nikos.g Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Παίδες είδα την εκπομπή του Κούλογλου χθες στην ΕΤ1. Μετά δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Προσωπικά το σοκ δεν το έπαθα για την Ελληνική πραγματικότητα, την οποία πιστεύω την γνωρίζω καλά. Μεγάλο σοκ είναι το βιωτικό επίπεδο των κινέζων εργατών!!!! Το είδατε μέχρι τέλους?
cumulus Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Προσωπικά έχω 4 παιδιά, πληρώνω νοίκι.... και τα ελάχιστα έξοδά μας είναι 1600ε (συμπεριλαμβάνονται τρόφιμα, λογαριασμοί κλπ), μήπως είναι λίγο υπερβολικό μόνο ένας άνθρωπος να θέλει 1200ε?Βέβαια τα παιδιά μου είναι μικρά.... ο μεγάλος πηγαίνει 3 δημοτικού.... σίγουρα περιμένω μεγάλη αύξηση των πάγιων εξόδων σε 5 με 10 χρόνια. Επιμένω πάντως ότι 1200ε είναι πάρα πολύ καλά χρήματα για έναν άνθρωπο! Θα συμφωνησω μαζι σου.Οπως δεν μπορω να καταλαβω και το 150 ευρω το μηνα για σουπερμαρκετ ενα ατομο.Τριμελης οικογενεια δινουμε τον μηνα μαζι με αγορα κρεατος 220 ευρω.Βεβαια δεν αγοραζουμε ποτε τις λεγομενες βλακειες δηλ. πατατακια,κοκες ,μπισκοτα κλπ οχι λογω οικονομιας αλλα λογω υγειας.
ksexilas Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Συνφωνω κατα 500% Το θεμα ειναι οτι εχοθμε γινει απληστη κια ετσι γενικα το μονο που κανουμε ειναι να θελουμε... Καλο αυτοκινιτο+μηχανη μεγαλο Σπιτι 42 οθονη εξοδουσ ....διακοπες τα παντα. Σημερα κανεισ δεν θελει να κατσει μεσα και αν ακτσι θελει να εχει τα παντα.Να κατσουμε λιγο στα αυγα μας... Σε μερικα χρονια σαν τοθσ κινεζους θα γινουμε, αν δεν ειμαστε ηδη.
Critter Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Θα συμφωνησω μαζι σου.Οπως δεν μπορω να καταλαβω και το 150 ευρω το μηνα για σουπερμαρκετ ενα ατομο.Τριμελης οικογενεια δινουμε τον μηνα μαζι με αγορα κρεατος 220 ευρω.Βεβαια δεν αγοραζουμε ποτε τις λεγομενες βλακειες δηλ. πατατακια,κοκες ,μπισκοτα κλπ οχι λογω οικονομιας αλλα λογω υγειας. Κοιτα, αν τρως μια φορα τη βδομαδα κρεας,τις υπολοιπες τρως φακες και δεν αγοραζεις απορρυπαντικα, ηδη προσωπικης υγιεινης, καθαριστικα και διαφορα συναφη τοτε συμφωνω οτι 150? φτανουν για ενα ατομο. Ασε που το οτι μενει μονος του δεν σημαινει οτι ειναι μοναχος στο αγιο όρος...θα εχει και τη κοπελα του, θα σκανε και τιποτα φιλοι....δεν θα τρωει μονος του ο ανθρωπος καθε μερα....Βεβαια μπορει να λεει στους φιλους του και στη δικια του, καθε φορα που ερχονται να φερνουν και απο μια μπριζολα. P.S: Νομιζω οτι μιλαμε για 700? και οχι για 1200. Ας παιρνανε 1200? κατα μεσο ορο οι νεοι και τοτε δεν νομιζω να λεγανε και πολλα. Επισης κανετε το λαθος και μιλατε για το κοστος μιας απλης διαβιωσης, χωρις εκτακτα εξοδα (που πολλες φορες ειναι πιο πολλα απο τα τακτικα) και χωρις μια στοιχειωδη αποταμιευση για ωρα αναγκης ή για αποκτηση κατοικιας.
