Praetorianos Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 επειδή έχω δουλειά αύριο πρωί, πρέπει να την πέσω. Θα σου απαντήσω όμως, αύριο. in the mean time, σκέψου αν αυτά που (βέβαια με απλότητα και χωρίς λεπτομέρειες) προτείνω, ή εν πάσει περιπτώσει άλλα "μέτρα" δεν υιοθετηθούν, που θα καταντήσουμε. ΖΟΥΓΚΛΑ, κυριολεκτικά, θα τρωγόμαστε μεταξύ μας ή για γαλόνι βενζίνης, ή για τροφή.. Οκ, καλώς. Σου είπα ότι δεν είμαστε σε μια ιδανική κατάσταση, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά καθένας απλώς επισημαίνει τα προβλήματα και προτείνει λύσεις χωρίς να σκεφτεί αν είναι εφαρμοστέες ή όχι. Ούτε εγώ μπορώ να προτείνω καθώς δεν έχω την κατάλληλη παιδεία (ακόμα ελπίζω) όμως θέλω να δω πως σκέφτονται και άλλοι
Houston Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Tenshi το σχόλιό μου για τις λουλουδούδες ήταν σε άλλο πνεύμα… Φαντάζομαι έχει τα πάντα...μπουζούκια/club/καφετέριες/σαντουιτσάδικα/σινεμά/νοσοκομεία/γυμναστήρια/spa/πισίνες/5χ5/γήπεδα και πολλά άλλα. Φυσικά. Αλλά εσύ για να ζήσεις αξιοπρεπώς θέλεις σπα και πισίνες? Πάντως εάν θέλεις πέρνα μια βόλτα από δω καταχείμωνο και σε πάω σε εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα πολυτελούς ξενοδοχείου να κολυμπήσεις όση ώρα θες εντελώς δωρεάν. Στο Χίλτον φαντάζομαι ούτε ξέρεις πως είναι η πισίνα ε? Λοιπόν respect για όσα έγραψες,και συγνώμη αν φαίνομαι εριστικός,άλλα όσα γράφεις δέν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχουν αρκετές επαρχιακές πόλεις που αυτά που περιέγραψα αποτελούν εξέχουσα πραγματικότητα. Επειδή είσαι ειδήμονας, μου λές όλα τα χιονοδρομικά στην Ελλάδα και που βρίσκονται γιατί προφανώς εγώ κοιμάμαι κάτω απο τις πέτρες.Έχει χιονοδρομικό η Σάμος,η Κέρκυρα ή Ρόδος; Χιονοδρομικά κέντρα έχει 20 περίπου η Ελλάδα από Δράμα μέχρι Τρίπολη και είναι κοντά στις πόλεις … Η Θεσσαλονίκη και μόνο έχει 3 - 4 σε απόσταση από 100 χλμ. Δηλαδή όση ώρα θες εσύ να κατέβεις την Κηφισίας και να ψάξεις για παρκάρισμα άλλη τόση θέλει το καρντάσι να πάει Πηγάδια ή ο Καβαλιώτης Φαλακρό ή ο Βολιώτης Πήλιο (καλά αυτός μέχρι να βρεις εσυ ταξί, έχει ανέβει το βουνό και κάνει σλάλομ) ή ο Πατρινός Καλάβρυτα και πάει λέγοντας και όση ώρα θες εσύ να κατέβεις τις σκάλες του μετρό άλλη τόση θέλουν όλοι αυτοί να πάνε στην θάλασσα. Απ ότι κατάλαβα θες 40 λεπτά να πας στην δουλειά σου και 40 να γυρίσεις…είναι πάρα πολλά … σε μια επαρχιακή πόλη αυτό φαίνεται ταξίδι . Σου αναφέρω πχ την Λάρισα που για να πας με τα πόδια από το στρατόπεδο στο Κτελ δηλαδή να διασχίσεις την πόλη από την μία άκρη μέχρι την άλλη θες δε θες 15 λεπτά. Φαντάζομαι για να παρκάρεις φέρνεις γυροβολιές τα τετράγωνα έτσι δεν είναι? … χαμένος χρόνος , κόπος , εργατοώρες και το 24ωρό σου αυτομάτως γίνεται 23ωρο. Και το πιο βασικό το είπε ο lefterist … σ αυτήν την πόλη, η επιβάρυνση που θα έχει το σώμα σε λίγα χρόνια είναι τρομακτική. Όλα αυτά μπορούν να αντισταθμιστούν με τι ? με την νυχτερινή ζωή που δήθεν εχει η αθήνα και δεν έχει η επαρχία???? εχει νυχτερινή ζωή η αθήνα αλλά για τους φραγκάτους… Το μόνο που χρειάζεσαι για να περνάς καλά στην επαρχία είναι η παρέα…όλα τα άλλα είναι τέλεια… αναφέρω το Ριο στην Πάτρα! Τέτοια μαγαζιά σε χλίδα , μουσική, στυλ, πρωτοτυπία, δεν έχω δει πουθενά συγκεντρωμένα στην Αθήνα .
