Προς το περιεχόμενο

Έως 1.170 ευρώ το μηνιαίο κόστος ζωής για τη γενιά των 700 ευρώ

kiriak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρώτα τους και τι ξόδευαν όμως, ε!

Εσύ κάνεις τον τρελό:mad:

Άσχετος είσαι φίλε με το τί γίνεται και στο λέω καθαρά:mad:

Δημοσ.
Ρώτα τους και τι ξόδευαν όμως, ε!

Τότε δεν ειχαν τα εξοδα που εχουμε σημερα, ξερεις ποσο μας κοστίζει η eurovision ; :-D

Δημοσ.

Είπαμε : ο καπιταλισμός ανθεί > το χρήμα πάει στο χρήμα ! ;)

και κάτσε εσύ μ@λ@κ@ (και τον εαυτό μου βάζω μέσα) και λέγε: "μα ΠΟΣΟ προβληματικός είμαι στη διαχείρηση του χρήματος ? Μα πως είναι δυνατόν να βγάζω 3 κι 60 ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ να βάλω και στην άκρη ..."

Δημοσ.
Εσύ κάνεις τον τρελό:mad:

Άσχετος είσαι φίλε με το τί γίνεται και στο λέω καθαρά:mad:

Καλά, εσύ τι αρπάζεσαι τώρα;

Υπάρχει αμφιβολία για το ότι η σημερινή γενιά καταναλώνει σαν τρελή, σε σύγκριση με την γενιά των γονιών μας;

Δημοσ.
Καλά, εσύ τι αρπάζεσαι τώρα;

Υπάρχει αμφιβολία για το ότι η σημερινή γενιά καταναλώνει σαν τρελή, σε σύγκριση με την γενιά των γονιών μας;

Εδώ είναι το πρόβλημα?

Οι τιμές των βασικών αγαθών, δηλαδή, είναι σε επίπεδα λογικά στην Ελλάδα.

Ο μέσος μισθός ανταποκρίνεται σε αυτές?

Οι αυξήσεις των μισθών είναι ανάλογες με την αύξηση του πληθωρισμού?

Δηλαδή, πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος , όταν δεν αντιλαμβάνεται την βρωμιά?

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέρνουν ως παραδείγματα απόφοιτους πανεπηστιμίου.

Εκτός αν όλοι έχουν πτυχείο στην Ελλάδα και εγώ είμαι ο μόνος Έλληνας που δεν έχω....

Σχετικά τώρα. Κάθε φορά που έρχομαι Ελλάδα αισθάνομαι, όπως και ο φίλος απο Γερμανία παραπάνω, έναντι των Ελλήνων.

Δεν έχω οικονομικό πρόβλημα, αλλά το θεωρώ παράνοια να πληρώσω τις τιμές που σας ζητάνε. Εκεί πατάνε όλοι, και πουλάνε όσο θέλουν.

Ακούω πολλούς Έλληνες να το παίζουν large κοροϊδεύουν τους Ευρωπαίους που πέρνουν 2-3 τομάτες, το λάδι με το κουτάλι στο μαγείρεμα κλπ. Γιατί όχι;

Η γυναίκα μου πάει κάθε Δευτέρα βράδυ στο Super Market (μετά τις 10) και κάνει τα ψώνια της εβδομάδας. Εκείνες τις ώρες έχουν ρίξει τις τιμές χαμηλά για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψωμί λόγο του ότι δεν βγαίνουν μέχρι τέλος εβδομάδας στην ημερομηνία λήξεως. Οι Έλληνες φίλοι μου γελάνε σχετικά.

Είχα την ξαδέρφη μου που ήρθε Αγγλία για μια Ευρωπαϊκή Έκθεση τροφήμων πέρισυ, με 6μηνη σύμβαση πέρνωντας 700 ευρώ το μήνα (1η δουλειά μετά από χρόνια ανεργείας με αβεβαιότητα για το μέλλον), και πήγε στο Burberry Harrords και έσκασε 500 ευρώ για μια άσπρη μπλούζα. (Πήρε και κάτι άλλα πράγματα σύνολο κάμποσα χιλιάρικα).

