Houston Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Ένα θέμα με την επαρχία όταν τρώς το αγγούρι της ανεργίας , είναι οτι δεν παίζουν ανωνυμία και εναλλακτικές να διασκεδάζεις την μιζέρια ή την σήψη. Ενα πρόχειρο που σκεφτηκα ,... εχω δε και στο μυαλό μου τα λαμόγια με τον τοπικιστικό τους κομπλεξισμό. Κατα τα άλλα η ελληνική επαρχία είναι όμορφη ,μπορείς να ασχοληθείς με το ψάρεμα , το κυνήγι , έχει φύση και εξοχή ! Και όχι μόνο: Μπορείς να κάνεις το σκι σου με 15 ευρώ και όχι με 32 που έχει η κάρτα σε Παρνασσό - Καλάβρυτα και 10 ευρώ βενζίνη αντί για 40 αθήνα. Επίσης όλες οι παραλίες είναι χωρίς είσοδο…μόνο ότι πάρεις ή πληρώνεις 6 ευρώ το σετ ξαπλώστρες - ομπρέλα. Σε 10 λεπτά με το αυτοκίνητο και 2 ευρω βενζίνη κολυμπάς σε πεντακάθαρα νερά…στην αθήνα γι όλα αυτά θες 50 ευρώ.
Houston Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 δεν ειπα πως στην αθηνα ειναι καλυτερα. απλα πραγματα: οταν βρισκεσαι σε δυσχερη οικονομικη κατασταση, αν δε σε στηριζει καποιος αλλος, οπου και να μενεις ειτε αθηνα ειτε επαρχια, το ζορι ειναι το ιδιο. συν οπως ανεφερε και ο fidelio, στην επαρχια δεν εισαι ανωνυμος, και εχεις και τους "καλοθελητες" συγγενεις, γνωστους να σε αντιμετωπιζουν σαν loser η τεμπελη. πας στην καφετερια ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ να πιεις εναν καφε να ξεσκασεις και αν τυχει και σε δουν αρχιζουν τα "καθεται και σκορπα τα λεφτα των γονιων του ο αναισθητος-η". εντάξει αν πας στην Ανω Διμητσάνα ίσως να τα αντιμετωπίσεις αυτά. αν πας σε Πατρα Λαρισα Βόλο Ηράκλειο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δεις γνωστό σου...είναι πολύ σπάνιο
elena blue Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 εντάξει αν πας στην Ανω Διμητσάνα ίσως να τα αντιμετωπίσεις αυτά.αν πας σε Πατρα Λαρισα Βόλο Ηράκλειο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δεις γνωστό σου...είναι πολύ σπάνιο ξεφευγουμε απο το θεμα, σημασια δεν εχει μονο ο τοπος διαμονης. το προβλημα της ασχημης οικονομικης καταστασης των νεων (και οχι μονο) εχει αρνητικες συνεπειες σε ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια.
Houston Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Βρε η κοινωνία να πάει να κόψει τον λαιμό της …έμενα με νοιάζει τι γίνεται στην δική μου τσέπη…βλέπω πχ ότι ζω αθήνα και δεν τα βγάζω πέρα … τα μπογαλάκια μου και δρόμο Αυτό συζητάμε … Βλέπω ότι είμαι επαρχία και δεν έχω στο ήλιο μοιρα…στην αθήνα για το μεγάλο όνειρο…ότι συμφέρει και όπως τα βλέπει ο καθένας …. Υπάρχουν και στις 2 περιπτώσεις τα συν και τα πλην Είναι τι ταιριάζει στον καθένα … Άλλος τα βλέπει έτσι άλλος αλλιώς … σε άλλον αρέσει το γαλακτομπόρεκο σε άλλον το κανταίφι Πάντως οι νέοι που ζουν αθήνα και δεν τα βγάζουν πέρα καλό θα ήταν να σκεφτούν την λύση της μετοίκησης σε επαρχιακή πόλη… Ξέρω ότι τους φοβίζει το άγνωστο αλλά θα ήθελα να ακούσω τους πραγματικούς λόγους που τους απωθεί μια τέτοια απόφαση. Αθήνα αξίζει να μένεις ΜΟΝΟ αν έχεις φράγκα…να την αράξεις στην Εκάλη με το Καγιέν αραγμένο…έτσι μάλιστα. Αλλιως , Εξάρχεια με τους Πακιστανούς και τους Φιλιππινέζους , να γίνεσαι σαρδέλα κάθε πρωι στο μέσο μαζικής μεταφοράς να πάς στη δουλειά σου, να μένεις στο δυαράκι μαζί με άλλα 50 διαμερίσματα και να οδηγείς φιατάκι , ΔΕΝ ΛΕΕΙ.