Tenshi Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 @Huston,όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post ο καθένας μάς θέτει δικές του προτεραιότητες για το τί είναι σημαντικό στην ζωή του και τί όχι.Προσωπικά μπορώ να ζήσω και χωρίς την θερμαινόμενη πισίνα του Hilton (που παρεπιπτόντως την έχω δεί απο κοντα) ή τα χιονοδρομικά κέντρα που αναφέρεις συνέχεια.Φαντάζομαι οτι το σκι/snowboard είναι χόμπι σου,εμένα πάλι όχι. Εκτός από την σωματική καταπόνηση που ανέφερε ο lefterist,εγώ μπορώ να σου προσθέσω ΚΑΙ την ψυχική.Ξέρεις, δέν είναι εύκολο κάθε μέρα να ακούς κόρνες,φωνές,γκρίνια και γενικά να έχεις τον κάθε άμπαλο να σου λέει το μακρύ του και το κοντό του.Η Αθήνα έχει γινεί σαν το κλουβί με τις τρελές.Ποτέ δέν προσπάθησα να υποστηρίξω το αντίθετο.Για κάθε θετικό σημείο έχει 10 αρνητικά.Το θέμα είναι οτι καλώς η κακώς μπορείς να βρείς εύκολα δουλειά,έστω και με τους πενιχρούς μισθούς για τους οποίους μιλάμε στο παρόν topic.Οι νέεοι που έρχονται απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να σπουδάσουν Αθήνα και κατόπιν βρίσκουν δουλειά, γιατί μένουν;Ζήλεψαν τη νυχτερινή ζωή η το νέφος;Όσο για την νυχτερινή ζωή της Αθήνας,μπορεις να περάσεις καλά με τους φίλους σου και με μια μπύρα. Βtw 4 χρόνια φοιτητής στην Πάτρα,ξέρω τι εστι Ριο.
livewire Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Από τον τίτλο του τόπικ "μπλαμπλα γενιά των 700 μπλα", φτάσατε στο σημείο να υπάρχουν οι λέξεις πισίνα και χιονοδρομικό από 5 φορές σε κάθε ποστ. Σε 20 μόλις σελίδες ε. Brainstorming και άγιος ο θεός. Δεν πέφτουν και τίποτα μπινελίκια για να κλειδωθεί ρε πούστημΟ... Στο ζήτημα δε που τέθηκε νωρίτερα (ΕπαρχίαVSΜεγαλούπολη) ακούστηκαν ΤΑ τέρατα. Το ερώτημα ήταν απλό: Που ζεις καλύτερα με 700 ευρώ? Αθήνα/Σαλόνικα ή Χωριό/κωμόπολη? Αφήστε έξω τις ειδικές περιπτώσεις(τεμπέληδες και καθυστερημένους) και απαντήστε χωρίς περιστροφές.
