DIMITRISG Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Απορώ πως κάνει ο κόσμος στην ελλάδα. ειναι πολύ σωστή η έρευνα και λίγα είναι γιατι αναφερεται στον νεο που λιγο πολυ εχει καποια σχετική βοηθεια απο τους γονεις. Δεν είναι μόνο οι νέοι , είναι και άλλοι με οικογένεια κλπ Υπάρχουν ανθρωποι που εχουν και παιδιά που πληρωνουν τα φροντηρτηρια των παιδιών τους και που δεν εχουν βρει μια καλυτερη δουλεια να παρουν πανω απο 700€ ή και παραπάνω να είναι σκεφτειτε τα φροντηστήρια τις εξόδους, ποσο κάνει ενας καφές ένα ποτό; Πως θα ζησει αυτος ο ανθρωπος ή το ζευγάρι ; Ουτε οι απατεωνες δεν βγαινουν πια
tomasss Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ουτε οι απατεωνες δεν βγαινουν πια ρε σεις τσίπουρα πίνετε και τα λέτε αυτά?
MiltoZ Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Πως θα ζησει αυτος ο ανθρωπος ή το ζευγάρι ; Θα δανειστεί, θα χρεωθεί μέχρι τον λαιμό και μετά θα του κατασχέσει την porsche η τράπεζα.
soturin Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 και θες να πεις για τον καπιταλισμό ότι τα προκαλεί αλλά η χώρα μας έχει τρομερό ταλέντο. Στην νορβηγία ή σουηδία (δεν θυμάμαι) το αφορολόγητο όριο έχει υπολογιστεί να είναι αυτό μιας οικογένειας με παιδιά ώστε να ζει αξιοπρεπώς με το "αξιοπρεπώς" να περιλαμβάνει τις εξόδους και την ψυχαγωγία και ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Και τα υψηλότερα οικονομικά στρώματα, χαράτσι εδώ το ένα χατίρι μετα το άλλο γίνεται στα μεγάλα παιδιά/ξαδέρφια μην τα στενοχωρήσουμε, λες κι είναι η μαφία και θα μας κάνει ντα έχουμε που έχουμε το σύστημα που δημιουργεί τη φτώχεια και διαχωρίζει οικονομικές τάξεις, είμαστε και ελλαδάρα
leftermann Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 H λογική που μόλις εξέφρασες μας έχει καταδικάσει στην γενιά των 700 ευρώ, φίλτατε.Τί θα πεί κοινωνικό πρόβλημα? Αυτό δεν σχετίζεται με την πολιτική? Τα λες και ξεροσφύρι αυτά? Θες να ασχόληθούμε μήπως με τις οικονομικές θεωρείες? Και αυτές αναφέρονται σε αναγκαία κυβερνητική παρέμβαση σε παρόμοιες περιπτώσεις με την Ελληνική. ναι, τα ίδια λέω και ξεροσφύρι. Μπορώ να στο αποδείξω, το απόγευμα Να ασχοληθούμε με τις οικονομικές θεωρίες όχι, δεν ψήνομαι καθόλου. Η λογική που μας έχει καταδικάσει είναι η λογική του βολέματος, κατά την γνώμη μου, και της απόδοσης των ευθυνών στους απέναντι.
Houston Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Γιαυτό μένουν στο σπιτι μέχρι τα 30+.Και δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει ποτέ....700 να παίρνεις και να μένεις με γονείς έιναι καλά. Το να προσπαθείς να ζήσεις ιδικά όταν είσαι νέος είναι αθλος .... Οπως και οι συνταξιουχοί που πέρνουν 400-500 ευρω και κάνουν μαγικά κάθε φορα για να βγούν ! και πολλά τους είναι
bolec Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Τελικά η εκπομπή του κούλογλου πότε και που θα παίξει?
random Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Να δούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα απο την περίληψη του ρεπορτάζ Κούλογλου: Ο Μανώλης είναι καθηγητής, .. Παρότι έχει πετύχει τρεις φορές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, ακόμη δεν έχει διοριστεί ... Ο Μανώλης είναι καθηγητής, 43 ετών. Ζει στα Χανιά με τη γυναίκα και τα δύο μικρά παιδιά του, 6 και 3 ετών. Παρότι έχει πετύχει τρεις φορές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, ακόμη δεν έχει διοριστεί και αναγκάζεται να εργάζεται ως ωρομίσθιος καθηγητής, με 340 ευρώ το μήνα, τα οποία και πληρώνεται με καθυστέρηση πολλών μηνών. Τα οικονομικά της οικογένειας βασίζονται στο μισθό της γυναίκας του, στον υπερδανεισμό, τις πιστωτικές κάρτες και ένα αυστηρότατο προϋπολογισμό. Ένα έκτακτο έξοδο- οι οδοντιατρικές δαπάνες της συζύγου του- ανατινάζουν τον προϋπολογισμό στον αέρα. ...Η Τζίνα πτυχιούχος ιταλικής γλωσσολογίας και μιλά 4 ξένες γλώσσες.... Αν και είχε μια καλή δουλειά στην Ιταλία, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα... κακώς. Η Τζίνα είναι 32 ετών, πτυχιούχος ιταλικής γλωσσολογίας και μιλά 4 ξένες γλώσσες. Αν και είχε μια καλή δουλειά στην Ιταλία, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα το 2004, μέσα στην ευφορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται ως γραμματέας με μισθό 770 ευρώ, με τα οποία πρέπει να ζήσει η ίδια και η 5χρονη κόρη της. ...Η Αφροδίτη είναι 27 ετών, απόφοιτος του τμήματος δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. ... Ζει μόνη της στην Αθήνα προσπαθώντας να τελειώσει το διδακτορικό που ξεκίνησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, για να τα βγάλει πέρα στην ακριβή Αθήνα. Όμως τα χρήματά της συχνά τελειώνουν πριν τα μέσα του μήνα… ...Ο Ιορδάνης, είναι 31 ετών, με σπουδές στο μάρκετινγκ. Έκανε εφτά μήνες να βρει δουλειά ... Ο Ιορδάνης, είναι 31 ετών, με σπουδές στο μάρκετινγκ. Έκανε εφτά μήνες να βρει δουλειά και τελικά προσελήφθη ως πωλητής σε εταιρία πληροφορικής, με μισθό… 680 ευρώ. Δεν άντεξε να μένει με τους γονείς του και να συντηρείται από αυτούς και αποφάσισε να μεταναστεύσει. Ο πρώτος του μισθός στην Ολλανδία ήταν 1.700 ευρώ. Ο φακός της εκπομπής τον παρακολουθεί να πληρώνει 1,5 ευρώ για τον καφέ του, στην κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ. "Η γενιά των 700 ευρώ" ειναι πιασάρικο σύνθημα, αλλα δεν τα εξηγεί όλα. Καλό ειναι για να "βγεις έξω να σπάσεις μερικές μούρες", αλλα μεχρι εκεί. για να σπάσω μουρες δεν χρειάζεται δικαιολογία και φιλοσοφίες. Αν πάει ο βασικός του ανειδίκευτου στα 2.000ε θα λυθεί το πρόβλημα; Δεν θα λυθεί τίποτα. ο συγκεκριμένος μισθωτός αντι να πηγαινει με λεωφορείο, θα αγοράσει ΙΧ με δόσεις, και αντι να πινει φραπέ των 6 ευρώ, μία τη βδομάδα, θα τον πίνει 4/7. μετα απο 1 χρόνο, το φτηνότερο ΙΧ που είχε 6 χιλιάρικα, θα κάνει 15, και ο φραππές θα πάει στα 20 ευρώ. Πιο σημαντικό ειναι το 1.170 (άσχετα αν συμφωνούμε με τον τρόπο υπολογισμού, και αν αυτα που έβαλαν στα απαραίτητα ειναι απαραίτητα). Η ακρίβεια ειναι το ενα πρόβλημα. Το οτι δεν υπάρχει καμιά βοήθεια σε γονείς δεκαπεντάχρονων, και μαθητές λυκείου να μην πέφτουν σαν τα κοτόπουλα σε πτυχία/σχολές εξασφαλισμένης ανεργίας. 1. Αν η αγορά δεν έχει ανάγκη απο άλλους δημοσιογράφους και μαρκετινίστες φταιει η αγορά που δεν βρίσκεις θέση σε αυτο που σπούδασες; 2. οταν τελικα βρισκεις μια θεση, άσχετη με το αντικείμενο σπουδών (μαρκετινίστας -> σερβιτόρος), πόσα πρέπει να σου δίνουν; - Να τους διορίσει το κράτος! τη βρηκαμε τη λύση.