jimarass Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Όλοι κλαιγόμαστε και όλοι στον πετρέλη!!!Γιατί μας έχει φάει ο κομπλεξισμός και η μούρη που θα πουλήσουμε. Ο Έλληνας πρέπει να αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση και όχι να πληρώνει σα χαζός για να μη του πέσει η μούρη στην ψόφια γκόμενα/γκόμενο που βγήκε ραντεβού!!!
axaxouxas Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Όλοι κλαιγόμαστε και όλοι στον πετρέλη!!!Γιατί μας έχει φάει ο κομπλεξισμός και η μούρη που θα πουλήσουμε. Ο Έλληνας πρέπει να αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση και όχι να πληρώνει σα χαζός για να μη του πέσει η μούρη στην ψόφια γκόμενα/γκόμενο που βγήκε ραντεβού!!! Πες τα χρυσοστομε .... Μας εχει φαει η ΜΟΥΡΗ ταχα μου ταχα μου Ακριβαινει κατι ??? ΟΛΟΙ πανε να το αγορασουν αντι να κανουν μπο'ι'κοταζ .... Και μετα κλαιγονται πως ακριβηνε χ% το πραγμα ενω ο μισθος πηρε τα 3 Δηλ αν δεν παω στον ΚΑΘΕ πετρελη η γκομενα-ος δεν θα μου κατσει ???? Ε ΜΗΝ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΙ ....
Houston Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Όλοι κλαιγόμαστε και όλοι στον πετρέλη!!!Γιατί μας έχει φάει ο κομπλεξισμός και η μούρη που θα πουλήσουμε. Ο Έλληνας πρέπει να αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση και όχι να πληρώνει σα χαζός για να μη του πέσει η μούρη στην ψόφια γκόμενα/γκόμενο που βγήκε ραντεβού!!! Ε κάτσε τώρα … θα σου έρθει η λουλουδού στο τραπέζι, θα σου χώσει τα πανέρια στην μούρη …ε , εσύ θα κάθεσαι να την κοιτάς σαν γύφτικο σκεπάρνι…? Να μη βγάλεις 2 – 3 πενηντάευρα από την τσέπη να σε δει να σε καμαρώσει η γκόμενα να πει να ο λεβέντης, ο κιμπάρης ο αντρας ο χουβαρντάς ? Θα σηκωθείς να χορέψεις… ε δε πρέπει να πετάξεις στην πίστα 5 -6 κατοστάρικα να κ@υλώσουν τα γκομενάκια … ? Πως το χεις δηλαδή … Μη μας πούνε και καρμοίρηδες. Λοιπόν να σοβαρευτούμε … και το λέω για μένα Αθήνα: Είσαι ένα ρομποτάκι μια καλοκουρδισμένη μηχανή που ζει για να δουλεύει. Αποτελείς ένα νούμερο της κοινωνικής μηχανής που πρέπει να εργάζεται και να παράγει ασταμάτητα χωρίς κανένα νόημα…στερείσαι τις βασικές χαρές τις ζωής η οποία περνάει χωρίς να το καταλάβεις…ΔΕΝ ζεις την ζωή σου… Συγκεκριμένα: Περιμένεις να πάει Κυριακή για να πας για μπάνιο…και νομίζεις τι έκανες , 2 ώρες να πας 2 ώρες να γυρίσεις - περιπέτεια Στην επαρχία βάζεις μαγιό και σαγιονάρα και όπως είσαι σε 2 λεπτά με τα πόδια είσαι στο νερό. Περιμένεις να πάει Αύγουστος για