Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακόμα και οι δεινόσαυροι ενδέχεται να ξαναζωντανέψουν μέσω της τεχνικής της επανενεργοποίησης των γονιδίων, δηλώνουν οι επιστήμονες.

Για πρώτη φορά μάλιστα Αυστραλοί και Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να επανενεργοποιήσουν ένα γονίδιο του τίγρη της Τασμανίας, που έχει εξαφανιστεί από το 1936, μεταμοσχεύοντάς το σε ποντικό.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες βρήκαν το DΝΑ του τίγρη σε δείγματα του σαρκοφάγου μαρσιποφόρου που διατηρούνταν σε διάφορα μουσεία, απομόνωσαν ένα γονίδιο και το εισήγαγαν σε έμβρυα ποντικού.

Σύμφωνα με Tα Νέα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το γονίδιο μπορεί να «αναστηθεί», κάτι που ανοίγει προοπτικές και για άλλα είδη.

Ο ζωολόγος Δρ Πασκ, υπό την εποπτεία του οποίου πραγματοποιήθηκε το πείραμα, τόνισε πως η ίδια τεχνική θα μπορούσε τώρα να χρησιμοποιηθεί και για άλλα είδη που έχουν εξαφανιστεί, όπως οι δεινόσαυροι, τα μαμούθ και οι Νεάντερταλ, από τα οποία οι επιστήμονες διαθέτουν μεγάλες ποσότητες DΝΑ.

Στο πλαίσιο του πειράματος, DΝΑ εξήχθη από τίγρεις της Τασμανίας που είχαν διατηρηθεί για έναν αιώνα στο Μουσείο Βικτόρια της Μελβούρνης. Οι τίγρεις της Τασμανίας έχουν εξαφανιστεί εδώ και περίπου 100 χρόνια.

Source.png Πηγή: in.gr

Δημοσ.

Ελπίζω να μην βγει και η ταινία "το τέλος του κόσμου" αληθινή....

γιατί ο Σβαρτσενέγκερ πλέον αποσύρθικε από την δράση και έμεινε στην πολιτική...

Δημοσ.

Εντάξει οι Δεινόσαυροι, τα Μαμούθ, οι Τίγρεις ... αλλά γιατί να ανακτήσουμε έναν Νεάντερταλ ???, παρ' όλο που είμαι υπέρ τις Προόδου της Γενετικής δεν βρίσκω κανέναν λόγο να επαναφέρουμε κάποια στιγμή στο μέλλον ένα τέτοιο είδος (πρόκειται για ανθρωποειδές) - κάπου πάει το μυαλό μου βέβαια αλλά τέλος πάντων (φθηνά, ηλίθια, εργατικά χέρια ... A brave new World ... μπρρρρρ).

Δημοσ.
Εντάξει οι Δεινόσαυροι, τα Μαμούθ, οι Τίγρεις ... αλλά γιατί να ανακτήσουμε έναν Νεάντερταλ ???, παρ' όλο που είμαι υπέρ τις Προόδου της Γενετικής δεν βρίσκω κανέναν λόγο να επαναφέρουμε κάποια στιγμή στο μέλλον ένα τέτοιο είδος (πρόκειται για ανθρωποειδές) - κάπου πάει το μυαλό μου βέβαια αλλά τέλος πάντων (φθηνά, ηλίθια, εργατικά χέρια ... A brave new World ... μπρρρρρ).

Γιατι ασχημα θα ηταν να ειχαμε τετοιους ,οχι βεβαια χωρις νοημοσυνη αλλα με τα βασικα..Βεβαια κατα ποσο θα ηταν φτηνα δεν ξερω.Η η δικη μου φαντασιωση θα ηταν να παραγγελναμε καπου μια κοπελιτσα για παραδειγμα οπως τη θελαμε αλλα χωρις τις βλάκειες που λενε καποιοι να αναστησουν αστερες του Holywood κλπ.Θα ηταν ενδιαφερον να φτιαχνεις το αλλο σου μισο οπως το θελεις,εξωτερικα τουλαχιστον..

Δημοσ.
Η η δικη μου φαντασιωση θα ηταν να παραγγελναμε καπου μια κοπελιτσα για παραδειγμα οπως τη θελαμε αλλα χωρις τις βλάκειες που λενε καποιοι να αναστησουν αστερες του Holywood κλπ.Θα ηταν ενδιαφερον να φτιαχνεις το αλλο σου μισο οπως το θελεις,εξωτερικα τουλαχιστον..

Αντε και την έφτιαξες την ιδάνική σου γόμενα, αυτή θα σε γουστάρει όμως? Εχεις να φάς μεταλλαγμένη χειλόπιτα....

Δημοσ.

Αν φτιαχτει παντως το Jurassic Park, καλο θα ηταν να περιμενουμε κανα χρονο και μετα να το επισκεφτουμε, μη μας φαει κανενας δεινοσαυρος στη χεστρα :P

Δημοσ.

Δεν ήταν διόλου τυχαίες τόσες ταινίες απο το Χόλυγουντ που δόθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ τελικά..

Δημοσ.

Καλά από το να ζωντανέψει ένα γονίδιο μέχρι το να ζωντανέψει ένας δεινόσαυρος φαντάζομαι υπάρχει μια σεβαστή -χρονική- διαφορά.

Ποιος είπε ότι εξαφανίστηκαν οι Νεάντερταλ?

:P

Gate4

Super3

Γιαγιάκα; :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...