Προς το περιεχόμενο

Έως 1.170 ευρώ το μηνιαίο κόστος ζωής για τη γενιά των 700 ευρώ

kiriak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χάπι, χυλοπίτιασες κανέναν "νέο" πρόσφατα ; :-D

(...ή είναι μέσα και διαβάζει και ήταν σπόντα για να προετοιμάζεται :P )

...Πάντως, το ωραίο είναι που κάποιοι το "ρίχνουν" στις αγοραστικές συνήθειες "κάποιων"...

Δεν λέω, καλή η λογική, καλή η οικονομία, καλό το παξιμαδόσκατο, αλλά να μας έχουν με 500 ακόμα ευρώ κι ανασφάλιστους το μήνα, οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης ακόμα να έχουν πάει κατά διαβόλου, ενώ "η κοινωνία έχει αλλάξει " (παλιά παντρευόντουσαν κι από τα 20, μη το ξεχνάμε αυτό, και παντρευόντουσαν "για ν' ανοίξουν σπίτι" - εξ' ου και τα άπειρα διαζύγια και οι σαλταρισμένες οικογένειες, και μπαίναν και στο δημόσιο αέρα πατέρα), ε, ακόμα κι αν "δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα τόσο πια από παλιά"....καιρός τους είναι (λέμε τώρα ε), γιατί ΑΝΕΚΑΘΕΝ το θέμα ήταν ο καπιταλισμός "τους".

Κι όχι οι "οικονομίες" ΜΑΣ.

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και το άλλο

είχα έρθει διακοπές περυσι και ολοι μου οι φίλοι είχαν καινουργια αυτοκίνητα. Και φτωχος να εισαι θα αναγκαστεις να δανειστείς για να αγοράσεις καινουργιο αμαξι, διαφορετικα δεν μπορεις να σταθεις αναμεσα στους φιλους. Δεν το λεω για μενα , εγω να μου, αλλα ξερω οτι οποιοσδηποτε αλλος θα ειχε προβλημα. Οχι μονο το αυτοκινητο, ειναι το κινητο, το σπιτι επισης κλπ.

Αυτη ειναι ελληνική νοοτροπία. Μπορει σε αλλα κράτη να νιώθεις αποξενωμενος αλλα απο την αλλη δεν ασχολειται κανενας μαζι σου και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Δημοσ.
O paredwse εξαφανίστηκε αφού του την είπα...:lol:

Βρισκει και βαρετο το θεμα αφου οι μηνιαιες απολαβες του ειναι στο περα απο το 700? πως λέμε πέρα απο την Αφρική καπως ετσι πολυυυυ μακρια , au-delà ...

:lol:

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες ....

Εγω δουλευω απο τα 16 μου

Ζουσα στο ενοικιο με την μητερα μου (πατερα δεν ειχα τον εχασα στα 5,5 μου)

Καταφερα να κανω δυο Σπιτακια μικρα ΔΙΚΑ ΜΟΥ !!!!

Την δουλεια μου δεν την αφησα στα πολυ δυσκολα .... και μου το ανταπεδωσε !!!!

Σημερα μου γινεται ο ΠΑΤΟΣ νααααα αλλα μπορω να βγαζω εναν πολυ καλο μισθο ωστε

να ζω πολυ αξιοπρεπως !!!

Μπορει να ημουν τυχερος ???

επεσα σε συγκυριες ???

ΜΠΟΡΕΙ ....

Ομως σε καμια περιπτωση δεν θελησα να μπω σε δημοσιο και τετοια....

ΠΑΛΕΨΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ....

Ειμαι ενας ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΗΣ ....

Δεν εριξα ''ΠΟΤΕ'' κανεναν ουτε και αφησα ομως

ΚΑΝΕΝΑΝ να με ''ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ''

ΑΠΛΑ ....

Αλλαξτε νοοτροπια και ολα θα γινουν

(σε λογικα πλαισια)

Δημοσ.

Σημερα μου γινεται ο ΠΑΤΟΣ νααααα αλλα μπορω να βγαζω εναν πολυ καλο μισθο ωστε

να ζω πολυ αξιοπρεπως !!!

Το θέμα είναι πώς να ζεις αξιοπρεπώς χωρίς να χρειάζεται να σου γίνει ο ΠΑΤΟΣ νααααα, όπως δηλαδή γίνεται στην Ευρώπη. Πράγμα το οποίο φαντάζει ουτοπικό στη Μπανανία.