να πας διακοπές. Και όταν γυρίσεις είσαι για τα πολύ σκληρά, αλλιώς περνάς κατι απαλεψιές που πρέπει να φτάσουν Χριστούγεννα για να τις ξεπεράσεις. Στην επαρχία 12 μήνες διακοπές και αν πας πουθενά , γυρίζεις και συνεχίζεις τις διακοπές σου τον Σεπτέμβριο στην πόλη … Ξυπνάς χαράματα για να πας στην δουλειά σου ενώ γυρνάς σπίτι το βράδυ και παραγγέλνεις πίτσες ή παίρνεις τπτ απ το γυράδικο. Επαρχία φεύγεις απ το σπίτι σου παραπέντε και ακριβώς είσαι στην δουλειά σου , σχολάς ακριβώς και 5 σπιτάκι σου και 10 στην θάλασσα και μισή τρως στο τραπέζι σου φαγητό το οποίο μαγείρεψε η γυναίκα σου. Το 24ωρο στην επαρχία είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ. Δεν την παλεύεις , θέλεις να ξεδώσεις και παίρνεις το αμαξάκι να πας που ? Στην επαρχία…παίρνεις το σανίδι σου και σε μισή ώρα σκίζεις χιονισμένες πλαγιές…σχεδόν όλες οι επαρχιακές πόλεις έχουν σε απόσταση μιας ώρας χιονοδρομικό κέντρο και οι τιμές για τους ντόπιους δεν είναι 32 ευρώ φυσικά. Σχολάς το βράδυ 9:00 από την δουλειά και πας σπίτι σου. Η λέξη έξοδος δεν υπάρχει τις καθημερινές…πρέπει να ξυπνήσεις πρωί , φυσικά ο μεσημεριανός ύπνος είναι λέξη άγνωστη για τον μέσο Αθηναίο, αρα είσαι κουρασμένος και πρέπει να κοιμηθείς. Επαρχία δεν υπάρχει περίπτωση (αν θες και έχεις παρέα) να μη δε βγεις. Πληρώνεις στο πάρκιν 16ευρώ/ημέρα και 6(?)ευρώ διόδια. Τον μήνα (δηλ 20 εργάσιμες) είναι 440 ευρώ . Στην επαρχία με 440 ευρώ παντρεύεσαι!
axaxouxas Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 χα χα χα χα χα ΩΡΑΙΟΣ .... +1000 Δεν ειναι ευκολο ομως να παρεις την αποφαση να πας επαρχια ειδικα αν δεν εχεις ΣΙΓΟΥΡΗ δουλεια .... Και το αλλο .... Αντε και πηγες επαρχια χωρις γνωστους τι να κανεις εκει ??? Θα εισαι οπως ο πακιστανος στην ελλαδα .... Δεν ειμαστε για τετοια .... Θα πρεπει και η κυβερνηση να κανει κατι με τους μισθους πεινας που εχουν καθιερωθει Να παταξει την ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Να βελτιωσει το επιπεδο επιβιωσης Και να σταματησει να δινει τοσο προκλητικους μισθους-προνομια-αυξησεις στους βουλευτες-δικαστικους-στρατιωτικους-ειδικους διευθυντες (ΔΕΗ-ΟΤΕ κτλ) και γω δεν ξερω που αλλου .... ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΤΑ ΤΑΚΙΜΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ... ΜΑ ΟΛΟΙ
Hamurabi Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Εγω ενα ξερω...κανουμε τα παντα για να μοιασουμε στην Ευρωπη μονο στα εξοδα. Γιατι τα εσοδα παραμενουν μονιμα "ελλαδισια".