angmar Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Από τον τίτλο του τόπικ "μπλαμπλα γενιά των 700 μπλα", φτάσατε στο σημείο να υπάρχουν οι λέξεις πισίνα και χιονοδρομικό από 5 φορές σε κάθε ποστ. Σε 20 μόλις σελίδες ε.Brainstorming και άγιος ο θεός. Δεν πέφτουν και τίποτα μπινελίκια για να κλειδωθεί ρε πούστημΟ... Στο ζήτημα δε που τέθηκε νωρίτερα (ΕπαρχίαVSΜεγαλούπολη) ακούστηκαν ΤΑ τέρατα. Το ερώτημα ήταν απλό: Που ζεις καλύτερα με 700 ευρώ? Αθήνα/Σαλόνικα ή Χωριό/κωμόπολη? Αφήστε έξω τις ειδικές περιπτώσεις(τεμπέληδες και καθυστερημένους) και απαντήστε χωρίς περιστροφές. Χμου, θα τολμούσα να σκεφτώ οτι στο χωριό θα βγαίνεις πιο άνετα με 700 (φυσικά υπο προυποθέσεις). Τι εννοώ, λόγω μεγέθους έχεις λιγότερες μετακινήσεις με αυτοκίνητο, οπότε λιγότερη βενζίνη (καλό αυτό αφού είναι ΑΚΟΜΑ πιο ακριβή στα χωριά), λιγότερες επιλογές για εξόδους οπότε τις ψιλοβαριέσαι και κάθεσαι και λίγο σπίτι να διαβάσεις κανα βιβλίο (κανει καλό και δεν κοστίζει). Ακόμα αν υποθέσουμε οτι όλοι λίγο πολύ στο χωρίο έχουμε μεγάλους κήπους, ακόμη και κάνα χωραφάκι, το εκμεταλλεύομαστε κατάλληλα [ζαρζαβάτια χωρίς πολλά πολλά φυτοφάρμακα και χωρίς Castrol 5/40(τυχαίο όνομα εταιρίας λιπαντικών, την οποία κατα τα άλλα συμπαθώ ιδιαιτέρως)]. Επίσης λόγω του χαρακτήρα του χωριού οι σχέσεις των ανθρώπων έιναι πιο στενές και αυτό σημαίνει οικονομία!! ΝΑΙ οικονομία, έχω στο εξοχικό 2 καταψύκτες με ψάρια για τα οποία δεν έχω δώσει ούτε 1 σέντ, όλοι οι ψαράδες του χωριού είναι φίλοι. Οι τιμές των Σ/Μ τουλάχιστον στο χωριό μου είναι πολύ λογικές, εως φτηνες (και για να θίξω και πρόσφατα νήματα έχει και LIDL 2 χλμ από το χωριό). Οπότε πιστεύω, όπως είπα και στην αρχή οτι παλεύεται πιο ευκολα η φάση στο χωριό.
Tenshi Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 @livewire,παραφέρεσαι. Το θέμα δέν είναι που περνας καλύτερα με 700 ευρω,αλλά ΠΩΣ περνάς με 700 ευρώ. Θές απάντηση χωρίς περιστροφές;Ε λοιπόν ο μέσος Έλληνας είναι καταδικασμένος να ζεί με τους γονείς του μέχρι τα 30φεύγα γιατί πολύ απλά δέν βγαίνει.Δέν μπορεί να ζήσει στο ενοίκιο και παράλληλα να πληρώνει δάνεια και κάρτες,είναι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό και είναι έρμαιο των τραπεζών που θα συνεχίσουν να του ρουφάνε το αίμα εσαεί.Δέν μπορούμε να κάνουμε όνειρα του στύλ "Θα δουλέψω και θα φτιάξω σπίτι" /"Θα αγοράσω ακριβό αμάξι".O υπερδανεισμός είναι μονόδρομος και κάνουμε τον σταυρό μας μην μας τύχει τίποτα (χτύπα ξύλο) μέχρι τα 60 μας, όπου θα έχουμε καταφέρει να αποπληρώσουμε το στεγαστικό δάνειο των 150000 ευρώ. Τα έσοδά μας αρκούν οριακά για να τα βγάλουμε πέρα και περιμένουμε το δώρο (Πάσχα/Χριστούγενναα) για να κάνουμε την υπέρβαση.Ορίστε λοιπόν,το ζουμί 20 σελίδων σε 10 γραμμές.Προσωπικά δηλώνω αγανακτισμένος και προβληματισμένος. Η δικιά σου τοποθέτηση επι του θέματος ποιά είναι; Επίσης μήν κάνεις λόγο σε ειδικές περιπτώσεις αυθαίρετα, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.