Δημοσ.
Σημερα μου γινεται ο ΠΑΤΟΣ νααααα

Σίγουρα είσαι λαχειοπώλης?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.

Δυσκολα ακόμα και για όσους λαμβάνουν μικρότερο μισθό με αποτέελσμα να δανείζονται απο φίλους και τους γονείς τους, σίγουρα τα επομενα χρόνια θα ειναι αρκετά δύσκολα για όλους..

Δημοσ.
Σίγουρα είσαι λαχειοπώλης?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Τι σε κανει να πιστευεις οτιδηποτε αλλο ???

ΑΧΑ τωρα καταλαβα το υπονοουμενο ....

ΕΙΝΑΙ πολυ δυσκολη δουλεια το επαγγελμα του λαχειοπωλη

και δυστυχως καποιοι συναδελφοι το παρουσιαζουν με τον τροπο τους ως

ΖΗΤΙΑΝΙΑ ....

Δημοσ.
Δυσκολα ακόμα και για όσους λαμβάνουν μικρότερο μισθό με αποτέελσμα να δανείζονται απο φίλους και τους γονείς τους, σίγουρα τα επομενα χρόνια θα ειναι αρκετά δύσκολα για όλους..

Κατσε να ανεβουν τα επιτοκια σε 1-2 χρονια ακομα

γιατι οι αυξησεις που εχουν γινει σε αυτα δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ μπρος σε αυτες που ερχονται

και τοτε θα δεις τους ΣΚΛΑΒΟΥΣ (δανειοληπτες) τι εχουν να τραβηξουν ....

σκεφτειτε οτι μια αυξηση ΜΙΑΣ ποσοστιαιας μοναδας στο επιτοκιο δανειου σημαινει επιπλεον επιβαρυνση

απο 20-150 ευρω το μηνα επιπλεον χρηματα στην δοση αποπληρωμης

ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ....

Δημοσ.

ΕΙΝΑΙ πολυ δυσκολη δουλεια το επαγγελμα του λαχειοπωλη

και δυστυχως καποιοι συναδελφοι το παρουσιαζουν με τον τροπο τους ως

ΖΗΤΙΑΝΙΑ ....

axaxouxas το ξερουμε οτι το επαγγελμα του λαχειοπωλη δεν ειναι ζητιανια.

Απλα πρεπει να ξερεις οτι υπαρχουν πολλα επαγγελματα τα οποια δεν χρειαζονται πτυχια για να τα κανεις και αποδιδουν λεφτα περισσοτερα απο οσα παιρνει ενας με 15 πτυχια. Για παραδειγμα υδραυλικος μπορει να γινει και καποιος με απλο πτυχιο απο το Λυκειο (ΤΕΕ)...το ιδιο και ο ψυκτικος, ηλεκτρολογος, μηχανικος αυτοκινητων κτλ....

Το ζητημα ειναι οτι υπαρχουν δουλειες σε καθε κοινωνια που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ και για να γινουν, πρεπει τα ατομα που θα τις κανουν να εχουν γνωσεις....δλδ πτυχια.

Εμεις λοιπον λεμε οτι οι μισθωτοι που παραγουν αυτο το εργο, ανταμείβονται με 700? για τους κοπους τους και φτανουν για τιποτα.

Εσυ μπορει να του πεις να κανει δευτερη δουλεια και να του γινει ο πατος νααααααα....κατι το οποιο όμως δεν είναι θεμιτό.

Το ζητημα ειναι να μπορει καποιος να ζει την οικογενεια του αξιοπρεπως και να μπορει να την χαρει κιολας....οχι να λειπει 16 ωρες απο το σπιτι....

Δημοσ.

Το θεμα μας ειναι οτι δεν φταιει μονο η ακριβεια

Αυτη ειναι δεδομενη ....

Φταιει και το οτι ΑΥΤΟΙ που εχουν στησει καποιες επιχειρησεις απο την μεταπολιτευση ΕΧΟΥΝ μαζεψει ολο το χρημα και δεν αφηνουν ΚΑΝΕΝΑΝ να κανει δουλεια πια (με τις ΕΥΛΟΓΕΙΕΣ της εκαστοτε κυβερνησης)

ΠΧ

Στον δικο μου τομεα ....

Ειναι ποτε δυνατον να αφησουν εμενα να παρω μια αδεια ΟΠΑΠ και να λειτουργησω στο οποιοδηποτε κεντρικο σημειο ???