Praetorianos Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Καλά βλέπω πολλούς να λένε για τεχνητές ανάγκες και ότι μας "αναγκάζουν" να τα αγοράσουμε κτλ. Συμφωνώ ότι πάρα πολλά προιόντα μας είναι άχρηστα αλλά όχι και μας αναγκάζουν. Προσωπικά μπορώ να ζήσω και χωρίς τηλεόραση/pc/internet/ποτά/ραδιοκασετόφωνα/αναψυκτικά και 1002 αλλα. Όμως δεν θεωρώ ότι είναι τεχνητή ανάγκη. Μου χρειάζονται,όπως δεν μπορώ να σκεφτώ και την ζωή μου χωρίς κινητό και χωρίς βιβλία. Οκ μπορείς να κόψεις εκτός από αυτα και τα μπουζούκια και τον καφέ, και την βόλτα με το αμάξι και και και.. Ωραία να βάλουμε τότε και δυο τρια κεριά να κόψουμε το ρεύμα, να κόψουμε και τα μπάνια αφού δεν θα βγαίνουμε με κόσμο, να τα τα λεφτά αμέσως αμέσως. Δεν λέω ότι οι μισθοί είναι εντάξει αλλά έλεος πια με αυτές τις "τεχνητές ανάγκες" και τον "υπερκαταναλωτισμό" που πρέπει να σταματήσει.. ΥΓ Για κάποιον που είχε πει ότι ο πληθωρισμός είναι τεχνητός και ότι έπρεπε οι κυβερνήσεις να τυπώνουν όσο χρήμα θέλουν ή να το σκεφτεί καλύτερα ή να ανοίξει κανένα οικονομικό βιβλίο. No offence..
jimarass Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Εγώ προσωπικά δε λυπάμαι κανέναν. Έρχονται ωραίες εποχές. Δείτε απλά πως ζούσαμε πριν από 10 χρόνια και πως τώρα. Σε 10 χρόνια τα μπουζούκια θα έχουν κλήσει τα περισσότερα, το 80% θα είμαστε φεσομένοι και οι διακοπές στην Ελλάδα θα είναι μούρη λόγω κόστους. Προσωπικά έχω αρχίσει καιρό τώρα να σνομπάρω ψευτομουρικοσυμπεριφορές του παρελθόντως. Ελέγχω πριν αγοράσω, αγοράζω και online ,ειδικά παπούτσια,βιβλία, μνήμες και ηλεκτρονικά. Εκμεταλεύομαι στο έπακρον τις προσφορές πιστωτικών και επιλέγω ποιοτικές και καλές αγορές στα σουπερ μαρκετ του συχνάζω. Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράζω αναψυκτικό και πατατάκια πριν πάω village! Παίρνω ότι γουστάρω και δε πληρώνω 10 ευρώ για 2 κοκακόλες και 2 ποπ κορν!! Γενικά μπορώ να πω ότι δε μου λείπει τίποτα και έχω και ικανοποιητική προς καλή οικονομική κατάσταση. Απλά το ψάχνω πια. Δε θα χαρίσω ούτε ένα ευρώ σε κανένα εκμεταλευτή μουροψωνιοκαταστάσεων!!!
Fidelio Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Προφανώς έκανα σοβαρή πλακα για το ψαρεμα και το κυνηγι έτσι; Μου φαίνεται είστε εκτός πραγματικότητας
jimarass Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Αν η πραγματικότητα είναι αυτό που ζω σήμερα, τότε είμαι εκτός!!! Συνειδητά!!
Praetorianos Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά με αυτό εδώ τι εννοείς? Έρχονται ωραίες εποχές. Δείτε απλά πως ζούσαμε πριν από 10 χρόνια και πως τώρα. !
nikos papas Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Ναι , στην επαρχία οι μισθοί είναι 3000 ευρώ και δουλευουν κανονικό 8ωρο και πενθήμερο. Παιρνουν και ποσοστα απ τα κερδη της επιχειρησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.