FilipposMD Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Επισης κανετε το λαθος και μιλατε για το κοστος μιας απλης διαβιωσης, χωρις εκτακτα εξοδα (που πολλες φορες ειναι πιο πολλα απο τα τακτικα) και χωρις μια στοιχειωδη αποταμιευση για ωρα αναγκης ή για αποκτηση κατοικιας. Αυτό είναι ένα λάθος που γίνεται γενικά. Πχ, συζητούσα με έναν Καναδό και αναρωτιόταν πώς τα βγάζουμε πέρα εμείς οι Ευρωπαίοι, αφού παίρνουμε πολύ χαμηλούς μισθούς και οι τιμές είναι υψηλές. Και μετά από μακρά συζήτηση, βρήκαμε άπειρες διαφορές στο κόστος της ιατρικής περίθαλψης, στην ασφάλιση, στο κόστος σπουδών, στις άδειες απ'τη δουλειά κτλ. Επομένως, αν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή σύγκριση με άλλες χώρες, πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα αυτά. Όχι ότι θα βγαίνουμε καλύτεροι από τις υπόλοιπες χώρες της Δ. Ευρώπης, αλλά καλό είναι να το σκεφτόμαστε.
insomniaK Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Ένα μικρό σχόλιο: Είναι διαφορετικό το να επιβιώνεις από το να ζεις. Προσωπικό παράδειγμα: Αγοράζω 5-6 βιβλία (λογοτεχνικά, επιστημονικά κλπ) το μήνα. Δε θα πεθάνω αν μου το στερήσεις, αλλά θα είμαι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος που ο μισθός του δεν του επιτρέπει να χαρεί τα ενδιαφέροντα του. Πρέπει ο καθένας να οριοθετήσει το τι είναι "ζωή" και "να ζει", γενικότερα μιλώντας και χωρίς το χόμπι μου, θεωρώ πως τα 700ευρώ δε φτάνουν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες μου στην Αθήνα.
Fidelio Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Πιστευει κανένας οτι στοιχεία που παρέθεσε ο κουλογλου είναι αναληθή ή παραπλανητικά; Οποιος έχει περάσει περίοδο στην ζωή του που μετράει ακόμα και τα 5 ευρώ στον μηνιαίο προυπολογισμό θα βρει πολύ σημαντικές διαφορές με το τι γίνεται στην Γερμανία ή την Ολλανδία και αν τις συνδυάσει με άλλους παράγοντες . Εκείνο που με ενόχλησε όμως ιδιαίτερα και με απογοήτευσε πραγματικά είναι η ποιότητα ζωής του μέσου έλληνα , κυρίως στο οτι δεν σέβονται οι εργοδότες του την προσωπική ζωή των υφισταμένων τους , τα ωράρια τους δηλαδή , την προσωπικότητά τους. Ποιότητα ζωής σημαίνει πρώτα απο όλα , ελεύθερος χρόνος. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις χρήματα να ξοδέψεις , αν ο μισθός σου όντως αγγίζει τα 1000-12000 ευρώ. Αλλά να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου , για την οικογένεια σου , για την πολιτισμική και κοινωνική ζωή σου. Απο την άλλη ακόμα και όταν σου δίνουν τον χρόνο σου , οτιδήποτε γύρω στα 700 ευρώ είναι μια ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ υπόθεση !
MiltoZ Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Και δεν θα θες να πας και καμιά εκδρομούλα καμιά φορά? Τίποτα διακοπές το καλοκαίρι.... και δεν λέω για εξωτερικό. Και δεν θες και ένα δικό σου μεταφορικό μέσο? Γιατροί? Εϊχε έναν οικογενιάρχη στο ρεπορταζ που έλεγε ότι από την πρώτη μέρα του μήνα έχει φύγει όλος ο μισθός σε οδοντίατρο, δόσεις αυτοκινήτου και νοίκι. Με το καλημέρα είναι μείον δηλαδή το ταμείο και δεν έχει πάει ακόμα ούτε σουπερ μαρκετ.... Με τι ψυχολογία να ζήσουν μετά αυτοί οι άνθρωποι?
tomasss Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δεν είναι απαραίτητο να έχεις χρήματα να ξοδέψεις , αν ο μισθός σου όντως αγγίζει τα 1000-12000 ευρώ. Του πατέρα μου είναι 12082 καθαρά
De@th L0rd Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μόλις τελειώσω με τις ήδη καθυστερημένες σπουδές μου, μήπως θα ήταν καλύτερα να την κάνω για εξωτερικό?
dimitris74 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 στο link Που παρέθεσε πριν το παλικάρι http://www.banana-republic.gr εχει ανεβει ολοκληρη η εκπομπη για τα 700 ευρώ
MiltoZ Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μόλις τελειώσω με τις ήδη καθυστερημένες σπουδές μου, μήπως θα ήταν καλύτερα να την κάνω για εξωτερικό? Κοίτα, η γενιά η δικιά σου και οι επόμενες θα φάνε το μεγαλύτερο αγγούρι. Κι αυτό λόγω κακοδιαχείρησης και κλεψιάς του δημόσιου πλούτου και συσορευμένου εθνικού χρέους. Κανείς όμως δεν μπορέι να σου πει τι να κάνεις, ψάξτο και αποφάσησε.
Critter Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Επισης για να το εξετασουμε και λιγο απο τη πλευρα της παγκοσμιας οικονομικης θεωριας που ειναι γραμμενη απο συγχρονους καπιταλιστές, η αποδοση του συντελεστή παραγωγής εργασία (δηλαδή η απόδοση του υπαλληλου), εξαρτάται άμεσα απο τις ώρες εργασίας του, απο το μισθο του, απο το περιβάλλον εργασιας και απο την επικοινωνια που υπάρχει σε μια επιχείρηση κατά μήκος της πυραμίδας. Ουσιαστικά, η πλειοψηφια των Ελληνικών επιχειρήσεων καταστρέφει εναν ολόκληρο συντελεστη παραγωγής αφου δεν ικανοποιεί τπτ απο τις παραπάνω συνθήκες. 1.Μισθοι για τον λουτσο. 2.Καποιος που παίρνει 700? θα παει να κανει και δευτερη δουλεια με αποτελεσμα να δουλευει 14 ώρες τη μερα. Κατι τετοιο τον οδηγει σε μειωμένη αποδοτικότητα και στις 2 δουλειες. Και ας μην μιλησω για αυτους που δουλευουν 14 ώρες σε μια δουλεια και δεν παίρνουν και υπερωρίες. 3.Το περιβάλλον εργασιας στην Ελλαδα ειναι συνηθως απαραδεκτο. 4.Η επικοινωνία με τη διοικηση συνηθως ειναι για τον λουτσο καβαλα. Αν σε αυτο συνυπολογίσουμε οτι οταν το αφεντικό μιλαει στον υπάλληλο, ο υπαλληλος λεει απο μεσα του " Αντε και γ@μ που θες να σου κανω και τουμπες με τοσα που μου δινεις", αντιλαμβάνεται κανεις οτι υπαρχει πρόβλημα. Αποτελεσμα όλων αυτων ειναι η υποαπόδοση των υπαλληλων, κατι που ουσιαστικα είναι εναντίων ΚΑΙ των εργοδοτών αφού θα χρειαστουν προσθετο προσωπικο για να έχουν τη συνολικη απόδοση που επιθυμούν ώστε να επιτελεσουν το εργο τους. Άρα αντι να πληρωνουν 5 ατομα με 1200? πληρώνουν π.χ 8 ατομα με 700. Αν δεν προσλαβουν αυτους τους 3 παραπανω, παλι θα χανουν λογο υποαποδοσης του συντελεστη. Δεν μπορουν λοιπον να καταλαβουν με μια απλη επιχειρηματική λογικη οτι αυτο που κανουν τους γυρναει ουσιαστικά μπουμερανγκ. Βεβαια υπαρχουν και καποια τζιμανια που εχουν 15 πτυχια και δεχονται να δουλευουν για αυτά τα χρηματα. Αυτοι χαλανε την αγορα και είναι εκτος πραγματικοτητας.
Houston Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μιας και γίνεται λόγος για τα 150 ευρώ στο ΣΜ ,,, αντιστοιχούν 5 την ημέρα και είναι αρκετά. Εμένα προσωπικά όλα μου τα λεφτά φεύγουν στους λογαριασμούς – ασφάλειες – ταμεία κτλ. Τώρα αν δεν σας φτάνουν περιορίστε τα έτοιμα φαγητά, πίτσες …και όταν βγαίνετε έξω με παρέες δεν χρειάζεται να γεμίζετε το τραπέζι πιάτα. Συνήθως στο τέλος βλέπω ένα σωρό φαγητά άθικτα -ελληνική πατέντα. Επίσης κόψτε το τσιγάρο και τα ποτά. Εγώ δλδ τι παθαίνω που την βγάζω με 1 ποτό?…βέβαια οι ελληνες θεριακλήδες θέλουν να δείξουν τον ανδρισμό τους κατεβάζοντας 5 - 6 βότκες, ή που δεν βάζω τσιγάρο στο στόμα μου? Οι γονείς μας έγραφαν στο χαρτάκι τι ήθελαν και το έδιναν στον μπακάλι ο οποίος κατέβαζε τα προιόντα τα οποία πολλές φορές δεν τα έβλεπαν στα ράφια…σήμερα μ αυτήν την κατάσταση, όλοι μας στα ΣΜ αγοράζουμε πράγματα τα οποία δεν χρειαζόμαστε…αρα λοιπόν παίζει και αυτό τον ρόλο του – γίναμε ΠΟΛΥ καταναλωτικοί. Όσο για τις συνθήκες εργασίας ,,,, νομίζω ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του…το γεγονός της ενεργείας και του εκβιασμού που προκύπτει από αυτήν είναι απλά δικαιολογίες…πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε. Είμαστε περισσότερο συμβιβασμένοι απ ότι χρειάζεται και δεν θέλουμε να δίνουμε το παραμικρό δικαίωμα – ΛΑΘΟΣ. Δεν πρόκειται να χάσει κανείς την δουλειά του αν απαιτήσει περιορισμό του ωραρίου του. Αν ήμασταν όλοι έτσι δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα….βέβαια δεν υπάρχει ομαδικότητα…κάποιοι πάντα θα είναι οι σπαστικοί που θα επωφελούνται και θα ανέχονται να τους πατούν τον σβέρκο…αυτοί που δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας. Άρα λοιπόν μη διαμαρτύρεστε γιατί όλοι έτσι είστε …όπως και στον στρατό … σε κανέναν δεν άρεσε αλλά όλοι σούζα, όλοι τυπικοί τυπικότατοι, όλοι με το χαμόγελο…όλοι τα ίδια σκ@τά. Τέτοια αντίδραση θα έπρεπε να ήταν και προς τις Δεκο…γιατί να πληρώνω ΕΡΤ, γιατί το ρεύμα που καίω να είναι το 50% του λογαριασμού που πληρώνω…είπε κανείς τπτ γι αυτά? Όλοι στρατεύονται πίσω από κομματικές νόρμες όταν έρθει η ώρα της διεκδίκησης των βασικών αναγκών κ δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη και όλοι οι αγώνες καπελώνονται από τις πολιτικές παρατάξεις … δυστυχώς. Πότε βγήκαν οι ελληνες να διαμαρτυρηθούν –μακρυά από κόμματα και εθνοπατέρες- για τις δεκο, για το δημόσιο γενικά. Αρα λοιπόν καλά μας κάνουν και καλά να πάθετε και καλά θα κάνετε να μη διαμαρτύρεστε . @Mithrantir εκτός του ότι στερείσαι χιούμορ , αρχίζεις και παρεκτρέπεσαι…τεσπα δε σε παρεξηγώ γιατί τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται ότι έχεις βγει από τα νερά σου -όπως και ο paredwse - ή έτσι ήσουν ? … και δεν ξέρεις τι λες. @axaxouxas έφτιαξες 2 σπιτάκια πουλώντας λαχεία? Όντως πρέπει να ήσουν πολύ τυχερός και να σου έκατσε ο 1ος λαχνός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.