livewire Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 @angmar, θα συμφωνήσω μαζί σου αν και έφερες το ζήτημα στα δικά σου μέτρα(βλ. παραθαλάσσιο μέρος). Μία αφορμή για γενικότερο σχόλιο στη δικαιολογία των άπειρων επιλογών που προσφέρει η μεγαλούπολη σε διασκέδαση/ψυχαγωγία: επειδή οι επιλογές είναι εκεί, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πέσουμε πάνω τους -όπως οι μύγες στα σκατά- να τις κατασπαράξουμε/καταναλώσουμε. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα με τον υπερκαταναλωτισμό btw. Αν διαθέτεις τα αντισώματα για αυτό το μικρόβιο, μια χαρά μπορείς να (κουτσο)βολευτείς και στην πόλη. @Tenshi, ήθελα απλώς να υπενθυμίσω πως πλατειάζουμε με αναφορές σε 1002 λεπτομέρειες και πτυχές,με αποτέλεσμα να γίνεται η συζήτηση ανυπόφορη(edit, δύσκολη στην παρακολούθηση) και στο λέει αυτό κάποιος που του αρέσει να διαβάζει ανάλογα τόπιξ. Αν και δεν απευθυνόμουν σε εσένα συγκεκριμένα, σόρρυ που παραφέρθηκα, δεν ξέρω τι με έπιασε κλπκλπ, ας δούμε τι λες εδώ. Το θέμα δέν είναι που περνας καλύτερα με 700 ευρω,αλλά ΠΩΣ περνάς με 700 ευρώ.Ξέρω πιο είναι το θέμα, αλλά μερικές σελίδες πριν τέθηκε το ζήτημα "χωριό ή πόλη" πάντα με την προοπτική των 700, και εκεί ήταν που άρχισε να ξεφεύγει η κουβέντα. Όπως και να 'χει όμως, "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα" και πάει λέγοντας...ας μην ξαναμπούμε στο τριπάκι. Ε λοιπόν ο μέσος Έλληνας είναι καταδικασμένος να ζεί με τους γονείς του μέχρι τα 30φεύγα γιατί πολύ απλά δέν βγαίνει.Ποιος τον καταδίκασε? Η κενωνία η άτιμη?Ποιος είναι υπεύθυνος* που ο φιλόδοξος νέος της ιστορίας μας αποφάσισε να δώσει πανελλήνιες για να γίνει επιτυχημένος δικηγόρος/γιατρός/αρχιτέκτονας/μηχανικός/φαρμακοποιός/καθηγητής, δεν του έκατσε με την πρώτη, έδωσε μια δεύτερη, φευ, πέρασε σε ΤΕΙ στο Καστελόριζο, no way, πάμε μια τρίτη και φαρμακερή, yay! πέρασε στην Αθήνα, 'τώρα θα σας δείξω θα δείτε τι θα πάθετε, θα πιω όλες τις μπύρες-τις φτηνές για οικονομία- και θα καπνίσω όλα τα τσιγάρα και αν δεν έχω γκαφρά για πίτσα, δεν παίζει πρόβλημα, θα βράσω μακαρόνια', ξέχασε να κατέβει σε μερικές εξεταστικές, αλλά δεν πειράζει, φοιτητική ζωή είναι μόνο μία, και μια και δυο και δέκα, πήρε το πτυχίο, respect, το ίδιο όμως που πήραν και άλλοι 300000 παρόμοιοι τύποι, aka συνάδελφοι, break. Στρατός. resume, άρχισε να ψάχνει για δουλειά, (εντωμεταξύ το έμβασμα από το σπίτι συνεχιζόταν κανονικά μέχρι να βρει δουλειά το παιδί και να ρολάρει η φάση), βρήκε δουλειά, όχι στο αντικείμενό του αλλά έτσι για να μην κάθεται, με τα πολλά εμφανίστηκε μια θεσούλα/ευκαιρία από ένα παλιό conne του μπαμπά με κάτι ψήφους που πιάσαν τόπο επιτέλους, όλα καλά, μόνο που ο φίλος μας έφτασε 28 χρονών και παίρνει 700(επτακόσια) ευρώ πρώτο μισθό, αλλά patience is virtue, σιγά σιγά απέκτησε προυπηρεσία, έφτιαξε το βιογραφικό του και τα καλύτερα έρχονται στο επόμενο επεισόδιο με τίτλο "Η ζωή που δεν έζησα". *Έ? Ποιό-ο-ος? ...και έτσι μπορέσαμε να συνοψίσουμε την πορεία 10 χρόνων ενός μέσου νέου σε 20 γραμμές, αλλά τί άλλο καταφέραμε από το να μην διαβάσει κανείς αυτό το ποστ, εκτός από σένα και μένα? Ε λοιπόν ο μέσος Έλληνας είναι καταδικασμένος να ζεί με τους γονείς του μέχρι τα 30φεύγα γιατί πολύ απλά δέν βγαίνει.Δέν μπορεί να ζήσει στο ενοίκιο και παράλληλα να πληρώνει δάνεια και κάρτες,είναι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό και είναι έρμαιο των τραπεζών που θα συνεχίσουν να του ρουφάνε το αίμα εσαεί.