Ανεξάρτητα αν η γυναίκα μου πήρε ακριβώς τα ίδια ρούχα για 27 ευρώ συνολικά (Matalan εκπτώσεις και γράφουν άλλη μάρκα), η ξαδέρφη μου έλεγε ότι είναι Burberry φυσικά και το όνομα κοστίζει.

Και φυσικά δεν ήταν η μόνη. Όλοι όσοι είχαν έρθει από Ελλάδα (και άνδρες) ξόδευαν παρανοϊκά λεφτά εκεί. Και απέναντι φυσικά από Harrods έχει Burberry που πουλά 40% φτηνότερα!

Μετά από αυτά είστε άξιοι των επιλογών σας.

Δημοσ.

@tomass

Εγώ δεν είπα ότι όλα είναι ωραία και καλά στην Ελλάδα, σχολίασα το ότι παλιά με ένα μισθό ζούσες κι έκανες και οικονομίες.

Εμένα οι γονείς μου, όταν είχαν 2 παιδιά και ήταν 30 κάτι, δεν είχαν βίντεο, είχαν μία τηλεόραση και ένα μικρό αυτοκίνητο, δεν πλήρωναν κινητό και ίντερνετ, δεν πλήρωναν συνδρομητική τηλεόραση, η διασκέδασή τους ήταν να μαζεύονται με φίλους στο σπίτι και διακοπές πήγαιναν 9 στις 10 φορές στους γονείς τους, στο χωριό. Επίσης, ρούχα αγόραζαν μόνο στις εκπτώσεις και όχι φίρμες, δεν πλήρωναν γυναίκα να τους καθαρίζει το σπίτι και για τα παιδιά τους δεν πλήρωσαν ποτέ ιδιαίτερο και, εκτός από ξένες γλώσσες, φροντιστήριο για το σχολείο πλήρωσαν μόνο για μαθήματα δέσμης, από Β' Λυκείου και μετά. Επίσης, εγώ έπαιζα με τα playmobil του ξαδέρφου μου που είχε μεγαλώσει και δε τα ήθελε, δεν μου έπαιρναν 5 νέα παιχνίδια το μήνα. Δε νομίζω να ήταν εξαίρεση οι δικοί μου, η μεσαία τάξη της δεκαετίας του 80, κάπως έτσι λειτουργούσε. Αν ένα ζευγάρι ζήσει έτσι και σήμερα, τα έξοδά του θα είναι σχετικά περιορισμένα.

Απλώς, σήμερα, καλώς ή κακώς, οι αυτονόητες ανέσεις είναι πολλαπλάσιες. Αυτό δε σημαίνει ότι οι μισθοί δεν είναι χαμηλοί. Φυσικά και είναι, απλώς δεν είναι σωστή η σύγκριση με το πώς περνούσαν οι γονείς μας.

Και χαλάρωσε λίγο, έτσι;

Δημοσ.
O paredwse εξαφανίστηκε αφού του την είπα...:lol:

χμμμ... ναι ! Πρέπει να σε τρέμει ...:P

"πάρεδώσε αν δε μου απαντήσεις ΤΩΡΑ, θα αυτοκτονήσω με παστέλια !"

:P

Δημοσ.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέρνουν ως παραδείγματα απόφοιτους πανεπηστιμίου.

Εκτός αν όλοι έχουν πτυχείο στην Ελλάδα και εγώ είμαι ο μόνος Έλληνας που δεν έχω....

Σχετικά τώρα. Κάθε φορά που έρχομαι Ελλάδα αισθάνομαι, όπως και ο φίλος απο Γερμανία παραπάνω, έναντι των Ελλήνων.

Δεν έχω οικονομικό πρόβλημα, αλλά το θεωρώ παράνοια να πληρώσω τις τιμές που σας ζητάνε. Εκεί πατάνε όλοι, και πουλάνε όσο θέλουν.

