FarCry Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Ακόμα και οι δεινόσαυροι ενδέχεται να ξαναζωντανέψουν μέσω της τεχνικής της επανενεργοποίησης των γονιδίων, δηλώνουν οι επιστήμονες. Για πρώτη φορά μάλιστα Αυστραλοί και Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να επανενεργοποιήσουν ένα γονίδιο του τίγρη της Τασμανίας, που έχει εξαφανιστεί από το 1936, μεταμοσχεύοντάς το σε ποντικό. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες βρήκαν το DΝΑ του τίγρη σε δείγματα του σαρκοφάγου μαρσιποφόρου που διατηρούνταν σε διάφορα μουσεία, απομόνωσαν ένα γονίδιο και το εισήγαγαν σε έμβρυα ποντικού. Σύμφωνα με Tα Νέα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το γονίδιο μπορεί να «αναστηθεί», κάτι που ανοίγει προοπτικές και για άλλα είδη. Ο ζωολόγος Δρ Πασκ, υπό την εποπτεία του οποίου πραγματοποιήθηκε το πείραμα, τόνισε πως η ίδια τεχνική θα μπορούσε τώρα να χρησιμοποιηθεί και για άλλα είδη που έχουν εξαφανιστεί, όπως οι δεινόσαυροι, τα μαμούθ και οι Νεάντερταλ, από τα οποία οι επιστήμονες διαθέτουν μεγάλες ποσότητες DΝΑ. Στο πλαίσιο του πειράματος, DΝΑ εξήχθη από τίγρεις της Τασμανίας που είχαν διατηρηθεί για έναν αιώνα στο Μουσείο Βικτόρια της Μελβούρνης. Οι τίγρεις της Τασμανίας έχουν εξαφανιστεί εδώ και περίπου 100 χρόνια. Πηγή: in.gr
searching Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 H ιστορία επιλαμβάνεται άλλη μια ταινία βγαίνει αληθινή...
andr3as Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ελπίζω να μην βγει και η ταινία "το τέλος του κόσμου" αληθινή.... γιατί ο Σβαρτσενέγκερ πλέον αποσύρθικε από την δράση και έμεινε στην πολιτική...
Directx Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Εντάξει οι Δεινόσαυροι, τα Μαμούθ, οι Τίγρεις ... αλλά γιατί να ανακτήσουμε έναν Νεάντερταλ ???, παρ' όλο που είμαι υπέρ τις Προόδου της Γενετικής δεν βρίσκω κανέναν λόγο να επαναφέρουμε κάποια στιγμή στο μέλλον ένα τέτοιο είδος (πρόκειται για ανθρωποειδές) - κάπου πάει το μυαλό μου βέβαια αλλά τέλος πάντων (φθηνά, ηλίθια, εργατικά χέρια ... A brave new World ... μπρρρρρ).
blashyrkh+ Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Εντάξει οι Δεινόσαυροι, τα Μαμούθ, οι Τίγρεις ... αλλά γιατί να ανακτήσουμε έναν Νεάντερταλ ???, παρ' όλο που είμαι υπέρ τις Προόδου της Γενετικής δεν βρίσκω κανέναν λόγο να επαναφέρουμε κάποια στιγμή στο μέλλον ένα τέτοιο είδος (πρόκειται για ανθρωποειδές) - κάπου πάει το μυαλό μου βέβαια αλλά τέλος πάντων (φθηνά, ηλίθια, εργατικά χέρια ... A brave new World ... μπρρρρρ). Γιατι ασχημα θα ηταν να ειχαμε τετοιους ,οχι βεβαια χωρις νοημοσυνη αλλα με τα βασικα..Βεβαια κατα ποσο θα ηταν φτηνα δεν ξερω.Η η δικη μου φαντασιωση θα ηταν να παραγγελναμε καπου μια κοπελιτσα για παραδειγμα οπως τη θελαμε αλλα χωρις τις βλάκειες που λενε καποιοι να αναστησουν αστερες του Holywood κλπ.Θα ηταν ενδιαφερον να φτιαχνεις το αλλο σου μισο οπως το θελεις,εξωτερικα τουλαχιστον..
ellilili Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Χμμμ.... Ενδιαφερον ακουγεται... Καλη η ιδεα με τους Νεαντερταλ!!!(πλακιτσα)
MixalisX Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Η η δικη μου φαντασιωση θα ηταν να παραγγελναμε καπου μια κοπελιτσα για παραδειγμα οπως τη θελαμε αλλα χωρις τις βλάκειες που λενε καποιοι να αναστησουν αστερες του Holywood κλπ.Θα ηταν ενδιαφερον να φτιαχνεις το αλλο σου μισο οπως το θελεις,εξωτερικα τουλαχιστον.. Αντε και την έφτιαξες την ιδάνική σου γόμενα, αυτή θα σε γουστάρει όμως? Εχεις να φάς μεταλλαγμένη χειλόπιτα....
foufoutios Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Αν φτιαχτει παντως το Jurassic Park, καλο θα ηταν να περιμενουμε κανα χρονο και μετα να το επισκεφτουμε, μη μας φαει κανενας δεινοσαυρος στη χεστρα
livewire Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Ποιος είπε ότι εξαφανίστηκαν οι Νεάντερταλ? Gate4 Super3
21century Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δεν ήταν διόλου τυχαίες τόσες ταινίες απο το Χόλυγουντ που δόθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ τελικά..
antonl Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Καλά από το να ζωντανέψει ένα γονίδιο μέχρι το να ζωντανέψει ένας δεινόσαυρος φαντάζομαι υπάρχει μια σεβαστή -χρονική- διαφορά. Ποιος είπε ότι εξαφανίστηκαν οι Νεάντερταλ? Gate4 Super3 Γιαγιάκα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα