Προς το περιεχόμενο

Έως 1.170 ευρώ το μηνιαίο κόστος ζωής για τη γενιά των 700 ευρώ

kiriak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα 700 ευρω ειναι ο μισθος ο βασικος στα χαρτια του αρμοδιου υπουργειου ΜΟΝΟ.

Στην Ελλαδα (την περηφανη Ελλαδα των ολυμπιακων αγωνων),για ενα μεγαλο μερος των εργαζομενων ειναι ονειρο απατηλο τα 700 ευρω.Δεν υπαρχει γενια των "700".Ειναι

μυθος.Υπαρχει η γενια των "400-500 ευρω χωρις ενσημα και αμα γουσταρεις".Βαρεμαι να επεκταθω περισσοτερο απλα θελω να πω οτι ειναι αστειο καποιοι να ισχυριζονται οτι δε φτανουν τα λεφτα επειδη ειμαστε σπαταλοι και οτι ειναι θεμα καταναλωτισμου.

Καληνυχτα.

Δημοσ.
Καλησπερα παιδες ....

Εγω δουλευω απο τα 16 μου

Ζουσα στο ενοικιο με την μητερα μου (πατερα δεν ειχα τον εχασα στα 5,5 μου)

Καταφερα να κανω δυο Σπιτακια μικρα ΔΙΚΑ ΜΟΥ !!!!

Την δουλεια μου δεν την αφησα στα πολυ δυσκολα .... και μου το ανταπεδωσε !!!!

Σημερα μου γινεται ο ΠΑΤΟΣ νααααα αλλα μπορω να βγαζω εναν πολυ καλο μισθο ωστε

να ζω πολυ αξιοπρεπως !!!

Μπορει να ημουν τυχερος ???

επεσα σε συγκυριες ???

ΜΠΟΡΕΙ ....

Ομως σε καμια περιπτωση δεν θελησα να μπω σε δημοσιο και τετοια....

ΠΑΛΕΨΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ....

Ειμαι ενας ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΗΣ ....

Δεν εριξα ''ΠΟΤΕ'' κανεναν ουτε και αφησα ομως

ΚΑΝΕΝΑΝ να με ''ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ''

ΑΠΛΑ ....

Αλλαξτε νοοτροπια και ολα θα γινουν

(σε λογικα πλαισια)

Από μικρό παιδί στην βιοπάλη.

Έπαιρνα το κασέλι μου και γύρναγα στους δρόμους, επρεπε να πάρω φάρμακα στην μανούλα μου που ήταν άρρωστη… ο πατέρας μου χάθηκε στα καράβια – δεν τον είδα ποτέ…, έβλεπα την μάνα μου να κλαίει κρυφά και μου έλεγε θα γυρίσει , της έδινα κουράγιο αλλά η καρδούλα της δεν άντεξε.

Μετά με πήρε ο θείος μου ο Βάγκος στο καρνάγιο…θυμάμαι σαν μ έλεγε '' Γιακουμή για μια τιμή ζούμε σ αυτήν την κοινωνία'' … γλυκό ψωμί δεν έφαγα ώσπου ήρθε μια μέρα η Φρόσω . Την αγάπησα και μ αγάπησε …οι δικοί της όμως δε με ήθελαν επειδή ήμουν φτωχός. ναι φτωχός αλλά τίμιος. κλεφτήκαμε αλλά ήταν γραφτό η ευτυχία μας να μη ζήσει για πολύ…μια μηχανή ξεκόλλησε στο εργοστάσιο και της έσκισε το κορμί.

Τώρα πια λέω τίποτα δε με κρατά εδώ…έφυγα και γω όπως ο πατέρας μου πριν 20 χρόνια στα καράβια αφήνοντας την μάνα μου με ένα παιδί στην αγκαλιά…τωρα ξέρω…εδώ θα πεθάνω, εδώ θα με φάει η αρμύρα της θάλασσας…

Δημοσ.

Άν ανέβαιναν οι μισθοί θα ανέβαιναν και οι τιμές. Νομίζω πως άμα σταματαγε ο καθένας να ανέχεται τον κάθε απατεώνα.. θα 'ταν πολύ καλύτερα.

Βασικά το πρόβλημα (νομίζω) ξεκινά από το ότι οι καταναλωτές στην ελλάδα συμπεριφέρονται λες και έχουν περισσότερα χρήματα απ' ότι έχουν.

Δημοσ.
Tomass μην το γελάς, το επάγγελμα του λαχειοπώλη έχει πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης

http://www.youtube.com/watch?v=bbp06h7XOT8&feature=related

Φιλε μου ασε τον ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΒΑΣ ΒΑΣ ΒΑΣ ....

Ειναι αλλη φαση ....

απο αυτες που εχουν ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ξαφνικο ....

Εμεις μιλαμε για διαρκεια ....

Δημοσ.

Γιατι ΟΛΟΙ θελουν μια θεση στο δημοσιο ???

η

Θελουν το υπαλληλικι σε καποια επιχειρηση ???

Τι φανταζονται ?

οτι ο επιχειρηματιας θα τους εχει ΟΠΑ-ΟΠΑ ???

Φυσικο δεν ειναι να τους στιψει οσο παει ???

εσεις τι θα κανατε στην θεση του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ που αναζητα το μεγιστο κερδος ???

ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ γιατι ετσι μας συμφαιρει ....

Δημοσ.

Πώς εννοείς το "ισοπεδώνουμε";;; Όταν δηλαδή θέλουμε ο επιχειρηματίας που κολυμπάει στο χρήμα να μην "στίβει όσο πάει" τον εργάτη και να του δίνει έναν αξιοπρεπή μισθό, ώστε αυτός σχολώντας από την δουλειά του να πάει σπιτάκι του και όχι στην δεύτερη δουλειά του, τα ισοπεδώνουμε όλα;

Δημοσ.

Κουραγιο, υπαρχουν και χειροτερα. :fear:

Τι να πουν κι αυτοι... Δεν εχω παει ακομα Sandanski για ερευνα αγορας,

αλλα οσο πιο φτηνα και να'ναι, τι σκατα παιρνεις με 109ε ;

bulan3.jpg

Αλβανια στα 114ε...

Δημοσ.

Παίδες είδα την εκπομπή του Κούλογλου χθες στην ΕΤ1. Μετά δεν μπορούσα να κλείσω μάτι.:fear:

Δημοσ.

Πολύ λυπηρό επίσης το θέμα που ακολούθησε στην θεματική βραδιά με μια κινέζικη οικογένεια ...

Πίκρα !

Δημοσ.
Κουραγιο, υπαρχουν και χειροτερα. :fear:

Τι να πουν κι αυτοι... Δεν εχω παει ακομα Sandanski για ερευνα αγορας,

αλλα οσο πιο φτηνα και να'ναι, τι σκατα παιρνεις με 109ε ;

bulan3.jpg

Αλβανια στα 114ε...

Είνια χειρότερα στην Βουλγαρία, αλλά πλέον για αυτούς που παίρνουν βασικό μην νομίζεις ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά πλέον γιατί και το κόστος ζωής είναι αντίστοιχο. Για να φας πχ σε καλό εστιατόρειο αρχοντικά με καλά κρασιά και δεν συμαζεύεται σου φτάνουν και 10 Ευρώ. Απλά είναι πολύ δύσκολο γι αυτούς να βγούν έξω από την χώρα τους. Παλιά ερχόντουσαν και Ελλάδα για διακοπές, τώρα η Ελλάδα είνια απαγορευτική στις τιμές και πάνε Τουρκία που είναι φτηνά.

Δημοσ.
Από μικρό παιδί στην βιοπάλη.

Έπαιρνα το κασέλι μου και γύρναγα στους δρόμους, επρεπε να πάρω φάρμακα στην μανούλα μου που ήταν άρρωστη… ο πατέρας μου χάθηκε στα καράβια – δεν τον είδα ποτέ…, έβλεπα την μάνα μου να κλαίει κρυφά και μου έλεγε θα γυρίσει , της έδινα κουράγιο αλλά η καρδούλα της δεν άντεξε.

Μετά με πήρε ο θείος μου ο Βάγκος στο καρνάγιο…θυμάμαι σαν μ έλεγε '' Γιακουμή για μια τιμή ζούμε σ αυτήν την κοινωνία'' … γλυκό ψωμί δεν έφαγα ώσπου ήρθε μια μέρα η Φρόσω . Την αγάπησα και μ αγάπησε …οι δικοί της όμως δε με ήθελαν επειδή ήμουν φτωχός. ναι φτωχός αλλά τίμιος. κλεφτήκαμε αλλά ήταν γραφτό η ευτυχία μας να μη ζήσει για πολύ…μια μηχανή ξεκόλλησε στο εργοστάσιο και της έσκισε το κορμί.

Τώρα πια λέω τίποτα δε με κρατά εδώ…έφυγα και γω όπως ο πατέρας μου πριν 20 χρόνια στα καράβια αφήνοντας την μάνα μου με ένα παιδί στην αγκαλιά…τωρα ξέρω…εδώ θα πεθάνω, εδώ θα με φάει η αρμύρα της θάλασσας…

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο μιας και εσύ απ' ότι φαίνεται έχεις την οικογένεια σου για να σε χαρτζιλικώνει, αλλά δεν είναι.

Γι' αυτό μάζεψε τη βλακώδη συμπεριφορά που έχεις και μην προσβάλεις άτομα που έχουν σκιστεί για να ξεπεράσουν αντιξοότητες που εσύ δεν έχεις καν ονειρευτεί.

Άντε πια με την ηλιθιότητα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Δημοσ.
Από 840 έως 1.170 ευρώ είναι το μηνιαίο κόστος ζωής του εργαζόμενου που δεν έχει ακόμα αποκτήσει οικογένεια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών.

Έτσι ένας νέος που κερδίζει περίπου 700 ευρώ το μήνα παρουσιάζει έλλειμμα που μπορεί να φτάσει και τα 470 ευρώ.

Αναλυτικά, στα έξοδα υπολογίζεται το ενοίκιο (240-300 ευρώ), τα κοινόχρηστα (50-70 ευρώ), οι αγορές στο σούπερ μάρκετ (150-200 ευρώ), τα έξοδα για τους λογαριασμούς τηλεφώνου-νερού-ηλεκτρικού (80-110 ευρώ), τα τσιγάρα-κινητό-βενζίνη (160-250 ευρώ), η σύνδεση στο Ίντερνετ (έως 30 ευρώ), η έξοδος (70-100 ευρώ) και διάφορα άλλα έξοδα (έως 100 ευρώ).

http://www.in.gr/news/article.asp?ln...4&lngDtrID=251

Προσωπικά έχω 4 παιδιά, πληρώνω νοίκι.... και τα ελάχιστα έξοδά μας είναι 1600ε (συμπεριλαμβάνονται τρόφιμα, λογαριασμοί κλπ), μήπως είναι λίγο υπερβολικό μόνο ένας άνθρωπος να θέλει 1200ε?

Βέβαια τα παιδιά μου είναι μικρά.... ο μεγάλος πηγαίνει 3 δημοτικού.... σίγουρα περιμένω μεγάλη αύξηση των πάγιων εξόδων σε 5 με 10 χρόνια. Επιμένω πάντως ότι 1200ε είναι πάρα πολύ καλά χρήματα για έναν άνθρωπο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...