Δέν μπορούμε να κάνουμε όνειρα του στύλ "Θα δουλέψω και θα φτιάξω σπίτι" /"Θα αγοράσω ακριβό αμάξι".O υπερδανεισμός είναι μονόδρομος και κάνουμε τον σταυρό μας μην μας τύχει τίποτα (χτύπα ξύλο) μέχρι τα 60 μας, όπου θα έχουμε καταφέρει να αποπληρώσουμε το στεγαστικό δάνειο των 150000 ευρώ. Τα έσοδά μας αρκούν οριακά για να τα βγάλουμε πέρα και περιμένουμε το δώρο (Πάσχα/Χριστούγενναα) για να κάνουμε την υπέρβαση.Υπερ-δραματικοποιημένη η περίληψη, θα έλεγα. Σίγουρα έχει κάποια βάση, αλλά είναι θέμα επιλογών. Του στυλ όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς. Προσωπικά δηλώνω αγανακτισμένος και προβληματισμένος. Η δικιά σου τοποθέτηση επι του θέματος ποιά είναι;Το αυτό δηλώνω και εγώ. Η ζωή είναι σκύλα και μετά πεθαίνουμε. Στο ενδιάμεσο προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος και συγκεντρωμένος. Αν το καταφέρνω, είναι άλλο καπέλο. Επίσης μήν κάνεις λόγο σε ειδικές περιπτώσεις αυθαίρετα, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.Ίσα ίσα, είπα να αφήσουμε έξω από την κουβέντα τις διάφορες ειδικές περιπτώσεις. Π.χ. αυτός που τεμπελιάζει(=δεν κάνει καλά τη δουλειά του) είναι επόμενο να μην αισθάνεται ασφάλεια για τη θέση του και στην τελική δεν αξίζει το μισθό του, έστω αυτά τα 700Ε. ΥΓ: Ελπίζω να μη μετανιώσω για το ξενύχτι που έριξα. Δεν θα έμπαινα στον κόπο αν δεν ήσουν σύντεκνος(νομίζω) )
Houston Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Από τον τίτλο του τόπικ "μπλαμπλα γενιά των 700 μπλα", φτάσατε στο σημείο να υπάρχουν οι λέξεις πισίνα και χιονοδρομικό από 5 φορές σε κάθε ποστ. Σε 20 μόλις σελίδες ε.Brainstorming και άγιος ο θεός. Δεν πέφτουν και τίποτα μπινελίκια για να κλειδωθεί ρε πούστημΟ... Στο ζήτημα δε που τέθηκε νωρίτερα (ΕπαρχίαVSΜεγαλούπολη) ακούστηκαν ΤΑ τέρατα. Το ερώτημα ήταν απλό: Που ζεις καλύτερα με 700 ευρώ? Αθήνα/Σαλόνικα ή Χωριό/κωμόπολη? Αφήστε έξω τις ειδικές περιπτώσεις(τεμπέληδες και καθυστερημένους) και απαντήστε χωρίς περιστροφές. Αν είναι να παίρνεις 700 ευρώ δεν αξίζει να μένεις Αθήνα.(γνώμη μου) Μια δουλειά στην επαρχία (με αυτόν τον πενιχρό μισθό)τι στο καλό και άχρηστος να είσαι θα βρεις…μπορεί να μη παίρνεις 700 αλλά 600 … και άλλα τόσα η γυναίκα 1200…μπορεί να ζήσει μια οικογένεια με 1200ευρώ και με 1000 ακόμη ζει … και ζει πολύ καλά, διότι έχει χόμπι και συνήθεις που στην Αθήνα αποτελούν είδος πολυτελείας… ποια 4μελής οικογένεια στην Αθήνα μπορεί να πηγαίνει για μπάνιο 2 -3 φορές την εβδομάδα? λίγες…(εκτός αν πας στα βραχάκια με τους αλβανούς, αλλά και πάλι θες 4 ευρώ βενζίνη και πολυυυυυυ χρόνο - το κυριότερο , άρα ή πρέπει να είσαι αργόσχολος μισθωτός σε Δέκο ή να είσαι διευθυντής και να έχεις το γενικό μανατζμεντ κάτοικος νοτίων προαστίων ή να είσαι τύπος που συχνάζει στα τηλεοπτικά κου κους για να σουλατσάρεις κάθε τρεις και λίγο στην παραλιακή.) Οι νέεοι που έρχονται απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να σπουδάσουν Αθήνα και κατόπιν βρίσκουν δουλειά, γιατί μένουν;Ζήλεψαν τη νυχτερινή ζωή η το νέφος;. Προφανώς σπούδασαν και βγάζουν περισσότερα. Με 700 ευρώ πώς να βγεις αθήνα την στιγμή που πρέπει να πληρώνεις 350 ενοίκιο??? … νομίζω και η επιβίωση είναι αδύνατη…ή πρέπει να έχεις κάποιον να σε στηρίζει. Με 180 ευρώ όμως στην επαρχία βρίσκεις 2αρι .