Αθηνα = ΝΙΚΟΛΑ'Ι'ΔΗΣ 3 μαγαζια σε αποσταση πολυ μικρη και αναμεσα απο αλλα

ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ 3 μαγαζια ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ + 1 ΣΤΗΝ ΖΗΝΩΝΟΣ

Πειραιας = ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΖΥΓΗΡΙΔΗΣ αλλα σε αποσταση φυσιολογικη μεταξυ τους ενω αναμεσα υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις με αλλα μηδαμηνης σημασιας

Θεσσαλονικη = Φανταζομαι τα ιδια με ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ κτλ

εν ολιγης ΦΤΑΙΝΕ οι κυβερνησεις που διατηρουν αυτο

που λεμε ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσ.
axaxouxas το ξερουμε οτι το επαγγελμα του λαχειοπωλη δεν ειναι ζητιανια.

Απλα πρεπει να ξερεις οτι υπαρχουν πολλα επαγγελματα τα οποια δεν χρειαζονται πτυχια για να τα κανεις και αποδιδουν λεφτα περισσοτερα απο οσα παιρνει ενας με 15 πτυχια. Για παραδειγμα υδραυλικος μπορει να γινει και καποιος με απλο πτυχιο απο το Λυκειο (ΤΕΕ)...το ιδιο και ο ψυκτικος, ηλεκτρολογος, μηχανικος αυτοκινητων κτλ....

Το ζητημα ειναι οτι υπαρχουν δουλειες σε καθε κοινωνια που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ και για να γινουν, πρεπει τα ατομα που θα τις κανουν να εχουν γνωσεις....δλδ πτυχια.

Εμεις λοιπον λεμε οτι οι μισθωτοι που παραγουν αυτο το εργο, ανταμείβονται με 700 για τους κοπους τους και φτανουν για τιποτα.

Εσυ μπορει να του πεις να κανει δευτερη δουλεια και να του γινει ο πατος νααααααα....κατι το οποιο όμως δεν είναι θεμιτό.

Το ζητημα ειναι να μπορει καποιος να ζει την οικογενεια του αξιοπρεπως και να μπορει να την χαρει κιολας....οχι να λειπει 16 ωρες απο το σπιτι....

Δεν διαφωνω καπου απο τα λεγομενα σου αλλα....

δεν γινεται σε μια χωρα 10.000.000 κατοικων ΟΛΟΙ να θελουν

να γινουν ΓΙΑΤΡΟΙ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ την στιγμη που ψαχνεις να βρεις τον υδραυλικο - τον ηλεκτρολογο κτλ ....

χωρις να υπολογισω και τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ οι οποιοι ΣΑΦΩΣ και ειναι ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ

εξ ου και οι χαμηλοι μισθοι (μοιραζεται η πιτα)

Εγω σε οσους εχω πει να γινουν λαχειοπωλες και να τους μαθω μερικα μυστικα της δουλειας

αφιλοκερδως ωστε να μπουν αμεσως στο νοημα το πρωτο που με ρωτανε ειναι ποσα θα βγαζουν ....

ε λοιπον δεν μπορει να παει ετσι καμια δουλεια ....

ολες ξεκινανε απο πολυ χαμηλα και αναλογα με τα ΧΟΥΓΙΑ που κουβαλα ο καθενας

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ....

Το τονιζω ειναι θεμα ΝΟΟΤΡΟΠΕΙΑΣ .... δεν υπαρχει αυτο που λεμε επαγγελματικος προσανατολισμος

ουτε σχεδιασμος επαγγελματικου προσανατολισμου

δηλ. σαν κρατος τι αναγκες εχω ?

θελω 100 γιατρους χωρισμενους ανα κατηγορια

50 υδραυλικους

50 ηλεκτρολογους

10 τεχνικους ειδικων εργασιων κτλ

ωστε ΟΛΟΙ με το που θα τελειωνουν τις σπουδες να βρισκονται με ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ....

Ολοι θελουν μια ΚΑΡΕΚΛΑ και το ΧΡΗΜΑ στο χερι ....

Δημοσ.
Δηλαδή στην "πολιτισμένη" Ευρώπη θα είσαι χαλαρός ?

Ναι.

Υγ. Πρός τί τα εισαγωγικά στο πολιτισμένη; Μήπως θεωρείς τη Μπανανία πιο πολιτισμένη από την Ευρώπη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...