tomasss Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Εδώ ένα μεταπτυχιακό πας να κάνεις και σου λένε 3000 euro ακατέβατα στην δημόσια δωρεάν παιδεία. Μήπως είναι και αυτό σπατάλη? Μήπως δεν είναι αναγκαίο?
user12 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Αμα ειναι να μην διασκεδαζουμε κι ολας την κανω για το χωριο μου,θα καλιεργω ντοματουλες και πατατουλες,και θα ζω ανετα
Apoll Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Και εσύ άξιος της νοημοσύνης σου. Το θέμα μας δεν είναι: μερικοί σπάταλοι Έλληνες. Η σπατάλη, έχει σχέση με τις χαμηλές αποδοχές αποδοχές στην Ελλάδα? Τότε να μεγαλώσουμε και την γενιά των 300 ευρώ, να πάρουμε μαθήματα οικονομικής διαχείρισης.:lol: Ναι αλλά από την στιγμή που δεν μπορείς να αυξήσεις τους μισθούς θα πρέπει να κάνεις καλύτερη οικονομική διαχείριση. Αλλά σχετικά με την νοημοσύνη μου, όταν παω 40 (8 χρόνια ακόμα) έχω σκοπό να είμαι αραχτός κάτω από τον ισπανικό Ήλιο στο εξοχικό μου, χωρίς να έχω πρόβλημα διαβίωσης. Και κάνω κάτι γι αυτό τώρα που είναι οι ευκαιρίες. Σε μια καθαρα καπιταλιστικό σύστημα υπάρχουν οι ευκαιρίες να το καταφέρεις. Αντίθετα δεν κάθομαι να παριστάνω τον έξυπνο στους άλλους, ούτε μοιρολατρώ σχετικά περιμένωντας την σύνταξη στα 65+ με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον μέχρι τότε.
MiltoZ Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 tomasss το καταλαβαίνω να είσαι εξοργισμένος με την κατάσταση, αλλά είναι κρίμα να κάνεις καμιά τρέλα πάνω στα νεύρα σου. Είναι αυτοκτονία αυτό που πας να κάνεις να τα βάλεις με το θηρίο! May the force be with you.
tomasss Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ναι αλλά από την στιγμή που δεν μπορείς να αυξήσεις τους μισθούς θα πρέπει να κάνεις καλύτερη οικονομική διαχείριση. Αλλά σχετικά με την νοημοσύνη μου, όταν παω 40 (8 χρόνια ακόμα) έχω σκοπό να είμαι αραχτός κάτω από τον ισπανικό Ήλιο στο εξοχικό μου, χωρίς να έχω πρόβλημα διαβίωσης. Και κάνω κάτι γι αυτό τώρα που είναι οι ευκαιρίες. Σε μια καθαρα καπιταλιστικό σύστημα υπάρχουν οι ευκαιρίες να το καταφέρεις. Αντίθετα δεν κάθομαι να παριστάνω τον έξυπνο στους άλλους, ούτε μοιρολατρώ σχετικά περιμένωντας την σύνταξη στα 65+ με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον μέχρι τότε. Δηλαδή, μας λες να αρπάξουμε μία από τις πολλές ευκαιρίες που κυκλοφορούν και από τα 900 ευρώ , να αποταμιέυω 1,5 ευρώ τον μήνα, με την προοπτική να κάνουμε διακοπές στο εξοχικό μας, στην IBIZA, στα 40 μου!:lol::lol::mrgreen::-D:-D:-D ανάθεμα σε , κάνεις και black humor!