Fidelio Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Εντάξει χιουστον , εγω έχασα κάθε ελπιδα για την πάρτη σου πλεον , είναι προφανές οτι δεν κατέεις αυτά που λες ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕ ! με το συμπάθειο γιατι είσαι και προκλητικός ....
elena blue Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 [Υπερ-δραματικοποιημένη η περίληψη, θα έλεγα. Σίγουρα έχει κάποια βάση, αλλά είναι θέμα επιλογών. Του στυλ όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς. ] το αιωνιο τσουβαλιασμα του μεσου ελληνα... ακου να σου πω αγορι μου, δεν ειχε ολος ο κοσμος την ευτυχια να βρει τα σπιτια και τις κληρονομιες ετοιμες απο τους γονεις. επομενως, ενας ανθρωπος η ενα ζευγαρι που εργαζεται πολυ, αναμενομενο ειναι να καταφυγει στο δανεισμο για να αγορασει ενα δικο του σπιτι. και ολοι γνωριζουμε πως πλεον, οσο σκληρα και να εργαζεσαι η και δυο δουλειες να κανεις, η αγορα του real estate σε συνδυασμο με την ακριβεια της καθημερινοτητας δε σου αφηνουν περιθωρια για μεγαλες αποταμιευσεις. να επικρινω εκεινους που δανειζονταν για να πανε μπουζουκια η για να κανουν πανακριβες αγορες σε ρουχα κλπ, οκ. αλλα δε γινεται να βαζουμε ολους τους ανθρωπους στο ιδιο τσουβαλι.
axaxouxas Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 [Υπερ-δραματικοποιημένη η περίληψη, θα έλεγα. Σίγουρα έχει κάποια βάση, αλλά είναι θέμα επιλογών. Του στυλ όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς. ] το αιωνιο τσουβαλιασμα του μεσου ελληνα... ακου να σου πω αγορι μου, δεν ειχε ολος ο κοσμος την ευτυχια να βρει τα σπιτια και τις κληρονομιες ετοιμες απο τους γονεις. επομενως, ενας ανθρωπος η ενα ζευγαρι που εργαζεται πολυ, αναμενομενο ειναι να καταφυγει στο δανεισμο για να αγορασει ενα δικο του σπιτι. και ολοι γνωριζουμε πως πλεον, οσο σκληρα και να εργαζεσαι η και δυο δουλειες να κανεις, η αγορα του real estate σε συνδυασμο με την ακριβεια της καθημερινοτητας δε σου αφηνουν περιθωρια για μεγαλες αποταμιευσεις. να επικρινω εκεινους που δανειζονταν για να πανε μπουζουκια η για να κανουν πανακριβες αγορες σε ρουχα κλπ, οκ. αλλα δε γινεται να βαζουμε ολους τους ανθρωπους στο ιδιο τσουβαλι. Συμφωνω με οσα λες αλλα για σκεψου και κατι αλλο .... Ειναι αναγκη να παρουν με την πρωτη ΜΕΓΑΛΟ σπιτι και ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ??? (και μαλιστα με δανειο που μεχρι να το εξοφλησουν και αν θα εχουν ενα παλιο μεταχειρισμενο ?) Δεν μπορουν να παρουν ενα ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ η και ΠΑΛΙΟ ωσπου να μπορεσουν να παρουν ενα μεγαλυτερο μεθαυριο ??? (Αρα μικροτερο δανειο = γρηγορη αποπληρωμη = ευκαιρια για αποταμιευση)