leftermann Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 έχεις να προτείνεις κάτι που θα έπρεπε όλοι αυτοί να σπουδάσουν, ώστε να δουλέψουν στον τομέα τους, και να πάρουν καλά λεφτά;
insomniaK Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ποια Porsche;;;; Εγκατέλειψα την Ελλάδα όταν μου προτάθηκε θέση εργασίας με 900ευρώ χωρίς κρατήσεις, 50 Km μακρυά από την περιοχή που ζούσα, αλλά στον τομέα που είχα σπουδάσει. Ερχόμενος στη Γερμανία, για μεταπτυχιακές σπουδές (MPhil) έχοντας ήδη ένα MSc, δούλευα part-time διδάσκοντας ελληνικά σε συνταξιούχους. 'Εβγαζα περισσότερα από την full time εργασία της Ελλάδας και πριν τελειώσω τις σπουδές μου βρήκα εργασία στον τομέα μου, αρχικά με 550ευρώ, το ανώτατο αφορολόγητο ποσό, το οποίο σε 6 μήνες που τελείωσα τις σπουδές μου έγινε 1500ευρώ καθαρά + τις επιστροφες φόρου κάθε χρόνο και εννοείται με ασφάλεια και ένσημα (Αυτή τη στιγμή τα πάγια, ανελαστικά μηνιαία έξοδα μου είναι 500ευρώ). Του χρόνου, συνέχισα να σπουδάζω παράλληλα, ο καθαρός μισθός μου θα ξεπερνά τα 2500ευρώ κάνοντας κάτι που γουστάρω και με γεμίζει. Δεν κάνω σύγκριση Γερμανίας/Ελλάδας και ούτε λέω ότι είναι όλα ρόδινα και εμένα μου έγινε το σκατό μου παξιμάδι στην αρχή, αλλά το να πληρώνεται ο μόχθος των σπουδών σου και η εργασία σου πια το θεωρώ αυτονόητο. Όπως δουλεύω εδώ 8ωρο, έτσι θα δούλευα και στην Ελλάδα με τα ίδια τυπικά προσόντα που εδώ είναι αναγνωρισμένα. Θα μου πεις, μα αυτά είναι αυτονόητα, όσο και αν έψαξα στην Ελλάδα για αυτά τα "αυτονόητα" τελικά δεν κατάφερα να τα βρω στον εργασιακό μεσαίωνα της. Ωστόσο, κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα αισθάνομαι φτωχός. Συγνώμη κιόλας για τους θαμώνες των συγκεκριμένων καφετεριών/μπαρ κλπ, μα δεν αισθάνεσθε εμ βιασμένοι εμ μαλάκες να πληρώνετε 18 ευρώ τον καφέ για τη θέα στον Σαρωνικό;;; (Μου (απ)έτυχε, αν θέλετε αναφέρω και το μαγαζί) ή 8ευρώ τη μικρή μπύρα στου Ψυρρή (και εδώ έχω παράδειγμα);;; ή στα fast food 12-15 ευρώ για να καλύψετε την πείνα σας και γρήγορα και πρόχειρα ;-). Στην τελική συμφωνώ με τον adi, ποιος βγαίνει 1φορά την εβδομάδα (φαγητό/ποτό) και χαλάει μόνο 100ευρώ;;; Δεν συζητώ για θέατρο που σε γνωστή παράσταση γνωστού τηλεαστέρα, η είσοδος το άτομο στοίχιζε 110ευρώ στις κεντρικές θέσεις, πίσω ρε Broadway και σε έφαγε η Voukourestiou Street... Τα παραδείγματα με την έξοδο είναι μόνο και μόνο τα πιο "χτυπητά", όλες οι εκφάνσεις της επιβίωσης στην Ελλάδα δεν καλύπτονται ούτε από 1170ευρώ μηνιαία.
FilipposMD Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 1. Να πω ότι με 700 ευρώ όντως δε βγαίνεις 2. Τα δικά μου έξοδα για τσιγάρα-κινητό-βενζίνη είναι 50 ευρώ το μήνα, όχι 250. Δεν καπνίζω, πληρώνω 35-40 ευρώ κινητό και έχω μηνιαία κάρτα απεριορίστων στο λεωφορείο. Θέλω να πω ότι το να αγοράζεις ARMANI παντελόνι και να έχεις δικό σου αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι αναγκαίο για τον περισσότερο κόσμο, ούτε το να πετάς λουλούδια στα μπουζούκια. Όπως είπα, τα 700 είναι όντως λίγα, αλλά για τον νέο Έλληνα, θεωρείται αυτονόητο το ρούχο-φίρμα, το τσιγάρο, η ακριβή διασκεδαση, οι 8 ώρες ομιλίας στο μοδάτο κινητό και φυσικά το αυτοκίνητο. Δικαίωμά του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτά είναι τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή. Μιλάω πάντα για τους έχοντες πτυχίο, στους οποίους μάλλον αναφερόμαστε. 3. Ο Έλληνας καταναλωτής δεν έχει σωστή νοοτροπία. Δεν κάνει σύγκριση τιμών, δε διεκδικεί τα δικαιώματά του, δεν τιμωρεί τον κακό επαγγελματία, δε ζητάει αποδείξεις, τσιμπάει όταν του πουλάνε κάτι ακριβά ότι είναι και καλό. Έτσι, έχουμε καταλήξει να έχουμε κάτι απίθανες τιμές. Ως παράδειγμα θα φέρω τον καφέ, για τον οποίο γκρινιάζουν όλοι. Υπάρχει κανείς που σταμάτησε να παίρνει καφέ απ' έξω επειδή ακρίβυνε; Άλλαξε κανείς το στέκι του επειδή είχε ακριβό καφέ; Ποιος επιχειρηματίας δε θα αυξήσει την τιμή, όταν ξέρει ότι δε θα μειωθεί η κατανάλωση;
DIMITRISG Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 είμαι μηχανικος αυτοκινήτων , το 1999 έπαιρνα 200 χιλ δραχμές το ενοικιο 75 χιλ δραχμες + επειδη εχω μια κορη δεν εβγαινα με την καμία. Και καμία βοηθεια απο κανεναν. εφυγα για γαλλια οπου τωρα παίρνω 1400 € καθαρα. ενοικιο 300 € λόγω των κοινωνικών παροχων του κράτους επειδη εχω ενα παιδί. Δεν είμαι πλούσιος αλλα ζω αξιοπρεπώς. Στην ελλαδα θα ημουν ζητιανος τωρα. Και οταν θα επρεπε να πληρωνω φροντηστιρια (ευτυχως εδω που είμαι δεν εχει τετοιο συστημα) θα έπρεπε να γίνω απατεωνας ή να φιλησω κατουρημενες ποδιές ( ο πατερας μου το έλεγε αυτο)
tomasss Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ρε φίλε, όταν μια ιδιωτική επιχείρηση σου δίνει 680 ευρώ στην Ελλάδα και στο Αμστερνταμ 1700, δεν αντιλαμβάνεσαι πού είναι το πρόβλημα?:mad: Ρίξε μια ματιά στις οικονομικές καταστάσεις των Ελληνικών επιχειρήσεων να δεις τις παράλογες αυξήσεις των κερδών ανά εξάμηνο. Θα καταλάβεις ότι άνετα θα έδιναν κάτι παραπάνω στους εργαζόμενους αν ,βέβαια, η εκάστοτε κυβέρνηση τους υποχρεώσει.
MiltoZ Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ακρίβεια, είναι και ότι σε "κλέβουν" κι΄από πάνω όπου σε βρουν. Σου τα παίρνουν με όλους τους τρόπους. Θες στις υπηρεσίες, στο φαγητό, στο ξενοδοχείο, στο συνεργείο, στο βενζινάδικο, στις ασφάλειες και στα επενδυτικά, στο χρηματιστήριο. Τοίχο τοίχο μην σε πετύχω έχει γίνει η δουλειά στην Ελλάδα. Σε μερικά πράγματα όμως φταίμε κι εμείς σαν καταναλωτές που δεν έχουμε μία αλλά θέλουμε να το παίζουμε large.
adi32 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 το θεμα ειναι οτι και οι μισθοι ειναι της πεινας και οι τιμες τρελλες προ EURO επαιρνες το μπουκαλακι νερο 50δρχ και την επομενη μερα 50λεπτα=170δρχ χτες πηρε απο τον καφετζη συναδερφος ενα φρεντουτσινο και του λεει 2.90 !!!! ενα χιλιαρικο ενα κυπελλάκι στο χερι ουτε στο χιλτον ποιος μπορει σημερα να παρει σπιτι στα παιδια του οταν θελει 100.000.000 δρχ για μια τρυπα? παλια απο τους γονεις μας δουλευε μονο ο ενας και φτιαχνανε περιουσιες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.