FilipposMD Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 δεν ειναι λογικη ομως φιλιππε να μην εχουμε πχ ιντερνετ διοτι οι γονεις μας δεν ειχαν. Ναι, δεν εννοούσα αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι γονείς μας έφτιαξαν περιουσίες με στερήσεις και όχι μόνο επειδή τότε η αναλογία μισθών/κόστους ήταν καλύτερη σε σχέση με τώρα.
tomasss Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Πρέπει να διακόψω την συζήτηση. Πάω για κυνήγι στην Αριστέλους, να χτυπήσω κανένα αγριογούρουνο , να φέρω φαγητό στο σπίτι. Έχω και μια ντοματιά στο μπαλκόνι που κοιτάει στις ταράτσες, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει θα βγάλει 5 ντομάτες για την σαλάτα μου. Και το ορυκτέλαιο Shell Helix που έβαλα προχθές είναι ότι πρέπει για το τηγάνισμα- full συνθετικό βλέπεις
MiltoZ Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ναι, δεν εννοούσα αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι γονείς μας έφτιαξαν περιουσίες με στερήσεις και όχι μόνο επειδή τότε η αναλογία μισθών/κόστους ήταν καλύτερη σε σχέση με τώρα. Παλιά όμως πούλαγαν το χωράφι στο χωριό και με τα λεφτά αυτά αγόραζαν σπιτι, έβρισκαν και μία δουλειά και ζούσαν αρχοντικά για τα τότε δεδομένα. Τώρα για να αγοράσεις σπίτι πρέπει να σου γίνει ο πάτος ΝΑ!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 χμμμ... ναι ! Πρέπει να σε τρέμει ... "πάρεδώσε αν δε μου απαντήσεις ΤΩΡΑ, θα αυτοκτονήσω με παστέλια !" Αν είναι να αυτοκτονήσεις, να απαντήσω. Ωχ, λάθος το κατάλαβα... No offence. ;-)
adi32 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Σορρυ αλλα όταν ειχαμε δραχμες το νερο εκανε 50δρχ και σημερα 170 αυξηση 240% Ένα σπιτι εκανε 32.000.000 και σημερα 100.000.000 αυξηση 210% Ο μισθος ηταν 170.000 και σημερα 238.000 αυξηση 40%
χάπι Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Αν είναι να αυτοκτονήσεις, να απαντήσω. Τομάςςς, δεν αφήνεις την μπύρα και το τηλεκοντρόλ να αρχίσεις κάνα ζέσταμα σιγά-σιγά ?
Critter Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Παιδια, νομιζω οτι ειναι λαθος να παραθετει ο καθενας τη δικια του ιστορια μιας και προφανως υπαρχουν διαφοροποιήσεις και ο μέσος όρος δεν ειναι ευκολο να υπολογιστει. Το θεμα ειναι να παρουμε ορισμενα πραγματα που ειναι defacto για αριθμο μεγαλυτερο απο το μισο του πληθυσμού και να καθορισουμε το τι θα πει σπαταλη κτλ. Για παραδειγμα ένα αυτοκινητο ειναι πρωτα απο όλα εργαλειο δουλειας για τους περισσοτερους αλλα και γενικοτερα χρειαζεται (ακομα και για να πας τη γυναικα σου να γεννησει, να βγεις μια φορα μετα τις 2 που δεν εχει συγκοινωνία και να πας και κανα ταξιδι βρε αδερφε). Προσοχη, οταν λεω αυτοκινητο εννοω μεσαίας κατηγοριας (fiat, toyota, citroen, hundai κτλ) μιας και οτιδηποτε είναι πολυτελειας δεν αποτελει αναγκη. Ενα σπιτι (ας πουμε με ενοικιο) ειναι επισης must για ηλικιες ειδικα απο 25 και μετα....