elena blue Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Αν είναι να παίρνεις 700 ευρώ δεν αξίζει να μένεις Αθήνα.(γνώμη μου)Μια δουλειά στην επαρχία (με αυτόν τον πενιχρό μισθό)τι στο καλό και άχρηστος να είσαι θα βρεις…μπορεί να μη παίρνεις 700 αλλά 600 … και άλλα τόσα η γυναίκα 1200…μπορεί να ζήσει μια οικογένεια με 1200ευρώ και με 1000 ακόμη ζει … και ζει πολύ καλά, διότι έχει χόμπι και συνήθεις που στην Αθήνα αποτελούν είδος πολυτελείας… ποια 4μελής οικογένεια στην Αθήνα μπορεί να πηγαίνει για μπάνιο 2 -3 φορές την εβδομάδα? λίγες…(εκτός αν πας στα βραχάκια με τους αλβανούς, αλλά και πάλι θες 4 ευρώ βενζίνη και πολυυυυυυ χρόνο - το κυριότερο , άρα ή πρέπει να είσαι αργόσχολος μισθωτός σε Δέκο ή να είσαι διευθυντής και να έχεις το γενικό μανατζμεντ κάτοικος νοτίων προαστίων ή να είσαι τύπος που συχνάζει στα τηλεοπτικά κου κους για να σουλατσάρεις κάθε τρεις και λίγο στην παραλιακή.) Προφανώς σπούδασαν και βγάζουν περισσότερα. Με 700 ευρώ πώς να βγεις αθήνα την στιγμή που πρέπει να πληρώνεις 350 ενοίκιο??? … νομίζω και η επιβίωση είναι αδύνατη…ή πρέπει να έχεις κάποιον να σε στηρίζει. Με 180 ευρώ όμως στην επαρχία βρίσκεις 2αρι . αστειευεσαι, Houston. ελα τωρα δε γινεται να σοβαρολογεις. καμια οικογενεια στην επαρχια δεν τα βγαζει περα με 1000-1200 ευρω αν δεν εχει βοηθεια απο αλλου. οι ξενες γλωσσες και τα μαθηματα υπολογιστων ανα παιδι ειναι το λιγοτερο 150 ευρω/μηνα. και μην ακουω χαζα πως και αυτα ειναι πολυτελεια, ανοιξτε μια οποιαδηποτε προκυρηξη η σελιδα αγγελιων να καταλαβετε. οσο για το δυαρι των 180 ευρω, σε εχουν παραπληροφορησει. μονο κανενα παρανομο που δε θα φαινεται σε κανενα φορολογικο παραστατικο να κανει τοσο. δε βρισκεις δυαρι κατω απο 250 ευρω. εδω οι φοιτητικες γκαρσονιερες εχουν 300-400 ευρω ενοικιο.
Houston Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 εδω οι φοιτητικες γκαρσονιερες εχουν 300-400 ευρω ενοικιο. και τα 2άρια πόσο έχουν 600??? αμφιβάλεις ότι οι τιμές είναι 30 - 40 %μειωμένες σε σχέση με την αθήνα?
elena blue Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 και τα 2άρια πόσο έχουν 600???αμφιβάλεις ότι οι τιμές είναι 30 - 40 %μειωμένες σε σχέση με την αθήνα? μα σου ανεφερα πιο πανω πως η κατωτατη τιμη ειναι στα 250. αλλα και παλι εχουμε ξεφυγει. η ουσια ειναι μια, ειτε αθηνα ειτε επαρχια, η δυσκολη οικονομικη κατασταση της ελλαδας εχει τον ιδιο αρνητικο αντικτυπο σε ολη την επικρατεια. μηπως πρεπει οι mods να κλειδωσουν το τοπικ; πολυ "στεναχωρο" κατεληξε.
Houston Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Αφού στην επαρχία αγοράζεις με 120 000 τριάρι καινούριο με πάρκιν, αποθήκη, τζάκι κτλ. Όταν ακόμη ήταν οι δραχμές ξέρεις πόσο πωλούσαν Ζωγράφου πχ? 80 τ.μ. 80 εκατ θρασύτατα, δηλ 235 000 ευρώ . 100% σχεδόν πάνω Λοιπόν??? μα σου ανεφερα πιο πανω πως η κατωτατη τιμη ειναι στα 250. και πάλι λίγα είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.