Ακούω πολλούς Έλληνες να το παίζουν large κοροϊδεύουν τους Ευρωπαίους που πέρνουν 2-3 τομάτες, το λάδι με το κουτάλι στο μαγείρεμα κλπ. Γιατί όχι;

Η γυναίκα μου πάει κάθε Δευτέρα βράδυ στο Super Market (μετά τις 10) και κάνει τα ψώνια της εβδομάδας. Εκείνες τις ώρες έχουν ρίξει τις τιμές χαμηλά για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψωμί λόγο του ότι δεν βγαίνουν μέχρι τέλος εβδομάδας στην ημερομηνία λήξεως. Οι Έλληνες φίλοι μου γελάνε σχετικά.

Είχα την ξαδέρφη μου που ήρθε Αγγλία για μια Ευρωπαϊκή Έκθεση τροφήμων πέρισυ, με 6μηνη σύμβαση πέρνωντας 700 ευρώ το μήνα (1η δουλειά μετά από χρόνια ανεργείας με αβεβαιότητα για το μέλλον), και πήγε στο Burberry Harrords και έσκασε 500 ευρώ για μια άσπρη μπλούζα. (Πήρε και κάτι άλλα πράγματα σύνολο κάμποσα χιλιάρικα).

Ανεξάρτητα αν η γυναίκα μου πήρε ακριβώς τα ίδια ρούχα για 27 ευρώ συνολικά (Matalan εκπτώσεις και γράφουν άλλη μάρκα), η ξαδέρφη μου έλεγε ότι είναι Burberry φυσικά και το όνομα κοστίζει.

Και φυσικά δεν ήταν η μόνη. Όλοι όσοι είχαν έρθει από Ελλάδα (και άνδρες) ξόδευαν παρανοϊκά λεφτά εκεί. Και απέναντι φυσικά από Harrods έχει Burberry που πουλά 40% φτηνότερα!

Και εσύ άξιος της νοημοσύνης σου.

Το θέμα μας δεν είναι: μερικοί σπάταλοι Έλληνες.

Η σπατάλη, έχει σχέση με τις χαμηλές αποδοχές αποδοχές στην Ελλάδα?

Τότε να μεγαλώσουμε και την γενιά των 300 ευρώ, να πάρουμε μαθήματα οικονομικής διαχείρισης.:lol::lol:

Δημοσ.

Οι περιπτώσεις που αναφέρεις είναι πολύ ακραίες. Αν κάποιος βγάζει 700? το μήνα και δίνει 500 ευρώ για μια μπλούζα, δεν έχει δικαίωμα να παραπονιέται για τις τιμές. Λογικά η ξαδέρφη σου θα είχε βοήθεια απο γονείς της.

Μόνο τα άκρως απαραίτητα (ενοίκιο-οτε-δεη-φαγητό) να βάλεις μέσα στα έξοδα, δεν βγαίνει εύκολα ο μήνας με 700?, ακόμη και αν δεν αγοράζει κάποιος επώνυμα ρούχα και προϊόντα.

Δημοσ.

δεν ειναι λογικη ομως φιλιππε να μην εχουμε πχ ιντερνετ διοτι οι γονεις μας δεν ειχαν.

Για μενα η πηγη του κακού είναι τα ενοικια. Εκει τι οικονομία να κάνεις;

υστερα το σουπερμαρκετ, δεν ξερω αν πηγενετε για ψωνια η τα κανει η μητερα σας ωστε να βλέπετε και τις τιμες αυτων που τρωτε.

Για να ζησεις σαν κανονικος ανθρωπος πρέπει ο μισθος σου να είναι 3 φορές το ενοικιο σου. Αν δεν ειναι θα εχεις προβλημα οση νηστεια και να κανεις

Δημοσ.

Προσωπικά με 700 ευρώ,μένοντας στο σπίτι τον γονιών μου δε θα'χω πρόβλημα να ζήσω και να περνάω και καλά.

Αλλά ρε πούστη μου,δεν την αποδέχομαι αυτή τη κατάσταση του να μας πιάνουν το κώλο!

Αν δεν δω φως μετά το πανεπιστήμιο την κάνω για Ολλανδία/Αγγλία/Γερμανία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...