δεν μπορει να πει κανεις οτι δεν χρειαζεται. Πρεπει οι γονεις να ηρεμησουνε λιγακι αλλα πρεπει και οι νεοι να μαθουνε να ζουνε μονοι τους και να εχουν και περισσοτερες ελευθεριες. Παμε στα εξοδα. Εφοσον καποιος ζει μονος του και θελει να εχει τη βασικη σπιτικη διατροφη (δηλαδη, οσπρια, ψαρι, κρεας, λαχανικα, φρουτα) καθε εβδομαδα, θα χαλασει σιγουρα 150? το μηνα (και λιγα λεω) στα κρεοπωλεια, σουπερ μαρκετ, μαναβηδες κτλ. Επισης αν βγαινει 1 φορα για καφε την εβδομαδα, μια φορα για κατι καλυτερο (χωρις λουλουδια εννοειται και φαγητο σε εστιατορια πολυτελειας), και βαλε ρε παιδι μου και μια τυροπιτα, και ενα πακετο τσιχλες, και μια σοκολατιτσα αντε και αν καπνιζει λιγο και 2 πακετα τσιγαρα, θελει ας πουμε 50? την εβδομαδα. Παμε λοιπον να κανουμε τον υπολογισμο για αυτα χωρις διακοπες, γιατρους, εκτακτα εξοδα για τα γεννεθλια,τη γιορτη, γυμναστηρια, 5x5 και παρα πολλα αλλα. Σπιτι να μενεις και με αλλον, βαζω το μεριδιο 200?. Supermarket 150? Αυτοκινητο για καποιον που πηγαινει με αυτο στη δουλεια του (για παραδειγμα εγω δεν εχω μετρο στο σπιτι μου ουτε κοντα στη δουλεια μου και για να παω με συγκοικωνια πρεπει να παρω 3 λεωφορεια και να κανω 1:30 ωρα να φτασω ενω με το αμαξι φτανω σε 20): 100? οι βενζινες το μηνα + 80? οπως τα εχω υπολογισει ο μεσος όρος ασφαλειας (500 το χρονο), service (2 service 400 το χρονο), τελων κυκλοφοριας (100 το χρονο). Και τελος 160? το μηνα ειναι τα εξοδα 4χ40 της καθε εβδομαδας.... Μανι μανι αυτα μας κανουν 690 και μεσα δεν περιλαμβανονται αυτα που ειπα παραπανω, ουτε η αγορα του αυτοκινητου, ουτε η αγορα ρουχων, ουτε επίπλωση του σπιτιου που θα νοικιασω κτλ.... Αν εσεις απο τα παραπανω βγαλετε για παραδειγμα καμμια 100στη ευρω λόγω του οτι δεν χρησιμοποιειτε πχ το αμαξι τοσο πολυ ας πουμε οτι ειναι 600?. Οπωσδηποτε τα αλλα 100 θα σβηστουνε με αυτα που εγραψα οτι δεν υπολογισα. Μενουν για αποταμιευση? Οχι....Πως θα παρω σπιτι? πως θα αντιμετωπισω μιας ασθενεια?Πως θα βρω λεφτα γενικα σε μια ωρα αναγκης? Γινεται λοιπον αντιληπτο οτι τα 700? οχι μονο δεν φτανουν αλλα ειναι ενα ποσό που για καποιον που αναποφευκτα θα φυγει καποια στιγμη απο το σπιτι του, δεν φτανουν ουτε για τα τυπικα. Και οπως ειπε και καποιος φιλος παραπανω, οι γονεις μας μπορει να ητανε φτωχοι και να παιρνανε μικρους μισθους, όμως καταφερανε και πηρανε σπιτι και εξοχικο...Αυτο αποδεικνύει οτι παρα το οτι οι μισθοι ήταν τετοιοι, η σχέση τους με την ακριβεια της αγορας ήταν πολύ καλυτερη. Πώς ένας νεος που είχε την ατυχια να μην κληρονομησει τπτ απο τους γονεις του θα καταφερει σημερα να μην τον κυνηγανε οι τραπεζες? Δυστηχως ολοι οι δρομοι εκει οδηγουνε και αν αυριο μπει καποιος σπιτι σας και σας ληστεψει καλύτερα να συλλογιστειτε πρωτα για το ποιος τελικα φταιει. Ο ληστης σιγουρα θα φταιει αλλα υπαρχει και μια πηγη που βγαζει ληστες...ποιος την τροφοδοτει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.